Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem czy ktoś juz o tym pisał, ale...
Najlepszy termin ma odwiedziny bobo to do 3-4 tygodni po porodzie. O tym dowiedziałam sie po porodzue pierworodnego i teraz tez mi o tym pediatra powiedziała. Dziecię ma wtedy jeszcze swoista ochronę "wyniesiona" z brzuszka na wszelkie bakterie, choróbstwa etc. Przy okazji karmienia piersią ochrona jest jeszcze większa
Po tym terminie należy uważać głownie na odwiedziny dzieciaczków zeby nasze nalenstwo zdążylo sue zaaklimatyzować na świecie
Lwica, malinka1984, Fasia, Aguś86, Ida, KasiaKwiatek, maggie86, lysinka, Murraya lubią tę wiadomość
-
Ja chciałam urodzić 1.04 bo to dokładnie miesiąc po Gabi. Wyszedł 20.03 i to też super data, ostatni dzień kalendarzowej zimy, więc cała nasza czwórka jest zimowa, a do tego mąż, Gabi i Nina to ryby
Ida, Justinka, Fasia, Gosha, KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość
-
weronika86 wrote:moze i tak krytsi ale niestety marginesu tu nie brakuje...lrzez 10 lat nie spotkalam sie zeby ktls sie przypieprzyl bez powodu..pewmie za uszami swoje miala...nigdy nie mialam tu problemow...znam dwa rodzaje polek na emigracji...samotnycb matek..jeden typ..oddana dzieciom, spolecznosciowo zaangazowana, glowa na karku a nawet dwie glowy..ale niestety znam i takie co TATUSIOW sprowadzaja co weekend, dzieci cjodza brudne i nie sa wysylane do szkoly...w wieku 8 lat nadal mie rozumieja angielskiego...niestety jak sie social service przyczepi to juz musi sie cos dziac..
Pracuje dla social services i oczywiście przewaga dzieci angielskich, pozniej czarnych, pozniej pakistanskich i polskich -już mamy przypadki -alkohol, mamusie prostytuującej sie, nastolatki przyjeżdzające same z chłopakami i wpadające w prostytucje...ehh masakra
Ps. Werka daj znać jak Health Visitor!!!
AMY powodzenia mamusko!!! Fajna data))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:09
-
iwonka1077 wrote:aha w biedrze od dzisiaj mega paka pampersiakow
za 50zl na necie ulotka jest...
widziałam już w piątek, ale nie wiem dlaczego były tylko rozmiary 3,4 i 5...
-
A ja apropo rozmiarów pampersów i ciuszków to wam powiem, że moja Ninka to jakaś niewymiarowa, bo niby ma te 54 cm, ale pampersy 1 są na nią trochę za duże, bo rzepki muszę zapisać jeden na drugi, a ubranka 56 są na nią jakieś takie luźne bardzo. Kupowałam głównie rozmiar 62 no i teraz muszę kombinować, żeby dziecko ubrać i już myślę, że muszę po znajomych poszukać czegoś mniejszego
-
sylvia007 wrote:A ja apropo rozmiarów pampersów i ciuszków to wam powiem, że moja Ninka to jakaś niewymiarowa, bo niby ma te 54 cm, ale pampersy 1 są na nią trochę za duże, bo rzepki muszę zapisać jeden na drugi, a ubranka 56 są na nią jakieś takie luźne bardzo. Kupowałam głównie rozmiar 62 no i teraz muszę kombinować, żeby dziecko ubrać i już myślę, że muszę po znajomych poszukać czegoś mniejszego
Poczekaj jeszcze troszkę i bedą za małe) nie kupuj niczego bo za chwile malutka ci wyrośnie
)
sylvia007, weronika86 lubią tę wiadomość
-
no to pobiję was, u nas ze strony męża to nie dość że pewnie teściowa przyjedzie na drugi dzień po przyjściu ze szpitala to jeszcze bez zapowiedzi!! tak było z moją szwagierką i założę się że tak samo będzie ze mną, a ciul, zamknę się najwyżej w pokoju i powiem że pora karmienia
zresztą ogólnie cała jego rodzinka to taka "bezzapowiedziowa" no ale nie będę wychodziła przed szereg i uprzedzała żeby przypadkiem nie przyjechali, przyjadą i będę mieć odwiedziny z głowy.
wiecie co:) zrobiłam sobie kogel mogel-cały kubek:D przepyszny!!!
a nie prawda:) własnie sprawdziłam i mam giga pakę w domu rozmiar 2-154 sztuki:) czyli od dwójek są na pewno. jedynek chyba nigdy nie spotkałam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:20
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
U Nas po wizytowe wieści takie że nic się nie zmieniło od tygodnia,szyjka takiej długości jak była, macica miękka reaktywna,rozwarcia brak.
Ktg wzorcowe-skurcze ZEROWE)
Cisza i spokój.
W środę stawiam się w szpitalu na wizycie-ktg i bad.ginekologiczne i jeśli będzie tak jak dziś to święta w domku i czeka Nas wywołanie 07.04.
Zasiedział się synuś konkretnie.mf, Lwica, shimmer_lip, Robotka1, Fasia, Justinka, iwonka1077, Gosha, maggie86, KasiaKwiatek, Aguś86, weronika86, Rudzia, lysinka, Nadzieja84, Agusiek89, Murraya lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Robotka1 wrote:no to pobiję was, u nas ze strony męża to nie dość że pewnie teściowa przyjedzie na drugi dzień po przyjściu ze szpitala to jeszcze bez zapowiedzi!! tak było z moją szwagierką i założę się że tak samo będzie ze mną, a ciul, zamknę się najwyżej w pokoju i powiem że pora karmienia
zresztą ogólnie cała jego rodzinka to taka "bezzapowiedziowa"
U mnie na szczęście za daleko żeby sie zwalili. A siostrze i szwagrowi powiem ze maluszek za mału my sie próbujemy sami ogarnąć i niech przyjdą jak będziemy gotowi ...
Tez niechce nikogo przez miesiąc
A tak to pewnie moi rodzice zwaliłyby sie następnego dnia...