X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ty to już przez taki czas musiałaś się przyzwyczaić :) I nie stresuj się przy kp! Widzisz, mnie teraz bardziej ten laktator stresuje niż kp. Karmiłam cyckiem cały czas i nawet nie wiedziałam ile Mały zjada, a teraz jak zobaczyłam te kropelki, to zaczęłam się stresować... Chociaż Franek przybiera i się najada, bo płacze z głodu dopiero po 3 godzinach.
    Ida ja przy Gabi nic nie mogłam ściągnąć laktatorem. Jak mała ssała, to czułam, że jej mleko wypływa, a jak próbowałam laktatorem to dosłownie parę kropel i w końcu moja położna powiedziała mi, że to problem psychologiczny i zaczęłam robić tak, że ścigałam pokarm patrząc na Gabi a nie na laktator i przypominała sobie wtedy jak ona ssie i to cuda zdziałało, bo mleko wtedy dosłownie kapało z cyca :-)

maggie86, mantissa, Aguś86, Ida, mf, weronika86, lysinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Fasia - a później po porodzie, to też ja bym się w jakieś super koszule nie ubierała, nawet w szpitalu jeszcze. Zawsze krew może polecieć jeszcze...
    Ja rodzilam w szpitalnej i teraz mam juz chyba czwarta po porodzie :) jak sie zrobi chocby plamka od razu daja swieza ;) wole tak bo leci naprawde sporo a po karmieniu jeszcze wiecej. Moja bede miec w domku :) ciekawe kiedy wyjdziemy. Szymek wczoraj stracil juz 100g a dzis co chwile kupka. Wieczorem przy kapieli go znowu zwaza. No i kwestia ewentualnej zoltaczki. Iwonka juz pewnie w szpitalu :) A jak Haneczka i jej wycieki??? Czekam na wiesci z wizyt :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:50

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

sylvia007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Angela - a ile Twoja już przybrała? Do jakiej wagi czekacie?

Sylvia - super pomysł, spróbuję :)

A co do koszul, to mi ta po cc się nie sprała po pierwszym praniu, później tak. Jednak mam jakąś blokadę do zakładania jej... Jakoś nie mogę się przemóc...

mała miała w środę 2440, od 2.5 kg miałam ją zacząć karmić z piersi. Od wczoraj dostaje pierś w dzień i później jeszcze butle zjada tyle ile jeszcze potrzebuje. Niestety mała przyzwyczaiła się do butli i boje się że już do końca zostanie na butli.Ale walczymy aby jadła tylko z piersi. Na noc dostaje tylko butelkę.

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze pytalyscie o to mleko ktore kupilam, juz daje link http://www.ceneo.pl/27507960 ja kupowalam je za 3,80. Raz kiedys mozna uzyc :)

mantissa, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja wiem, puszke tez mam, ale te mleka dwa kupilam dla meza, bo jelopa jest i pewnie nie bedzie umial przygotowac tego w proszku :P (bo co to znaczy- letnia woda?) ;) bylam w pepco, strasznie duze te ubranka tam, kupilam dwa bodziaki tylko i reczniczek, i sobie 2 pary legginsow i 2 koszulki...

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)
    Widzę że jeszcze NY dołączyła do grona rozpakowanych :) GRATULACJE!

My jeszcze w szpitalu, na nic na razie nie mamy czasu, ja wciąż słabo się ruszam bo cesarce i nie mogę ogarnąć laktacji - kompletna pustka w cyckach :/
    Wpadam pochwalić się chłopakami i obiecuję nadrobić w wolnej chwili :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:59

maggie86, Angela89, mantissa, natt, Rudzia, Eweliśka, Klaudia90, mf, CzaryMary, Nadzieja84, MartaAlvi, Justinka, Zima, liwi, Ida, lysinka, Fasia, Aguś86, Krysti, Lali, mimka84, Robotka1, Miru, weronika86, liloe, PsotkaKotka, Ulka84, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jakie skarby !!! Ewelcia super chłopaki:)

Ewelcia lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny gdzie spia wasze maluchy. My pod glupia wymowka z salonu zrobilismy sypialnie i spimy na narozniku wiec maluch spi w wozku w nocy a w dzien staram sie go lulac i odkladac do lozeczka w sypialni. Teraz np od rana spi na naszym narozniku no tak pieknie zasnal bez lulania raz dwa ahh ale jak on sie przyzwyczai... to niezbyt dobre.. jak to jest u was???

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MlodaDama u mnie mala teraz w dzien spi w lozeczku swoim, a w nocy biore ja do lozka... wiem, ze nie powinnam ale jestem spokojniejsza wtedy. Dzis moze wsadze ja na jazde probna do wozka po domu.
    Po jakim czasie werandujecie dzieci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku także w dzień przysypialiśmy w łóżku po karmieniu a w nocy mam małą kołyską w stylu Robotki przy łóżku i tam maluch śpi, w dzień teraz maluch śpi w łóżeczku ale nadal czasem mamy drzemkę razem w łóżku, bardzo to lubimy:)

Hwesta my werandowaliśmy się w pierwszym tyg. po kilku dniach a na spacer w 2 tyg poszliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 14:29

Eweliśka lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny gdzie spia wasze maluchy. My pod glupia wymowka z salonu zrobilismy sypialnie i spimy na narozniku wiec maluch spi w wozku w nocy a w dzien staram sie go lulac i odkladac do lozeczka w sypialni. Teraz np od rana spi na naszym narozniku no tak pieknie zasnal bez lulania raz dwa ahh ale jak on sie przyzwyczai... to niezbyt dobre.. jak to jest u was???
    Moja Ninka w dzień w łóżeczku śpi lub w wózku, a w nocy z nami :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wiekszosc robi tak samo :) a w czym spia wasze dzieci w lozku? W rozku? czy pod kocykiem na boczku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze chcialam zapytac czy Wasze dzieci tez tylko spia, jedza, robia kupe, czasem placza i znowu spia itd? :P

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:51

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia chlopaki super!!! :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:51

• mantissa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochana,wieczorem to ja już będę z powrotem ;) Potrzebuję mleka na 16, bo wychodzę wtedy ;)

Aaaa, widzisz. To mi jakoś umknęło. ;/

Ewelcia, cudowni są. :) Zmień suwaczek w wolnej chwili. :) A karmisz ich obu naraz czy po kolei?

A w ogóle w końcu zaczęły mi się szwy rozpuszczać. Jeee. :)

Ja mam łóżeczko w naszym pokoju, bo dysponujemy tylko jednym. Juli w dzień śpi w łóżeczku, ewentualnie na naszym łóżku. A w nocy w łóżeczku, chyba, że nie chcę zasnąć i płacze jak go odkładam, to wtedy biorę go w rożku między nas i tak śpi do następnego karmienia. Ale staram się odkładać do łóżeczka. W gondolce od wózka spał dopóki nie mieliśmy łóżeczka, ale szybko przestało mu się podobać.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 4053 4054 4055 4056 4057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ