WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka innego whjscia ni ma :-) cos mi sie bardziej naoierdziula...choc nie licze ze cos z tego bedzie a juz na pewno nie palne po raz drugi ze urodze na bank do poniedzialku bo robotka juz mnie ubije :-)hehe
    robotka ale w sumie ja nie powiedzialam ze urodze do TEGO poniedzialku hehehe ja tylko napisalam ze do poniedzialku ale do ktorego dokladnie to juz nie :-) heheah
    aha pytalas sie czy mam rozwarcie robotka..teraz nie wiem jam duze, ale o 9 rano we wtorek bylo 3cm rozwarcia a mamy juz prawie piatek :-)
    strasznie piecze mnie podbrzusze w srodku i cycki...dziwne..jak moze piec podbrzusze?

Robotka1 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka bardzo dobrze piszesz :) w niedziele od 16 do poniedziałku do rana miałam skurcze co 5 minut, regularne, po ok 40 sekund. W poniedziałek wieczorem tez były regularne, co 5-8 minut się te już bardziej bolały. No a we wtorek scenariusz wszystkim znany - o 7.45 odeszły mi wody, wraz z nimi czop, a 5 minut później zaczely się bóle od Krzyża, które nie mijaly, był to trwający ciągle okropny ból.. No ale opis innym razem :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mf Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:16

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:52

KasiaKwiatek, mf, Eweliśka, MartaAlvi, Krysti, Amy_ lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie akcje są najlepsze :) Mi też się udało znienacka i to po raz drugi. Co do satystyk wód to u mnie raz odeszły zaczynając poród, a raz nie. Pół na pół ;) Mojej mamie przy dwóch porodach odeszły najpierw wody. Myślę, że te 2-4% to jakaś ściema. Obstawialabym 20% :P

Anka1501, mf lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna boska nocka. :/ O 3 karmienie, do 5 lulanie bo Juli przecież spac nie będzie a 5:20 zła kupa nie chce wyjść i znowu jemy. Ech.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:52

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mantissa u mnie noce tez ciężkie. Liczę na to, że w domu będzie juz nieco lepiej. Najbardziej przeraza mnie to jak on płacze a ja nie wiem dlaczego.. Najedzony, w pieluszce sucho, nie jest mu ani za ciepło ani za zimno.. Ehh.. A krzyczy na pół oddziału, że aż w nocy położna do nas przychodzi sprawdzić co się dzieje :(
    Miałam tak samo jak byłam pierwsza noc z mala, przychodziły piguly aby zobaczyć co sie dzieje. Ale jedna powiedziala że jak ma sucho i jest najedzona to poprostu brakuje jej bliskości. Potulilam i zasnela z czasem poznaje sie placz dziecka. Ja na ten moment perfekcyjne odruzniam placz glodnego dziecka a placz że cos ją boli .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 06:33

Ida, mantissa, maggie86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to spoko nocka, mała śpi w swoim łóżeczku budziła sir o 20 pozniej o 24 i o 3 no i o 5:40 a teraz zasypia dalej w swoim łóżeczku

mf, Ida, Fasia, mantissa, maggie86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF czytasz w moich myślach :) dokładnie o to mi chodziło z Fasią i skurczami. Zwarta , szybka akcja , a nie rozwleczona na 2 i więcej tygodni. Mocne przepowiadajace żadna przyjemność. Moje na szczęście do wytrzymania.

Noc...spokojna nawet, wiesiolek działa bo raz złapał mnie taki ból że mi poprzedni poród przed oczami stanął :) już nie wiem czy się spieszyć do tego ;)

mf, Fasia lubią tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia K to dobrze że wiesiołek działa:) ja pod koniec brałam już na noc po 2 tabsy a raz nawet trzy:)

jejj Fasia u nas była taka pierwsza nocka. baardzo młoda wisiała na cycku i się darła za każdym odłożeniem, więc znów trzeba było brać do cyca:D
    potrzebowała bliskości:)

france mi ją dokarmiły 2 razy w nocy! nie przywiozły jej na karmienie;/
    no dobra wyspałam się chociaż ale kurwa! poszłam tam bo przywiozły ją o 4 rano oczywiście najedzoną ale chciała się przytulić i usnęła przy mnie więc sama jej nie nakarmiłam, powiedziałam że jak zacznie płakać to żeby mi ją przywiozły bo ja już jej nie karmiłam od 21!! no i o 6 dopiero ją dostałam, pojadła sobie 40 minutek i teraz śpi ze mną:) do kąpieli aż a potem przyjdzie obchód i zdecydują czy idzie znowu pod lampy czy zostaje ze mną na obzerwowaniu się:)
    ja tam widze że się poprawiła skóra ale niech mi powiedzą mądrzejsi jak się sprawy mają:D

Militta mówisz że kochasz? fajne uczucie prawda??
    u mnie podobnie:) tylko że teraz się to nasila:) nie mogę od niej oczu oderwać, nosa i rąk:D jest taka śliczna:D

w środę mamy sesyjkę:) też nie mogę się jej doczekać:D
    mąż fak jak zwykle w pracy ale tylko do 14:P jak się spręży to zdązy na jakąś super fotę:P a jak nie to trudno:P hehe
    no ale znając jego możliwości to zdąży na ostatnią chwilę:P

Wercia przecież żartowałam z tym poniedziałkiem:D
    ale masz rację lepiej już nic nie krakaj bo Ci krakanie nie wychodzi:D
    to co opisujesz to miałam to samo na te 2 dni przed porodem, ogólny niepokój, skurcze noc wcześniej takie same jak w noc przed narodzeniem, tylko się wyciszyły, ból brzucha, taki momentami tępy, uczucie napierania na szyjkę, nooo to dopiero było prawdziwe napieranie a nie to co wcześniej czułam:)

i wiecie co?? prawie pod koniec porodu na skurczach mój brzuch wyglądał dokładnie jak dwie kule Fasi na zdjęciach:D

ejjj a ja mam nadzieję że nie muszę wam porodu opisywać? w końcu była relacja prawie na żywo:P

a i co jeszcze:) udało mi się urodzić kompletnie bez bóli krzyżowych :D czego nie uniknęłam przy pierwszym porodzie.
    przy takich bólach ma się ochotę odciąć brzuch i położyć obok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 07:29

KasiaKwiatek, mf, weronika86, Fasia, Gosha, lysinka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka a z tym wiesiolkiem to też miałaś w nocy takie bóle okresowe mocne? Mnie aż czasem to budzi i ledwo do kibelka mogę się doczłapać... Nie mówiąc o tym, że mam ochotę se tampon zaaplikować ;-) w dzień potem już mam tylko chwilowe takie

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm....
    ja przepowiadaczy stricte przed samym porodem nie miałam, chyba żeby uznać jako przepowiadacze akcję z nocy przed właściwymi bólami. jeszcze zanim odszedł mi czop.
    ale to były bóle trwające po 30-40sek typowo w dole brzucha, takie mocno okresowe. pamętam że jak zawsze chodzę raz do kibelka tak wtedy chodziłam często.
    no a w noc porodową powiedzmy to już bóle takie same, nieregularne, do tego ochota na kupę? siku? sama nie wiedzialam na co. do tego w tych bólach włączył mi się jakiś instynkt szwędacza. łazilam po całym domu i pooprawiałam różne rzeczy:P

a i o 5 nad ranem wylazła reszta czopa -mam zdjęcie:D hehe
    o 3 rano wzięłam gorący prysznic no i po nim właściwie wiedziałam że to to mimo że skurcze się rozregulowały do nawet 17 minut przerwy między nimi, ale były bolesne.

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robus to tobie mała zabierają???? Ja lampe miałam obok swojego łóżka i tak mała 4dni spędziła pod nią.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jak widać jeszcze czas. Coś tam się dzieje ale to nie to ewidentnie. Śmiesznie bo jest inaczej niż przy dziewczynach, nie miałam takich bóli, jednego dnia się zdarzyły i przeszły a dwa dni później czop i poród. A teraz to już ze 4 razy było w ciągu tygodnia, że 3 godziny mierzyłam i jak w mordę co 9-10 minut skurcz, czułam, że to jeszcze nie te właściwie ale mierzyłam z myślą, że dzień...dwa i pójdą prawdziwe...jak widać nie :-D Teraz też już dałam siana z mierzeniem :-D

mf lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:30

weronika86, mantissa, Fasia lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:30

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry...
    Czekam na obchod...

mf, KasiaKwiatek, weronika86, Aguś86, MartaAlvi, Eweliśka, mantissa, Gosha, Fasia, Angela89, haneczka, maggie86, misia83 lubią tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

KasiaKwiatek, weronika86, Robotka1, CzaryMary, Gosha, Fasia, maggie86 lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
‹‹ 4178 4179 4180 4181 4182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ