X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY ja nie szczepie na rota.

Amy_ lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie szczepie na rota a pozostałe szczepie tradycyjnie na NFZ tak poleciła znajomej jakąś dobra pediatra z matki polki ponoć bardziej sprawdzone są te szczepionki jednak i mniejsze powikłania ale to decyzja każdej z nas także musimy same zadecydować.

Amy_ lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie tylko obowiązkowymi. Ale postaram się to odwlekać. Nie lubię szczepionek.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    AMY ja nie szczepie na rota.
    ja wlasnie nie nwiem co robic.. jak zajmowac Olkiem bedzie po roku moja mama to nir widze potrzeby szczepic ale jak zaraz go bede oddawac do zlobka to chyba powinnam.. niektore zlobki wrecz wymagaja.. kuzwa i to ma byc wolny wybor...

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola po skojarzonych sa powiklania?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do co rota się główkuje... w ogóle jakie są jej koszta jednej dawki ?

Ja chyba nie dam bo mała i tak w domku będzie aż do momentu przedszkola.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa urodziła ! Miki 3520 g 55cm SN bez znieczulenia

Gratulacje !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:32

Amy_, Ola89, Fasia, Anka1501, sylvia007, iwonka1077, CzaryMary, Ida, mf, Aguś86, Gosha, mantissa, Militta110816, Murraya, Jaga, Lali, liloe, misia83, Eweliśka, weronika86, KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Ola po skojarzonych sa powiklania?

Ja slyszalam ze większe ryzyko jest powikłań no i wiele osób kojarzy te szczepionki z autyzmem u dzieci nie wiem czy w to wierzyć czy nie ale nie chce ryzykować lepiej dmuchac na zimne w szpitalu widziałam ze Wojtusia pobranie krwi czy zastrzyk w ogóle nie bolal wiec kilka więcej ukluc nic mu nie zrobi a ja będę spokojniejsza

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratki!!!!!! Miki witay!

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia koszt rota to 800zl

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Andzia koszt rota to 800zl

Poważnie aż tak dużo? Jednej szczepionki?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja slyszalam ze większe ryzyko jest powikłań no i wiele osób kojarzy te szczepionki z autyzmem u dzieci nie wiem czy w to wierzyć czy nie ale nie chce ryzykować lepiej dmuchac na zimne w szpitalu widziałam ze Wojtusia pobranie krwi czy zastrzyk w ogóle nie bolal wiec kilka więcej ukluc nic mu nie zrobi a ja będę spokojniejsza
    A moj wlasnie na szczepieniu plakal :(((
    Ile jest kluc na tej piereszej wizycie ? 6?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie pierwsze DTP-a bo mamy refundacje no i jest bezkomórkowa a później nfztowskimi, ja nimi byłam szczepiona mąż też i jesteśmy zdrowi więc mała też takie dostanie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Chyba 2 dawki ..

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Nie jednej. Ale to na jednej dawcr sie nie konczy. Jedna dawka ro ceny od 240 do 360 zl

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chcę was tylko uczulić na to, żebyście nie czytały w internecie o powikłaniach. One sie zdarzają i po tradycyjnych szczepionkach i po skojarzonych. Jest mnóstwo mitów na temat szczepień, ale nie warto się nimi sugerować. Najlepuej pójść do pediatry i wypytać o wszystko, jakie szczepienia są wskazane w przypadku waszego dziecka, bo np. pneumokoki są zalecane wczesniakom i rodzeństwu przedszkolaków ( jak w moim przypadku).

Amy_, Ida, Aguś86, mantissa, Murraya, liloe, Angela89, weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki:)

Co to za zastój w porodach? :P

Dzisiaj pierwsza wizyta lekarska z Arturkiem. :) Ciekawe ile urósł i przytył słodziak. :) My codziennie spacerujemy po 1,5 godzinki, byliśmy już nawet pierwszy raz w gościach u teściów. Babcia porwała wózek i miałam 3 godziny spokoju :) Nie często zaglądam, bo ciągle jest coś do roboty. Szykujemy z mężem ogródek, żeby było gdzie posiedzieć z młodym. A jeszcze trzeba coś jeść i pić i zabawiać dzidziusia. ;)

U mnie pojawiły się nowe dolegliwości. Przez całą ciążę nie miałam żadnych hemoroidów, teraz miewam bóle wewnątrz przy dwójeczce i się zastanawiam, czy to nie to. Choć krwawienia nie ma:|
    Poza tym chyba złapało mnie lekkie zapalenie pęcherza, bo pobolewa mnie pęcherz po toalecie, a Furaginy nie można brać przy karmieniu piersią..Co na to jeszcze? Poza herbatką z żurawiny:)

A tu mój brzuszek 2 tyg po porodzie. Ładnie się chowa. Z dnia na dzień widzę różnicę. Tylko te kolorowe wzorki mogłyby się już schować. ;) Ciekawe ile to potrwa.

Na wadze po porodzie minus 9 kg. Zostało jeszcze 5kg do zrzucenia i tak jakoś stoi w miejscu. Oby na cycu zmalało ;)

d8474dd44c6725e6med.jpg

Pozdrawiam Was i maluszki :)

Gosha, lysinka, misia83 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka gratuluję :) Doczekalas się :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja szczepie pierwsze DTP-a bo mamy refundacje no i jest bezkomórkowa a później nfztowskimi, ja nimi byłam szczepiona mąż też i jesteśmy zdrowi więc mała też takie dostanie.

Ja podobnie myślę te tradycyjne są sprawdzone przez lata a te nowe weszły kilka lat temu i dopiero za kilka bądź kilkanaście lat pozna się wszystkie skutki takie jest moje zdanie

Angela89 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do maxi cosi to moj synek tez wpada do tego fotelika, natomiast my pod ta wkladke dla noworodka wlozylismy pieluszke tetrowa, a jak maly juz jest do niego wpiety to pod glowke z jednej strony tez wkladam pieluszke zeby ku ta glowka nie latala. jakos sie sprawdza

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 4423 4424 4425 4426 4427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ