Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaKwiatek wrote:Werka u mnie to samo... W niedzielę ciąża donoszona ale jak wspominam o wieczornym bara bara to prawie mdleje
czarno to widzę
pozostają mi schody, mycie podłóg, długie spacery, no i te wszystkie specyfiki...ananas, herbatka z liści malin i wiesiołek...
a propos gdzie to się kupuje?
-
KasiaKwiatek wrote:Werka spokojnie, też mam te twardnienia brzucha, właściwie jak chodzę to cały jak kamień i co jakiś czas skurczybyki
jak siedzę bądź leżę już jest spokojniej.
Dobrze, że obie mamy jutro wizyty. -
po wizycie melduję:
-szyjka zamknięta ale miekka
-dzidz ma FL 73 BPD 93
-wg wszystkich moich bóli i zażaleń oraz po usg i badaniu ginekol. oraz spojrzeniu na pierwszą ciążę daje mi tydzień, choć jak sam powiedział prorokiem nie jest, ale to dobrze jak czasem się pomyli jak sam rzekł
PS. i nie wiem jakie to znaczenie ma bo zapominałam zapytać z tego wszystkiego ale mała ma pełny pęcherzWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:36
Aguś86, Fasia, KasiaKwiatek, mantissa, Ulka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEeeee to słabo z tą pipą położną masz...
Mój jutro daje mi zlecenia na wszystkie badania do porodu, no i pewnie tego GBS pobierze. Mam nadzieję, że sprawdzi też szyjkę, bo te kłucia mam już na prawdę bolesne...
Coś Krysti się nie odzywa, a miała wczoraj jakieś skurcze... -
Agusiek89 wrote:po wizycie melduję:
-szyjka zamknięta ale miekka
-dzidz ma FL 73 BPD 93
-wg wszystkich moich bóli i zażaleń oraz po usg i badaniu ginekol. oraz spojrzeniu na pierwszą ciążę daje mi tydzień, choć jak sam powiedział prorokiem nie jest, ale to dobrze jak czasem się pomyli jak sam rzekła dlugosc szyjki mierzyl?
-
KasiaKwiatek wrote:Eeeee to słabo z tą pipą położną masz...
Mój jutro daje mi zlecenia na wszystkie badania do porodu, no i pewnie tego GBS pobierze. Mam nadzieję, że sprawdzi też szyjkę, bo te kłucia mam już na prawdę bolesne...
Coś Krysti się nie odzywa, a miała wczoraj jakieś skurcze... -
chyba najlepiej w aptece KasiaK albo w jakims zielarskim.
Kurde moj pewnie tez bedzie sie opieral, ale ja nie chciclam na wywołanie tylko dla przyjemnościchociaz raz. Zobaczymy.
Sorki Werka ze tak wszystko pomieszalam, moja gąbka na skraju wydolności:P. Dobrze ze juz jutro wizyta. Ty caly czas na pelnych obrotach , sprobuj odpoczac ( wiem- pewnie sie smiejesz teraz) i zobacz jak brzuchh wtedy sie zachowuje.
-
Dzięki bambi. Najpierw to muszę się dowiedzieć kto prowadzi moją salę bo rano był tu taki młodziak, jak się okazało jakiś stażysta, asystent. I on mi powiedział że to USG będzie dziś i mam być na czczo. Jak się okazało USG nie było i nie będzie dziś, może jutro (z naciskiem na może). Steryd mi podali tak profilaktycznie bo tu się każdemu podaje jak to powiedziała położna.
Jutro ich przycisnę jakoś na obchodzie bo potem wszyscy się rozchodzą na porodówkę i też nie ma z nikim kontaktu. Mam nadzieję, że jutro na obchodzie będzie też ordynator bo on kazał zacząć od USG i jakoś nikt tego nie posłuchał.
Dziewczyny skurczowe może to głupio zabrzmi ale zazdroszczę Wam troszkę bóli i skurczów. U mnie nic nie zapowiada że coś się zacznie a boję się o maluszka bo skoro przewód Botalla zaczął mu się zamykać to może to mieć ponoć groźne konsekwencje jak go nie wypędzą z brzucha na czas.
Kciukam za wszystkie.
Fasia daj znać co u Ciebie?Bambi85 lubi tę wiadomość
-
Nadrobilam dzisiejszy dzien. Rudzia super ze mala lezy tak jak powinn.
Ania ta krew to w naszym przypadku chyba gowno oznaczajestesmy dziwnymi przypadkami
chodzacymi z rozwarciami bez czopow i po krwawieniach.
Kuzwa zPomnialam co chcialam jeszcze...
ewelcia wspolczuje przezyc szpitalnych. Nie znosze takich niezdecydowanych odpowoedzi lekarskich. Ale wiem jedno. najwazniejsze ze dzieci siedza grzecznie w brzuchu..
A jam po wizycie. Mlody wazy 3600 ale lekarz jakos sie nie kazal sugerowac. mowil ze spodziewal sie zobaczyc wieksze dziecko patrzac na mnie i na mezaoczywiscie usg moze klamac i Olo moze gdzies jeszcze schowal pol kg?
Lozysko "staruśkie" jak to okreslil i wg niego dlugo nie pociagnie. Hahahaba wybuchlam smiechem jak to powoedzial. On tak wrozy od 30tygodnia
Rozwarcie na 2.5 cm
skurcze od rana znow mecza. A mialam juz dzien przerwy.
Najlepszy jest moj maz.. rozwarcie na 2.5cm??? jak wrocimy do domu to sprawdzeczeka mnie zatem jeszcze jedno badanie ginekologiczne
Bambi85, Militta110816, Eweliśka, Aguś86, Justinka, Fasia, MartaAlvi, Nadzieja84, weronika86, Rudzia, iwonka1077, mantissa, maggie86, KasiaKwiatek, Ulka84, kluska, Agusiek89, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Aaa i kupilismy wozek bo tesciowa mowi ze to dziecko nie chce wyjsc bo wozka ni ma I jak sie nie chce meczyc to lepiej kupic.
hahahahba kurwa nie uwierzycie jaki!!!!Angela89, Bambi85, lysinka, Anka1501, Ewelcia, Eweliśka, Aguś86, Justinka, Fasia, MartaAlvi, weronika86, Rudzia, iwonka1077, mantissa, maggie86, KasiaKwiatek, Agusiek89, gosia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:JAAKI ?!
wzielam od reki. Kolor hm cafe latte? Nie pamietam. jak bede w domu zrobie zdjecia
sama jestem zaskoczona wyboremchociaz mozna sie bylo spodziewac ze wroce do pierwotnego pomyslu
ciezki bo 14 kg ale bede miala winde
na pewno jest lzejszy niz xmove
Angela89, Anka1501, Bambi85, Eweliśka, Aguś86, Fasia, MartaAlvi, Nadzieja84, Murraya, weronika86, iwonka1077, maggie86, KasiaKwiatek, lysinka, Agusiek89, gosia86, Krysti lubią tę wiadomość