Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Synuś zrobił mega kupę dałam mu 70ml mleka i wkoncu zasnął...
Od wczoraj spał moze z 7 godzin i dzis rano była jego pierwsza mega kupa od 24h..
Widać ze dziecko sie męczyło bo jest od razu spokojniejszy i ładnie spi)
Ale dostawał po dwie krople Infacoliku... -
A ja nigdy nie dawałam na noc kaszki. Owszem w dzień tak, ale na noc tylko mleko, w sumie sama nie wiem dlaczego. W ogóle tych kaszek Gabi dużo nie jadła, bo dla mnie to one strasznie słodkie są, a nie chciałam jej od razu do takich smaków przyzwyczajać. A i jak miała 5 miesiecy to dawalam jej odrobinę kaszki z glutenem i dzieki temu później nie było problemu z tolerowaniem go.
-
A wczoraj byliśmy na szczepieniu. NFZ+ engerix+ rota. Podczas szczepienia mały się strasznie spłakał, ale jak dostał cycka to się uspokoił i po chwili zasnął.
Na szczęście gorączka po szczepieniu nas ominęła, ale mam na uwadze że może jeszcze wystąpić.
A tu śpiący Julek na fasolce:
I uśmieszek dla ciotek na dobry dzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:29
Ida, lysinka, haneczka, sylvia007, Klaudia90, maggie86, Fasia, CzaryMary, iwonka1077, mantissa, Aguś86, Lali, Gosha, NY, Robotka1, KasiaKwiatek, Murraya, Agusiek89, Zima, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko weszło w jakąś inna fazę rozwoju. Dzis skręciłam karuzele i wyciągam mate edukacyjną, bo Arturka nudzi juz bycie noworodkiem;)
Od 2 dni mam problem z kolkami i zasypianiem. Maly ma mocne pierdy i czasem nie daje mu to zasnąć. Musze go wtedy głaskać, co 3 min wkładać smoka, podawać kropelki. Maly marudzi mi tez z rana. Ciągle mnie potrzebuje. Ma sucho, jest nakarmiony, wytulony a miałczy zamiast zasnąć. A jak wyjde np.do łazienki i przez moment nie podejdę jak plącze to zaczyna histerie. Podmienili mi dziecko.To normalne? Pytam głównie o gazy. Nie jem nic szczególnie wzdymającego. Wiem ze Artur połyka troche powietrza bo je szybko i łapczywie. 10-15 min cala pierś...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:14
-
Witamy się
Dzisiaj u nas akcja jedzenia co pół godziny trwała od 5:30 do 10, po czym słodko zasnęła w łóżeczkuWczoraj tak wyglądał praktycznie cały dzień. Zwiększyłam dawkę espumisanu i jest lepiej, nie pręży się ciągle. Do tego to miejsce po szczepionce zrobiło się wielkie i Malutka ma 37,5. Więc u nas wszystko się nałożyło i mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej. Bratowa męża ma nam przez koleżankę przekazać Infacol, choć mam nadzieję, że sam Dicoflor pomoże. Problemy się zaczęły właśnie jak nam się probiotyk skończył.
Takie szarpanie przy cycku zdarza się u nas od kilku dni wieczorami - trwa ok. godziny - półtorej.
Kasia fajne łupy, ja ciągle się zbieram na zakupy i nie mogę się zdecydować jakoś. Miałam nadzieję, że będzie już ciepło, bo mam dużo sukienek letnich idealnych do karmienia a bluzek praktycznie żadnych niestety.
Misia słodki uśmieszekmisia83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAguś86 wrote:Zuzia dostawala normalnie. Wprowadziliśmy od 5, bo od 4 była już na mm. Kleiki i kaszki bardzo lubila. Gorzej z jedzeniem stalym
Angela teoretycznie do 6 miesiaca mleko matki wystarcza, ale chyba można trochę wcześniej dać coś maluchowi.
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
misia83 wrote:Dziękujemy, szkoda że przez matkę i jej hormony ma trądzik. Ale prędzej czy później to zejdzie (mam nadzieję że prędzej)
Zejdzie zejdzie:) u nas zniknął po 2 tygodniach. To nie może trwać wiecznie:) Teraz maly ma za to szramy na buzi mimo ze paznokcie obcięłam. Jak sie wścieka to macha rękami i sie drapie. A łapki ściąga. -
Fasia wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma inny termometr niż ten słynny na forum i może mi polecić? Bo musze jakiś kupić. Stresuje się ze nie mam jak dziecku temp zmierzyć..
http://www.ceneo.pl/26681098
Mierzę nim orientacyjnie. W razie czego mam też taki tani do pupyFasia lubi tę wiadomość
-
haneczka wrote:Zejdzie zejdzie:) u nas zniknął po 2 tygodniach. To nie może trwać wiecznie:) Teraz maly ma za to szramy na buzi mimo ze paznokcie obcięłam. Jak sie wścieka to macha rękami i sie drapie. A łapki ściąga.
-
Angela89 wrote:Z infacolem jest mega problem bo go w hurtowniach nie ma. Ja jezdziłam od apteki do apteki i znalazłam jedno opakowanie i co jestem w pobliżu jakieś apteki to wchodzę i pytam . Na stronach też kiepsko z dostępnością.
w mojej aptece jest dostępny, ale niestety cena dość wysoka ;/
http://www.allecco.pl/1663,infacol-50-ml.html
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Fasia wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma inny termometr niż ten słynny na forum i może mi polecić? Bo musze jakiś kupić. Stresuje się ze nie mam jak dziecku temp zmierzyć..
ulotke mam na necie sobie luknij
Fasia, Aguś86 lubią tę wiadomość