Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
iwonka1077 wrote:Mam pytanko do dziewczyn które używają kapturkow jakie kupić czy to są rozmiary jakieś??bo mały tak ciaga że już mnie suty bolą
Mi doradca laktacyjny w szpitalu mówiła żeby mąż kupił albo avent albo medela, najmniejszy rozmiar czyli s. Ja używam medela i jestem zadowolona aczkolwiek nie mam porównania do innychiwonka1077 lubi tę wiadomość
-
MartaAlvi rozumiem cie bo też mnie takie myśli nachodzą żeby przejść na karmienie mm. Ten cyc mnie wykańcza ;/ Antoś ciągnie w sumie 2 cyce przez 40-45min i tak co 2h. Z drugiej strony walcze z tym bo wiem, że to dla niego najlepsze... niewiem czy wytrzymam 6 miesięcy tak jak to sobie wcześniej planowałam...
A kiedy można dziecku podawać kaszki?[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Julek zasnął i przespalam jeszcze godzinkę
) Dziś mam się nieźle, oby Julek tez czuł się dobrze. Od wczoraj daje mu espumisan 100, może skutkuje
Ulka84, KasiaKwiatek, lysinka, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Ulka84 wrote:dla mnie najlepsze były nakładki z Canpolu. Avent dla mnie za sztywny
-
Fasia a jak często dajesz ten espumisan? Ja daje Bobotic twist-off i przeszłam na 2 kaspułki dziennie. Na opakowaniu niby pisze zeby nie przekraczać 4 kaps na dobe ale boje się dawać więcej bo Antek nie skończył jeszcze miesiąca
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
iwonka1077 wrote:S one krótkie czy długie?mi podczas karmienia suty się wyciągają to może te dłuższe?? Może w sklepie najpierw popatrze a potem na gemini kupię???
Ja mam S i są krótsze od tych z Aventu no i bardziej miękkie. Ładnie się poddają podczas ssania dzieckaiwonka1077 lubi tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Ulka84 wrote:MartaAlvi rozumiem cie bo też mnie takie myśli nachodzą żeby przejść na karmienie mm. Ten cyc mnie wykańcza ;/ Antoś ciągnie w sumie 2 cyce przez 40-45min i tak co 2h. Z drugiej strony walcze z tym bo wiem, że to dla niego najlepsze... niewiem czy wytrzymam 6 miesięcy tak jak to sobie wcześniej planowałam...
A kiedy można dziecku podawać kaszki?Ale najpierw lepiej zacząć od kleiku ryzowego czy kukurydzianego, a dopiero pozniej kaszka.
Ulka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA my dopiero co wstaliśmy od 5 do 9.20 pospała mała
OO to jeszcze chwila i będę mogła rozszerzać małej pokarmCiekawe czy załapie.
Ida ja też czekam na szumisia mam nadzieje że będzie jej szum pasował, sprawdzałam na youtubie że szum jest podobny do tego co jej puszczam więc jestem dobrej myśli.Ida lubi tę wiadomość
-
Ulka84 wrote:Fasia a jak często dajesz ten espumisan? Ja daje Bobotic twist-off i przeszłam na 2 kaspułki dziennie. Na opakowaniu niby pisze zeby nie przekraczać 4 kaps na dobe ale boje się dawać więcej bo Antek nie skończył jeszcze miesiąca
Obecnie przed każdym jedzeniem ok 8 kropelek -
iwonka1077 wrote:Hmm dziewczyny ś sutek tam wchodzi w ten lejek tak jak w laktatorze???sorki za pytania ale nie używałam nigdy a nie mam kiedy iść do sklepu a dziś u mnie leje deszcz...
Wchodzi wchodzi, dość sporo -
Ida wrote:Fasia, daj znać jak szumiś. Ja też zamówiłam ale tego nie spersonalizowanego i czekam na kuriera.
Wczoraj Franek uspokoił się znowu przy suszarce i woli jak go noszę kiedy mu szumię niż śpiewam. Mam nadzieję że polubi szumisia.
Dam znać. Kurier ma być po 14. Od razu się pochwalęno i napisze czy skutkuje, bo nie każdy szum Julkowi odpowiada
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:U wczesniaków dietę najlepiej rozszerzyć później, jeśli dziecko urodziło się 2 miesiące wcześniej to pokarmy nowe wprowadza się te 2 miesiące później. Tak czytałam.
Gadałam z lekarzami jeszcze na Oionie że mam wprowadzać pokarm od daty urodzenia a nie od wieku korygowanego. Po prostu może być tak że mała nie będzie chciała jeść jeszcze chętnie z łyżeczki i wtedy poczekać nie zmuszać na chama
http://fsr.org.pl/baza-wiedzy/wczesniaki/wprowadzanie-nowych-pokarmow/Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny