Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonka co do sesji to różnie było
ogólnie spal. W międzyczasie się karmilismy, Julek dużo sikal i robił dużo kupek
co chwile przebieranie
Czekam dalej na zdjęcia, jak tylko będziemy się chwalić
Jak masz możliwość to rób sesje, to piękna pamiątka))
-
Fasia, w tej 5w1 też jest wzw, bo to jest druga dawka, po tej szpitalnej. Tylko w 6w1 jest w jednym ukluciu. Pediatra ci wszystko wytłumaczy.
Haneczka, ja krechę mam nadal. Zblakla ale jest. I z tego co czytałam w tym linku od Angeli o lekach to furagin mozna. -
Fasia wrote:Iwonka co do sesji to różnie było
ogólnie spal. W międzyczasie się karmilismy, Julek dużo sikal i robił dużo kupek
co chwile przebieranie
Czekam dalej na zdjęcia, jak tylko będziemy się chwalić
Jak masz możliwość to rób sesje, to piękna pamiątka))
odpadl juz u Julka kikut pepowiny ????u mnie dalej sie trzyma uparciuch......
-
Dzień dobry
Kasia gratulacje !!! Witamy Mikiego
My dzisiaj obudziłyśmy się po 8, w nocy karmienie o 23, 2:30 i 5:30. Taka piękna pogoda, że jesteśmy już po spacerku i po obiedzie wybieramy się na kolejnyzjadłam bananowego omleta i mam jakoś dużo energii teraz
Haneczka u mnie spadło 11 kg, został mi 1 kg do wagi sprzed ciąży. W brzuchu zostało mi 7 cm i kreskę mam nadal - ciekawa jestem ile się utrzymuje.
Co do szczepionek, to chyba ta nfztowska na krztusiec jest pełnokomórkowa i może powodować gorsze samopoczucie u dziecka.
Ja nadal się nie zdecydowałam, czym będziemy szczepić, mam spotkanie z pediatrą w tej sprawie 11 maja.haneczka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasia twoj Miki podobny wagowo i wzrostwo do mojej Karoli:) i nawet czasowo tez podobnie
Jak zobaczylam twoje zdjecie usmiechnieta od ucha do ucha z Mikim to zachcialo mi sie rodzic raz jeszcze przeżyć to jeszcze raznie myślałam że to kiedykolwiek napisze-a jednak
)
mantissa, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Kwiatek jeszcze raz GRATULACJE! :*
U nas kolejny dzień pod znakiem prężenia się i jęczenia bo zatwardzenieChłopcy nie mogą zrobić kupy już drugi dzień, puszczają bądki i ewentualnie takie małe gówniane kleksy i nic poza tym
już nie wiem co robić jak im pomóc
Któraś tu pisała o kiwi? Zjadłabym jabłko ale boję się że będzie jeszcze gorzej
Odnośnie fotelików to u nas niestety ten sam problem, ale podkładam poduszkę z kompletu do wózka od Natali i jeszcze pod pupę (pod wkładkę niemowlęcą) zwiniętą tetrę i jakoś siedzą wyżej i jest lepiej - przynajmniej nie wyglądają jakby się dusili
Dziewczyny powiedzcie mi bo ja oczywiście tępa matka jestemCZY Z KATARKIEM MOGĘ NA SPACER? Kurdę jest tak ciepło, fajnie i nie wiem czy wziąć ich na ten spacer czy nie
Troszkę charczą no i niestety wyciągam jakieś tam małe glutki aspiratorem
Co do szczepień to my chyba 5w1. A jeśli chodzi o te standardowe z NFZ to tak zakładaliśmy że będziemy tym szczepić tyle tylko że na NFZ szczepienie DTP jest pełnocząsteczkowe i podobno gorzej przyswajalne. DTPa z receptą kosztuje ok 100zł a 5w1 110-120zł więc się nie opłaca. Nam pediatra powiedziała że lepiej szczepić DTPa takie maluchy, czyli wychodzi na to że tak czy siak zostaje nam 5w1, ale powiem Wam że długo się nad tym zastanawiałam bo u mnie dwójka dzieci, a chcę jeszcze na rota szczepić więc kasy w cholerę - na same pieluchy i mleko wydajemy na dzieci ok 300zł miesięcznie- ale i tak kocham ich nad życie
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia gratulacje
u nas chyba już wszystkie rozpakowane. Czy się mylę?
Temat szczepień wraca widzę. Ile mam tyle opinii, decyzję jakąś trzeba podjąć.
Pisałam Wam w sobotę o moich wątpliwościach czy Ala się najada. Zostały rozwiane. W 6 dni przybrała 300g. Waży 4500g i mierzy 60 cm. Od urodzenia urosła 6cm. Taki ma styl i dużą potrzebę bluskości. CAŁe szczęście mąż mnie wspierał i odwiódł od pomysłu podania mm i ściągania żeby zibaczyć ile jest.
Z gorszych wieści mam przetokę ropną i sączy mi się ropa z blizny. Dziś miałam wyciskane i bolało
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Ewelcia spróbuj chlopcom nasmarowac oliwka pupki i zeby tej oliwki troszke tez tam do srodka sie dostalo albo termometr.. Na termometr zwilz go troche ta oliwka i wsadz go i trzymaj troszke go tam powinni kupki zrobic. Moja mala ostatnio miała problem z kupa i tak zrobilam i kupa zaraz była a płakała mi okropnie prezyla sie baki puszczala jak ją na brzuszku polozylam
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No właśnie Angela skąd wiesz że refundowane? Jak to sprawdzić? Nam pediatra nic nie powiedziała o refundacji poza pneumo, a wręcz namawiała że DTPa dla maluchów jest najlepsze i że receptę może wypisać mi tylko neurolog? Nie trafisz za tymi lekarzami
Ida karmię na zmianę piersią i mm. Wczoraj np byli cały dzień na mm bo ja miałam mózgowy kryzys laktacyjny - bardzo mało mleka udawało mi się ściągać i nie chciałam mieszać tak że 30ml mojego i 50ml mm. Dzisiaj znowu od rana są na piersi. Wiesz Ida nie martwiłoby mnie to gdyby nie to że widzę jak się męczą - prężą, buzia cała czerwona, pojękują a czasem i płaczą. Jak ich mocno przytulę i kołyszę to przechodzi, albo jak położę na swoim brzuchu z głową pomiędzy cyckami