X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida tak, Ala nie lubi się kapac, krzyczy i sie wije, pozniej jak ja okrywam recznikiem to sie dlugo uspokaja. Mam nadzieje, ze to sie zmieni jeszcze i polubi kapanie ;)
    Matki, malujecie sie w domu? Ubieracie? Czy paradujecie w pizamach? Ja od wczoraj sie mobilizuje i sie ubieram (wygodnie w legginsy i tshirt np. , robie lekki makijaz), bo najwyzszy czas zaczac jakos normalnie fukncjonowac. Gotuje tez obiady w czasie, gdy mala spi itd.
    Ciekawa jestem czy w pepco beda jakies kombinezony dla malej. Mam pod domem ten sklep.
    Wiecie co, polozna kazala nam we wtorek przyjechac do przychodni na wazenie malej i chce ja zobaczyc we wtorek jak przybrala. Dla mnie to dosc dziwne... Musimy brac mala na dwor, jak nawet nie byla werandowana jeszcze (a polozna od 2 tygodnia kazala skonczonego, czyli od czwartku nastepnego). Powiedziala, ze nic jej nie bedzie jak wyjdzie do przychodni. ;) Co myslicie o tym?
    Ala ma swoj wlasny prywatny akt urodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:51

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide robic obiada bo mi sie nudzi i pakowac niepotzrebne papiery..wczoraj wywiezlismy pelnego landrovera rzeczy mniej potrzebnych juz do tesciow..bedzie stamtad blizej do nowego domku \;d

CzaryMary lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Adk suuper wieści!!! Szansa na sn mega :-D niunio zmadrzał i przestał rosnąć jak szalony :-D i Twój ton od razu spokojniejszy i optymistyczny :-)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:47

• liwi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już byliśmy w przychodni i wszystko ok.

Ja się ubieram w miare jak człowiek i maluje codziennie bo odprowadzam starszą córke do przedszkola. Ale jakbym nie musiała to nie wiem czy by mi się chciało malować.

I moja też nie lubi się kąpać. strasznie krzyczy.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida nam kazala przyjsc do siebie, a nie do pediatry. Ja tez sie na to jakos tak dziwnie zapatruje, mi tez sie wydaje, ze Ala przybiera.
    Maz mi dal zakaz na forum i powiedzial, ze jak zobaczy ze wchodze na forum to mi zabierze laptopa :D glupek, i musze potajemnie tu wchodzic.
    Ja sobie ta wage zamowilam , chociaz maz oczywiscie byl przeciwny. Powinna dojsc wtorek- sroda pewnie, chyba daruje sobie ta wizyte.

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ida nam kazala przyjsc do siebie, a nie do pediatry. Ja tez sie na to jakos tak dziwnie zapatruje, mi tez sie wydaje, ze Ala przybiera.
    Maz mi dal zakaz na forum i powiedzial, ze jak zobaczy ze wchodze na forum to mi zabierze laptopa :D glupek, i musze potajemnie tu wchodzic.
    Ja sobie ta wage zamowilam , chociaz maz oczywiscie byl przeciwny. Powinna dojsc wtorek- sroda pewnie, chyba daruje sobie ta wizyte.

Czemu mąż dał ci zakaz ?!

Eweliśka lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :-)

Wera ahhhh jaki brzuch okazały. Chyba rzeczywiście będzie to ostatnia fota :-)

Jeśli chodzi o chusteczki do pupy to używamy ich tylko w nocy. W dzień przemywam dupine płatkami kosmetycznymi i ciepła kranowa. Pupka ładna - bez odparzen i przy przewijania brak płaczu bo płatki cieple. A iwek nie ciertpi zimna ( ma to po mamusi :-) )

Woda do kąpieli na lokiec sprawdzana. Termometrom nie ufam za bardzo.

Wczoraj odpadł pepollll. :-) mogę kłaść go na brzuchu ?

Dzisiaj kończymy dwa tygodnie. Czas leci w oblakanym tempie :-)
    Z cyckiem powoli przegrywamy walkę :-(

Hwesta po ile kupilas gotowe buteleczki z jedzonkiem ? I co to dokładnie jest ?

Shimmer - pomysł ze zbiorem ' złotych myśli kwietniowkowych mamus' GENIALNY :-)

KasiaKwiatek, Angela89, shimmer_lip, Ida, weronika86, lysinka, Fasia, Eweliśka, liloe, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Hello :-)

Wera ahhhh jaki brzuch okazały. Chyba rzeczywiście będzie to ostatnia fota :-)

Jeśli chodzi o chusteczki do pupy to używamy ich tylko w nocy. W dzień przemywam dupine płatkami kosmetycznymi i ciepła kranowa. Pupka ładna - bez odparzen i przy przewijania brak płaczu bo płatki cieple. A iwek nie ciertpi zimna ( ma to po mamusi :-) )

Woda do kąpieli na lokiec sprawdzana. Termometrom nie ufam za bardzo.

Wczoraj odpadł pepollll. :-) mogę kłaść go na brzuchu ?

Dzisiaj kończymy dwa tygodnie. Czas leci w oblakanym tempie :-)
    Z cyckiem powoli przegrywamy walkę :-(

Hwesta po ile kupilas gotowe buteleczki z jedzonkiem ? I co to dokładnie jest ?

Shimmer - pomysł ze zbiorem ' złotych myśli kwietniowkowych mamus' GENIALNY :-)

Suwaczek ustaw :) Czas zapierdziela co ? My za 2 tygodnie będziemy mieli 2 miesiące.
    O mleko walcz, nie poddawaj się.Ale wiadomo lepiej niech dziecko będzie najedzone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 11:04

CzaryMary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary lubię oczywiście za pielęgnację. Co do karmienia to jeśli chcesz karmić piersią może warto jeszcze ściągnąć doradcę laktacyjnego do domu? Na mm zawsze masz czas, to absolutnie nic złego i tym się nie martw Kochana. Ale jeśli w ogóle jeszcze myślisz o cycku to warto fajną, konkretną babkę zaprosić w domowe warunki. Posiedzi kilka godzin, podejrzy, doradzi...one potrafią zdziałać cuda :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 11:05

CzaryMary, maggie86, mantissa, lysinka, Fasia lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Też myślałam zeby myć wodą ale tak sobie mysle, ze przecież to zimne będzie. Chociaż z drugiej strony chusteczki też ciepłe nie są.

Ja się ciesze że się nie skusiłam na te pieluchy z dady bo moje dziecko ich nie lubi.
    Nic jej się z pupą nie dzieje, ale jak jej tylko dade załoze to nie zasnie a jak już zaśnie to kręci się wierci stęka puki nie zamienie na pampersa.
    Już kilka razy próbowałam jej założyć i za każdym razem to samo.

Ja sobie przynoszę za każdym razem ciepła w miseczce. :) ale myje wodą. 2-3 razy dziennie.
    U mnie dady dają radę za to happy kupiłam cała paczke i siku z nich wycieka tak odstaja z przodu. W szpitalu były ok. Może juz za małe? Wy dalej jedynek czy dwojek uzywacie?

Co do ulewania chyba naprawdę pomaga odciagniecie trochę tego wodnistego. Wczoraj tak robiłam jak Juli był spokojny i rzeczywiście tyle nie ulewa. I chyba się bardziej najada bo musiałam go czasem budzic.
    A w nocy przypadkkiem karmilam na pollezaco bo Juli jadł i jadł a ja nie miałam już siły trzymać to go położyłam i sam złapał. :P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    idealna forma moim zdaniem..najwiecej przydaloby sie wlasnie o pielegnacji i kp...
    kuuurwa popekaly mi naczynka na brzuchu..pierwszy raz cos takiego widze no i krew z nosa poszla..drugi raz w zyciu :/
    Mi na nogach pękają:/ masakra :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia zycze :* niestety brak czasu zeby tu się udzielac więcej . Przelotem wpadam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY gratulacje !!!

Weronika śliczny brzuszek:)dawajcie foty póki jeszcze możecie się nimi cieszyć

i zapomniałam co chciałam wiecej;/

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa ja używam jedynek.

Chusteczki jak pisałam wcześniej używam z lenistwa swojego. Jakby coś się działo to pewnie bym się przerzuciła na wodę.

Co do ogarniania się w ciągu dnia. Zawsze po porannym karmieniu małej się ubieram i ogarniam tak abym mogła spokojnie na siebie w lustro spojrzała. W domu codziennie obiad. Wczoraj ciasto zrobiłam, dziś robię jeszcze 2 :)
    Kiedyś koleżanka mi powiedziała że jak będę miała dziecko to skończy się moje pieczenie że będę chodziła do 16 w piżamie i nie będę miała dla siebie czasu - nie chce do tego nigdy doprowadzić, dlatego istotne jest dla mnie to aby się ogarniać.

Moja mała uwielbia się kąpać uspokaja się i relaksuje. Ostatnio wrzuciłam termometr i patrze 37 czyli jest ok wsadzam jej nogi a tu ryk wielki. Sprawdziłam wodę łokciem no i za ciepła. Schłodziłam i mała już od razu spokojna.

Pieluchy używam różnych aby sprawdzić które nam przypasują najbardziej. Na ten moment lubimy dady i rosmanowskie.

weronika86, lysinka, maggie86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera brzuch masz przepiękny!!! Ja ma podobny :D dzisiaj będę robić może zdjęcia :D

W ogóle to wczoraj TRZY obce osoby (miałam wiele rund po sklepach różnych) zaczepiły mnie komplementując mój brzuch i pytając czy to bliźniaki! :D

weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mojej laktacji - walczymy. Przykładam mała w dzień. Później resztę ściągam. Tak jak ściągałam po 40 ml ostatnio dziś ściągnełam 120ml więc chyba wracamy do gry. No i kupiłam herbatki laktacyjne i pijemy.

weronika86, MartaAlvi, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia piękny brzuszek.
    Ida ja jak ściągam to po karmieniu albo wtrakcie ale z drugiej piersi.
    Hwsta zaczęłam się ubierać tak gdzieś po tygodniu bo wizyty się zaczęły ale malować to mi się nie chcę i my też musieliśmy na ważenie do przychodni iść.

Shimmer super pomysł. W google docs każda dorzuca coś od siebie na dany temat i nie bedzie trzeba szukać. :)

Ida, weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

‹‹ 4049 4050 4051 4052 4053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ