Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    No niestety sie obwiniam ciagle :(. Jeszcze wczoraj w innym miejscu po usylszeniu wagi dzieka polozna mnie zapytala czy jadlam duzo slodyczy :(.
    Jeszcze jesli nastepstwem tego jest tylko duza waga urodzeniowa to pol biedy, ale boje sie ze dziecku jakas cukrzyce w przyszlosci zafundowalam :/

A miałaś robioną krzywą cukrową w ciąży? Oczywiście jeśli matka w ciąży miała cukrzycę, która nie była leczona i kontrolowana to faktycznie ma to ogromny wpływ na wagę urodzeniową dziecka i może mieć wpływ na cukrzycę u dziecka w przyszłości Ale jeśli nic takiego nie miało miejsca to ja bym chyba nie przesadzała z tym jedzenie. No bo ile tych słodyczy jadłaś? Dwie czekolady dziennie i wiaderko lodów? Poza tym dzieci z dużą wagą urodzeniową często potem mieszczą się normalnie w siatkach centylowych, wyrównują się niejako z tymi z "normalną" wagą. Nie myśl o tym za dużo i ciesz się tymi ostatnimi chwilami z maleństwem w brzuszku bo te chwile już się nigdy nie powtórzą :)

mantissa lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    A brałaś witaminy w ciąży? Moja ginka jest zdania, ze to przez te ciążowe witaminy się dzieci takie wielkie rodzą.

Ja nie wzięłam ani jednej tabletki witaminowej :)

shimmer_lip, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś się obudziłam z opryszczką :( druga w tej ciąży a wcześniej po leczeniu heviranem w mega dawce miałam spokój na 8 lat!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:33

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • liwi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie znam, mówie tylko co słyszałam podczas mojej cc właśnie sobie na ten temat ginekolodzy rozmawiali bo następna miała byś kobieta z dużym dzieciaczkiem właśnie.
    Ale napewno nikt nie wspomniał nic o słodyczach.

Potraktuje w takim razie pępek oceniseptem.

shimmer ja się strasznie teraz boje opryszczki bo to podobno bardzo niebezpieczne dla dzieciaczków.
    A niestety wszyscy wirusa mamy. Mojej córce bardzo częssto wyłazi. Odkąd mamy Majke w domu to tylko chodze i patrze czy Liwci się nic nie robi na ustach.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:47

• mantissa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, nie wiem który aspirator kupić: Katarek plus czy abakus baby. Jakies spostrzezenia? Cy ten katarek nie ma za duzej koncówki do malutenkiego noska?

Eit: Biorę Katarka, ma rozkręcany zbiorniczek i jest latwwiej dostpny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:44

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:48

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:33

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A miałaś robioną krzywą cukrową w ciąży? Oczywiście jeśli matka w ciąży miała cukrzycę, która nie była leczona i kontrolowana to faktycznie ma to ogromny wpływ na wagę urodzeniową dziecka i może mieć wpływ na cukrzycę u dziecka w przyszłości Ale jeśli nic takiego nie miało miejsca to ja bym chyba nie przesadzała z tym jedzenie. No bo ile tych słodyczy jadłaś? Dwie czekolady dziennie i wiaderko lodów? Poza tym dzieci z dużą wagą urodzeniową często potem mieszczą się normalnie w siatkach centylowych, wyrównują się niejako z tymi z "normalną" wagą. Nie myśl o tym za dużo i ciesz się tymi ostatnimi chwilami z maleństwem w brzuszku bo te chwile już się nigdy nie powtórzą :)

"malenstwem" chyba ;)
    No ale nie dziwi tez to ze mi taki beben urosl ze az mi skore rozerwalo :(. Mowi sie, ze rzstepy to genetyka albo ze trzeba sie smarowac. Tiaaa. Moja mama ani siostra nie mialy rozstepow i smarruje sie od miesiecy dwa razy dziennie olejkami a ja wygladam jakby mi tygrys pazurami po brzuchu przejechal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:42

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Kurczę, nie wiem który aspirator kupić: Katarek plus czy abakus baby. Jakies spostrzezenia? Cy ten katarek nie ma za duzej koncówki do malutenkiego noska?

Eit: Biorę Katarka, ma rozkręcany zbiorniczek i jest latwwiej dostpny.

Ja kupiłam fride wczoraj musiałam użyć bo mała ulała i słyszałam że jej coś charczę w nosie (cofnęło się pewnie jej aż do nosa) no i też mi się wydawało że frida ma dużą końcówkę ale przyłożyłam tylko do nosa i pociągnęłam i wszystko ładnie wyszło.

mantissa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kurde, nie mogę nic laktatorem ściągnąć :/ Robię to pierwszy raz od początków karmienia, i prawie nic nie leci. No kurde, a karmię piersią przecież cały czas, niemożliwe, żeby nic tam nie było! Mały się najada, śpi po 3 godziny albo i dłużej... Jak to jest?!

Ida a z pelnej piersi ciagniesz? elektrycznym i recznym. To nie leci tak od razu, zawsze pociaga kilka razy "na sucho". A moze niedokładnie przykladasz? Musi byc szczelnie przy piersi, zeby powietrze nie wpadało.
    Nie wiem jakie mogą być inne przyczyny. Może za bardzo się stresujesz, że nie leci?

A tak w ogóle to ogarnęłam ten mój ręczny. Rzeczywiście bez nakładki sylikonowej dużo lepiej. :P

Zwlekałam z tym aspiratorkiem, ale te suche baboki nie chcą zbytnio wyłazić po samej soli fijologicznej. Nie będę dłużej dziecka męczyć. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:50

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kurde, nie mogę nic laktatorem ściągnąć :/ Robię to pierwszy raz od początków karmienia, i prawie nic nie leci. No kurde, a karmię piersią przecież cały czas, niemożliwe, żeby nic tam nie było! Mały się najada, śpi po 3 godziny albo i dłużej... Jak to jest?!
    To jest nie możliwe aby Ci nic nie poleciało. Spróbuj odciągnąć trochę ręką. Albo coś z laktatorem albo nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to chyba sobie do notatnika zacznę kopiować Wasze posty o opiece nad maluchami! :)
    Jak tak Was czytam to sobie uświadamiam jak mało wiem i aż się boję. :D

• mantissa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Dziewczyny ja to chyba sobie do notatnika zacznę kopiować Wasze posty o opiece nad maluchami! :)
    Jak tak Was czytam to sobie uświadamiam jak mało wiem i aż się boję. :D

A myślisz, że my coś wiedziałyśmy? :P Wychodzi w praktyce. :P
    Zresztą Shimmer ma plan wpisać wszystko w jedno miejsce, więc czekaj cierpliwie. :)

nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie wielkość dziecka to sa jakies uwarunkowania genetyczne, od jedzenia słodyczy to nam najwyżej dupki rosną. Dzieci pobierają z nas to co najlepsze a nie puste kalorie z czekolady.

nick nieaktualny, Fasia, Aguś86, lysinka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:34

Ida lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No coś tam leci, ale po kropelce. Odciągałam już 2 razy dzisiaj i mam może 20 ml... Odciągam po karmieniu, bo nie chcę odciągać tego mleka, które ma jeść Franek na następnym karmieniu, nie będzie miał wtedy co jeść.
    Mam elektryczny, wszystko było z nim ok...

A jak tylko z jednej piersi nakarmisz a z drugiej odciągniesz, to Franowi nie wystarczy? Bo jednak najmocniej mleko leci na początku, później faktycznie może za dużo już nie być.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 4051 4052 4053 4054 4055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ