Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mary ja tez jestem glupia jesli chodzi o szczepienia.. nie wiem czym szczepic, nie wiem na co szczepic... czytalam, ze po hexa sa jakies powiklania typu goraczka, brak apetytu, bezsennosc, placzliwosc. To sie utrzymuje kilka tygodni. Nie wiem ile w tym prawdy. Tez sie boje powiklan..
Hexa to szczepionka 6w1 ktora ma dodatkowo dawke na wzw typu b? Czy to szczepienie sie powtarza? Bo w dawce ze szczepienia ze szpitala tez bylo wzw typu b i sie zastanawiam w taiim razie czy 5w1 nie wystarczy? -
Amy_ wrote:Ja szczepie hexa
Nie wiem co z rota... mam watpliwosci. Chyba odpuszcze? Ktos nie szczepi na rota??Amy_ lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Mary ja tez jestem glupia jesli chodzi o szczepienia.. nie wiem czym szczepic, nie wiem na co szczepic... czytalam, ze po hexa sa jakies powiklania typu goraczka, brak apetytu, bezsennosc, placzliwosc. To sie utrzymuje kilka tygodni. Nie wiem ile w tym prawdy. Tez sie boje powiklan..
Hexa to szczepionka 6w1 ktora ma dodatkowo dawke na wzw typu b? Czy to szczepienie sie powtarza? Bo w dawce ze szczepienia ze szpitala tez bylo wzw typu b i sie zastanawiam w taiim razie czy 5w1 nie wystarczy? -
sylvia007 wrote:Fasia 5w1 nie wystarczy, bo na wzw musi byc dzidziuś zaszczepiony 3razy. Jeśli wezmiesz 5w1 to oprocz tej szczepionki będzie jeszcze na pierwszej wizycie podana wzw refundowana, czyli będą 2ukłucia
Dzieki za informacje, wlasnie nad tym wie zastanawialam ile dawek tego wzw musi byc. To teraz tylko musze przemyslec czy szczepic ta hexa czy tymi na nfz. Ehhh... to dopiero bedzie dylemat... no i pytanie czy hexa jest dostepna u mnie w miescie.
podpytam polozna o te szczepionki jak bedzie na kolejnej wizycie -
Kwiatek gratulacje
Haneczka niezle ci schodzi u mnie to taka mala pilka z brzucha sie zrobila, a zanim zaczne cwiczyc to zejdzie...
Fasia bo nfz towskich tez moga wystepowac goraczki po ktorys nie pamietam po ktorej najlepiej z pediatra porozmawiaj niech ci cos doradzi, ja tez podpytam bo corka od wrzesnia do przedszkola to tez nie chce zeby cos przywlekla zaraz...
Fasia jak sesja z dzieciaczkiem???grzeczny byl????u mnie meza siostra przyjezdza na majowke z dobrym aparatem to moze machne pare fotek :)póki jeszcze spi sporoa dziewczyny co mialyscie sesje noworodkowe to powedzcie to bardziej zrobienie dobrego zdjecia czy obrobki w programie graficznym??? mowili wam czy nie wniklaliscie???????
haneczka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:A ja wkurzyłam się maksymalnie na nasz fotelik samochodowy. Mamy Maxi Cosi Cabriofix i powiem Wam, że to totalne gówno... Kurde, całą ciążę nie planowałam "lepszego" fotelika, ciągle myślałam o tym systemowym 3w1 z wózka i widać powinnam pozostać przy swoim pierwszym wyborze. Ale skusiłam się na "bezpieczniejszy" i co? Wielkie G...
Mały jest w nim tak skulony, że główka mu opada na piersi, nie może oddychać, jest mu mega niewygodne, wije się w nim i płacze. Cały tułów ma nienaturalnie ułożony, pasy są tragicznie ustawione, ściskają ramiona, bo są niżej niż one... Wkładka dla niemowlaka wcale nie jest przydatna, źle jest przystosowana. Nie wiem już jak mamy go układać w tym foteliku, próbowałam wyżej, żeby sobie jakby siedział, próbowałam niżej, żeby sobie leżał, ale każda pozycja jest niedobra, bo niewygodna. Dziecko może być jedynie nienaturalnie wygięte w tym foteliku. Masakra. Gdybym wiedziała, to w życiu bym go nie kupiła, nie jest wart nawet 100 zł, a normalnie chodzi po jakieś 500... Ani jakość, ani bezpieczeństwo bo dziecka nic nie uratuje w takiej pozycji, gdzie pasy źle trzymają, główka opada, a kręgosłup jest wygięty. Ech...
Może starsze dzieci jakoś mogą w nim siedzieć, ale kurde, gdzie tu logika, skoro tak małe dzieci też muszą podróżować, a on jest przecież tym pierwszym... Nienawidzę go, a mąż prawie nim walnął o ziemię. Mały w nim nie lubi jeździć. Recenzja ode mnie to pała!
A on ma wkładkę dla niemowlat? My mamy po Zuzi City i mozna wyjąć i wkładkę i taką poduszkę pod pupę. Jak byla już za duza na jedno i drugie to wyjelismy to pod pupe, a wkładkę daliśmy trochę wyżej. Teraz jeszcze mamy wszystko wlozone i jest ok.
-
Angela89 wrote:Ja do co rota się główkuje... w ogóle jakie są jej koszta jednej dawki ?
Ja chyba nie dam bo mała i tak w domku będzie aż do momentu przedszkola.liloe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Kochane chwalę się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:59
MartaAlvi, liwi, Ida, CzaryMary, Aguś86, sylvia007, iwonka1077, Militta110816, mantissa, Murraya, Anka1501, lysinka, Krysti, Ewelcia, mf, Lali, Angela89, Jaga, Amy_, Justinka, mimka84, Fasia, Gosha, haneczka, Eweliśka, misia83, maggie86 lubią tę wiadomość