X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka współczuję tak szybkich wizyt w szpitalu. Ja chcę tylko wizyt męża i tyle. Muszą jakoś wytrzymać te 3 dni przynajmniej. Wiem, że jak wyjdę do przyjdą moi rodzice i babcia, bo mieszkają obok nas, ale mam nadzieję, że teściowie się wstrzymają parę dni z wizytą.

Justinka lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    32 grosze to fajna cena :) Pampersy kupowałam teraz po 49 groszy. Biorę takie pudło na bank :)

Ja mojemu mówiłam, żeby wziął karton 2 i 3. Nie wiadomo ile w 2 pochodzi a tak już będzie na potem

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:08

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Pracuje dla social services i oczywiście przewaga dzieci angielskich, pozniej czarnych, pozniej pakistanskich i polskich -już mamy przypadki -alkohol, mamusie prostytuującej sie, nastolatki przyjeżdzające same z chłopakami i wpadające w prostytucje...ehh masakra

Ps. Werka daj znać jak Health Visitor!!!

AMY powodzenia mamusko!!! Fajna data :)))
    dokladnie lwica :-) nie wiedzialam ze ofacujesz dla social service :-) ja chce sie zaangazowac w oolskie rodzinu..ogolnie polskie matki zeby przycisnac je do jezyka, wspomoc swoje pociechy bo niestety te rodziny co znam to matki wogole nie mowia po angielsku a przeciez pozniej nawet dzieciaczkowi w wieku szkolnym pomoc to lepiej a tak...siedzisz w domu, nie pracujesz to kuzwa naucz sie jezyka chociaz dla tego dzieciaczka....
    co do wizyty, famt nic nie wniosla, omawiala ulotki ktore i tak juz mialam od poloznej..zreszta wiekszosc jest w nich gak podstawowych rzeczy ze nawet pierworodki o tym wiedza..ale babeczka fajna, mlodziutka...oczywiscie posmialysmy, pozartowalam ze maz nie chce mi pomoc szybciej urodzic..atmosfera sie rozluznila i bylo fajnie :-) nadtepna wizyta 10 dni po narodzinach sarci. nigdzie nie zagladala, zreszta sama chcialam aie pochwalic pokoikiem :-)hehehe bylo fajnie :-)

Lwica lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha tylko sobie nic nie wkrecaj ;) na gruchanie ma jeszcze czas Kochana :)

Gosha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida te dzwieki sa całkiem normalne dla wcześniaków mruczenie itp

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:09

Angela89 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Spadek do 70-80 podczas skurczu jest ok, gorzej jak spada niżej.

Nie. Miał tylko do 70-80, niżej chyba nie było. Tylko chodzi o to, że ja mam skurcze czasem po wiele godzin. Po 10-12 godzin mnie trzyma i to mnie martwi. Ze tyle czasu to go meczy strasznie

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 19:55

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    dokladnie lwica :-) nie wiedzialam ze ofacujesz dla social service :-) ja chce sie zaangazowac w oolskie rodzinu..ogolnie polskie matki zeby przycisnac je do jezyka, wspomoc swoje pociechy bo niestety te rodziny co znam to matki wogole nie mowia po angielsku a przeciez pozniej nawet dzieciaczkowi w wieku szkolnym pomoc to lepiej a tak...siedzisz w domu, nie pracujesz to kuzwa naucz sie jezyka chociaz dla tego dzieciaczka....
    co do wizyty, famt nic nie wniosla, omawiala ulotki ktore i tak juz mialam od poloznej..zreszta wiekszosc jest w nich gak podstawowych rzeczy ze nawet pierworodki o tym wiedza..ale babeczka fajna, mlodziutka...oczywiscie posmialysmy, pozartowalam ze maz nie chce mi pomoc szybciej urodzic..atmosfera sie rozluznila i bylo fajnie :-) nadtepna wizyta 10 dni po narodzinach sarci. nigdzie nie zagladala, zreszta sama chcialam aie pochwalic pokoikiem :-)hehehe bylo fajnie :-)

A No o fajnie, ze wizyta sie udała:)
    No są takie rodziny co zamykają sie tylko w polskim kręgu... Czest dzieci używają jako tłumaczy w bardzo intymnych sprawach np. Mieliśmy mamuśkę której syn tłumaczył o tym ze poroniła...ale angielskich patologii najwiecej No wiadomo ich kraj ale jakie patologie odchodzą to przechodzi ludzkie pojęcie :(
    Mogłabym więcej napisać ale to moze kiedyś prywatnie bo za dużo bym szczegółów o mojej pracy a nie wiadomo kto jeszcze to czyta :]

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Pracuje dla social services i oczywiście przewaga dzieci angielskich, pozniej czarnych, pozniej pakistanskich i polskich -już mamy przypadki -alkohol, mamusie prostytuującej sie, nastolatki przyjeżdzające same z chłopakami i wpadające w prostytucje...ehh masakra

Ps. Werka daj znać jak Health Visitor!!!

AMY powodzenia mamusko!!! Fajna data :)))
    Co ty gadasz szook normalnie co się dzieje .

Lwica a gdzie ty mieszkasz w jakiej miejscowosci .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Naprawdę dla wczesniakow to normalne? Ktoś ci o tym mówił? Pytam bo ciekawa jestem.
    Na oionie mi mówiła lekarka później w hotelu jak bylan pielegniarka tez mówiła że tak robi prawie każdy wcześniak

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że takich patologicznych rodzin jest wszędzie i to sporo. juz nie wspomnę o ludziach co na pokaz są poukladani a w domu horror... Przykre to. Mamy takie czasy, że nie ogarniam juz tego co się dzieje

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Amy

Aguś86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    A No o fajnie, ze wizyta sie udała:)
    No są takie rodziny co zamykają sie tylko w polskim kręgu... Czest dzieci używają jako tłumaczy w bardzo intymnych sprawach np. Mieliśmy mamuśkę której syn tłumaczył o tym ze poroniła...ale angielskich patologii najwiecej No wiadomo ich kraj ale jakie patologie odchodzą to przechodzi ludzkie pojęcie :(
    Mogłabym więcej napisać ale to moze kiedyś prywatnie bo za dużo bym szczegółów o mojej pracy a nie wiadomo kto jeszcze to czyta :]
    to mi tez mowila dzisiam health visitor...byla mila zdzwiona moim angielskim i stasia :-) widzialam ze matki biore nawet 6 latki do banku, do lekarza..szkoda gadac...przeciez to nie trudne kilka slow sie nauczyc...a co jesliby dziecko nie oddychalo? i co kuzwa? zadzwonic na pogotowie jak wiekszosc nawet nie wie jaki numer..i sie nie dogada a kazda sekunda sie liczy w takim orzypadku...wstyd mj czasami za ludzi. albo brak komunikacji z sasiadami..ja mam wspanialych...jednych takich orzy 80tce cudowni ludzi jak dziadki dla mnie..wlasnie moj orzyszywany angielski dziadek skonczy 80 1kwietnia :-)

Lwica lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechała już 3h temu. Może się rozkrecilo już na dobre.

Gosha lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że u wszystkich dzieci takie dźwięki tobą normalna sprawa :) u wczesniakow również

Angela89 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Prawda jest taka, że takich patologicznych rodzin jest wszędzie i to sporo. juz nie wspomnę o ludziach co na pokaz są poukladani a w domu horror... Przykre to. Mamy takie czasy, że nie ogarniam juz tego co się dzieje
    tak wszystko na pokaz, nienawidze tego...nawet u mnie w domu tak bylo i u meza..wszyscy idealni a w domu wiecie..szkoda gadac.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Co ty gadasz szook normalnie co się dzieje .

Lwica a gdzie ty mieszkasz w jakiej miejscowosci .

Krysti ale to je tylko moja area wszędzie, całe UK -dealuje z social services/Health profesjonals w całym UK bo dzieciaki trafiają to rożnych rodzin adopcyjnych, rodzin zastępczych, security units, mental Health hospitals/units/residential placements itd.

Ale zmienmy temat na cos optymistycznego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 12:31

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Pojechała już 3h temu. Może się rozkrecilo już na dobre.

Skoro nie pisze to chyba akcja się rozkrecila. Albo jak dojechala to było już 10cm i tuli Olka :)

Lwica, Aguś86, MartaAlvi, maggie86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

‹‹ 3935 3936 3937 3938 3939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ