Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PsotkaKotka wrote:No niestety sie obwiniam ciagle
. Jeszcze wczoraj w innym miejscu po usylszeniu wagi dzieka polozna mnie zapytala czy jadlam duzo slodyczy
.
Jeszcze jesli nastepstwem tego jest tylko duza waga urodzeniowa to pol biedy, ale boje sie ze dziecku jakas cukrzyce w przyszlosci zafundowalam
A miałaś robioną krzywą cukrową w ciąży? Oczywiście jeśli matka w ciąży miała cukrzycę, która nie była leczona i kontrolowana to faktycznie ma to ogromny wpływ na wagę urodzeniową dziecka i może mieć wpływ na cukrzycę u dziecka w przyszłości Ale jeśli nic takiego nie miało miejsca to ja bym chyba nie przesadzała z tym jedzenie. No bo ile tych słodyczy jadłaś? Dwie czekolady dziennie i wiaderko lodów? Poza tym dzieci z dużą wagą urodzeniową często potem mieszczą się normalnie w siatkach centylowych, wyrównują się niejako z tymi z "normalną" wagą. Nie myśl o tym za dużo i ciesz się tymi ostatnimi chwilami z maleństwem w brzuszku bo te chwile już się nigdy nie powtórzą
mantissa lubi tę wiadomość
-
Ja tam się nie znam, mówie tylko co słyszałam podczas mojej cc właśnie sobie na ten temat ginekolodzy rozmawiali bo następna miała byś kobieta z dużym dzieciaczkiem właśnie.
Ale napewno nikt nie wspomniał nic o słodyczach.
Potraktuje w takim razie pępek oceniseptem.
shimmer ja się strasznie teraz boje opryszczki bo to podobno bardzo niebezpieczne dla dzieciaczków.
A niestety wszyscy wirusa mamy. Mojej córce bardzo częssto wyłazi. Odkąd mamy Majke w domu to tylko chodze i patrze czy Liwci się nic nie robi na ustach. -
Kurczę, nie wiem który aspirator kupić: Katarek plus czy abakus baby. Jakies spostrzezenia? Cy ten katarek nie ma za duzej koncówki do malutenkiego noska?
Eit: Biorę Katarka, ma rozkręcany zbiorniczek i jest latwwiej dostpny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:44
-
adk_1989 wrote:A miałaś robioną krzywą cukrową w ciąży? Oczywiście jeśli matka w ciąży miała cukrzycę, która nie była leczona i kontrolowana to faktycznie ma to ogromny wpływ na wagę urodzeniową dziecka i może mieć wpływ na cukrzycę u dziecka w przyszłości Ale jeśli nic takiego nie miało miejsca to ja bym chyba nie przesadzała z tym jedzenie. No bo ile tych słodyczy jadłaś? Dwie czekolady dziennie i wiaderko lodów? Poza tym dzieci z dużą wagą urodzeniową często potem mieszczą się normalnie w siatkach centylowych, wyrównują się niejako z tymi z "normalną" wagą. Nie myśl o tym za dużo i ciesz się tymi ostatnimi chwilami z maleństwem w brzuszku bo te chwile już się nigdy nie powtórzą
"malenstwem" chyba
No ale nie dziwi tez to ze mi taki beben urosl ze az mi skore rozerwalo. Mowi sie, ze rzstepy to genetyka albo ze trzeba sie smarowac. Tiaaa. Moja mama ani siostra nie mialy rozstepow i smarruje sie od miesiecy dwa razy dziennie olejkami a ja wygladam jakby mi tygrys pazurami po brzuchu przejechal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:42
-
nick nieaktualnymantissa wrote:Kurczę, nie wiem który aspirator kupić: Katarek plus czy abakus baby. Jakies spostrzezenia? Cy ten katarek nie ma za duzej koncówki do malutenkiego noska?
Eit: Biorę Katarka, ma rozkręcany zbiorniczek i jest latwwiej dostpny.
Ja kupiłam fride wczoraj musiałam użyć bo mała ulała i słyszałam że jej coś charczę w nosie (cofnęło się pewnie jej aż do nosa) no i też mi się wydawało że frida ma dużą końcówkę ale przyłożyłam tylko do nosa i pociągnęłam i wszystko ładnie wyszło.mantissa, natt lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Kurde, nie mogę nic laktatorem ściągnąć
Robię to pierwszy raz od początków karmienia, i prawie nic nie leci. No kurde, a karmię piersią przecież cały czas, niemożliwe, żeby nic tam nie było! Mały się najada, śpi po 3 godziny albo i dłużej... Jak to jest?!
Ida a z pelnej piersi ciagniesz? elektrycznym i recznym. To nie leci tak od razu, zawsze pociaga kilka razy "na sucho". A moze niedokładnie przykladasz? Musi byc szczelnie przy piersi, zeby powietrze nie wpadało.
Nie wiem jakie mogą być inne przyczyny. Może za bardzo się stresujesz, że nie leci?
A tak w ogóle to ogarnęłam ten mój ręczny. Rzeczywiście bez nakładki sylikonowej dużo lepiej.
Zwlekałam z tym aspiratorkiem, ale te suche baboki nie chcą zbytnio wyłazić po samej soli fijologicznej. Nie będę dłużej dziecka męczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:50
-
nick nieaktualnyIda wrote:Kurde, nie mogę nic laktatorem ściągnąć
Robię to pierwszy raz od początków karmienia, i prawie nic nie leci. No kurde, a karmię piersią przecież cały czas, niemożliwe, żeby nic tam nie było! Mały się najada, śpi po 3 godziny albo i dłużej... Jak to jest?!
-
nick nieaktualny
-
natt wrote:Dziewczyny ja to chyba sobie do notatnika zacznę kopiować Wasze posty o opiece nad maluchami!
Jak tak Was czytam to sobie uświadamiam jak mało wiem i aż się boję.
A myślisz, że my coś wiedziałyśmy?Wychodzi w praktyce.
Zresztą Shimmer ma plan wpisać wszystko w jedno miejsce, więc czekaj cierpliwie.natt, Fasia lubią tę wiadomość
-
Wg mnie wielkość dziecka to sa jakies uwarunkowania genetyczne, od jedzenia słodyczy to nam najwyżej dupki rosną. Dzieci pobierają z nas to co najlepsze a nie puste kalorie z czekolady.
Angela89, Fasia, Aguś86, lysinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:No coś tam leci, ale po kropelce. Odciągałam już 2 razy dzisiaj i mam może 20 ml... Odciągam po karmieniu, bo nie chcę odciągać tego mleka, które ma jeść Franek na następnym karmieniu, nie będzie miał wtedy co jeść.
Mam elektryczny, wszystko było z nim ok...
A jak tylko z jednej piersi nakarmisz a z drugiej odciągniesz, to Franowi nie wystarczy? Bo jednak najmocniej mleko leci na początku, później faktycznie może za dużo już nie być.