WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tych przespanych nocy....
    U nas dziś kolejna noc nie przespana:((
    Mały ciągnął piers godzinę pozniej juz nie dałam rady i dałam butelkę i zasnął.
    Dziś pobudka o 6 (wcześniej o 4 a jeszcze wcześniej o 2 i 3) dostał cyca i butle i dalej marudzenie i grymaszenie.
    Nie wiem co temu mojemu maluszkowi. Położna będzie w czwartek spytam sie o wędzidełko na języczki bo ja juz sama nie wiem godzinę na cycy słyszę ze przełknie cos dwa razy a reszta to wydaje mi sie na ciumkanie.. Na butle sie rzuca jak szczerbaty na sucharki ....
    Od wczoraj popołudnia jakoś tak mało mleka odciągam. Normalnie szło 50ml a teraz, 20ml , 10ml - czy za często odciągam? Staram sie co 2godziny wczoraj co godzinę bo chciałam zapasy zrobić dla mojego glodomora -ale dupa wyszła bo mało szło i glodomor wszystko zjadł...

Ile wy odciąganie za jedna zamachem ??? Martwię sie :(( tutaj ta pomoc taka z dupy :(( położna przychodzi i patrzy ze ssie i dla niej wszystko ok...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Wercia, takie kapanie jest normalne. Ja podkładam kubeczek pod drugą pierś bo mi szkoda i zawsze się te min 20 ml uzbiera i mam w czym podać żelazo. :)

Znalazłam wczoraj taki artykuł. Ciekawe cY to dziala: http://icyignacy.pl/karmienie-piersia-wkladki-laktacyjne/

U nas dziś też ładna noc. Pobudki ci 3 h czyli jak na Jula super. :)

Zastanawiam się czy ta biegunka to nie od boboticu, który ostatnio kupiłam. Podawalam przedwczoraj przed każdym posilkiem i w nocy była biegunka. Później dałam rano raz i w dzień praktycznie nie zrobił większej kupki. Wieczorem i w nocy się troszkę męczyl więc trzy razy pod rząd podałam Bobotic i teraz znów wylewalo się z pieluchy. Już sama nie wiem.

I poradzcie coś proszę na katarek. Słyszę ze młodemu w nosie coś wie. Zakraplam, odwracam na brzuszek - nic nie spływa. Oklepuję - nic nie spływa. Widzę ze coś jest tam głębiej ale nie ma jak tego wyciągnac bo nie chce zejść niżej a aspirator nie sięga. Lekarka kazała odciągac po inhalacjach ale wtedy nos jest czysty. Macie jakies pomysły?

weronika86 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Mary, Amy zdrówka życzę :*
    Adk powodzenia, trzymam kciuki.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:19

Lwica lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:46

KasiaKwiatek, Lwica lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• Jaga Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka
    Adka trzymam kciuki&&&&&

Lwica Ja jak odciągalam do uczucia ulgi po dostawieniu młodej do obu piersiawek to szło 50-60 po karmieniu. Nie wiem ile bym ściągnęła zanim mała zjadła.
    Co do ciumkania, to mozliwe , że Nikoś zrobił sobie z ciebie smoczek. Jak młoda nie je a ciumka cyca to wyciągam i podaje jeszcze raz , ablo poruszam jej brodą , wtedy efektywnie je. Na butle Ci się może rzuca bo tam leci samo a z piersi musi się namęczyć.

Co do wybudzania , mała w nocy sama się wybudza co 3-3,5 h natomiast w ciągu dnia czasem musze Ją wybudzać bo poje potem ze 2 h miałczenia , potem uśnie i śpi zadowolona.
    Dzisiaj pójdziemy na pierwszy spacerek, czekam w sumie na położną bo ma przyjechać. Potem pojechać muszę do lekarza, bo małej ciągle ropieje oko i dostała okropnej wysypki na polikach , na czole ma wywalone pełno krostek ale takich szorstkich. Pewnie to ten cały nieszczęsny trądzik. Potem może jakieś zakupy ogarne, jakieś bluzki by się przydały rozpinane do karmienia.

Wera super , że tak chudniesz. Ja przytyłam ponad 22 kg. Teraz na wadze mam 78 kg. I raczej nie zgubie ich samym karmieniem:(

Robotka ja nie czyszcze małej noska a powinnam? Musze zapytać się położnej..

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ryku ciąg dalszy ja nie wiem co sie dzieje

• Ida Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• misia83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA chwalę się :-P
    U nas Julek w sobotę skończył miesiąc. Udało się podpaść go trochę i z 2040 g zrobiło się 3460 :). Powoli odstawiam laktator i coraz częściej karmię małego cyckiem.
    Co do budzenia w nocy, to do miesiąca ja wybudzałam małego równo co 3h, ale to wcześniak na dodatek chudziutki. Teraz pozwalam mu spać max do 4h.

A teraz Jule wygląda tak:

Wczoraj mąż odebrał prezent w pracy dla małego. Julek dostał bujaczek, szopa i pieluszki:)
    Jestem zachwycona, takiego bujaczka raczej sama bym nie kupiła, na dodatek jest do 18 kg.
    30arj9v.jpg
    28bsnj6.jpg
    33ufrid.jpg
    f408h.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:30

Ida, mantissa, haneczka, maggie86, Aguś86, 88macola, Robotka1, KasiaKwiatek, Gosha, iwonka1077, Rudzia, Murraya, Klaudia90, Krysti, Lali, lysinka, Militta110816, Zima, Fasia, Justinka lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica, ja nie umiem określić bo nigdy nie ściągam po karmieniu tylko zawsze pomiędzy. I tyle ile potrzebuję do podania żelaza czyli ok 60 ml. Czasem wystarczy 7 minut z jednej piersi, czasem muszę jeszcze z drugiej dociagnac. No i wiadomo ze ręcznym to słabo i ze na poczatku mleko leci mocno a później slabieej.

A i u mnie babka z poradni laktacyjnej mówiła, żeby ściągac nie rzadziej niż co 3 h (jeśli tylko odciągamy) i nie dłużej niż godzinę. I chyba nie częściej niż co 2h ale nie jestem pewna cży dobrze zapamiętałam.

Ida, ja to tylko tak nazwalam. :) generalnie. Pieluchy się wylewa kupa, taka trochę sluzowa. Wczoraj w nocy przewinelam taka przed jedzeniem, później poszła w trakcie i jeszcze po. Ale dziś obudził się po nocce i walnal przed jedzeniem. No nic, spróbuje ten Bobotic tylko rano i wieczorem podac i zobaczę.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:20

KasiaKwiatek, mantissa lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pojde z mała do lekarza, musi być powód tego płaczu , nie wiem czy moze mieć to związek z wizyta gości niedzielna? Juz mam takie myśli nawet ze ktoś ja zauroczył ;)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

chciałam sie zapytać czy wy na prawdę się cieszycie jak dzieci szczególnie te przed ukończeniem pierwszego miesiąca przesypiają po 5 i więcej godzin??
    mnie przestrzegano jeszcze w szpitalu że taki maluszek do miesiąca nie umie jeszcze sobie "dozować" karmienia i należy go wybudzać po 3 godzinach a jedna przerwa może być max 4 godziny w ciągu doby.
    no nie przestrzegam tego aż tak bardzo bo młoda sie budzi co te 3 godzinki ale raczej nie pozwoliła bym jej spać powiedzmy 5 i więcej godzin.

Mi na SR tez mowili zeby wybudzac, przynajmniej na poczatku. Ale mi sie ten pomysl w ogole nie podoba bo uwazam to za nienaturalne. No moze jakby mi dziecko juz 7h spalo a ja czulabym ze mi cycki zaraz odpadna to moze bym wybudzila ale postaram sie tego nie robic. Ja bym nie chciala zeby mnie ktos budzil co 3h, wydaje mi sie ze to wprowadza stres.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:21

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    q

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ona spi tylko przy piersi , a i tak wybudza sie z płaczem.... Od niedzieli wieczorem sie to zaczęło i trwa :( kolka to chyba jednak nie jest, myslalam ze jest kapryśna po prostu a ona tak przeraźliwie płacze :( juz ja trzymam na rękach zeby cokolwiek pospala...

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    q

misia83, KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:21

Robotka1 lubi tę wiadomość

‹‹ 4356 4357 4358 4359 4360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ