WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta w temacie uroków, jak byłam w szpitalu dziewczyna pytała położną o to i ta o dziwo nie wyśmiała tematu a powiedziała że ona uznaje tylko jeden sposób,znany od dawien dawna, by wykapać dziecko w zielu ostrożenia(czarcie zioło czy jakoś tak potocznie), mówiła że tu nie chodzi o zabobony, to ziele od dawna używano do oczyszczania organizmu, mówiła że jeśli po wykapaniu woda będzie ciemna to był organizm "uroczony" lub zanieczyszczony a jeśli czysta to wszystko w porządku.

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA ja do tej pory użyłam tylko raz laktatora, jak mały usnął przy cycu a z drugiego kapało. Odciagnelam w kulka minut 60 ml zeby tylko ulgę odczuć. Zamroziliśmy i to nasz jedyny zapas. I uważam tak jak Ty jakbym musiała gdzues wyjsć to pewnie w moment odciągnie mleko zapasowe ;)

HWESTA... Ekspertem nie jestem ale chyba wiem co dolega Ali... Zacytuje Ci słowa mojej pediatry, jak dziecko nakarmione, przebrane nie jedt mu zimno ani za gorąco a widzisz ze to nie sa kolki- potrzebuje bliskości mamusi :) czasami taki bobo sie domaga 24 h bo takie małe jeszcze nie do konca wie ze jest juz odrębnością a nie wspólnota z mamusia :) niedługo pojmie ze nie jest juz w brxuszku ale to typ mamidupki. Mój Kuba tez jest taki ;) spi głownie na rękach a ja tak szczerze na to czekałam chyba bo przy pierwszym tego nie doświadczyłam, dopiero po latach wiedziałam ze to były pierwsze objawy jego choroby...

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie skąd takie ziele wziąć ;) Gosha ale ze az tak potrzebuje bliskości?? Szok ! Przez to jej płakanie moja matka na łeb chce mi sie zwalić :/

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka kapala synka w czarcim zielu. Pomoglo :)
    Moze będzie w sklepie zielarskim, aptece?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:17

maggie86 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Maggie skąd takie ziele wziąć ;) Gosha ale ze az tak potrzebuje bliskości?? Szok ! Przez to jej płakanie moja matka na łeb chce mi sie zwalić :/
    nie wiem może z jakiegoś zielarskiego stacjonarnego czy internetowego

napisałam to jako ciekawostkę bo usłyszałam to od położnej, póki co może Gosha ma rację jak nic jej nie dolega to potrzebuje bliskości a jeśli coś Cię niepokoi to ja poszłabym do lekarza, nawet z tym ulewaniem, wole być wyśmiana kilka razy niż żałować raz

• Gosha Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA. Mój taki jest... Spi na mnie w nocy, a nawet jak z boku na łożku to sie kuli jak kulka, mam wrażenie zeby sie tylko do mnie przesunąć ;) oczywiście czasami spi w łóżeczku ale to taki jakis sen niespokojny... Na dworze tylko spi ładnie z dala ode mnie ;)
    A ulubiona pozycje do spania to ta teraz... Na cyca ;)
    A tam, niech spi ;) zdążyłam forum nadrobić ;) dzieci i tak za szybko rosną, a ja w domu jestem po to zeby z nim byc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:03

maggie86, Rudzia, misia83, Ida, Robotka1, Klaudia90, Aguś86, liwi, KasiaKwiatek, iwonka1077, Fasia, liloe, Lali, Gosiak lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta w gemini jest http://www.aptekagemini.pl/ziola-ziele-ostrozenia-50g.html
    Edit: poczytałam teraz o tym zielu trochę i piszą że działa, jakby co będzie w rezerwie

Gosha słodki widok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:31

Gosha, hwesta lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    hej jakiej firmy ten bujaczek???????
    Iwonka fisher price 3w1

iwonka1077 lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA wychodzimy dzis do domku!!! Juuhuuu! :))
    Dostalam zalwcenia od lekarza, antybiotyk i niestety zastrzyki w noge na opuchlizne :( w czwartek wizyta Malej wiec trzeba bedzie tu wrocic, ogolnie jestem szczesliwa!! :)

Ja dzis Malej podalam pierwszy raz smoka i widac ze beda sie lubic :)

W poniedzialek sesja noworodkowa!! Juz sie nie moge doczekac! :)

GOSHA Sofii ulubione miejsce do spania to rowniez cyc :D wygodny jak poducha:D przy karmieniu musze jej odgarniac troche cyca bo nos jej zatyka :D

Nadrobie pozniej wszystko teraz uciekam sie szykowac do wyjscia :)

Gosha, maggie86, mimka84, Jaga, Angela89, Aguś86, liwi, KasiaKwiatek, PsotkaKotka, sylvia007, iwonka1077, mantissa, Fasia, misia83, mf, Lali, lysinka, Murraya, Justinka lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:23

• Gosha Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDZIA cieszę sie ze juz do domku! W koncu zacznie sie strojenie Sofi w te wszystkie różowe cuda co mamusia nakupowala :)

Kurczę ja mam to samo, musze cyca trzymać taki wielki bo mu dziurki nosa zatyka ;)

Rudzia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzis mieliśmy ciężką noc mała pieknie zasnela o 19 po kapieli obudzila sie po 3 godzinach tez pięknie zasnela w wlasnym łóżeczku ale od kolejnego karmienia nie było mowy o spaniu prezyla sie cisnela kupke ewidentnie sie meczyla i przy tym ulewala . Miałam dosyć zaczęłam płakać mąż ja ogarnął bo ja w stanie nie bylam . Teraz zrobilam ewakulacje do fryzjera i na paznokcie. Mąż dzwonił ze suszarka pomaga i mała śpi. Ja zastanawiam sie czy mozliwe: jest to że mala mogla po takim czasie przestac tolerowac: mój pokarm lub czy może nie przyswaja tego którego mialam zamrozony bo wczoraj go dostala jak myslicie? Bo dzis w nocy to mi bardziej wygladalo juz na:wymioty niz ulewanie jakby wypychala jezykiem pokarm, w czwartek mam wizyte u lekarza pocisne go o badania refluksa i ogólnie zobaczymy co wymysli

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:38

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:23

• Lwica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Ida ciężko się właśnie wstrzelić w ściąganie mleka jak się non stop karmi.
    ja też już mam przygotowane pojemniki na mleko ale zazwyczaj jak musze wyjść to ściągam na szybkiego(tylko że u mnie ściąganie z obu piersi to 5 minut -200ml) i zostawiam.
    ale mam większy problem bo w czerwcu zamierzam iść sobie dorobić na jakies imprezy jednodniowe i wtedy będę potrzebowala więcej mleczka....ale to się będę w maju...

5minut i 200ml!!! -ty byś mogła dzieci afryce wykarmić -u mnie jak jest 50ml w 20min to sie cieszę bo ja narazie mojemu maluchowi to wystarcza plus pociumkanie z piersi...
    Ale boje sie co będzie dalej bo codzień więcej potrzebuje :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:45

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha moja tez tak najlepiej spi, teraz dala sie odlozyc na lozku pod kocyk na chwile, to sie ubralam. moze faktycznie ona ma taka duza potrzebe bliskosci kurczak kochany maly... musze poszukac kogos od chust w Warszawie... żeby przyjechal, dobral mi chuste i nauczyl wiazac, bo zapowiada sie na cyckonoszenie bobasa. Polozna mi powiedziala, ze jak konczy sie polog, wlasnie 4-6 tydzien, to dzieci zaczynaja wtedy dokazywac i ze to jest naturalne. ;) A w nocy dokladnie tak samo w kulke sie zwija w moja strone jak spimy razem :) o lozeczku nie ma mowy wogole...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:50

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:38

Lwica, Gosha, Zima lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki piękny wkurviajacy wtorek...

Dzień dobry

Lwica, KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka tylko spokoj moze nas uratowac :P

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Anka :))) wkurwiajacy na maxa;)

Anka1501 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
‹‹ 4358 4359 4360 4361 4362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ