X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Kochane tylko pisac mie się nie chce... :-P
    Wy tu o dzieciach, szczęśliwe, tulicie, przewijacie a my się bujamy... :-)
    Byłam u gina, szyjka nadal zamknięta, jak to ujął w ciągu godziny pani nie urodzi :-D chodzić, skakać, rozmawiać z synem...
    Na szczęście uspokoił mnie bo serducho pięknie gra, Miki ładnie leży więc mimo dojrzałego łożyska jest w porządku, nic mu nie brakuje.
    Oczywiście łożysko nadal na przedniej ścianie a nie jak napisał wtedy ten walnięty lekarz na usg na nfz...pod koniec ciąży nagle miało być z tyłu na dole ;-)

Się bujam się... :-D

Shimmer jak ktg?
    Eweliska jak u Ciebie?

Kto jeszcze czeka z aktywnych na wątku? Adk Psotka...anybody? :-D hop hooop

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 13:33

hwesta, Eweliśka, Gosha, Aguś86, mimka84 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    FASIA 2 pytanka do Ciebie...
    1. Jak sytuacja z hemoroidów po porodzie? Ja od kilku dni biorę jakies czopy ale bez większych efektów. Położna mi powiedziała ze trzeba teraz leczyć bo jesli sie utrzymają do roku po porodzie to operacyjnie sie usuwa, bo juz leki nie pomogą. Nue wiedziałam i sie wystraszyłam.
    2. Jak z tym szmerkiem u Julka? Bo nie doczytałam a pewnie pisałaś. Bo mój J.K. Tez ma...

Właśnie wyszła położna, sama powiedziała ze hemoroidy są juz malutkie no i przyznam szczerze ze czuje ze znikaja. Pojawiają się tylko przy wyproznianiu. Ty po porodzie tez miałaś czy dopiero teraz się pojawiły?

W lipcu mamy wizytę u kardiologa żeby te szmerki sprawdzić. Ogólnie do 3 miesiąca one znikają. Przy wypisie pani dr juz ich nie slyszala ale skierowanie tak czy siak dali, a ja wolę to sprawdzic. A Kuba ma je od ur?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wspaniałe wiadomości że u Mikusia wszystko w porządku:D
    Ja dziś nie rodzę:P bo męża nie ma:P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój będzie późno..pojechał z pracy do Częstochowy...a co najlepsze zabrał ze sobą w samochodzie torby do szpitala spakowane :-D :-D :-D nie mogę rodzić :-P

Eweliśka, hwesta, 88macola, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jestem jestem! A gdzie miałabym być? Na porodówce?! A phi! Mi sie nie śpieszy :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ale jak istnieje obawa ze zrobia cc to ja bym juz nie jadla, a na pewno kawy nie pila. Ale moze tam sa inne wytyczne? W kazdym razie powodzenia :) trzymam kciuki!!

KasiaKwiatek, Aguś86 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Bambi? Kochana zacichłaś coś?

Aguś86, Bambi85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali a Ty? Jak tam? Jakieś objawy?

Lali lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Krysti ale jak istnieje obawa ze zrobia cc to ja bym juz nie jadla, a na pewno kawy nie pila. Ale moze tam sa inne wytyczne? W kazdym razie powodzenia :) trzymam kciuki!!
    E tam, ja jadłam niecałe 2 godziny przed cc i totalnie na mnie to nie wpłynęło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super ze u Mikiego wszystko ok :)

A my właśnie się balkonukemy. Młody słucha sspiewu ptaków :)

KasiaKwiatek, maggie86, Gosha, Eweliśka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica, Ola, MF gratulacje ogromne! :)

Krysia powodzenia! Już niedługo :)

Kwiatku Tobie gratuluję pomyślnej wizyty :)
    U mnie bez zmian chociaż Natka jakaś taka mega spokojna od rana, aż się chwile zastanawiałam czy ja wgl dzisiaj czułam ruchy i nie powiem, wystraszyła mnie co nie miara. Na szczęście zjadłam obiad, popiłam pepsi i się księżna łaskawie ujawniła choć też leniwie puknęła raz czy dwa :P :) Pewnie słodko śpi a matka jej dupe zawraca :)

PS. chwile odpoczne po obiedzie i biore sie za mega porządki! łącznie z szorowaniem fug :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 13:48

KasiaKwiatek, CzaryMary, Eweliśka, maggie86, Fasia, Krysti, mf, olka30 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • lena90 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Justinka, natt, haneczka, Anka, mf serdeczne gratulacje! Jeśli kogoś pominęłam to mea culpa i też oczywiście gratuluję:) Ja też już chcę!

Ostatnio pisałam Wam o tym jak to lekarka po ktg powiedziała mi, że szyjka jest pozamykana i nic nie zwiastuje porodu. Wczoraj po ktg badała mnie ta sama babka i jeszcze raz powiedziała to samo. Wieczorem byłam jeszcze raz na ktg, tym razem na IP, miałam się tam pojawić ze względu na dwa niewielkie spadki tętna podczas skurczy, na szczęście później już nie wystąpiły. Bardzo miła lekarka na IP postanowiła mnie zbadać bo miałam dość wysokie, ale mało bolesne skurcze co 5-7 minut, okazało się, że jest rozwarcie na dwa palce a główka przyparta do wchodu miednicy :) strasznie się ucieszyłam :) koło północy skurcze ucichły, dziś było kilka ale nic specjalnego. W każdym razie jak nie urodzę do czwartku to będą wywoływać. Choć jestem dobrej myśli bo jakoś tam te skurcze na szyjkę oddziałują.

Życzę wszystkim czekającym i sobie samoistnego rozpoczęcia porodów!
    Krysti, powodzenia :)

KasiaKwiatek, CzaryMary, Eweliśka, maggie86, Aguś86, Fasia, 88macola, Krysti, mf, Justinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to pójdzie już :-) skacz, schody, przysiady :-D

Mary ja właśnie idę zastosować Twoją metodę...obie łazienki szoruję :-P MartaAlvi widzę, że masz te same zamiary :-P :-P ło jeeeeenyy ależ się trzeba będzie nagimnastykować na koniec... Chodzić dzisiaj siły nie mam po długich spacerach weekendowych.

lena90, Aguś86 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej kurwa czekam na opis. Plakac mi sie chce normalnie.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida jak Ci się wózek sprawuje ?

Kasia - no szoruj te łazienki matka ale przecież torby i chłopa nie masz ...

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się nie chce sprzątać, czy to znaczy że porodówkę zobaczymy dopiero w maju?:P

CzaryMary, Gosha, KasiaKwiatek, Fasia, 88macola, maggie86 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA mi hemoroidy wyszły po porodzie... I za każdym razem jak mi sie wydaje ze juz sie goja to po dwójce znowu bolą :(

Kubus jak sie urodził oddychał tak jakby mruczał, mówili początkowo ze to oznaka zmęczenia porodem. Jednak pediatra po zbadaniu stwierdziła jakies ze sa jakies szmerki i dlatego po kilku godzinach zabrali mi go do inkubatora bo tak mogli wszystko lepiej kontrolowac. W ostatni dzien zrobili USG serduszka, wyszło ze ma około 2 mm dziurkę, nie wiem precyzyjnie to nazwać na sercu czy obok, nie umiem tego ubrać w polskie słowa. W każdym badz razie kardiolog powiedział ze jest to przypadłość około 20% noworodków, i gdyby było wiecej jak 3mm wymagało by lepszych badan. To ma sie zamknąć przez najbliższe miesiące. My pod koniec czerwca mamy kolejna wizytę z kardiologiem z USG serducha. W ten piątek wizyta z pediatra i mam nadzieje ze szmerek bedzue juz mniej słyszalny :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam napisać jeszcze ze poza sprzątaniem łazienki w dniu produ opierniczylam cala pizzę :) wstyd mi się było przyznać na porodówce.
    Wzięłam się za prasowanie fatalaszkow młodego... :)

Gosha, KasiaKwiatek, Eweliśka, lena90, Fasia, maggie86, Ewelcia, Agusiek89, iwonka1077, mimka84, Murraya, lysinka lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLA gratuluje!!! Wczoraj kwietniowki szły na rekord w rozpakowywaniu sie..? ;)

Aguś86, Eweliśka, olka30 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    A mi się nie chce sprzątać, czy to znaczy że porodówkę zobaczymy dopiero w maju?:P

Pojedziemy w maju razem :) ja nie przejawiam większej aktywności niż donoszenie sobie jedzenia i chodzenie do toalety.:)

Eweliśka, KasiaKwiatek, Gosha, maggie86 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 4259 4260 4261 4262 4263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ