X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce mi sie wyc..tak strasznie mi prxykro ze musialam zostawic dziecko... ;((
    Ale co mu ze mnie skoro jestem chora... dostane antybiotyk po ktorym bede mogla karmic ale musze skonsultowac z pediatra.. maz jutro podjedzie.

Ech :((

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Chce mi sie wyc..tak strasznie mi prxykro ze musialam zostawic dziecko... ;((
    Ale co mu ze mnie skoro jestem chora... dostane antybiotyk po ktorym bede mogla karmic ale musze skonsultowac z pediatra.. maz jutro podjedzie.

Ech :((

Amy współczuje strasznie, trzymaj się ! Co do mleka to mimo wszystko ściągaj nawet jeżeli nie podasz go małemu to laktacja będzie trwała i po chorobie dalej będziesz mogła karmić teraz niech Olo będzie na mm ale ty odciągaj o ile masz siłę.

Amy_, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    O boziu a pisałaś że miałaś dobre wyniki z moczu???czy to później się zrobiło??
    Nie to byl posiew pokaemuu i wymaz z odbytu mlodego

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Amy współczuje strasznie, trzymaj się ! Co do mleka to mimo wszystko ściągaj nawet jeżeli nie podasz go małemu to laktacja będzie trwała i po chorobie dalej będziesz mogła karmić teraz niech Olo będzie na mm ale ty odciągaj o ile masz siłę.
    Bede odciagac

Angela89, hwesta, Anka1501, Aguś86, iwonka1077, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy kuruj się!!! Biedna jesteś ale trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie!!!

A ze mnie wyleciał takie mega kawał skrzepu, że znowu siedzę spanikowana. To już 7 dzień po porodzie i niby wszedzie czytam, że do 7 dni odchody są krwiste. Zobaczymy co będzie jutro.

Amy_ lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal krwawię...

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie było żadnych skrzepow, krwawienie juz coraz mniejsze.

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Nie to byl posiew pokaemuu i wymaz z odbytu mlodego
    Aha ja myślałam że mocz swój dawalas, no kuruj się i będzie dobrze, najwyżej jak się polepszy to się wypiszesz później i już :)

Amy_ lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ja dobre 2 tygodnie mialam krwiste i to po dwoch porodach. Od tego tygodnia mam takie zoltawo- brazowe ze sluzem. Moze jeszcze tydzien- dwa i bedzie po... Jeszcze lecę na podpaskach. Moze od przyszlego tygodnia przejde na wkladki maxi.
    Hwesta ja czekam z kapiela w wannie az odchody pologowe sie skoncza.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Na szczęście jesteśmy w domu. :) Okazuje się, że chrypa może być skutkiem ubocznym inhalacji sterydem. Szkoda tylko, że lekarka mnie o tym nie uprzedziła. Oszczędziłaby mi stresu a sobie odwiedzin. Więc odstawiamy sterydy i inhalujemy się 3% roztworem soli fizjologicznej. Przy okazji się zaszczepilismy i za dwa tygodnie pneumokoki.

Angela, możesz podac link do tej grupy KPI na fejsie, bo nie mogę znalezc.

Ale mnie wczoraj chcica na piwo wzięla. Aż sobie karmi kupiłam. :P

Kurde, Amy! Trzymaj się! Co do mleka to na wszelki wypadek bym odciągała. Nic na tym nie stracisz, nawet jeśli później nie będziesz mogła karmić. A jeśli będziesz mogła a laktacja się zatrzyma to juz będzie problem.

A i dzis pierwszy raz smignelam na rowerze po porodzie. :D Ale nogi mam slabe. :P

Co do fastfoodów przedwczoraj na obiad byly hamburgery a wczoraj sajgonki. :D

lysinka, hwesta, Aguś86, Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na moment z pytaniem. Może mi coś doradzicie. Małemu mocno się łuszczy skóra na buzi a do tego ma troche krosteczek czerwonych z białą kropka w środku. Co mam robić? Do tej pory smarowałam la roche posay lipikar baume ap, ale wydaje mi się to za tłuste na buźkę przy tych krosteczkach. Doradźcie coś.

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy trzymaj się! Dasz rade kto jak nie Ty

Amy_ lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka mój ma tak samo. Neonatolog tłumaczył to obecnością moich hormonów w ciele maluszka (te krostki) a luszczaca skóra występuje u przenoszonych dzieci.

haneczka lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Wpadam na moment z pytaniem. Może mi coś doradzicie. Małemu mocno się łuszczy skóra na buzi a do tego ma troche krosteczek czerwonych z białą kropka w środku. Co mam robić? Do tej pory smarowałam la roche posay lipikar baume ap, ale wydaje mi się to za tłuste na buźkę przy tych krosteczkach. Doradźcie coś.
    Przyłączam się do pytania.

haneczka lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ma takie krostki, to ten trądzik niemowlęcy od naszych hormonow

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraj się nie przegrzewac maluszka, absolutnie żadnych oliwek. Ewentualnie olejek ze slodkich migdalow bo to "suchy olejek " i pomaga na luszczenie. Poza tym psikaj octaniseptem całe ciało 1-2 razy dziennie. No i czas :) do miesiąca powinno być ok

haneczka, misia83, weronika86 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Haneczka mój ma tak samo. Neonatolog tłumaczył to obecnością moich hormonów w ciele maluszka (te krostki) a luszczaca skóra występuje u przenoszonych dzieci.

mhhm bo już się bałam, że źle się żywię... a smarujesz czymś buźkę?

słyszałam o krochmalu do kąpieli na łuszczenie. Wiesz coś o tym?

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie kąpiel codziennie.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    mhhm bo już się bałam, że źle się żywię... a smarujesz czymś buźkę?

słyszałam o krochmalu do kąpieli na łuszczenie. Wiesz coś o tym?

Smaruje na mokre ciałko olejkiem ze słodkich migdałów, twarz tez

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy o żesz kuźwa!!! Skąd takie coś? Wiadomo ile Cię będą trzymać? Jakieś plany leczenia? Olo w domu czy z Tobą?
    Nie wiem skqd to gowno. w tamtym tyg bolala mnie cewka nie moglam sie wysikac. Trwalo to jeden daien. Po kilku dniach dostalam tmakiej goraczaki o ktorej pisalam... 43.2 ale mierzoje bezdotykowym wiec na pewno kiepski pomiar. Na rrteciowym 42... Dwa dni temu bylam u ogolnej i mowila ze grypa ale zlecila jeszcze krew i mocz. I dzwonia do mnie dzis z przychodni ze natychmiast do konsultacji. Pojechalam i lekarka blada.. mowi ze w zyciu nie widziala takich wynikow.. bialko 415.. norma do 5 I mowi NATYCHMIAST do szpitala. Dodarkowo krew w moczu i b. Liczne bakterie.. Pytam czy musze.w d. czy mi nie da antybiotyku i zostane w domu... ona mowi ze wypisuje skierowanie i nie bierze odpowiedzialnosci jak zostane w domu.. rozplakalam sie i pojechalam sie pakowac.. :( karetka mnie zabrala bo nie mial mnie kto zawiezc.. puls 160 pielegniarka zbladla jak zobaczyla wyniki bialka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:34

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 4385 4386 4387 4388 4389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ