X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti przepiękne widoki, jak z filmów :D zazdroszczę że możesz sobie kiedy chcesz wyjechać na taką wycieczkę:D

pamiętam niezapomniane widoki jak jechałam z Londynu do Alton Towers :) piękne:)

laski pytanie z tych głupkowatych:)
    ogólnie śluz mam mocno kremowy a wczoraj na papierze pojawił się przeźroczysty między tym kremowym ale bardzo mało, rozciągał się na ok 2 cm. czy mój śluz mógł sobie zmienić konsystencję czy to po prostu jakiś minimalistyczny fragment czopa??
    ja zakładam że się śluz zmienił po prostu.

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti przepiękne widoki, jak z filmów :D zazdroszczę że możesz sobie kiedy chcesz wyjechać na taką wycieczkę:D

pamiętam niezapomniane widoki jak jechałam z Londynu do Alton Towers :) piękne:)

laski pytanie z tych głupkowatych:)
    ogólnie śluz mam mocno kremowy a wczoraj na papierze pojawił się przeźroczysty między tym kremowym ale bardzo mało, rozciągał się na ok 2 cm. czy mój śluz mógł sobie zmienić konsystencję czy to po prostu jakiś minimalistyczny fragment czopa??
    ja zakładam że się śluz zmienił po prostu.
    Robotka na zywo jeszcze piękniejsza byla :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:

A ja mam 6 dni do porodu... hmmm chciałam rodzić 23.03, później 30.03... a tu lipa cisza, mimo skurczy, bóli, czopu, plamienia itd itp :( a tak bardzo chciałam w marcu, a tu marne szanse...

Justinko nie wiesz że my to sobie możemy chcieć?? :P
    nie ma się co nakręcać bo to działa dokładnie tak samo jak śpiewka lekarzy "urodzi pani w przeciągu MAX 2 tygodni"

kwiecień jest piękny:) będzie dobrze zobaczysz:)

Justinka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 00:37

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    moze i tak krytsi ale niestety marginesu tu nie brakuje...lrzez 10 lat nie spotkalam sie zeby ktls sie przypieprzyl bez powodu..pewmie za uszami swoje miala...nigdy nie mialam tu problemow...znam dwa rodzaje polek na emigracji...samotnycb matek..jeden typ..oddana dzieciom, spolecznosciowo zaangazowana, glowa na karku a nawet dwie glowy..ale niestety znam i takie co TATUSIOW sprowadzaja co weekend, dzieci cjodza brudne i nie sa wysylane do szkoly...w wieku 8 lat nadal mie rozumieja angielskiego...niestety jak sie social service przyczepi to juz musi sie cos dziac..wczoraj nawet czytalam artyukul ze szukaja rodzin zastepczycj dla 100 polskich dzieci w wieku od 8 do 12 lat... wszedzie alkoholizm i awantury, agresja...tutaj naprawde musza miec dowody ze dziecku dzieje sie krzywda zeby zareagowali..czasami reaguja nawet za pozno moim zdaniem. sa dwie strony medalu..ja osobiscie nie odczulam nigdy nic zlego od ang sluzb.
    Takie zycie werka jedna matka dobra druga do dupy .Boze 100 dzieci masakra .Straszne to jest .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka ze śluzem nie pomogę. Właściwie nie mam w ogóle.
    Co do paznokci to na nogach przecież nawet nie patrzą :) zakładam skarpetki i już. Na dłoniach nie można mieć kolorowych ale o bezbarwnym nic nie mówiły. Ja mam odżywkę tylko, ale pewnie zmyje ją jadąc do szpitala.

• mf Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 00:38

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Robotka ze śluzem nie pomogę. Właściwie nie mam w ogóle.
    Co do paznokci to na nogach przecież nawet nie patrzą :) zakładam skarpetki i już. Na dłoniach nie można mieć kolorowych ale o bezbarwnym nic nie mówiły. Ja mam odżywkę tylko, ale pewnie zmyje ją jadąc do szpitala.
    Z pierwszej ręki news ;) w Twoim szpitalu koleżanka miała takim jasnym mlecznym dłonie i nikt jej złego słowa nie powiedział. Akurat wczoraj z nią o tym rozmawiałam :D

Edit. A na stopy jutro przychodzi moja pani od stópek i sobie trzasnę jakiś oczojebny kolorek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 10:13

Robotka1, KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Robotka, to chyba sluz, tez tak mam... i tez wszedzie dopatruje sie czopa! A tu dupa blada, pewnie nie bedzie mi go dane zobaczyc wcale...
    dziękować:) o taką odpowiedź mi chodziło:)
    nie mówię że nie mogę się doczekać porodu bo to by było kłamstwem:)
    czuję się dobrze więc spokojnie czekam na swój termin, mimo że lekarz w piątek skutecznie wprowadził mnie w niecierpliwość. Ale już mi przeszło:)
    tak nie powiem ale przy wizytach w toalecie sprawdzam papierek za każdym razem:)

choć sądzę że może być jak z córką-odejdzie cały np popołudniu a na noc pojadę:)
    chyba bym się załamała jakby mi odpadał tygodniami po kawałku ;/

KAsiek dzięki, nie no ja tez ładnie spilniczkuję paznokcie i pewnie zmyję całkowicie:)
    ale hybrydy sobie zrobię - z becikowego :D na pewno:D

a wiecie że idealnie ogoliłam bożenę ostatnio:D usiadłam sobie pod prysznicem na takim wbudowanym miejscu gdzie można sobie usiąść, okrakiem i dawaj:D wyszło najlepiej od kilku miesięcy:D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    Amy trzymam kciuki, żeby poszło szybko i sprawnie!!!
    Robotka to mógł być fragment czopa, zwłaszcza, że był e tym śluzie kremowym.
    Aguś Fasia gratuluję nowych tygodni :-)
    A ja się właśnie zastanawiam, kiedy mnie położna nawiedzi. W sumie to ją bym sobie darowała jej wizytę, bo dla mnie jest ona zupełnie zbędna :-/

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A ja się właśnie zastanawiam, kiedy mnie położna nawiedzi. W sumie to ją bym sobie darowała jej wizytę, bo dla mnie jest ona zupełnie zbędna :-/
    chyba się tak nie da co? położna wpada i koniec :) przyjdzie pomarudzi i pójdzie:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:07

• Fasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:32

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    chyba się tak nie da co? położna wpada i koniec :) przyjdzie pomarudzi i pójdzie:)
    Moja myślę, że marudzić nie będzie, bo to fajna babka, tylko dla mnie spotkanie z nią to strata czasu. Myślę, że gdybym zadzwoniła do ośrodka i powiedziała, że nie chce, żeby przyjeżdżała, to chyba na siłę by się do nas nie pchała, tylko nie chcę jej przykrości sprawiać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 10:21

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:32

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja czekam na drugą wizytę, miała być w tamtym tygodniu ale nie przyszła. Pierwsza wizyta ok,ale te kolejne po co- nie wiem...
    U mnie jest jedna, a później to już w przychodni.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Amy ja się tak denerwuje Twoim porodem jakbym co najmniej sama rodziła! :)

Trzymaj się Kochana!
    A ja mam odwrotnie. Akurat o Amy to ja się wcale nie martwię bo jakieś mam takie przeczucie, że zajebiście sobie poradzi i bez kitu zaraz będzie info, że Olo wyskoczył ;)

sylvia007, Fasia, KasiaKwiatek, lysinka, Eweliśka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy powodzenia!

Robotka wg mnie to mógł być fragment czopa.

Sylwia ja z polozna jestem umowiona na telefon. Najpierw jej wysle smsa jak urodze i zadzwonie jak wyjde i się umowimy na wizytę. Wolę tak niż z zaskoczenia ;)

Fasia ja caly czas mialam przeczucie, że urodze w marcu. Zostaly mi dwa dni ;) Chociaz 1 kwietnia bylby piękny.

Robotka1, Fasia lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś do mnie to ona ma zadzwonić jak się będzie wybierała.

Aguś86 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielę się z wami moimi obawami - strasznie się boję, że jak już zaczną nas odwiedzać goście to ktoś mi Ninkę czymś zarazi. Normalnie cały czas o tym myślę :-( najchętniej już dzisiaj zaszczepiłabym ją na rotawirusy i pneumokoki!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 3931 3932 3933 3934 3935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ