X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf jak masz męża to leć ;) Nikt nie powie, że jesteś gupia a kawałek jednak masz do tego szpitala ;)

Ja się wczoraj tak kiepsko czułam, że calutki dzień leżałam :( to taki pierwszy dzień od baaardzo dawna, dziś jest lepiej, dziś jestem spuchnięta normalnie ;D

Sylvia Ninka jest niemożliwie słodka na tym zdjęciu :D

Robotka dobrze, ze wychodzisz ;) mam nadzieję, że zaraz Baśka się wyłoni to listę oddam ;)

Kwiatku ja ostatnie usg miałam w 36tc i dopiero jutro ktg. Trochę się stresuję zwłaszcza, ze wczorajszy dzień był paskudny dla mnie a mała też była mega ospała i właściwie się ruszała tylko wtedy kiedy ją zaczepiałam. Dopiero wieczorem jak się do snu układałam na tańce jej się zebrało i dziś od rana fika ładnie ;)
    A ja strasznie nie chcę dziś rodzić ;) jutro może być, dziś nie!!!

Przyszedł ten monitor oddechu i niania i taki ubaw mamy z chłopem bo ta niania działa jak walki talki :D jak dwa debile po domu latamy, po kątach się chowamy i nadajemy :D
    tu wierzba tu wierzba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:31

Ewelcia, sylvia007, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia jak masz 8 cm to może za chwilę będzie Sara ;)

A do Lwicy ma któraś kontakt???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:29

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega stres że na bank będę się toczyć jeszcze ponad miesiąc :-( a już bardzo nie chce :-( wiem że mam jeszcze chwile do terminu wg om 24 wg usg jutro ale ja nie miałam jeszcze nawet pół skurczu baa nawet nie mam pojęcia jak to się odczuwa jak to ma wyglądać bólu też nic same plecy i nogi mi swiruja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:35

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ja mam mega stres że na bank będę się toczyć jeszcze ponad miesiąc :-( a już bardzo nie chce :-( wiem że mam jeszcze chwile do terminu wg om 24 wg usg jutro ale ja nie miałam jeszcze nawet pół skurczu baa nawet nie mam pojęcia jak to się odczuwa jak to ma wyglądać bólu też nic same plecy i nogi mi swiruja
    Wczoraj gadałam z koleżankami dzieciatymi i żadna nie miała skurczy przed tylko jak się akcja zaczynała więc to żaden wyznacznik ;) nie łam się ;)
    Ja wczoraj byłam przerażona porodem. Tak sobie myślałam, że jak się tak kiepsko czuję i coś się zacznie to będzie średnio. A dziś nie rodzę!!!

liloe lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcesz 13?:-D

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Nie chcesz 13?:-D
    To mało powiedziane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:36

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Eweliśka, ja tez nie miałam zadnych skurczy przed porodem. Mój brzuch się nie spinał. Miewałam delikatne bóle brzucha, ale to nie były skurcze. W sobotę odszedł mi czop - czyściutki, biało-przeźroczysty, bez żadnej krwi. Nic nie wskazywało na to, że urodzę. A tu w nocy PLUSK i wody się polały :) Ciesz się ciążą i tym, że nic Ci nie dolega :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:58

Eweliśka, shimmer_lip lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna :-* może tym razem 13 byłaby szczęśliwa. Ale po co się stresować w takim razie zaciskaj nosisz całej siły ;-)

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja wiem że tak może być ale jak Wy już albo tulicie maleństwa albo dziewczyny coś tam czują w kierunku porodu to się tak durny człowiek sam z nudów nakręca

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Ja sie po prostu caly czas boje, zeby mnie nie odeslali... i boje sie, ze mi powiedza: Pani jest GUPIA, pani nie rodzi...

Ale sie skracaja,wiec sie powoli zbieramy... do zobaczenia-mam nadzieje w stanie rozpakowanym...
    Nikt nie powie, żeś GUPIA :P To normalne, że kobiety czuwają. Ja pojechałam od razu po odejściu wód o 3:30 byłam w szpitalu, bez skurczy i w recepcji powiedziano mi, że spokojnie mogłam przespać całą noc. O 4 zaczęły się skurcze regularne co 3-4 minuty, więc bym se nie pospała ;p

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Biedna :-* może tym razem 13 byłaby szczęśliwa. Ale po co się stresować w takim razie zaciskaj nosisz całej siły ;-)
    Zaciskam :) a serio to lody jem mangowe :D i zaraz grę o tron włączam bo do sieci wyciekły 4 pierwsze odcinki nowej serii :D normalnie dzień dziecka :D

CzaryMary, Eweliśka, Ewelcia, KasiaKwiatek, misia83, maggie86, Aguś86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja trzymam kciuki Shimmer żeby poród nie zaczął się dziś! :*

U mnie też nic się nie dzieje. Żadnych skurczy, nawet bóle miesiączkowe prawie ustały. Ale czuję się już fatalnie. Staram się być jak najbardziej aktywna ale powiem wam, że poszłam dzisiaj do tego ZUSu - trzy przecznice i jak wspięłam się na swoje trzecie piętro wracają to jestem mokrutka! Tragedia :/

shimmer_lip lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka rozumiem Cię, ale jeszcze i Ty poczujesz, już niedługo i Ty będziesz tulić swoje Maleństwo :) Masz jeszcze czas, nic złego się nie dzieje :) ciesz się brzusiem, bo ja za swoim tęsknię a za huk se nie mogę przypomnieć jak to było jeszcze miesiąc temu... Z dzidziolem czas leci bardzo szybko i mimo wykonywania ciągle tych samych czynności, nie da się nudzić

Eweliśka lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Klaudia ja wiem że tak może być ale jak Wy już albo tulicie maleństwa albo dziewczyny coś tam czują w kierunku porodu to się tak durny człowiek sam z nudów nakręca

Dokładnie! Ja to mam wręcz jakieś takie wrażenie czasem że muszę się śpieszyć bo nie zdążę. Dopiero potem się pukam w czoło, że przecież mam jeszcze czas do terminu! I nie ma co siłę kurczaczka z brzucha wyciągąć :)

CzaryMary, Klaudia90, Eweliśka, KasiaKwiatek, Angela89 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Dokładnie! Ja to mam wręcz jakieś takie wrażenie czasem że muszę się śpieszyć bo nie zdążę. Dopiero potem się pukam w czoło, że przecież mam jeszcze czas do terminu! I nie ma co siłę kurczaczka z brzucha wyciągąć :)
    Jak miałam na suwaczku coś koło 38tc to bardziej chciałam urodzić niż teraz :P
    aktualnie niby bym chciała bo mało wygodnie, bo myślę o tym co mnie czeka, bo już bym chciała wiedzieć czy się wszystko uda (w sensie zdrowe dziecko, udany poród) a jak tak zaczynam rozkminiać po troszku co to się może dziać to w sumie mogę sobie jeszcze zaczekać :P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • studentkamgr Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mam na imię Marta i jestem studentką V roku psychologii. Zwracam się do Was z ogromną prośbą o pomoc. Prowadzę badania do pracy magisterskiej na temat funkcjonowania związku małżeńskiego oraz kontaktu kobiet z ich poczętymi dziećmi. Będę bardzo wdzięczna za poświęcony mi czas i pomoc. Podaję linka do ankiety: http://www.survio.com/survey/d/D0H9J4O5E2Q6U2V9G

Jeśli któraś z Was chciałaby poznać ogólne wyniki badań to proszę o wiadomość na adres [email protected]
    Bardzo serdecznie Wam gratuluję i życzę pięknych beztroskich chwil ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania. Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych pociech! Dziękuję za pomoc :)

Ewelcia, Gosha, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

studentkamgr
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    studentkamgr wrote:
    Witajcie dziewczyny, mam na imię Marta i jestem studentką V roku psychologii. Zwracam się do Was z ogromną prośbą o pomoc. Prowadzę badania do pracy magisterskiej na temat funkcjonowania związku małżeńskiego oraz kontaktu kobiet z ich poczętymi dziećmi. Będę bardzo wdzięczna za poświęcony mi czas i pomoc. Podaję linka do ankiety: http://www.survio.com/survey/d/D0H9J4O5E2Q6U2V9G

Jeśli któraś z Was chciałaby poznać ogólne wyniki badań to proszę o wiadomość na adres [email protected]
    Bardzo serdecznie Wam gratuluję i życzę pięknych beztroskich chwil ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania. Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych pociech! Dziękuję za pomoc :)
    Zrobione i powodzenia ;)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:46

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idą my idziemy do pediatry w środę. Zobaczymy co nam powie. A okuliste, usg bioderek i usg oun mieliście już?
    Mf trzymam kciuki!
    Wera za Ciebie też!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    My po wizycie. Na szczęście w oskrzelach i płucach nic nie słychać, nie pogorszyło się, ale mamy iść na kontrolę za 3-4 dni, a jakby się coś działo to natychmiast zgłosić się na ip. Lekarka powiedziała, że czasami to są minuty, kiedy sytuacja się zmienia, także trzeba ciągle obserwować. Mamy inhalować, Mały dostaje witaminę C w kropelkach. Jak się nie pogorszy to w poniedziałek szczepienie planowo, jak będzie gorzej, to musimy przesunąć.

A, mamy wcześniaków - macie skierowanie do przychodni rehabilitacyjnej? Lekarki zdaniem to chyba jedna z najważniejszych kwestii, jeśli chodzi o wcześniaki. Wg niej nasz Mały musi chodzić na rehabilitację, bo jak go położyła na brzuszek, to nóżki odginał do góry, jakby chciał taczkę zrobić. I wygina się bardziej na jedną stronę oraz ma tzw. zegarowe ruchy (nie wiem co to znaczy), także jej zdaniem na bank będziemy mieli zaleconą rehabilitację. No ale ja nie wiem, nie znam się. Do przychodni rehab. idziemy pod koniec kwietnia.
    My juz zapisani jestesmy na rehabilitację dopiero na lipiec mamy termin, bede szla tez prywatnie aby obejrzeli mala i pokazali jak z nia cw

Ida lubi tę wiadomość

‹‹ 4233 4234 4235 4236 4237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ