Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya to jasne, że jestem dumna, wszyscy znajomi, przyjaciele, rodzina, ludzie w pracy, wszyscy bardzo się cieszą, traktują mnie jak delikatne jajko ale bez przesady
moc i werwa wróciła, ale wiesz Robotka czasem czuję się super i radość, a czasem w lustrze jak widzę, że ciało się zmienia to eh wiem, że potem praca przed nami żeby wrócić do formy, ujędrnić itd
nosz cholerka trzeci raz to przechodzęi znowu trzeba się narobić a do lata będziemy miały 2/3 miesiące hihi
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Rudzia wrote:Wlasnie widzialam reklame Balsamu Palmer's. Uzywa ktoras tego? Mysle nad zakupem
Ja nie używam, ale na mojej ulubionej stronie widziałam coś takiego do poczytania http://www.srokao.pl/2012/07/analiza-kosmetyki-palmers.html
Boże, jak mi się źle śpi w nocy! Jest mi niewygodnie jak cholera. Wiecznie się budzę i szukam odpowiedniej pozycji. Co to będzie jak brzuch będzie ogromny? Masakra jakaśRobotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
adk_1989 wrote:Robotka! Dopisz jeszcze mnie na 23 kwietnia bo widzę, że mnie nie ma na liście co uważam za skandaliczne po prostu
OLU oczywiście mam różne nastroje od złych po dobre ale dziś to już mega pozytyw mnie dopadł
NY witaj witaj:D
KASIA powiem Ci że nie martwię się w ogóle tym co będzie po ciąży:)
wierzę w moc karmienia cycem i że trochę mi to pomoze zrzucić wagęa potem zacznę biegać jak robiłam to do puki nie zaszłam w ciążę
poł godzinki zawsze wygospodaruję co drugi dzień
tak że wizja poporodowa mnie w ogóle nie dołuje:)
MISIA mówiłam to samo przy córce, wyzbyłam się wszelakich rzeczy po niej, przez co teraz jestem na nowo z wyprawką;/ i taki stan utrzymywał mi się ze 4 lata po porodzie! aż nagle wszystko się zmieniło i instynkt wrócił:d -
piszecie, że wasza waga albo nie wzrosła, albo wzrosła o 1-2 kg, u mnie bedzie już jakieś 5kg!!!I to mimo silnych wymiotów! Przed ciążą cały czas byłam na diecie, więc chyba dopadł mnie efekt jojo bo nie powinnam tak gwałtownie tyć na początku
więc co ja mam powiedzieć... do tego mam silną lordozę (wklęsłe lędźwia czyli tyłek do tyłu brzuch do przodu) i zaczynam kaczuszkowieć
ale jak się widzę w odbiciach witryn sklepowych to się uśmiecham bo już widać że jestem w ciąży
oczywiście martwię się ile pracy mnie czeka w przyszłym roku, ale mam zamiar wyluzować, żeby za bardzo się nie stresować bo to szkodzi maleństwu
-
Ja się nie nastawiam w ogóle na poznanie płci, ale tylko ze względu na męża podpytam na genetycznych. Podejrzewamy , że się kolejny siurek pokaże chociaż codziennie słyszę od teściowej i mojej mamy , że dobrze by było gdyby chociaż jedna wnusia jeszcze była. Ja mam syna moja siostra też, od strony męża jego siostra ma parke ale jego brat 2 chłopców.
Teściu mógł tylko chłopców spłodzić, miał problemy z plemnikami. Podejrzewamy , że mąż może mieć ten sam problem.
Co do wózków już mówiłam mam 2 jeden to chyba maxi cosi z 2008 r granatowy 3 -kołowiec a 2 to http://www.malpka-sklep.pl/product.php?id_product=753647 jest na paskach i granatowo-kremowy. I tu i tu mam cały komplet 3 w 1.
NY jeszcze troche a czeka nas test obciążenia glukozą.. bleeeeeeeee nie wiem jak to wytrzymam, chyba mąż będzie musiał iść ze mną bo inaczej wyzionę ducha. -
nick nieaktualnyMartaAlvi wrote:Ja nie używam, ale na mojej ulubionej stronie widziałam coś takiego do poczytania http://www.srokao.pl/2012/07/analiza-kosmetyki-palmers.html
Boże, jak mi się źle śpi w nocy! Jest mi niewygodnie jak cholera. Wiecznie się budzę i szukam odpowiedniej pozycji. Co to będzie jak brzuch będzie ogromny? Masakra jakaś
Też tak miałam. Noc była koszmarna, ale powiem Ci że ja np od paru dni przesypiam całą noc, nawet jak się przekręcam to się nei budzę, co na początku było nagminne... pewnie jak brzuch urośnie będzie znów gorzej, ale teraz jest super -
nick nieaktualnyhwesta wrote:A ja wczoraj sie nachodzilam i dziś w nocy juz ból brzucha,a rano.od 6 taki klujaco-piekacy. Nospa forte w ruch,troche lepiej,ale jeszcze czuje. Dziś leżenie plackiem z przerwami na robienie jedzenia,bo jestem sama do nocy
-
Robotka1 wrote:MARTA myśle że poduszka dla babeczek w ciąży by Ci pomogła- ja bez niej teraz mam beznadziejną noc, na szczęście była tylko jedna, teraz wiem ze jak bede nocować poza domem to mam sobie ją zabrać
Nooo jak tak dalej pójdzie to będę musiała ją zakupić, ale jakoś myślałam, że to później dopiero, a tu masz ci babo placek!
-
hwesta ja za namową Robotki kupiłam sobie asmag - czysty magnez, łykam 2x2 i powiem szczerze, ze bóle brzucha i kołatania serca przeszły. Rano jeszcze czasem czuję brzuszek ale tak lekko, a wcześniej się mega martwilam, że coś jest nie tak, bo mnie kłuło, ciągnęło, czułam się jakbym tam kamienie miała ..
Amy, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
Amy wrote:Też tak miałam. Noc była koszmarna, ale powiem Ci że ja np od paru dni przesypiam całą noc, nawet jak się przekręcam to się nei budzę, co na początku było nagminne... pewnie jak brzuch urośnie będzie znów gorzej, ale teraz jest super
jak piję przed snem to 3 razy wstaję do wc, dziś się przypilnowałam i nie byłam w toalecie więc spałam w jednym ciągu, ale co z tego jak 4:30 i ja się na dobre budzę
a wstyd się przyznać że o 21 od długiego czasu już śpię
)))
Eweliśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde ja nie wiem jak z tymi lekami, nawet witamin nie biorę bo lekarz jeszcze nic nie mówił. Kwas kazał do połowy ciązy brać i tylko to biorę, no i jod, bo mi lekarz pozwolił. Nic nie łykam na własną rękę, nawet magnezu a być może on by mi pomógł. Muszę zapytać lekarza..
-
nick nieaktualnyNY wrote:jak piję przed snem to 3 razy wstaję do wc, dziś się przypilnowałam i nie byłam w toalecie więc spałam w jednym ciągu
, ale co z tego jak 4:30 i ja się na dobre budzę
a wstyd się przyznać że o 21 od długiego czasu już śpię
)))
mnie męczyło wstawanie w nocy na sikanie, więc staram się wieczorem bardzo mało pić i przesypiam całą noc bez łażenia ;P ja o 21 też już leżę i p 21 już mnie nie maNY lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi powiedzial,ze mam się nie bać nospy i nie pozwalać na bóle mocne,spinajace brzuch,ale ja miałam przeboje z szyjka wiec może dlatego. Powiedział żebym gwałtownie jej nie odstawiala. Poleze i przejdzie,bo wczoraj z szyjka iuz było ok
Amy lubi tę wiadomość
-
Amy ja łykam dużo tabletek. Na tarczycę, jod, prenatalne, magnez, tran, probiotyk z kwasem mlekowym na infekcje, witaminy prenatalne, acard jeszcze przez kilka dni. Magnez bierze mnóstwo kobiet w ciąży, ponieważ dużo z nich ma jego niedobory. W ciąży bardzo wzrasta zapotrzebowanie na ten pierwiastek, a jego niedobory właśnie powodują skurcze, kołatania serca, zaburzenia snu. Mi przeszło
nie boję tego łykać, bo dawka na opakowaniu jest 3 razy taka jaka ja zażywam, a mimo wszystko mi pomaga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:49
Amy lubi tę wiadomość