X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy dziewczyny ;) Muszę odespać dzisiejsze głupkowate sny i niespokojną noc ;)

Amy_, Nadzieja84, Murraya lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że myślałam że zaklimatyzowanie się małej w domu będzie bardziej trudne. Ale odpukać grzeczna jest i naprawdę dużo czasu się ma - bynajmniej na początku. Za to jak dostałam wypis to się tak jak Aguś pisała 5 tysięcy skierowań. Więc jutro dzwonienie mnie czeka.

Aguś86, maggie86, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oficjalnie zazdraszczam tym ktore dostaja boli i rodza w przeciagu 24godz.
    mnie to wszystko juz meczyc zaczyna. co chwile cos nowego i ze wszystkiego gowno :P

mantissa lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Powiem Wam, że myślałam że zaklimatyzowanie się małej w domu będzie bardziej trudne. Ale odpukać grzeczna jest i naprawdę dużo czasu się ma - bynajmniej na początku. Za to jak dostałam wypis to się tak jak Aguś pisała 5 tysięcy skierowań. Więc jutro dzwonienie mnie czeka.
    Lepiej o jedno za dużo niż za mało :) Przynajmniej wszystko dobrze sprawdza, ale niestety bieganie po tych wszystkich lekarzach (ba juz samo zapisanie) jest męczące. Ale wszystko dla dobra dziecka :) Zmykam :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia to duzo przed wami jeszcze. jak bedziesz dzwonic i germinily wizyt beda odlegle to pros by dzwonili jak tylko cos sie zwolni... chociaz wczesniaczki powinny miec pierszenstwo. Ale wiadomo jak to u nas jest..

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    mnie to wszystko juz meczyc zaczyna. co chwile cos nowego i ze wszystkiego gowno :P

Ja się cieszę bo lepiej tak - uwierz mi. Lepiej jak szyjka się rozwiera stopniowo niż ma Cię potem nagle rozerwać. Fakt juz mnie to trochę meczy ale sam poród przewiduje ekspresowy ;)

Amy_, maggie86 lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy na prawde Ty i Anka to najgorsze scenariusze porodu poki co. To rozwarcie, to bolesne skurcze i nic wiecej, ja bym sie wkurwila na to i bym nie rodzila :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 21:16

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja się cieszę bo lepiej tak - uwierz mi. Lepiej jak szyjka się rozwiera stopniowo niż ma Cię potem nagle rozerwać. Fakt juz mnie to trochę meczy ale sam poród przewiduje ekspresowy ;)
    u ciebie pojdzie szybko bo juz drugi raz.. u mnie to nie dosc ze sie ciagnie w ciul to pewnie sam porod z 20godz :P minimum 15

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Mmy na prawde Ty i Anka to najgorsze scenariusze porodu poki co. To rozwarcie, to bolesne skurcze i nic wiecej, ja bym sie wkurwila na to i bym nie rodzila :P

Skurcze teraz są bolesne ale nie umywaja się do tych porodowych które pamiętam z synem. I poza tym wtedy szyjke mi rozerwalo a teraz ona się stopniowo rozwiera. 4 cm juz mam -zostało jeszcze 6 :)

Lali lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Amy na prawde Ty i Anka to najgorsze scenariusze porodu poki co. To rozwarcie, to bolesne skurcze i nic wiecej, ja bym sie wkurwila na to i bym nie rodzila :P
    Ja sie na razie nie wkurwiam. Chociaz jak teraz codziennie bede walczyc z takimi skurczami ktore mecza kilka godzin i ustaja to zwariuje :P

Lali lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    u ciebie pojdzie szybko bo juz drugi raz.. u mnie to nie dosc ze sie ciagnie w ciul to pewnie sam porod z 20godz :P minimum 15

Nie koniecznie :) mi się wydaje ze szybko urodzisz czyli max w 4 godziny

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nie koniecznie :) mi się wydaje ze szybko urodzisz czyli max w 4 godziny
    Przygotowana jestem poki co na najgorsze :P nic mnie juz nie zdziwi :P

Okej ide na film.
    spokojnej nocy !

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Andzia to duzo przed wami jeszcze. jak bedziesz dzwonic i germinily wizyt beda odlegle to pros by dzwonili jak tylko cos sie zwolni... chociaz wczesniaczki powinny miec pierszenstwo. Ale wiadomo jak to u nas jest..
    Niestety wiem, teraz najszybciej muszę zrobić jej badanie wzroku po tym laryngolog dobrze że mam 2 miejsca do wyboru w tych przypadkach. Prywatnie idę do ortopedy bo mam prof. który się zna na wcześniakach ale niestety przyjmuje tylko prywatnie.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Ja sie na razie nie wkurwiam. Chociaz jak teraz codziennie bede walczyc z takimi skurczami ktore mecza kilka godzin i ustaja to zwariuje :P

Mnie ostatnio jak złapaly to aż wymiotowalam przy skurczu, wszystko trwało 12 godzin i o 3 w nocy jak ręką odjal. Ale ten ból to pikuś w porównaniu z porodem. Tylko wtedy byłam na oxy wiec pewnie dlatego

• Justinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Zaczynam dziś 39 tydz! 14 dni do porodu....

Gratuluję nowym Mamusiom ! Się sypią maluszki :) ale jakie zaskoczenie jeżeli chodzi o Mary i Liloe :) Czekamy na relację, co to się stało :)

Angela - super że już jesteście w domu! Teraz będzie tylko lepiej :)

MłodaDama - głowa do góry, czasami początki są ciężkie, ale będzie dobrze! Nauczycie się siebie i będzie cudnie! A tak w ogóle chciałaś urodzić w 1. dzień wiosny i się udało :)

Klaudia - super poród :) fajny opis, na pewno wiele przyszłych mama poczuło się lepiej :) Ja dodam od siebie, że swój poród wspominam bardzo dobrze, mimo bez znieczulenia :)

Amy - chyba wszystkie tu odetchniemy z ulga jak w końcu urodzisz :D

maggie86, lysinka, iwonka1077, Amy_, Aguś86, Robotka1 lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję za wczorajsze życzenia :)

Ja wczoraj miałam BARDZO intensywny dzień - sprzątanie, gotowanie, szykowanie imprezy, zakupy, a na koniec impreza z nie jedną niespodzianką ;) ale szczerze wieczorem umierałam, taka byłam padnięta, brzuch się napinał, ja nie miałam na nic siły :/ jak goście poszli, padłam, ale noc była koszmarna... miałam mega bóle podbrzusza ze spinaniem się go, myślałam że to te właściwe skurcze.. a jak chciałam wstać lub zmienić bok, to miałam wrażenie że mi wszystko strzeli tam na dole, pipka tak bolała, ogólnie było ciężko... w końcu nad ranem udało mi się zasnąć... w ciągu dnia często miałam spięcia brzucha, jak liczyłam to co 10 min.. ale po jakimś czasie przerwa się wydłużyła, później już nie liczyłam... teraz raczej cisza... hmm ciekawe kiedy mnie na poważnie ruszy...
    Rodzice przywieźli Tymka 1h temu, żeby się nie okazało że w nocy lub nad ranem pojedzie z powrotem... ;)

AAAA dostałam od męża moją wyproszoną od 3 lat maszynę do szycia :P jeśli mała się nie pośpieszy to może uda mi się ogarnąć temat i coś uszyć, hehe :)

mantissa, Amy_, Aguś86, Robotka1 lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super że już w domku:)

Liloe gratulacje małej wokalistki:)

Gosha fajnie macie z tym słoneczkiem, synuś słodziak:)

Poród Klaudii bajeczka, super się czytało, jeszcze raz gratulacje!!!

Amy u mnie przed odejściem wód poszła krew więc może to juz Twój czas:)

Gosha, Amy_ lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    AMY mysle jednak ze o wiele lepiej jak to wszystko sie tak długo zaczyna... Jak juz konkretnie chwyci na porodówce okaże sie ze masz ze 4 cm + mięciutka szyjkę to naprawdę porod przebiegnie bez większych problemow szybko i bezbolesnie.
    Ja sie cieszę ze mały mi tak długo napierał i tez czułam jakies skurcze co chwile.. Przynajmniej przed wywołaniem rozwarcie było na 2 paluchy, s to juz jedt naprawdę dobry początek :)
    Trzymam kciuki za Ciebie moooocno, zaglądam tutaj ile sie da, ale nie mogłabym opuścić momentu kiedy rodzisz TY :* czuje ze zegar Ci jyz tyka do godziny zero :D

Amy_ lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi sie wydaje że Amy niedługo sie rozpakuje

Amy_ lubi tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wchodzę tu i czekam kiedy zdjęcie zadowolonego Olka,że mama go przytula po drugiej stronie brzucha, zobaczę:)

Dobranoc dziewczyny:)

mantissa, Amy_ lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
‹‹ 3767 3768 3769 3770 3771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ