X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary my tez sierpień- wrzesień chrzcimy:)

Ida, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Na pewno nie. Ja pytałam tych, które mają zamiar ochrzcić.

My planujemy chrzest wrzesień a jak nie wypali to grudzień na święta.

Ida, CzaryMary lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:56

CzaryMary, hwesta lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    A mi mąż takiej ochoty na bzykanko narobił, że chciałam spróbować przed wizytą u gina. Nie krwawię już od 2 tygodni, więc myślałam, że będzie git. I co? JAJCOP

Ja w poniedziałek urodziłam a od 2dni juz krwawię prawie mało co. Myślałam ze będzie sie lało ze mnie i nakupowalam podpasek na miesiąc a tu pierwszy dzień było duzo a pozniej mniej i mniej a dziś tylko kropka:)
    Ale czasem sikam z krwią także jeszcze cos sie dzieje.
    Wkońcu 6tug połóg, szwa ściagają w poniedziałek chyba. Żapomnialam czy ja mam dzwonić czy oni zadzwonią:/

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ta lista wygląda zastraszająco krótko :D jjjjeeeeenyyy ile by się nie dłużyło nam to tak czy inaczej "za chwilę" :D :D :D

CzaryMary, Lali lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja krwawiłam 3 tygodnie, właśnie minęło 6 od cc i też jeszcze nic nie było, czekam na wizytę. Ale chyba trzeba ja przyspieszyć bo wczoraj mi się śniło że mąż mnie zdradza! A z kolei dziś jemu się śniły nasze igraszki, więc trzeba działać :)

Maż wczoraj do mnie po tym jak padliśmy oboje po krzykach małego ze raczej nici z sexu za 6 tyg ani on ani ja nie będziemy mieć siły...

Ehhh dziewczyny ja naprawdę liczę ze po miesiącu będzie lepiej i jakoś dojdziemy do ładu z tym karmieniem bo narazie to horror. Większość z was znajduje czas na belly ja nie mam chyba ze w nocy kiedy nie mogę spać a Nikolas śpi albo teraz kiedy śpi na mojej klatce piersiowej jak teraz i i tak nie mogę sie ruszać.
    Nie ubrałam sie od 3dni, oprócz na wyjście ze szpitala a tak chodzę w nocnej koszuli z wywalonymi cyckami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:09

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:56

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no ja wlasnie też doszłam do takiego wniosku... Stoję w pokoju syna i prasuję pieluchy i próbuje sobie wyobrazić że leży w łóżeczko za moimi plecami. Abstrakcja!

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez latania bede miec teraz chrzest chce zalatwic przed wyjazdem do Pl na wakacje niech Ignas bedzie ochrzczony jak autem bedziemy jechac by nas bog w swojej opiece polnowal . Gdybym podrozy nie planowala to bym zaczekala ale ochrzci trzeba jak w podroz się wybieramy.

Lwica, Ida lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochana, ja też tak miałam. Po kilku dniach prawie nic nie leciało tak że wkładek tylko używałam. Ale za dzień czy dwa znów obficie było.

Aha to dzięki dobrze wiedzieć bo ja juz myślałam ze koniec. Sorry ze pytam o takie sprawy a kupę po CC to ile razy udało ci sie zrobić. Ja zrobiłam 1 następnego dnia i jak narazie nic:/ męczą mnie gazy które są utkwione a nie mogę na sile bo rana boli:(

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Shimmer ta lista wygląda zastraszająco krótko :D jjjjeeeeenyyy ile by się nie dłużyło nam to tak czy inaczej "za chwilę" :D :D :D
    Kasia to powiem Ci, że mam pierwszą akcję "ojejkujejku chyba coś się dzieje" :D od 6 rano mam mega biegunkę z paskudnymi skurczami jelit. Na początku te jelita mi nawet dawały przysnąć ale jednak budziły. A teraz to mnie naparzają strasznie. I z ciekawości je liczę i były co 10 min, potem co 7 minut, trwają koło minuty ;) teraz mija 11 i nic więc nie wiem o co chodzi :D i tak sobie myślę, czy serioserio będę jedyną babą która pomyli poród z biegunką :D

KasiaKwiatek, CzaryMary, Aguś86, ziolko, Gosha, Klaudia90, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Kasia no ja wlasnie też doszłam do takiego wniosku... Stoję w pokoju syna i prasuję pieluchy i próbuje sobie wyobrazić że leży w łóżeczko za moimi plecami. Abstrakcja!

Dla mnie też na razie abstrakcja :D dopóki się nie zmaterializuje to mimo, że go czuję i jest ze mną od 9 miesięcy nie mogę uwierzyć w to, że będę miała synka :D

CzaryMary, 88macola lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja tez latania bede miec teraz chrzest chce zalatwic przed wyjazdem do Pl na wakacje niech Ignas bedzie ochrzczony jak autem bedziemy jechac by nas bog w swojej opiece polnowal . Gdybym podrozy nie planowala to bym zaczekala ale ochrzci trzeba jak w podroz się wybieramy.
    Krysia jak jesteś to napisz dokładnie którego dnia i tygodnia urodziłaś Ignasia :D

Dziewczyny jak macie jakieś błędy na liście albo jakichś danych brakuje to wrzucajcie ;)

CzaryMary, Krysti, Lwica, Zima lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Maż wczoraj do mnie po tym jak padliśmy oboje po krzykach małego ze raczej nici z sexu za 6 tyg ani on ani ja nie będziemy mieć siły...

Ehhh dziewczyny ja naprawdę liczę ze po miesiącu będzie lepiej i jakoś dojdziemy do ładu z tym karmieniem bo narazie to horror. Większość z was znajduje czas na belly ja nie mam chyba ze w nocy kiedy nie mogę spać a Nikolas śpi albo teraz kiedy śpi na mojej klatce piersiowej jak teraz i i tak nie mogę sie ruszać.
    Nie ubrałam sie od 3dni, oprócz na wyjście ze szpitala a tak chodzę w nocnej koszuli z wywalonymi cyckami

Kochana ogarniesz temat szybciej niż Ci sie wydaje. Nie wymagaj od siebie za dużo. Dopiero co urodzilas :-)

W ogóle zauwazylam ze przy dziecku jestem jakoś mega zorganizowana. Na jednej drzemce umylam włosy, pomalowalam się, wstawilam pranie i zupe, odebrała kilka telefonow. Ale często marzy mi się posiadanie 3 reki :-)
    Bez dziecka te wszystkie rzeczy robilabym cały dzień.
    Teraz osesek śpi na moim brzuchu a ja nie mam sumienia go odłożyć.

Lwica, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ja dziś też po akcji mierzenia, miałam 5 skurczy co 10 minut, w nocy brzuch bardzo bolał okresowo :D ale teraz cisza :D właśnie włażę do wanny

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:57

Lwica lubi tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia czy to jest taka?

http://allegro.pl/chusta-elastyczna-5-m-pl-prod-cert-promocja-1-i5269179829.html

Ja chce na początek elastyka bo podobno z noworodkami jet łatwiej.
    Ale coś cena malutka, to to czy coś innego?

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40tydz 6 dni 14 kwiecien 23.00 nie 15

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Shimmer ja dziś też po akcji mierzenia, miałam 5 skurczy co 10 minut, w nocy brzuch bardzo bolał okresowo :D ale teraz cisza :D właśnie włażę do wanny
    Ja trochę tego nie ogarniam bo rano byłam na 100% pewna, że to od biegunki, a teraz już głupieję zwłaszcza, że to już 5 godzin i od takich popierdółek do takich, że muszę sobie zrobić przerwę w mówieniu. Tylko te co były przepowiadające kiedyś łapały mnie za samą górę brzucha a dzisiejsze są na samym dole. I nie wiem do końca czy to macica czy te jelita jednak :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Dziewczyny jak macie jakieś błędy na liście albo jakichś danych brakuje to wrzucajcie ;)
    Anka piasała by zmienić długość Natanowi bo miał 60cm

‹‹ 4287 4288 4289 4290 4291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ