X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia miejmy nadzieje ze bedziesz jeszcze sie dobrze czuc w styczniu :) nie ma co sie martwic na zapas :) bedzie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 12:00

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    gadam że przytyłam dopiero 1 kg ale właśnie zrobiłam zakupy na przyszły brzusio
    http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/swetry/swetry/ponczo-z-lu%C5%BAnym-golfem-c498028p2025552.html
    http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/sukienki/g%C5%82adkie/sukienka-o-prostym-kroju-z-wysokim-ko%C5%82nierzem-c663014p2084062.html
    http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/p%C5%82aszcze/kamizelki/d%C5%82uga-kamizelka-%27hand-made%27-c671005p2075046.html
    http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/sukienki/sukienka-w-groszki-z-wi%C4%85zaniem-przy-szyi-c269185p2320003.html
    zawsze lubiłam takie luźniejsze ciuchy więc nawet teraz i później po ciąży też założę

Świetna kamizelka! :) ja ogólnie też bardzo lubię takie luźne rzeczy, dlatego póki co niczego nie kupuję, bo na spokojnie we wszystko się mieszczę. Mam dużo swetrów zimowych takich za pupę, które się bardzo mocno rozciągają więc pewnie na całą jesień i zimę ubrań starczy. Problem mam tylko ze spodniami, bo w te już nie wchodzę :D wizytę mam 30.10 i po niej na pewno kupię jakieś gacie :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Fasia miejmy nadzieje ze bedziesz jeszcze sie dobrze czuc w styczniu :) nie ma co sie martwic na zapas :) bedzie dobrze ;)

Liczę na to ! Śmieję się, że zacisnę nogi i w żadnym lutym rodzić nie będę! Jestem kwietniówką i nią zostanę hihi :D

Rudzia, martafr lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie siostra jest fotografem z zamiłowania i ona mi zrobi sesje brzuszkowa i noworodkową, codziennie mnie zalewa nowymi pomysłami a ja nawet nie mam do tego jeszcze głowy

• Fasia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Świetna kamizelka! :) ja ogólnie też bardzo lubię takie luźne rzeczy, dlatego póki co niczego nie kupuję, bo na spokojnie we wszystko się mieszczę. Mam dużo swetrów zimowych takich za pupę, które się bardzo mocno rozciągają więc pewnie na całą jesień i zimę ubrań starczy. Problem mam tylko ze spodniami, bo w te już nie wchodzę :D wizytę mam 30.10 i po niej na pewno kupię jakieś gacie :)
    Także ciuchy super i na pewno wykorzystasz je jeszcze po ciąży. Praktyczne - lubię to :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maluszkowa sesje tez chce tylko zastanawiam sie czy zrobic jak bedzie mial okolo 2 tyg czy troszke pozniej bo jakos dzieci zbyt pieknie nie wygladaja zaraz po narodzinach :P

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    u mnie siostra jest fotografem z zamiłowania i ona mi zrobi sesje brzuszkowa i noworodkową, codziennie mnie zalewa nowymi pomysłami a ja nawet nie mam do tego jeszcze głowy

Pewnie jak brzuszek będzie większy to i ochota na zdjęcia wzrośnie :) fajnie, że siostra się pasjonuje fotografią. Ja męża poproszę żeby mi popstrykał jakieś zdjęcia ale to w późniejszym terminie :)))

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia własne dzieci są najpiękniejsze na świecie od urodzenia aż do śmierci :D ja tam lubię takie maleństwa na zdjęciach. Jestem np zachwycona pracami http://najkaphotography.blogspot.com/ Marzy mi się sesja u niej, ale ona z Warszawy do której mam 300km więc podróż z 2 tyg maleństwem to dość kiepski pomysł ... będę szukać kogoś na miejscu :))

Rudzia lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

moje rzeczy tez by mi pewnie wystarczyły ale człowiek tak od razu lepiej się poczuje jak coś sobie kupi zwłaszcza że od zimy nic sobie nie kupiłam bo nie miałam głowy do zakupów, tez dokupię jeszcze później jedne spodnie ale pewnie większość czasu będę latała w legginsach bo mam ich sporo

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA zaszalałaś:D
    no niestety podejrzewam że większość z nas na takie jednorazowe luksusy sobie pozwolić nie może;)

zadowolę się tym co mam:)

FASIA no ja też nie chciałabym przytyć 5 kg w miesiąc:D choć pod koniec ciąży podobno to bardzo prawdopodobne:D

FASIA moze akurat urodzisz normalnie w kwietniu:) już po nowym roku myślę że bedziesz wiedziała na czym stoisz:) jak sie czujesz:) co mowi lekarz:)
    a to ja myslalam ze moge sie tak z tydzien wczesniej na taka sesje umowic:D

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta kobieta robi śliczne zdjęcia swoim dzieciakom,fotograf z zamiłowania
    http://kaszkazmlekiem.wordpress.com/

• Jaga Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia możliwe jest by przytyć 5 kg w 3 tyg , ja tak wskoczyłam po 30 tyg. Kiedyś ważyłam 45 kg potem 5 letnia walka sterydowa i poszła waga w góre. Po ciąży ważyłam 62 kg. Waga znów wskoczyła mi po setalofcie( leku na nerwice) i zaczęłam tą ciąże z wagą 66-67 kg. Teraz mam 71 kg pomimo , że jem mało a często i nie objadam się praktycznie wcale żadnymi fastfoodami , śmieciowym jedzeniem itp. Co do rozstępów nie miałam ni jednego do 39 tyg. Opuścił mi się brzuch i widziałam jak pękała skóra. Cały brzusio poorany a smarowałam się wszystkim. Mustellą i innymi badziewiami. MAm genetyczne uwarunkowanie do rozstępów i koniec. Moja siostra nie ma ni jednego.

Co do takiej sesji super sprawa. Z synem nie pomyślałąm nawet o czymś takim , może teraz się skusimy.

Krysti lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA dobrze mówisz - grudzień/styczeń i będę wiedzieć co i jak. Albo mnie polożą albo nie. Wolałabym w domu leżeć jesli już niż w szpitalu .. No ale zobaczymy :)

MARTAfr - ja sobie na pewno na takie zakupy nie mogę pozwolić :) zresztą nie zdarza mi się kupować tak drogich ciuchów. Jestem dziecko wyprzedaży :D wiem ile takie ciuchy kosztują później na "wyprzy" więc jest mi MEGA szkoda wywalić tyle kasy w cenie regularnej. Chudzina ze mnie więc na ostatkach przecen sezonowych kupuję rzeczy dosłownie za grosze, bo zostają przeważnie najmniejsze rozmiary :) Pewnie jakbym zarabiała więcej to bym sobie kupowała takie ciuchy, albo i nie. Ciężko stwierdzić. No, a teraz na L4 z gołą pensją, bez prowizji i innych dodatków to już w ogóle lipton .. Kredyt na głowie, dom się buduje, dziecko w drodze - masakra :D

Robotka1, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    KRYSTI przypomnij jaką Ty masz wadę że rozważasz ewentualna cesarkę??

ja mam wrodzone zwyrodnienie stawów biodrowych oraz wadę wzroku i nikt nawet nie wspomniał że córkę mogę urodzić przez cc;) dałam radę naturalnie:)

a ja coraz poważniej myślę o zzo:)
    Kochana ja mam problem z sercem i z ciśnieniem tetniczym :/

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Fasia możliwe jest by przytyć 5 kg w 3 tyg , ja tak wskoczyłam po 30 tyg. Kiedyś ważyłam 45 kg potem 5 letnia walka sterydowa i poszła waga w góre. Po ciąży ważyłam 62 kg. Waga znów wskoczyła mi po setalofcie( leku na nerwice) i zaczęłam tą ciąże z wagą 66-67 kg. Teraz mam 71 kg pomimo , że jem mało a często i nie objadam się praktycznie wcale żadnymi fastfoodami , śmieciowym jedzeniem itp. Co do rozstępów nie miałam ni jednego do 39 tyg. Opuścił mi się brzuch i widziałam jak pękała skóra. Cały brzusio poorany a smarowałam się wszystkim. Mustellą i innymi badziewiami. MAm genetyczne uwarunkowanie do rozstępów i koniec. Moja siostra nie ma ni jednego.

Co do takiej sesji super sprawa. Z synem nie pomyślałąm nawet o czymś takim , może teraz się skusimy.

Ja liczę na to, że dzięki ciąży uda mi się przytyć i, że zostanie mi na wadze w granicach 50-55 kg. Tyle bym chciała ważyć, lepiej bym się czuła sama ze sobą :)

Przykre jest to, że przez leki, tak jak u Ciebie dużo się tyje i później jest ciężko tą wagę zrzucić.

Co do rozstępów to nie wiem czy mam skłonności do nich czy nie .. Moja Mamusia zmarła 14 lat temu jak miałam 14 lat więc nie pamiętam czy miała rozstępy czy nie.. Pierwsza ciąża pokaże. Wiem tylko, ze dużo długo rodziła - ja byłam jej trzecim dzieckiem a poród trwał prawie dobę ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    807_e409c9b0d8.jpg

O takie :) To moj 38 tydzień był z młodym , urodziłam 3 tyg później
    No to niezleeee ! Haha jej jaki duży brzuch mialas spory wow :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mężem ogólnie jakoś mało wydajemy a jeśli już to raz na rok własnie hurtowo kupujemy większą ilość rzeczy bo na co dzień to nawet się nie myśli o takich rzeczach , też specjalnie dużo nie zarabiam bo pracuje na zlecenia, jestem tłumaczem,korektorem, więc raz zarobię a później mogę kilka miesięcy nic nie mieć, mąż to samo, robi meble na zamówienia i jak ma robotę to nie ma kiedy się po tyłku podrapać a bywa że nic nie ma przez długi czas tyle że nie mamy kredytów itp.. mieszkanie po prababci i dom po jego dziadkach w Konstancinie w razie czego możemy zawsze sprzedać
    Fasia wiem jak to jest jak opisujesz bo moja mama tak miała 6 dzieci, 4 co 2 lata, dom budowali,sama była bo tata ciągle w delegacji, pamiętam jak nie raz płakała z niemocy i mam nadzieje że się jakoś u Was poukłada, dzidzia wszystko wynagrodzi, mama tak zawsze mówiła że wszystkie problemy znikały jak na nas patrzyła

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:

No to zależy od genetyki jednak i od tego w jakim tępie tyjemy :) moje siostry tez nie miały roztepów;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 12:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wlancza juz sanie tak ciągnie bym jadła :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti hehe nie jedz tyle bo nieługo sobie palców u nóg nie zobaczysz:D hihi

a ja przy córce nie miałam rozstępów, tylko jeden mały w miejscu gdzie był kolczyk w pępku,
    ale nie wykluczam że w tej ciąży mogą się pojawić więc wolę dmuchać na zimne:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ