Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez nie szczepie na rota a pozostałe szczepie tradycyjnie na NFZ tak poleciła znajomej jakąś dobra pediatra z matki polki ponoć bardziej sprawdzone są te szczepionki jednak i mniejsze powikłania ale to decyzja każdej z nas także musimy same zadecydować.
Amy_ lubi tę wiadomość
-
Gosha wrote:AMY ja nie szczepie na rota.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiaa urodziła ! Miki 3520 g 55cm SN bez znieczulenia
Gratulacje !Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:32
Amy_, Ola89, Fasia, Anka1501, sylvia007, iwonka1077, CzaryMary, Ida, mf, Aguś86, Gosha, mantissa, Militta110816, Murraya, Jaga, Lali, liloe, misia83, Eweliśka, weronika86, KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość
-
Amy_ wrote:Ola po skojarzonych sa powiklania?
Ja slyszalam ze większe ryzyko jest powikłań no i wiele osób kojarzy te szczepionki z autyzmem u dzieci nie wiem czy w to wierzyć czy nie ale nie chce ryzykować lepiej dmuchac na zimne w szpitalu widziałam ze Wojtusia pobranie krwi czy zastrzyk w ogóle nie bolal wiec kilka więcej ukluc nic mu nie zrobi a ja będę spokojniejsza -
Ola89 wrote:Ja slyszalam ze większe ryzyko jest powikłań no i wiele osób kojarzy te szczepionki z autyzmem u dzieci nie wiem czy w to wierzyć czy nie ale nie chce ryzykować lepiej dmuchac na zimne w szpitalu widziałam ze Wojtusia pobranie krwi czy zastrzyk w ogóle nie bolal wiec kilka więcej ukluc nic mu nie zrobi a ja będę spokojniejsza
((
Ile jest kluc na tej piereszej wizycie ? 6? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja chcę was tylko uczulić na to, żebyście nie czytały w internecie o powikłaniach. One sie zdarzają i po tradycyjnych szczepionkach i po skojarzonych. Jest mnóstwo mitów na temat szczepień, ale nie warto się nimi sugerować. Najlepuej pójść do pediatry i wypytać o wszystko, jakie szczepienia są wskazane w przypadku waszego dziecka, bo np. pneumokoki są zalecane wczesniakom i rodzeństwu przedszkolaków ( jak w moim przypadku).
Amy_, Ida, Aguś86, mantissa, Murraya, liloe, Angela89, weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Cześć Mamuśki:)
Co to za zastój w porodach?
Dzisiaj pierwsza wizyta lekarska z Arturkiem.Ciekawe ile urósł i przytył słodziak.
My codziennie spacerujemy po 1,5 godzinki, byliśmy już nawet pierwszy raz w gościach u teściów. Babcia porwała wózek i miałam 3 godziny spokoju
Nie często zaglądam, bo ciągle jest coś do roboty. Szykujemy z mężem ogródek, żeby było gdzie posiedzieć z młodym. A jeszcze trzeba coś jeść i pić i zabawiać dzidziusia.
U mnie pojawiły się nowe dolegliwości. Przez całą ciążę nie miałam żadnych hemoroidów, teraz miewam bóle wewnątrz przy dwójeczce i się zastanawiam, czy to nie to. Choć krwawienia nie ma:|
Poza tym chyba złapało mnie lekkie zapalenie pęcherza, bo pobolewa mnie pęcherz po toalecie, a Furaginy nie można brać przy karmieniu piersią..Co na to jeszcze? Poza herbatką z żurawiny:)
A tu mój brzuszek 2 tyg po porodzie. Ładnie się chowa. Z dnia na dzień widzę różnicę. Tylko te kolorowe wzorki mogłyby się już schować.Ciekawe ile to potrwa.
Na wadze po porodzie minus 9 kg. Zostało jeszcze 5kg do zrzucenia i tak jakoś stoi w miejscu. Oby na cycu zmalało
Pozdrawiam Was i maluszki
Gosha, lysinka, misia83 lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Ja szczepie pierwsze DTP-a bo mamy refundacje no i jest bezkomórkowa a później nfztowskimi, ja nimi byłam szczepiona mąż też i jesteśmy zdrowi więc mała też takie dostanie.
Ja podobnie myślę te tradycyjne są sprawdzone przez lata a te nowe weszły kilka lat temu i dopiero za kilka bądź kilkanaście lat pozna się wszystkie skutki takie jest moje zdanieAngela89 lubi tę wiadomość
-
Co do maxi cosi to moj synek tez wpada do tego fotelika, natomiast my pod ta wkladke dla noworodka wlozylismy pieluszke tetrowa, a jak maly juz jest do niego wpiety to pod glowke z jednej strony tez wkladam pieluszke zeby ku ta glowka nie latala. jakos sie sprawdza