X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synuś zrobił mega kupę dałam mu 70ml mleka i wkoncu zasnął...

Od wczoraj spał moze z 7 godzin i dzis rano była jego pierwsza mega kupa od 24h..
    Widać ze dziecko sie męczyło bo jest od razu spokojniejszy i ładnie spi :))

Ale dostawał po dwie krople Infacoliku...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dokupić kropelki dzisiaj bo te co Mamy niedługo stracą ważność, na opakowaniu jest zużyć w ciagu 28dni od otwarcia

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy nie dawałam na noc kaszki. Owszem w dzień tak, ale na noc tylko mleko, w sumie sama nie wiem dlaczego. W ogóle tych kaszek Gabi dużo nie jadła, bo dla mnie to one strasznie słodkie są, a nie chciałam jej od razu do takich smaków przyzwyczajać. A i jak miała 5 miesiecy to dawalam jej odrobinę kaszki z glutenem i dzieki temu później nie było problemu z tolerowaniem go.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj byliśmy na szczepieniu. NFZ+ engerix+ rota. Podczas szczepienia mały się strasznie spłakał, ale jak dostał cycka to się uspokoił i po chwili zasnął.
    Na szczęście gorączka po szczepieniu nas ominęła, ale mam na uwadze że może jeszcze wystąpić.

A tu śpiący Julek na fasolce:

I uśmieszek dla ciotek na dobry dzień:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:29

Ida, lysinka, haneczka, sylvia007, Klaudia90, maggie86, Fasia, CzaryMary, iwonka1077, mantissa, Aguś86, Lali, Gosha, NY, Robotka1, KasiaKwiatek, Murraya, Agusiek89, Zima, Eweliśka lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    To super, dzięki :) Jaki masz rozmiar? Ja mam 165 i chyba M dla mnie?
    Ja mam 167 cm i właśnie rozmiar M.

Ida lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko weszło w jakąś inna fazę rozwoju. Dzis skręciłam karuzele i wyciągam mate edukacyjną, bo Arturka nudzi juz bycie noworodkiem;)

Od 2 dni mam problem z kolkami i zasypianiem. Maly ma mocne pierdy i czasem nie daje mu to zasnąć. Musze go wtedy głaskać, co 3 min wkładać smoka, podawać kropelki. Maly marudzi mi tez z rana. Ciągle mnie potrzebuje. Ma sucho, jest nakarmiony, wytulony a miałczy zamiast zasnąć. A jak wyjde np.do łazienki i przez moment nie podejdę jak plącze to zaczyna histerie. Podmienili mi dziecko.;) To normalne? Pytam głównie o gazy. Nie jem nic szczególnie wzdymającego. Wiem ze Artur połyka troche powietrza bo je szybko i łapczywie. 10-15 min cala pierś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:14

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, urodziwy ten Twój czarnulek:)

misia83 lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Misia, urodziwy ten Twój czarnulek:)
    Dziękujemy, szkoda że przez matkę i jej hormony ma trądzik. Ale prędzej czy później to zejdzie (mam nadzieję że prędzej)

haneczka lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :)
    Dzisiaj u nas akcja jedzenia co pół godziny trwała od 5:30 do 10, po czym słodko zasnęła w łóżeczku :) Wczoraj tak wyglądał praktycznie cały dzień. Zwiększyłam dawkę espumisanu i jest lepiej, nie pręży się ciągle. Do tego to miejsce po szczepionce zrobiło się wielkie i Malutka ma 37,5. Więc u nas wszystko się nałożyło i mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej. Bratowa męża ma nam przez koleżankę przekazać Infacol, choć mam nadzieję, że sam Dicoflor pomoże. Problemy się zaczęły właśnie jak nam się probiotyk skończył.

Takie szarpanie przy cycku zdarza się u nas od kilku dni wieczorami - trwa ok. godziny - półtorej.

Kasia fajne łupy, ja ciągle się zbieram na zakupy i nie mogę się zdecydować jakoś. Miałam nadzieję, że będzie już ciepło, bo mam dużo sukienek letnich idealnych do karmienia a bluzek praktycznie żadnych niestety.

Misia słodki uśmieszek <3

misia83 lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:32

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Zuzia dostawala normalnie. Wprowadziliśmy od 5, bo od 4 była już na mm. Kleiki i kaszki bardzo lubila. Gorzej z jedzeniem stalym :P Angela teoretycznie do 6 miesiaca mleko matki wystarcza, ale chyba można trochę wcześniej dać coś maluchowi.
    mam nadzieję że dam rade z moim mlekiem do tego czasu że będzie starczalo

Aguś86 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    U mnie w przychodni byli w szoku, że niespełna 3 tygodniowe dziecko ma już pesel ;) Z Zuzia czekałam 6 tygodni. Fajnie, że to przyspieszyli ;)
    Mój synek miał pesel w 3 dobie życia haha :) Trzebnica jest ekspresowa:)

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma inny termometr niż ten słynny na forum i może mi polecić? Bo musze jakiś kupić. Stresuje się ze nie mam jak dziecku temp zmierzyć..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Dziękujemy, szkoda że przez matkę i jej hormony ma trądzik. Ale prędzej czy później to zejdzie (mam nadzieję że prędzej)

Zejdzie zejdzie:) u nas zniknął po 2 tygodniach. To nie może trwać wiecznie:) Teraz maly ma za to szramy na buzi mimo ze paznokcie obcięłam. Jak sie wścieka to macha rękami i sie drapie. A łapki ściąga.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Haneczko - u nas podobnie jeśli chodzi o jedzenie, gazy odchodzą, często budzą, jedzenie około 10-15 minut.
    Czyli to może powietrze z mleka. Hmm
    Dobrze, ze nie jestem jedyna:)

Ida lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma inny termometr niż ten słynny na forum i może mi polecić? Bo musze jakiś kupić. Stresuje się ze nie mam jak dziecku temp zmierzyć..
    Fasia, ja mam ten:
    http://www.ceneo.pl/26681098
    Mierzę nim orientacyjnie. W razie czego mam też taki tani do pupy

Fasia lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Zejdzie zejdzie:) u nas zniknął po 2 tygodniach. To nie może trwać wiecznie:) Teraz maly ma za to szramy na buzi mimo ze paznokcie obcięłam. Jak sie wścieka to macha rękami i sie drapie. A łapki ściąga.
    Haneczka u nas trwa to już ze 4-5 tygodni. Odstawiłam nawet na tydzień nabiał żeby sprawdzić czy to nie alergia.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:32

Fasia, misia83, Gosha lubią tę wiadomość

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Z infacolem jest mega problem bo go w hurtowniach nie ma. Ja jezdziłam od apteki do apteki i znalazłam jedno opakowanie i co jestem w pobliżu jakieś apteki to wchodzę i pytam . Na stronach też kiepsko z dostępnością.

w mojej aptece jest dostępny, ale niestety cena dość wysoka ;/
    http://www.allecco.pl/1663,infacol-50-ml.html

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    w lidlu beda od 11 maja na podczerwien do ucha i czola za 49,99 :) ulotke mam na necie sobie luknij :)

Fasia, Aguś86 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 4513 4514 4515 4516 4517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ