Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaAlvi wrote:Dzień dobry,
U nas dokładnie tak samo. Natka urodzona poza miejscem zamieszkania i urodzenia i też tylko dowody i akt małżeństwa. Akt urodzenia, zameldowanie i Pesel dostał mąż od ręki.
Masakra, że w niektórych miastach robią jakieś problemy, a w innych to idzie szybciutko.
My nie jesteśmy małżeństwem. Starszego syna rejestrowalismy to były tylko potrzebne dowody a teraz jeszcze mojego akt urodzenia bo nie jest stąd -
sylvia007 wrote:Ikonka ja myślę, że skoro skoro moj żywy Laktatorek nie daje rady to i zwykły też nie podoła. Nina ssie cyca przez te ok. 3 godziny praktycznie bez przerwy, tylko ją przerzucam co jakis czas z jednego na drugi
Po kilku tygodniach pojawia się kryzys laktacyjny. 2-3 dni i wszystko wróci do normy -
Anka1501 wrote:Po kilku tygodniach pojawia się kryzys laktacyjny. 2-3 dni i wszystko wróci do normy
myslalam, ze to taki kryzys, ale teraz się boję, że to już tak będzie caly czas.
-
Anka1501 wrote:My nie jesteśmy małżeństwem. Starszego syna rejestrowalismy to były tylko potrzebne dowody a teraz jeszcze mojego akt urodzenia bo nie jest stąd
Aaaa no tak, jakoś nie pomyślałam, że pewnie o to chodziTo chyba moje zmęczenie
Adk gratulacje ogromne! Waga zacna -
sylvia007 wrote:Moze i tak, ale Ninka się przez to nie najada
Niekoniecznie. Skoro masz wystarczająca ilość mleka przez cały dzień to raczej nie zmniejsza się tylko na wieczorne karmienie. Myślę, że jak ssie to się uspokaja przed snem. Po prostu tak potrzebuje. Możesz próbować 775533 ale może być wtedy za dużo mleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:16
-
Adka, gratulacje! Dobrze, że nie musiałaś tego klocuszka sn wypchnąć.
To ile nas jeszcze zostało nierozpakowanych? Ciekawe kto będzie na ostatku.
Kurczę, dziś byłam pierwszy raz sama z młodym na spacerze i powiem wam, że chyba jestem dziwna, bo kurczę, nudzi mnie takie chodzenie bez celu.Nigdy nie lubiłam spacerować ale myślałam, że mi się odmieni. Ale tą godzinkę dziennie jakoś zniosę.
-
Anka1501 wrote:Niekoniecznie. Skoro masz wystarczająca ilość mleka przez cały dzień to raczej nie zmniejsza się tylko na wieczorne karmienie. Myślę, że jak ssie to się uspokaja przed snem. Po prostu tak potrzebuje. Możesz próbować 775533 ale może być wtedy za dużo mleka.
-
Witam
Mamy miesiącjupiii ;]
Dziękuje za podpowiedzi odnośnie mleka.Staram się dużo pić,mniej stresować,bo wiem,że to przez stres...ostatnio było mi cięzko.. no i odkładam nakładki daje tylko na początek żeby sutka wyciągnął ale już widzę,że bez nakładki nie pasuje mu lewa pierś za to prawą ciągnie super ehh. Widzę już małą poprawe ,jest jakby wiecej mleka wiec działam dalej.Może kupie też herbatke na mleczko.
Adk gratuluje dzidziusia i wszystkim mamusią ogromne gratulacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:31
Ida, lysinka, Gosha lubią tę wiadomość
-
MłodaDama wrote:Witam
Mamy miesiącjupiii ;]
Dziękuje za podpowiedzi odnośnie mleka.Staram się dużo pić,mniej stresować,bo wiem,że to przez stres...ostatnio było mi cięzko.. no i odkładam nakładki daje tylko na początek żeby sutka wyciągnął ale już widzę,że bez nakładki nie pasuje mu lewa pierś za to prawą ciągnie super ehh. Widzę już małą poprawe ,jest jakby wiecej mleka wiec działam dalej.Może kupie też herbatke na mleczko.
Adk gratuluje dzidziusia i wszystkim mamusią ogromne gratulacje
Młoda damo, możesz spróbować drugiego cyca podawać z pozycji spod pachy. Np. karmiąc z prawej piersi płynnie przesunąć buzię pod lewy i nóżki "zawijasz" wokół swojej talii. Tylko musisz obłożyć się poduchami, chyba, że mas rogala, bo w powietrzu nie da rady.