Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PsotkaKotka wrote:No niestety sie obwiniam ciagle
. Jeszcze wczoraj w innym miejscu po usylszeniu wagi dzieka polozna mnie zapytala czy jadlam duzo slodyczy
.
Jeszcze jesli nastepstwem tego jest tylko duza waga urodzeniowa to pol biedy, ale boje sie ze dziecku jakas cukrzyce w przyszlosci zafundowalam
A miałaś robioną krzywą cukrową w ciąży? Oczywiście jeśli matka w ciąży miała cukrzycę, która nie była leczona i kontrolowana to faktycznie ma to ogromny wpływ na wagę urodzeniową dziecka i może mieć wpływ na cukrzycę u dziecka w przyszłości Ale jeśli nic takiego nie miało miejsca to ja bym chyba nie przesadzała z tym jedzenie. No bo ile tych słodyczy jadłaś? Dwie czekolady dziennie i wiaderko lodów? Poza tym dzieci z dużą wagą urodzeniową często potem mieszczą się normalnie w siatkach centylowych, wyrównują się niejako z tymi z "normalną" wagą. Nie myśl o tym za dużo i ciesz się tymi ostatnimi chwilami z maleństwem w brzuszku bo te chwile już się nigdy nie powtórzą
mantissa lubi tę wiadomość
-
Ja tam się nie znam, mówie tylko co słyszałam podczas mojej cc właśnie sobie na ten temat ginekolodzy rozmawiali bo następna miała byś kobieta z dużym dzieciaczkiem właśnie.
Ale napewno nikt nie wspomniał nic o słodyczach.
Potraktuje w takim razie pępek oceniseptem.
shimmer ja się strasznie teraz boje opryszczki bo to podobno bardzo niebezpieczne dla dzieciaczków.
A niestety wszyscy wirusa mamy. Mojej córce bardzo częssto wyłazi. Odkąd mamy Majke w domu to tylko chodze i patrze czy Liwci się nic nie robi na ustach.
-
Kurczę, nie wiem który aspirator kupić: Katarek plus czy abakus baby. Jakies spostrzezenia? Cy ten katarek nie ma za duzej koncówki do malutenkiego noska?
Eit: Biorę Katarka, ma rozkręcany zbiorniczek i jest latwwiej dostpny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:44
-
adk_1989 wrote:A miałaś robioną krzywą cukrową w ciąży? Oczywiście jeśli matka w ciąży miała cukrzycę, która nie była leczona i kontrolowana to faktycznie ma to ogromny wpływ na wagę urodzeniową dziecka i może mieć wpływ na cukrzycę u dziecka w przyszłości Ale jeśli nic takiego nie miało miejsca to ja bym chyba nie przesadzała z tym jedzenie. No bo ile tych słodyczy jadłaś? Dwie czekolady dziennie i wiaderko lodów? Poza tym dzieci z dużą wagą urodzeniową często potem mieszczą się normalnie w siatkach centylowych, wyrównują się niejako z tymi z "normalną" wagą. Nie myśl o tym za dużo i ciesz się tymi ostatnimi chwilami z maleństwem w brzuszku bo te chwile już się nigdy nie powtórzą

"malenstwem" chyba
No ale nie dziwi tez to ze mi taki beben urosl ze az mi skore rozerwalo
. Mowi sie, ze rzstepy to genetyka albo ze trzeba sie smarowac. Tiaaa. Moja mama ani siostra nie mialy rozstepow i smarruje sie od miesiecy dwa razy dziennie olejkami a ja wygladam jakby mi tygrys pazurami po brzuchu przejechal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:42
-
nick nieaktualnymantissa wrote:Kurczę, nie wiem który aspirator kupić: Katarek plus czy abakus baby. Jakies spostrzezenia? Cy ten katarek nie ma za duzej koncówki do malutenkiego noska?
Eit: Biorę Katarka, ma rozkręcany zbiorniczek i jest latwwiej dostpny.
Ja kupiłam fride wczoraj musiałam użyć bo mała ulała i słyszałam że jej coś charczę w nosie (cofnęło się pewnie jej aż do nosa) no i też mi się wydawało że frida ma dużą końcówkę ale przyłożyłam tylko do nosa i pociągnęłam i wszystko ładnie wyszło.
mantissa, natt lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Kurde, nie mogę nic laktatorem ściągnąć
Robię to pierwszy raz od początków karmienia, i prawie nic nie leci. No kurde, a karmię piersią przecież cały czas, niemożliwe, żeby nic tam nie było! Mały się najada, śpi po 3 godziny albo i dłużej... Jak to jest?!
Ida a z pelnej piersi ciagniesz? elektrycznym i recznym. To nie leci tak od razu, zawsze pociaga kilka razy "na sucho". A moze niedokładnie przykladasz? Musi byc szczelnie przy piersi, zeby powietrze nie wpadało.
Nie wiem jakie mogą być inne przyczyny. Może za bardzo się stresujesz, że nie leci?
A tak w ogóle to ogarnęłam ten mój ręczny. Rzeczywiście bez nakładki sylikonowej dużo lepiej.
Zwlekałam z tym aspiratorkiem, ale te suche baboki nie chcą zbytnio wyłazić po samej soli fijologicznej. Nie będę dłużej dziecka męczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:50
-
nick nieaktualnyTo jest nie możliwe aby Ci nic nie poleciało. Spróbuj odciągnąć trochę ręką. Albo coś z laktatorem albo nie wiem.Ida wrote:Kurde, nie mogę nic laktatorem ściągnąć
Robię to pierwszy raz od początków karmienia, i prawie nic nie leci. No kurde, a karmię piersią przecież cały czas, niemożliwe, żeby nic tam nie było! Mały się najada, śpi po 3 godziny albo i dłużej... Jak to jest?! -
nick nieaktualny
-
natt wrote:Dziewczyny ja to chyba sobie do notatnika zacznę kopiować Wasze posty o opiece nad maluchami!

Jak tak Was czytam to sobie uświadamiam jak mało wiem i aż się boję.
A myślisz, że my coś wiedziałyśmy?
Wychodzi w praktyce. 
Zresztą Shimmer ma plan wpisać wszystko w jedno miejsce, więc czekaj cierpliwie.
natt, Fasia lubią tę wiadomość
-
Wg mnie wielkość dziecka to sa jakies uwarunkowania genetyczne, od jedzenia słodyczy to nam najwyżej dupki rosną. Dzieci pobierają z nas to co najlepsze a nie puste kalorie z czekolady.
Angela89, Fasia, Aguś86, lysinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:No coś tam leci, ale po kropelce. Odciągałam już 2 razy dzisiaj i mam może 20 ml... Odciągam po karmieniu, bo nie chcę odciągać tego mleka, które ma jeść Franek na następnym karmieniu, nie będzie miał wtedy co jeść.
Mam elektryczny, wszystko było z nim ok...
A jak tylko z jednej piersi nakarmisz a z drugiej odciągniesz, to Franowi nie wystarczy? Bo jednak najmocniej mleko leci na początku, później faktycznie może za dużo już nie być.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH