Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ida wrote:Ja myślałam o wielorazowych pieluchach i naprawdę poważnie się nad tym zastanawiałam będąc w ciąży. Ale niestety nie dam rady robić tyle prania, i tak teraz mam dużo. Poza tym w mieszkaniu nie mam gdzie suszyć, a balkonu nie mam. Ale gdyby tylko znalazły się fundusze na suszarkę do prania, do na pewno bym spróbowała
Nad pieluchami to ja nawet nie myślałam. Po pierwsze za duży koszt naraz a po drugie za dużo zachodu. Ale takie wkładki laktacyjne to nawet ręcznie wieczorem szybciutko się przepierze.Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:Super ten przedłużacz
Ktoś miał łeb
Ja używam babydream z rossmanna. Ostatnio były za 4, 99. Na wyjścia mam bardziej chłonne canpol. Musze ich używać non stop, bo po 2h od karmienia już cieknie... -
Anka1501 wrote:Ja mam wkładki wielorazowe z Avent, kupiłam raz i nie muszę ciągle nowych kupować. Za 3 pary zaplacilam ok 25zł
Anka nie dosc ze ty w ciazy jestes to i dziecka nie ma fotografi jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 14:11
KasiaKwiatek, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
Acha dziewczyny które maja olejki ze slodkich migdalow uzywacie dla dzieciaczkow????
moj ma taka sucha skorke ze szok, jak wykapie w oilatum jest ok na drugi dzien znow sucha, chyba olejkiem go bede smarowac???? a mozna tez ten macadamia????? bo tamten mi sie konczy -
iwonka1077 wrote:a to nie przesuwa sie w staniku????jest tam warstwa kleju jakas??
Anka nie dosc ze ty w ciazy jestes to i dziecka nie ma fotografi jeszcze
Iwonka nie ma warstwy kleju ale nigdy mi się nic nie przesuwalo. To jest co innego niż te jednorazowki, fajne bawełniane i są tam gdzie je wloze, nic nie wędruje w staniku
A fote nie mam jak wrzucić bo nie mam kabla USB, zaginął w aucie TZ. Wpadł w otchłań i ciekawe kto go znajdzieiwonka1077 lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:Acha dziewczyny które maja olejki ze slodkich migdalow uzywacie dla dzieciaczkow????
moj ma taka sucha skorke ze szok, jak wykapie w oilatum jest ok na drugi dzien znow sucha, chyba olejkiem go bede smarowac???? a mozna tez ten macadamia????? bo tamten mi sie konczy
Oilatum ma w skladzie parafine ktora niby z jednej strony chroni skore przed utrata wody ale z drugiej tak szczelnie ja pokrywa ze zatyka wszystkie pory (do tego caly kurz i brud przylepia sie do skory) i skora nie oddycha i nie dopuszcza do siebei ani wody ani innych substancji. Wiec jesli chcesz czyms smarowac dodatkowo to raczej na parafine nei ma sensu. -
Anka1501 wrote:Iwonka nie ma warstwy kleju ale nigdy mi się nic nie przesuwalo. To jest co innego niż te jednorazowki, fajne bawełniane i są tam gdzie je wloze, nic nie wędruje w staniku
A fote nie mam jak wrzucić bo nie mam kabla USB, zaginął w aucie TZ. Wpadł w otchłań i ciekawe kto go znajdzie -
Anka1501 wrote:Iwonka ja smaruje olejkiem ze słodkich migdałów i powiem Ci, że ładnie się sprawdza. Natan miał bardzo luszczaca się skórę a teraz jest ładna
-
iwonka1077 wrote:a codzien smarujesz??? bo ja codzien bym musiala
Codziennie. Jak Natan jest w wanience juz umyty to kilka kropel na niego wylewam i smaruje. Na drugi dzień jest trochę suchy ale on ma taką specyficzną skórę po urodzeniu. Rumień noworodkowy i ta luszczaca skóra. Ale jest juz ogromna poprawaprawie nie ma śladu
-
Anka no to ja też będę codziennie smarować bo tak co drugi dzień smarowalam, ale już bym chciała żeby miał normalna skórkę
Hihi no prawie jak 13piątek hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 14:51
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Ja mam wkładki wielorazowe z Avent, kupiłam raz i nie muszę ciągle nowych kupować. Za 3 pary zaplacilam ok 25zł
A ładnie chłoną te z Aventa? Bo opinie mają różne. JEszcze te z Thermobaby wyglądają ciekawie, ale tylko jedną opinię znalazłam. Co prawda pozytywną, ale jedną. -
Mantissa te z Aventa używałam przez 20 miesięcy jak karmilam starszego syna i teraz używam o raz tylko mi nie wytrzymały
w pracy mnie zalalo bo nie miałam jak ściągnąć mleka przez kilka ładnych godzin
dobrze, że miałam rzeczy na zmianę
mantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny