X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Werka u mnie to samo... W niedzielę ciąża donoszona ale jak wspominam o wieczornym bara bara to prawie mdleje :-D czarno to widzę :-P ;-) pozostają mi schody, mycie podłóg, długie spacery, no i te wszystkie specyfiki...ananas, herbatka z liści malin i wiesiołek... :-D a propos gdzie to się kupuje?
    w uk herbatke mam wkazdym supermarkecie, wiesiolek w sumie tez... albo apteka a w polsce to chyba apteka tylko?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Werka spokojnie, też mam te twardnienia brzucha, właściwie jak chodzę to cały jak kamień i co jakiś czas skurczybyki :-D jak siedzę bądź leżę już jest spokojniej.
    Dobrze, że obie mamy jutro wizyty.
    no tylko ja mam taki nawet jak spie, bo w nocy na siusiu ciezko mi bylo az sie dzwignac..no nic wazne ze mala sie rusza normalnie, nie za duzo ale spokojnie.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wizycie melduję:
    -szyjka zamknięta ale miekka
    -dzidz ma FL 73 BPD 93
    -wg wszystkich moich bóli i zażaleń oraz po usg i badaniu ginekol. oraz spojrzeniu na pierwszą ciążę daje mi tydzień, choć jak sam powiedział prorokiem nie jest, ale to dobrze jak czasem się pomyli jak sam rzekł :)

PS. i nie wiem jakie to znaczenie ma bo zapominałam zapytać z tego wszystkiego ale mała ma pełny pęcherz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:36

Aguś86, Fasia, KasiaKwiatek, mantissa, Ulka84 lubią tę wiadomość

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia jak się tam zameldujesz to zdaj relację prosimy :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee to słabo z tą pipą położną masz... :-\
    Mój jutro daje mi zlecenia na wszystkie badania do porodu, no i pewnie tego GBS pobierze. Mam nadzieję, że sprawdzi też szyjkę, bo te kłucia mam już na prawdę bolesne...

Coś Krysti się nie odzywa, a miała wczoraj jakieś skurcze...

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek89 wrote:
    po wizycie melduję:
    -szyjka zamknięta ale miekka
    -dzidz ma FL 73 BPD 93
    -wg wszystkich moich bóli i zażaleń oraz po usg i badaniu ginekol. oraz spojrzeniu na pierwszą ciążę daje mi tydzień, choć jak sam powiedział prorokiem nie jest, ale to dobrze jak czasem się pomyli jak sam rzekł :)
    no to super :-) a dlugosc szyjki mierzyl?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Eeeee to słabo z tą pipą położną masz... :-\
    Mój jutro daje mi zlecenia na wszystkie badania do porodu, no i pewnie tego GBS pobierze. Mam nadzieję, że sprawdzi też szyjkę, bo te kłucia mam już na prawdę bolesne...

Coś Krysti się nie odzywa, a miała wczoraj jakieś skurcze...
    tutaj to standard raczej bo nawet angielki tak mialy takze to nie tylko moja taka jest..u lwicy czytalam ze tez jakas niekumata baba..donrze ze nie bedzie przy porodzie :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba najlepiej w aptece KasiaK albo w jakims zielarskim.
    Kurde moj pewnie tez bedzie sie opieral, ale ja nie chciclam na wywołanie tylko dla przyjemności :P chociaz raz. Zobaczymy.
    Sorki Werka ze tak wszystko pomieszalam, moja gąbka na skraju wydolności:P. Dobrze ze juz jutro wizyta. Ty caly czas na pelnych obrotach , sprobuj odpoczac ( wiem- pewnie sie smiejesz teraz :P) i zobacz jak brzuchh wtedy sie zachowuje.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bambi. Najpierw to muszę się dowiedzieć kto prowadzi moją salę bo rano był tu taki młodziak, jak się okazało jakiś stażysta, asystent. I on mi powiedział że to USG będzie dziś i mam być na czczo. Jak się okazało USG nie było i nie będzie dziś, może jutro (z naciskiem na może). Steryd mi podali tak profilaktycznie bo tu się każdemu podaje jak to powiedziała położna.
    Jutro ich przycisnę jakoś na obchodzie bo potem wszyscy się rozchodzą na porodówkę i też nie ma z nikim kontaktu. Mam nadzieję, że jutro na obchodzie będzie też ordynator bo on kazał zacząć od USG i jakoś nikt tego nie posłuchał.
    Dziewczyny skurczowe może to głupio zabrzmi ale zazdroszczę Wam troszkę bóli i skurczów. U mnie nic nie zapowiada że coś się zacznie a boję się o maluszka bo skoro przewód Botalla zaczął mu się zamykać to może to mieć ponoć groźne konsekwencje jak go nie wypędzą z brzucha na czas.
    Kciukam za wszystkie.
    Fasia daj znać co u Ciebie?

Bambi85 lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    no to super :-) a dlugosc szyjki mierzyl?
    A nawet nie wiem bo jak mnie badał to mówił że miekka i zgładzona, ale pisał tyle w karcie a ja się nagadałam nt moich skurczy że w sumie nie zapytałam ;P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• kluska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek wypełniony pęcherz to dobrze. Fajne wieści z wizyty.

Agusiek89 lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam dzisiejszy dzien. Rudzia super ze mala lezy tak jak powinn.

Ania ta krew to w naszym przypadku chyba gowno oznacza :P jestesmy dziwnymi przypadkami :P chodzacymi z rozwarciami bez czopow i po krwawieniach. :P

Kuzwa zPomnialam co chcialam jeszcze...

ewelcia wspolczuje przezyc szpitalnych. Nie znosze takich niezdecydowanych odpowoedzi lekarskich. Ale wiem jedno. najwazniejsze ze dzieci siedza grzecznie w brzuchu..

A jam po wizycie. Mlody wazy 3600 ale lekarz jakos sie nie kazal sugerowac. mowil ze spodziewal sie zobaczyc wieksze dziecko patrzac na mnie i na meza :P oczywiscie usg moze klamac i Olo moze gdzies jeszcze schowal pol kg? :P

Lozysko "staruśkie" jak to okreslil i wg niego dlugo nie pociagnie. Hahahaba wybuchlam smiechem jak to powoedzial. On tak wrozy od 30tygodnia :P

Rozwarcie na 2.5 cm
    skurcze od rana znow mecza. A mialam juz dzien przerwy.

Najlepszy jest moj maz.. rozwarcie na 2.5cm??? jak wrocimy do domu to sprawdze :P czeka mnie zatem jeszcze jedno badanie ginekologiczne :P

Bambi85, Militta110816, Eweliśka, Aguś86, Justinka, Fasia, MartaAlvi, Nadzieja84, weronika86, Rudzia, iwonka1077, mantissa, maggie86, KasiaKwiatek, Ulka84, kluska, Agusiek89, gosia86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole to te położne, które nie odbierają porodow tylko siedzą w tych przychodniach to jakieś nie kumate są. Nic nigdy nie wiedzą ani nie potrafią pomoc. :/ przynajmniej jeszcze na żadną dobra położna nie trafiłam.

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i kupilismy wozek bo tesciowa mowi ze to dziecko nie chce wyjsc bo wozka ni ma I jak sie nie chce meczyc to lepiej kupic.

hahahahba kurwa nie uwierzycie jaki!!!! :P

Angela89, Bambi85, lysinka, Anka1501, Ewelcia, Eweliśka, Aguś86, Justinka, Fasia, MartaAlvi, weronika86, Rudzia, iwonka1077, mantissa, maggie86, KasiaKwiatek, Agusiek89, gosia86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajebiscie wyczerpują te skurcze, Amy i Ania współczuje!!!

Amy_, Anka1501 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Aaa i kupilismy wozek bo tesciowa mowi ze to dziecko nie chce wyjsc bo wozka ni ma I jak sie nie chce meczyc to lepiej kupic.

hahahahba kurwa nie uwierzycie jaki!!!! :P

JAAKI ?! :D

Amy_ lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy :D to u mnie też z tym lozyskiem od 25 tyg jest już stare. A my rzeczywiście jakieś dziwne jesteśmy :D

Amy_ lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jaki, dawaj Amy

Amy_ lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy no nie wierzę... Pokaż bryke

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    JAAKI ?! :D
    Pojechalismy ogladac tego x cite i stwierdzilam ze bida. Pojezdzilam xmove i kuzwa dalej mi w nim nic nie pasi. Pojechalismy obejrzec expandera mondo i ta spacerowka nadal mnie irytuje z ta boczna listwa ktora sie rzuca w hoy w oczy. I nagle moje oczy ujrzaly rico brano ecco z amortyzatorami!! Hoy
    wzielam od reki. Kolor hm cafe latte? Nie pamietam. jak bede w domu zrobie zdjecia :P
    sama jestem zaskoczona wyborem :P chociaz mozna sie bylo spodziewac ze wroce do pierwotnego pomyslu :P ciezki bo 14 kg ale bede miala winde :P na pewno jest lzejszy niz xmove :P

Angela89, Anka1501, Bambi85, Eweliśka, Aguś86, Fasia, MartaAlvi, Nadzieja84, Murraya, weronika86, iwonka1077, maggie86, KasiaKwiatek, lysinka, Agusiek89, gosia86, Krysti lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 3820 3821 3822 3823 3824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ