X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    No niestety sie obwiniam ciagle :(. Jeszcze wczoraj w innym miejscu po usylszeniu wagi dzieka polozna mnie zapytala czy jadlam duzo slodyczy :(.
    Jeszcze jesli nastepstwem tego jest tylko duza waga urodzeniowa to pol biedy, ale boje sie ze dziecku jakas cukrzyce w przyszlosci zafundowalam :/

A miałaś robioną krzywą cukrową w ciąży? Oczywiście jeśli matka w ciąży miała cukrzycę, która nie była leczona i kontrolowana to faktycznie ma to ogromny wpływ na wagę urodzeniową dziecka i może mieć wpływ na cukrzycę u dziecka w przyszłości Ale jeśli nic takiego nie miało miejsca to ja bym chyba nie przesadzała z tym jedzenie. No bo ile tych słodyczy jadłaś? Dwie czekolady dziennie i wiaderko lodów? Poza tym dzieci z dużą wagą urodzeniową często potem mieszczą się normalnie w siatkach centylowych, wyrównują się niejako z tymi z "normalną" wagą. Nie myśl o tym za dużo i ciesz się tymi ostatnimi chwilami z maleństwem w brzuszku bo te chwile już się nigdy nie powtórzą :)

mantissa lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    A brałaś witaminy w ciąży? Moja ginka jest zdania, ze to przez te ciążowe witaminy się dzieci takie wielkie rodzą.

Ja nie wzięłam ani jednej tabletki witaminowej :)

shimmer_lip, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś się obudziłam z opryszczką :( druga w tej ciąży a wcześniej po leczeniu heviranem w mega dawce miałam spokój na 8 lat!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:33

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • liwi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie znam, mówie tylko co słyszałam podczas mojej cc właśnie sobie na ten temat ginekolodzy rozmawiali bo następna miała byś kobieta z dużym dzieciaczkiem właśnie.
    Ale napewno nikt nie wspomniał nic o słodyczach.

Potraktuje w takim razie pępek oceniseptem.

shimmer ja się strasznie teraz boje opryszczki bo to podobno bardzo niebezpieczne dla dzieciaczków.
    A niestety wszyscy wirusa mamy. Mojej córce bardzo częssto wyłazi. Odkąd mamy Majke w domu to tylko chodze i patrze czy Liwci się nic nie robi na ustach.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:47

• mantissa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, nie wiem który aspirator kupić: Katarek plus czy abakus baby. Jakies spostrzezenia? Cy ten katarek nie ma za duzej koncówki do malutenkiego noska?

Eit: Biorę Katarka, ma rozkręcany zbiorniczek i jest latwwiej dostpny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:44

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:48

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:33

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A miałaś robioną krzywą cukrową w ciąży? Oczywiście jeśli matka w ciąży miała cukrzycę, która nie była leczona i kontrolowana to faktycznie ma to ogromny wpływ na wagę urodzeniową dziecka i może mieć wpływ na cukrzycę u dziecka w przyszłości Ale jeśli nic takiego nie miało miejsca to ja bym chyba nie przesadzała z tym jedzenie. No bo ile tych słodyczy jadłaś? Dwie czekolady dziennie i wiaderko lodów? Poza tym dzieci z dużą wagą urodzeniową często potem mieszczą się normalnie w siatkach centylowych, wyrównują się niejako z tymi z "normalną" wagą. Nie myśl o tym za dużo i ciesz się tymi ostatnimi chwilami z maleństwem w brzuszku bo te chwile już się nigdy nie powtórzą :)

"malenstwem" chyba ;)
    No ale nie dziwi tez to ze mi taki beben urosl ze az mi skore rozerwalo :(. Mowi sie, ze rzstepy to genetyka albo ze trzeba sie smarowac. Tiaaa. Moja mama ani siostra nie mialy rozstepow i smarruje sie od miesiecy dwa razy dziennie olejkami a ja wygladam jakby mi tygrys pazurami po brzuchu przejechal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:42

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Kurczę, nie wiem który aspirator kupić: Katarek plus czy abakus baby. Jakies spostrzezenia? Cy ten katarek nie ma za duzej koncówki do malutenkiego noska?

Eit: Biorę Katarka, ma rozkręcany zbiorniczek i jest latwwiej dostpny.

Ja kupiłam fride wczoraj musiałam użyć bo mała ulała i słyszałam że jej coś charczę w nosie (cofnęło się pewnie jej aż do nosa) no i też mi się wydawało że frida ma dużą końcówkę ale przyłożyłam tylko do nosa i pociągnęłam i wszystko ładnie wyszło.

mantissa, natt lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kurde, nie mogę nic laktatorem ściągnąć :/ Robię to pierwszy raz od początków karmienia, i prawie nic nie leci. No kurde, a karmię piersią przecież cały czas, niemożliwe, żeby nic tam nie było! Mały się najada, śpi po 3 godziny albo i dłużej... Jak to jest?!

Ida a z pelnej piersi ciagniesz? elektrycznym i recznym. To nie leci tak od razu, zawsze pociaga kilka razy "na sucho". A moze niedokładnie przykladasz? Musi byc szczelnie przy piersi, zeby powietrze nie wpadało.
    Nie wiem jakie mogą być inne przyczyny. Może za bardzo się stresujesz, że nie leci?

A tak w ogóle to ogarnęłam ten mój ręczny. Rzeczywiście bez nakładki sylikonowej dużo lepiej. :P

Zwlekałam z tym aspiratorkiem, ale te suche baboki nie chcą zbytnio wyłazić po samej soli fijologicznej. Nie będę dłużej dziecka męczyć. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:50

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kurde, nie mogę nic laktatorem ściągnąć :/ Robię to pierwszy raz od początków karmienia, i prawie nic nie leci. No kurde, a karmię piersią przecież cały czas, niemożliwe, żeby nic tam nie było! Mały się najada, śpi po 3 godziny albo i dłużej... Jak to jest?!
    To jest nie możliwe aby Ci nic nie poleciało. Spróbuj odciągnąć trochę ręką. Albo coś z laktatorem albo nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to chyba sobie do notatnika zacznę kopiować Wasze posty o opiece nad maluchami! :)
    Jak tak Was czytam to sobie uświadamiam jak mało wiem i aż się boję. :D

• mantissa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Dziewczyny ja to chyba sobie do notatnika zacznę kopiować Wasze posty o opiece nad maluchami! :)
    Jak tak Was czytam to sobie uświadamiam jak mało wiem i aż się boję. :D

A myślisz, że my coś wiedziałyśmy? :P Wychodzi w praktyce. :P
    Zresztą Shimmer ma plan wpisać wszystko w jedno miejsce, więc czekaj cierpliwie. :)

natt, Fasia lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie wielkość dziecka to sa jakies uwarunkowania genetyczne, od jedzenia słodyczy to nam najwyżej dupki rosną. Dzieci pobierają z nas to co najlepsze a nie puste kalorie z czekolady.

Angela89, Fasia, Aguś86, lysinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:34

Ida lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No coś tam leci, ale po kropelce. Odciągałam już 2 razy dzisiaj i mam może 20 ml... Odciągam po karmieniu, bo nie chcę odciągać tego mleka, które ma jeść Franek na następnym karmieniu, nie będzie miał wtedy co jeść.
    Mam elektryczny, wszystko było z nim ok...

A jak tylko z jednej piersi nakarmisz a z drugiej odciągniesz, to Franowi nie wystarczy? Bo jednak najmocniej mleko leci na początku, później faktycznie może za dużo już nie być.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 4051 4052 4053 4054 4055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ