Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvia007 wrote:Dziewczyny, a czy wy slyszałyście ten zabobon, że nie bierze się na chrzestną ciężarnych??? Moja kandydatka na chrzestną Niny jest w 12 tc i wczoraj usłyszałam, że nie powinnam jej brać ni chrzestną. No tak mnie to wkurzyło !!!!
Hehe
Eee tam zabobony
-
nick nieaktualnyIda, mamy to samo z tym fotelikiem. Mala wpada w niego, mam wrazenie ze bola ja plecki, placze w nim najczesciej. Dopiero jak jej podkladke z bujaka ktora jest pod glowke, wlozylam ta podkladke pod tylek jej tak ze ma wyzej dupke i plecy jechala spokojnie... ale wg mnie to tez totalne gowno!
Dobrze, ze ja go za 100 zl kupilam od znajomych, bo za 500 bylabym mega wkurzona
I z tego co wiem Fasi maly tez wpada w ten fotelik i ona pieluszke podklada pod plecki, bo inaczej sie nie daWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:53
-
Ida, Polubiłam przez przypadek.
My mamy podobnie z naszym mamas & papas -mały siedzi wtopiony, kręgosłup na maxa wygięty i główka na piersiach wydaje mi sie ze one wszystkie są tak skonstruowane.
Dlatego tez nie zaleca sie żeby taki maluch siedział w takim foteliku nie dłużej niż 1.5godziny :]Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:53
-
Dzisiaj maź wrócił do pracy a ja sama z Nikosiem. W nocy juz sama wstawałam bo maź musiał sie wypac..
Nic chyba zabiorę sie za pranie, mały zarzygal kilka ubranek i moich ubrań. Ostatnio je bardzo łapczywie i potem mu sie ulewa:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:00
-
Ida niestety musze się z Tobą zgodzić odnośnie fotelika, niestety większość fotelików wymusza taką beznadziejna pozycję. Natan w foteliku zasnie jak samochód jest w ruchu a tak to zaraz jest złość.
Ale mnie ta baba vkurvila w usc. Tyle zachodu z tym aktem urodzenia TZta było a cipa nawet na niego nie spojrzała.
Noce przesypiamy super, dziś obudził się tylko raz po 3 ale nawet nie zaplakal. Zmieniliśmy pampersa, dostał cyca i spał do 7:30
Niestety w dzień juz nie jest tak super ale zidentyfikowalismy problem od razu. Mały łyka za dużo powietrza jak pije z cyca i męczą go gazy ale jakoś sobie radzimy. -
nick nieaktualnyUuu lipa z tymi fotelikami. Ja mam taki z zestawu wozkowego i jestem bardzo zadowolona. Podkładam cienki kocyk pod olecki i pupe i synek jedzie w nim jak panicz. Balam sie tego systemu wiązania pasami ale trening czyni mistrza i kompletnie nie mamy z tym problemu
Boszzz studiuje od rana temat tych szczepionek i zaraz mnie krew zaleje... Juz nie wiem czy szczepić ta nfztowska czy ta płatna. I te pneumokoki i rota jeszcze... Strasznie dużo tego ... Nie lubię , boje sie powikłań
Anka cudownie masz w nocy...
A my dzisiaj po tygodniowej przerwie wracamy do jedzenia mojego mleka. O cycku zapomniał w ogóle. Czyli ściągam laktatorem i podaje w butli. Ehhhh zabawy przy tym w ciulWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiore, nawet nie czytam o powiklaniach itd. bo bym osiwiala calkiem... kupilam wczoraj femaltiker na laktacje, wypilam dwie saszetki na razie... cycki moze i pelniejsze , sama nie wiem
O szczepieniach wiem tyle co powiedziala mi polozna, ze te platne sa lepiej oczyszczone i ze warto je kupicWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:14
CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość
-
Mary powikłania mogą wystąpić zarowno po tych skojarzonych jak i tych zwyklych szczepionkach, ale są one niezwykle rzadkie. To musi byc Twoja decyzja nahlepiej porozmawiaj z pediatrą, jeśli masz wątpliwości.
Ja szczepię 5w1 bo niestety hexa niedostępnaszczepię na rota, bo przy Gabi sprawdziła sie na 6, a ze wzgledu na to, ze Gabi chodzi do przedszkola, to szczepię jeszcze na pneumo, żeby nie przyniosła Ninie jakiegoś świństwa.
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
IDA moje odczucia co do tego fotelika sa identyczne. Zmarnowane 6 stow. Dziecko w nim jest nienaturalnie wygiete.. moglam kupic recaro i tyle.. maxi cosi niewypal totalny.. przynajmniej dla takich maluszkow..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój synek tez nie narzeka na swoj fotelik, mamy tez z wózka rodzaju 2w 1 i w samochodzie przypinamy go na leżąco, nie musi sie kulić w skorupce. Polecam. Tylko zajmuje 2 miejsca z tylu
ale to żaden problem
Na co wasze dzieciaczki były szczepione zaraz po urodzeniu?
MARY ja szczepie 6w1 ale temat szczepionek jedt bardzo kontrowersyjny, dlatego sie nie chce wypowiadać... Pamietam jaka akcje tu wywołałam kiedyś bo podczas ciazy byłam zdecydowana nie szczepić wogole...
W każdym badz razie ja nie dokupuje żadnych, 6w1 (hexa) jest u nas refundowana i jest normalnie w kslendarzu szczepień 2-4-6 miesiące. I najprawdopodobniej bedzie to jedyna szczepionka jaka przejmie mój JacobWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:19
CzaryMary lubi tę wiadomość