Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia wrote:Lwica dziecko karmione piersią nie musi robić kupy codziennie z tego co kojarzę. Widać jakby bolal go brzuszek? Bo u mnie taki brak kupy to zatwardzenie ale to widać, bo Julek się męczy godzinami, ciśnie a nic się nie pojawia
Fasia od wczoraj sie bardziej niż normalnie wije, pręży i ma problem ze spaniem...((
Nie wiem co zrobić, zjeść aby on mógł zrobić kupę(
-
Lwica wrote:Fasia od wczoraj sie bardziej niż normalnie wije, pręży i ma problem ze spaniem...
((
Nie wiem co zrobić, zjeść aby on mógł zrobić kupę(
Ja podaje albo espumisan albo sab simplex i dodatkowo w butelce trochę przegotowanej wody. Tak mi doradzila położna na zatwardzenie. Dodatkowo można nasmarowac palec oliwka i delikatnie pomasowac odbyt, to też pomaga ale jeszcze nie próbowałam. -
mantissa wrote:Karmimy się.
Apropos przytulanek. Jest u was zainteresowanie nimi! No u mnie nie A bardzo.
Mój synuś do wczoraj nie miał żadnej przytulanki wiec nie wiem. Za kilka dni zaczniemy testować Cuski, a od dziś misia szumisia, bo kurier ma być między 11-15 -
My też cycujemy.
Jeśli chodzi o laktator to pediatra powiedziała mi że absolutnie nie ma sensu sprawdzać laktatorem ile mleka bo można się załamać czasem a dziecko czerpie ile potrzebuje i w danej chwili tyle może wystarczyć i wiecie ja przestałam i od jakiegoś czasu czuję się wolna a wyznacznikiem tego czy jest najedzona to:przyrost wagi dziennie 20-40g, kupy, siusie, zasypianie ze szczęśliwą minką, uczucie napływania mleka itd.mantissa, mf, misia83, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya ja sobie siedzę z laktatorem dziecko najedzone śpi. Dała wieczorem czadu od 19 w sumie do 22 nie spała. o 24 stwierdziłam że ja wybudze i dam jeść bo pewnie zaraz będzie się budzic i to bez sensu abym szła spać i słuchajcie spała ciurkiem do 5
i teraz dalej spać poszła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 05:36
CzaryMary, misia83, Gosha lubią tę wiadomość
-
No Angela. Prawie 5h nieprzerwanego aby? Luksusy.
U nas też ładnie, karmienie co prawie 4h, ostatnio przed 5. Myślałam ze może pospi dov7-8 ale niestety obudził go brzuszek.na szczęście pojadl i poszło.
Lwica, wiem ze niektórzy pomagają dzieciaczkom delikatnie wkladajac w odbył nasmarowany oliwka termometr. U nas jest też coś co się nazywa katater rektalny - takie samo działanie ale ma ogranicznik żeby nie włożyc za głęboko. -
Hej
my tez mamy problemy z brzuszkiem dzisiaj w nocy termometr uratował sprawę bo zeszło dużo gazów i rzadka kupka. Mały śpi ładnie czasem tylko grymasi przy piersi ale na wadze przybiera ładnie ale boje się ze ye problemy z brzuchem to nietolerancja laktozy ale chyba gdyby to było to to byśmy ciągle mieli problemy a nie tylko czasami? Co myslicie?
-
nick nieaktualnyDzień dobry
My się dziś karmilismy 22.30 2.30 5.30 i terazMiki zrobił kupsztala musiałam przewinac i się dopychamy jeszcze. Tak ja Ty Fasia mam nadzieję, że jeszcze zaśnie
W ogóle to moje dziecko śmieszne bo nie budzi się płaczkiem tylko albo stęka albo mlaszczeczyli albo od razu cyc albo właśnie robi kupala
A ja wczoraj poszalałam...nie mam w czym chodzić, ciuchy które w szafie są ...nie ie mogę na nie patrzeć a w sumie przecież od roku nic sobie nie kupiłamCzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPs wydałam prawie 6 stów ale kilka fajnych bluzek, spodnie i szara spódnica maxi. Oczywiście przez neta bo na shopping prawdziwy to jeszcze z miesiąc się nie wybiorę
Kupowałam na answer.com na prawdę fajne ciuchy i w dobrych cenach.misia83, Aguś86, weronika86, Ulka84, mantissa, Fasia, Angela89, maggie86, PsotkaKotka, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny