X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje! Doczekałas się :D Super!

Fasia u nas Zuzia nie miala nawet 37 po hexie. Chyba kwestia dziecka ;) Ale po kazdej moze byc goraczka.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka co do sesji to różnie było :) ogólnie spal. W międzyczasie się karmilismy, Julek dużo sikal i robił dużo kupek :D co chwile przebieranie :D

Czekam dalej na zdjęcia, jak tylko będziemy się chwalić :D

Jak masz możliwość to rób sesje, to piękna pamiątka :)))

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, w tej 5w1 też jest wzw, bo to jest druga dawka, po tej szpitalnej. Tylko w 6w1 jest w jednym ukluciu. Pediatra ci wszystko wytłumaczy.

Haneczka, ja krechę mam nadal. Zblakla ale jest. I z tego co czytałam w tym linku od Angeli o lekach to furagin mozna.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Iwonka co do sesji to różnie było :) ogólnie spal. W międzyczasie się karmilismy, Julek dużo sikal i robił dużo kupek :D co chwile przebieranie :D

Czekam dalej na zdjęcia, jak tylko będziemy się chwalić :D

Jak masz możliwość to rób sesje, to piękna pamiątka :)))
    bedie mi fotograf robil tez ten co na chrzicny ale to dopiero 7 czerwca myslalam teraz na golaska troche fotek zrobic zobaczymy czy syn bedzie wspolpracowal :) odpadl juz u Julka kikut pepowiny ????u mnie dalej sie trzyma uparciuch......

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jeszcze raz gratulacje! :) Długie oczekiwanie wynagrodzil ci szybki poród. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:15

• Murraya Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:11

Eweliśka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kasia gratulacje !!! Witamy Mikiego :)

My dzisiaj obudziłyśmy się po 8, w nocy karmienie o 23, 2:30 i 5:30. Taka piękna pogoda, że jesteśmy już po spacerku i po obiedzie wybieramy się na kolejny :) zjadłam bananowego omleta i mam jakoś dużo energii teraz :)

Haneczka u mnie spadło 11 kg, został mi 1 kg do wagi sprzed ciąży. W brzuchu zostało mi 7 cm i kreskę mam nadal - ciekawa jestem ile się utrzymuje.

Co do szczepionek, to chyba ta nfztowska na krztusiec jest pełnokomórkowa i może powodować gorsze samopoczucie u dziecka.
    Ja nadal się nie zdecydowałam, czym będziemy szczepić, mam spotkanie z pediatrą w tej sprawie 11 maja.

haneczka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy na spacerze co za głupia pogoda, w słońcu gorąco, wiatr chłodny... Mała w dresiku z polarku była i wróciłyśmy- na pleckach temp 37.5 na główce 37, znowu za ciepło ubrana, ona ciagle ma 37 na glowce

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia robiłam kotlety w piekarniku i sa super :) ja dzis tez na jeszcze jeden spacer pojde, na lody :) o smaku kinder jajka :p

sylvia007, Gosha lubią tę wiadomość

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia twoj Miki podobny wagowo i wzrostwo do mojej Karoli:) i nawet czasowo tez podobnie :D

Jak zobaczylam twoje zdjecie usmiechnieta od ucha do ucha z Mikim to zachcialo mi sie rodzic raz jeszcze przeżyć to jeszcze raz :) nie myślałam że to kiedykolwiek napisze-a jednak :))

mantissa, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek jeszcze raz GRATULACJE! :*

U nas kolejny dzień pod znakiem prężenia się i jęczenia bo zatwardzenie :/ Chłopcy nie mogą zrobić kupy już drugi dzień, puszczają bądki i ewentualnie takie małe gówniane kleksy i nic poza tym :/ już nie wiem co robić jak im pomóc :/ Któraś tu pisała o kiwi? Zjadłabym jabłko ale boję się że będzie jeszcze gorzej :/

Odnośnie fotelików to u nas niestety ten sam problem, ale podkładam poduszkę z kompletu do wózka od Natali i jeszcze pod pupę (pod wkładkę niemowlęcą) zwiniętą tetrę i jakoś siedzą wyżej i jest lepiej - przynajmniej nie wyglądają jakby się dusili :)

Dziewczyny powiedzcie mi bo ja oczywiście tępa matka jestem :/ CZY Z KATARKIEM MOGĘ NA SPACER? Kurdę jest tak ciepło, fajnie i nie wiem czy wziąć ich na ten spacer czy nie :/ Troszkę charczą no i niestety wyciągam jakieś tam małe glutki aspiratorem :/

Co do szczepień to my chyba 5w1. A jeśli chodzi o te standardowe z NFZ to tak zakładaliśmy że będziemy tym szczepić tyle tylko że na NFZ szczepienie DTP jest pełnocząsteczkowe i podobno gorzej przyswajalne. DTPa z receptą kosztuje ok 100zł a 5w1 110-120zł więc się nie opłaca. Nam pediatra powiedziała że lepiej szczepić DTPa takie maluchy, czyli wychodzi na to że tak czy siak zostaje nam 5w1, ale powiem Wam że długo się nad tym zastanawiałam bo u mnie dwójka dzieci, a chcę jeszcze na rota szczepić więc kasy w cholerę - na same pieluchy i mleko wydajemy na dzieci ok 300zł miesięcznie :/ - ale i tak kocham ich nad życie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje :) u nas chyba już wszystkie rozpakowane. Czy się mylę?

Temat szczepień wraca widzę. Ile mam tyle opinii, decyzję jakąś trzeba podjąć.

Pisałam Wam w sobotę o moich wątpliwościach czy Ala się najada. Zostały rozwiane. W 6 dni przybrała 300g. Waży 4500g i mierzy 60 cm. Od urodzenia urosła 6cm. Taki ma styl i dużą potrzebę bluskości. CAŁe szczęście mąż mnie wspierał i odwiódł od pomysłu podania mm i ściągania żeby zibaczyć ile jest.
    Z gorszych wieści mam przetokę ropną i sączy mi się ropa z blizny. Dziś miałam wyciskane i bolało :(

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia spróbuj chlopcom nasmarowac oliwka pupki i zeby tej oliwki troszke tez tam do srodka sie dostalo albo termometr.. Na termometr zwilz go troche ta oliwka i wsadz go i trzymaj troszke go tam powinni kupki zrobic. Moja mala ostatnio miała problem z kupa i tak zrobilam i kupa zaraz była a płakała mi okropnie prezyla sie baki puszczala jak ją na brzuszku polozylam

Ewelcia lubi tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

• Ida Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a twoi mali nie są wcześniakami ? Bo jeżeli tak DTP-A masz refundowana :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

• mantissa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ewelcia a twoi mali nie są wcześniakami ? Bo jeżeli tak DTP-A masz refundowana :)
    Angela, chyba nie wszędzie. U nas nie byla.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Angela skąd wiesz że refundowane? Jak to sprawdzić? Nam pediatra nic nie powiedziała o refundacji poza pneumo, a wręcz namawiała że DTPa dla maluchów jest najlepsze i że receptę może wypisać mi tylko neurolog? Nie trafisz za tymi lekarzami :/

Ida karmię na zmianę piersią i mm. Wczoraj np byli cały dzień na mm bo ja miałam mózgowy kryzys laktacyjny - bardzo mało mleka udawało mi się ściągać i nie chciałam mieszać tak że 30ml mojego i 50ml mm. Dzisiaj znowu od rana są na piersi. Wiesz Ida nie martwiłoby mnie to gdyby nie to że widzę jak się męczą - prężą, buzia cała czerwona, pojękują a czasem i płaczą. Jak ich mocno przytulę i kołyszę to przechodzi, albo jak położę na swoim brzuchu z głową pomiędzy cyckami :P

‹‹ 4425 4426 4427 4428 4429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ