X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:45

shimmer_lip, Aguś86, weronika86, Fasia, Eweliśka, liwi, Angela89, hwesta, CzaryMary, KasiaKwiatek, maggie86, mantissa, mf, lysinka, liloe, Murraya lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze, ze sie babki pobdzily :D
    zima witaj!
    \\NY cholercia gratuluje! duza dziewczynka :D
    hwesta i ida super sobie radzicie, gratuluje naprawde!
    shimmer jaki pomysl? gadaj!

wsadzam ostatnie dwa zdjecia w tej ciazy..w sumie wygladaja tak samo...w totalu 12,5kg na plusie a wygladam jak smok, lape mam jak kulturysta :D
    za dobrez juz nie wygladam bo kiepsko sie juz czuje ale na pamietke musi byc :D
    podejrzewam,ze to juz osttanie zdjecia :D

out.php?i=973036_dsci0021.jpg

out.php?i=973037_dsci0023.jpg

liwi, Ida, Angela89, Aguś86, CzaryMary, KasiaKwiatek, Eweliśka, maggie86, mantissa, Krysti, mf, Rudzia, lysinka, MartaAlvi, Robotka1, Justinka, Zima, haneczka, mimka84, liloe, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika śliczny brzuszek.

Ida, gratuluje niemowlaka w domku.

Ida lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, bo tak mnie natchło jak się Amy poskarżyła, że do Łolka nie było instukcji :D
    A może by tak, póki jest nas więcej w dwupaku niż rozpakowanych, stworzyć naszą kwietniówkową instrukcję??? Nie będzie pasować do wszystkich modeli bo tak się nie da ale z tego co widzę to wszystkie nasze młode mamy pytają o to samo i mają takie same problemy. A może by to wszystko spisać, podzielić na kategorie typu kąpiel, karmienie, itd i wrzucić gdzieś tu? Takie ogólne zasady. Bo ja sama chociaż niby na sr chodziłam to wczoraj szukałam czy mam gdzieś zapisane jaka powinna bym temperatura wody do kąpieli ;)

Co Wy na to?

Ida, liwi, weronika86, Angela89, Fasia, KasiaKwiatek, Eweliśka, CzaryMary, mantissa, mf, Agga, MartaAlvi, haneczka, Murraya lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heneczka strasznie mi przykro. Wyobrażam sobie jak musisz się fatalnie teraz czuć... Mam nadzieję że się dogadacie a właściwie to, że mąż przeprosi. :*

Ja już kolejna noc z rzędu skurcze co 3-4 minuty przez około 2 h i potem cisza.
    Ale jakoś po ostatniej akcji ze szpitalem jestem spokojna i juz nie wariuje. Kiedyś przecież wyjść musi a moje nerwy nic tu nie dają... :)

Werka gratuluję (teoretycznie) ostatniego tygodnia! :)

weronika86, haneczka lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:46

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer mnie tez sie podoba ten pomysl :D tylko kto sie tego podejmie?

shimmer_lip lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Super pomysł! Tylko że dla kogoś coś się będzie sprawdzało, a komuś nie.
    A w jakiej formie miałoby to być?
    No ja wiem, że coś się jednemu sprawdza a drugiemu nie ale może w takim razie wszystkie patenty i zasady wpisać jako alternatywne bez oceniania. Może jako dokument google żeby było to dostępne dla nas wszystkich? Może jako oddzielne dokumenty typu właśnie karmienie, kąpiele, zobaczymy w trakcie jak będzie wygodniej? Kto ma coś do dodania niech wrzuca tu albo na priva i się to do kupy wszystko zmontuje?
    Wczoraj wpadłam np na siatki centylowe specjalnie dla dzieci karmionych piersią, szkoda mi to zgubić ;)

weronika86, Ida, maggie86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kapiela to mam wiecznie problem, mamy termometr do wody ten elektroniczny i mi sie wydaje, ze woda ktora on pokazuje jako 36-37 jest meega ciepla, nawet dla mnie za ciepla. Dlatego teraz robie "na lokiec", jak mi w lokiec nie jest zimno, jak woda jest letnia albo ciepla w lokiec to kapie w tym mala, nic jej nie bedzie jak bedzie miala mniej niz 37 stopni ;)

weronika86, liwi, Robotka1 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idealna forma moim zdaniem..najwiecej przydaloby sie wlasnie o pielegnacji i kp...
    kuuurwa popekaly mi naczynka na brzuchu..pierwszy raz cos takiego widze no i krew z nosa poszla..drugi raz w zyciu :/

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    tak pomyliłam się z rozpędu:P
    ja nie mam podanego stopnia łożyska, mam tylko informacje że nie przoduje, na tylnej ścianie i że przepływy prawidłowe

Twój Bączek chyba wg terminu tydz starszy..zobaczymy jak to będzie.
    Eweliska ja wg om termin mam na 23.04 więc podobnie jak Ty :-D dotąd wszystkie usg pokazywały tydzień więcej i już nie chce mi się zmieniać tych ustawień.
    Mi też powiedział, że przepływy ok, ale sprawdzę za tydzień czy się nie zmienia sytuacja.
    Czekamy :-D

weronika86, Eweliśka lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja z kapiela to mam wiecznie problem, mamy termometr do wody ten elektroniczny i mi sie wydaje, ze woda ktora on pokazuje jako 36-37 jest meega ciepla, nawet dla mnie za ciepla. Dlatego teraz robie "na lokiec", jak mi w lokiec nie jest zimno, jak woda jest letnia albo ciepla w lokiec to kapie w tym mala, nic jej nie bedzie jak bedzie miala mniej niz 37 stopni ;)
    na lokiec chyba zawsze najlepiej sie sprawdza :D

hwesta, natt lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    na lokiec chyba zawsze najlepiej sie sprawdza :D
    Ale na łokieć podobno nie mogą sprawdzać faceci. Położna nam to tłumaczyła ale szczerze mówiąc nie pamiętam ale coś jest na rzeczy jeśli chodzi o odczuwanie przez nich temp :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ale na łokieć podobno nie mogą sprawdzać faceci. Położna nam to tłumaczyła ale szczerze mówiąc nie pamiętam ale coś jest na rzeczy jeśli chodzi o odczuwanie przez nich temp :D
    cos w tym jest bo jak moj robi sobie kapiel to dla mnie jest meega za goraca ta woda

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja tu zaraz wszystko doczytam ale z uwagi na Milittie i na Psotke chciałam się szybciutko podzielić wieściami z mojej wczorajszej wizyty :)

Okazuje się, mój dzieć nie rośnie już tak intensywnie. Czyli jest szansa że na koniec nie będą już przybierać w takim tempie jak dotychczas :D Obwody głowy, brzucha i długość kości udowej praktycznie się nie zmieniły. Waga 3900.

CO do porodu tooo.... długo o tym z lekarzem rozmawiałam. Kazał mi się nie martwić bo nawet jak na niego nie trafię to zawsze przy przyjęciu do porodu jest oceniana waga dziecka poprzez usg oraz jak ta waga ma się do możliwości adaptacyjnych matki. Także to, że nie masz skierowania na cc nie oznacza, że będę cię zmuszać do porodu naturalnego. Zdaniem mojego lekarza jeżeli dziecko i matka jest zdrowe (nie ma galopującej cukrzycy, nadciśnienia czy zatrucia ciążowego) nie ma sensu i nie powinno się wręcz wykonywać cięcia cesarskiego na zimno, bez akcji skurczowej. Dlatego plan dla mnie jest taki, że czekamy aż poród się sam zacznie, wtedy jadę do szpitala i tam oceniamy to jak poród postępuje. Bo posługując się jego słowami poród to zjawisko dynamiczne. Nie można teraz oceniać jak on będzie postępował. Jeśli szyjka macicy będzie podatna na rozwierania a dziecko szybko i prawidłowo wstawi się w kanał rodny, prawidłowo się złoży to można nawet duże dziecko urodzić bez większego problemu. A może być, że małe dziecko przy matce z kapitalnymi warunkami do porodu ustawi się pod kątem, nie będzie się chciała się szyjka zachowywać tak jak powinno i będzie cesarka. No i decyzja jest taka, że dostanę szansę na poród naturalny :D ze wskazaniem, że i tak może się skończyć cesarką ale cieszę się, że będę miała szansę :) Jedyne co jest tylko prawdopodobne, że umówimy się koło 39 tyg. na wywołanie w momencie kiedy mój lekarz będzie miał dyżur po pierwsze po to żeby to on go odbierał co jest dla mnie bardzo ważne ze względów emocjonalnych a po drugie po to żeby już może nie roztył się młody za bardzo :)

weronika86, KasiaKwiatek, natt, lysinka, Fasia, MartaAlvi lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie robiono usg na Inflanckiej przed porodem ;) Tylko zbadal mnie , sprawdzil rozwarcie, ktg i rodzimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:44

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:46

• liwi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta u nas też termometr pokazuje 37 stopni a mój łokieć twierdzi że za gorąca.
    Zawsze słucham łokcia.

weronika86, Ida, hwesta, maggie86, Fasia lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Dzień dobry, ja tu zaraz wszystko doczytam ale z uwagi na Milittie i na Psotke chciałam się szybciutko podzielić wieściami z mojej wczorajszej wizyty :)

Okazuje się, mój dzieć nie rośnie już tak intensywnie. Czyli jest szansa że na koniec nie będą już przybierać w takim tempie jak dotychczas :D Obwody głowy, brzucha i długość kości udowej praktycznie się nie zmieniły. Waga 3900.

CO do porodu tooo.... długo o tym z lekarzem rozmawiałam. Kazał mi się nie martwić bo nawet jak na niego nie trafię to zawsze przy przyjęciu do porodu jest oceniana waga dziecka poprzez usg oraz jak ta waga ma się do możliwości adaptacyjnych matki. Także to, że nie masz skierowania na cc nie oznacza, że będę cię zmuszać do porodu naturalnego. Zdaniem mojego lekarza jeżeli dziecko i matka jest zdrowe (nie ma galopującej cukrzycy, nadciśnienia czy zatrucia ciążowego) nie ma sensu i nie powinno się wręcz wykonywać cięcia cesarskiego na zimno, bez akcji skurczowej. Dlatego plan dla mnie jest taki, że czekamy aż poród się sam zacznie, wtedy jadę do szpitala i tam oceniamy to jak poród postępuje. Bo posługując się jego słowami poród to zjawisko dynamiczne. Nie można teraz oceniać jak on będzie postępował. Jeśli szyjka macicy będzie podatna na rozwierania a dziecko szybko i prawidłowo wstawi się w kanał rodny, prawidłowo się złoży to można nawet duże dziecko urodzić bez większego problemu. A może być, że małe dziecko przy matce z kapitalnymi warunkami do porodu ustawi się pod kątem, nie będzie się chciała się szyjka zachowywać tak jak powinno i będzie cesarka. No i decyzja jest taka, że dostanę szansę na poród naturalny :D ze wskazaniem, że i tak może się skończyć cesarką ale cieszę się, że będę miała szansę :) Jedyne co jest tylko prawdopodobne, że umówimy się koło 39 tyg. na wywołanie w momencie kiedy mój lekarz będzie miał dyżur po pierwsze po to żeby to on go odbierał co jest dla mnie bardzo ważne ze względów emocjonalnych a po drugie po to żeby już może nie roztył się młody za bardzo :)
    adk super wiesci kochana i super lekarz!!!!! pewnie jestes mega zadowolona co?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro pelnia..jestem ciekawa czy bedzie wysyp maluchow :D

hwesta, KasiaKwiatek, maggie86, adk_1989, Fasia, Eweliśka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 4048 4049 4050 4051 4052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ