X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Jabłka pieczone lub duszone są spasferyzowane dziewczyny i mniej obciążają brzuszek. Surowe pobudzają trawienie ale dla maluszka na początku to może być aż za dużo. Rzeczywiście Amy surowe mogły zaszkodzić nie Olkowi :-(
    Dobrze, że czujna ważka jesteś :-D
    musze byc czujna skoro me dziecie przeze mnie jest takie nieszczesliwe.. dzisiaj i wczoraj mlody jest nie do poznania.. :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia gratuluję , zacna waga tej twojej Sofijki.
    Krystii dziewczyno zrobisz sobie krzywde tym laktatorem. Jak masz twarde piersi to już pisałam jak zniwelowac nawał. Prysznic, rozmasować od góry piersi w dół do brodawki , jak są mocne twarde zgrubienia to okręznymi ruchami i w dół do brodawki. Potem przystawiasz dzidzie aż ściągnie mleczko do uczucia ulgi , jedna i druga pierś. Jeśli dzidek nie ściagnie to dopiero laktator ale tez tylko do uczucia ulgi. Bo jak tak ściągasz laktatorem to powodujesz , że coraz więcej mleka się produkuje i w koncu zrobisz sobie krzywde bo dostaniesz zapalenia piersi.
    Co do zastrzyków już Ci pisałam , rób sobie w brzuch pod pępkiem , po CC tam jest jeszcze odrętwiałe także mniej boli.

Haneczka też mam nad cięciem takie zgrubienie , lekko czerwone, twarde i bez czucia. To jest miejsce gdzie gin podczas CC zakłada haczyk i odciąga skóre. Normalne to jest. Chyba , że mówimy zupełnie o czymś innym.

Krysti, haneczka, Gosha, Murraya, Rudzia, maggie86, Fasia lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzia kochana gratuluje!!!!! on wiem co znaczy porod 36hr..mon drugi tez sie tak dkuzyl ake wspominam go cakkiem inaczej. gratukuje raz jeszcze.
    czytalam ze rozmawiakiscie o wadze..nas wczoraj pokozna wazyla mamy 3790 :-) 40gr wiecej niz przy porodzie :-) w 4tym dniu :-) dzisiaj 5ty dzien :-) je bardzo duzo, mleka mam ogromnemi ilosci :-) jem wszystko, mala nie ma problemow pokarmowych, kawusie pije choc skabsza...jem wszystko ale zdecydowanie stawiam nanowoce i warzywka...jest 5th dzien.. przy przyjeciu do szpitaka wazylam 102,7kg...dzisiaj 90,7 :-) 12 kg w dol :-)

Jaga, KasiaKwiatek, Aguś86, Gosha, Murraya, Rudzia, mantissa, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Amy a jabłka surowe jesz? Ala po soku jabłkowym miała bóle brzuszka straszne. Jedz jabłka gotowane i powinno być ok. Ja zjadam 2 dziennie i nic się nie dzieje.
    ile dałaś tego sab simplexu? post polubiłam za to, że kropelki pomogły

Rudzia gratuluję! z Sofii kawał kobiety :) nareszcie jest po tej stronie.

Krysti nie ściągaj mleka bo to błędne koło nabawisz się zapalenia w końcu. a te zastrzyki to ja sobie robiłam codziennie od 24.07.14 do 11.04.15 i to nic strasznego ;) rób w brzuch będzie łatwiej
    monitor Snuza Hero 2015
    Dziekuje liloe .Zastrzyki mi robi bedzie moja midwife w domu ,ja strasznie się igiel boje jak ktos mi nawet wbija to się trzęse :/

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Krysti jesli chodzi o piersi to mam jeszcze jedns rade... przed karmieniem wez maly recznim i podrzej go nad czajnikiem.. ja wylewalam na niego wrzatem i przykladalam do piersi.. ale tak zeby sie nie poparzyc :) ma byc cieple.. i po tym karm malego.. jak skonczy jesc rob zimne oklady...
    ta metoda mnie uratowala po powrofe do domu ze szpigala.. bo myslalam ze piersi mi rozsadzi a mlody malo jadl.. laktator byl zbedny.. nawet w szpitalach mowia zeby go nie uzywac na poczatek..

Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amy kochanie wiesz ja mialam przez moment zalamke..mala plakala prezyla sie i juz myslalam ze cos zjadlam...nawet raz dalam mm z butli...ale ale..okazalonsie ze jej bylo za goraco..nawet w bodach...klade mende teraz na golasa, podkladam tetre..jak sie zerznie to trudno..w nicy dzieki temu soi cala noc..spala slicznie od 21 do 3 rano! i od 3.30 do 8! i teraz oglada swiat iczetami :-) nasteonie bardzii sie denerwowala na metki! maz musial wszystko ooobcinac...i kocyki!!! nienawidzi kocykow..drapia ja chociaz sa niesamowicie delikatne! amy ooogldaj go, rozbiez go do naga i zobacz... ja mam 18 stopni w omu to dla mnie zimno a ta uwilebia :-) dopoki jedzenie nie wywoluje gazow u ciebie i rwokucji to maky nie powinien miec problemow

KasiaKwiatek, Amy_, Lwica, Gosha, Murraya, maggie86 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy dzieki i inne dziewczyny robie jak jaga pisze i pomaga :) ulga jest duza a to z recznikiem tez przetestuje dobrze ze piszecie .Buziolki :***** dla was

Amy_, haneczka, Ida, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha jem wszystko jak narazie .

weronika86, Lwica, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera z tego co pamiętam to Wy też śpicie na golaska :-D jacy rodzice...taka córka :-P

weronika86, Amy_, Ewelcia, Gosha, Murraya, maggie86, Jaga, Fasia lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera Olek nienawidzi byc bez ubranek... :P jak go przewijam to zaraz sie csly telepie a nogi ma tylko gole.. w domu 22 stopnie a ta pipka bez ubran sie telepie jak osika :D

KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia racja :-) ja nie usne w biekiznie teraz musze bo wkladki :-) mala soi pomiedzy nami na golacha :-) maz przytulony do jej pleckow a mala przutolona do cyca :-) i trzyma cyca cala noc :-) jestem w 7mym niebie :-) dzisiaj przowzimy najwieksze rzeczy i chyba juz dzisiaj spimy na nowhm domku :-)

Ida, Gosha, Murraya, KasiaKwiatek, lysinka, misia83, Justinka, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amy u mnie mala raguj tak samo..napoj dziada zawinietego tylko w jaka szmatke i nie ubieraj po jedeniu jak usnie..sprobuj co ci szkodzi..mala az sina sie robi jak ja przebieram :-)

Amy_ lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i sie oberznie zawsze jak przebiore pampersa :-) ja zawijam w 2 pieluszki flamelowe na golaska, kamie..jak usnie tak zostawiam :-) spi :-)

Amy_ lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga to wygląda tak jak mówisz. Ale czy to stwardnienie w końcu zniknie?

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj musialam pojechac gdzie i zostawic mala na whr z mezem..utknelam w korkach..wrocilam po 3hr! a zastalam ich soiacych w lozkuntak jak zostawilam heheh

Lwica, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • lena90 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nadajemy jeszcze ze szpitala, Zosia urodzila sie 17.04 o 7:35, silami natury, bez znieczulenia, 3980g i 60 cm :) czujemy sie dobrze :)

Wiecej napisze jak bede w domu i postaram sie Was nadrobic , ale juz teraz gratuluje wszystkim mamusiom i powodzenia czekajacym!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 09:43

Lwica, Ewelcia, Ida, 88macola, Aguś86, Gosha, Murraya, Rudzia, KasiaKwiatek, Lali, lysinka, mantissa, Angela89, Klaudia90, Jaga, natt, Eklerka, Nadzieja84, liloe, Zima, misia83, iwonka1077, maggie86, Justinka, Fasia, mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje, wow długa dziewusia!!!chyba rekordzistka w długości,

Bo rudzi Sofijka rekordzistka w wadze :)))

Rudzia lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:14

Lwica, haneczka lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, Lena GRATULACJE baby!

Rudzia lubi tę wiadomość

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Rudzia!
    Gratulacje Lena!

Rudzia lubi tę wiadomość

Nikoś <3 <3 <3
‹‹ 4329 4330 4331 4332 4333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ