Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja kupuje mleko migdałowe, nie zawiera laktozy, ale to dla starszaka, idealnie smakuje z prawdziwym kakao, bo nie musze wyedy dosładzac -ma delikatnie słodki smak
ale to kwestia gustu
Kurczę moze ja powinnam nabial ograniczyć to wtedy bede chudła tak jak Ty FASIULA? Musze jeszcze 12 dni wytrzymać na tym kefirku co sama hoduje bo to kuracja 20-dniowa a potem moze odstawię laktozę... Tonący brzytwy sie chwytanie moge juz na siebie patrzeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 16:54
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Lwica u nas ciężko takie mleko bez laktozy dostać. Przynajmniej ja nie znalazłam. Chyba, że ktoś się orientuje gdzie można kupić?? będę robić dziś kokosowe ale jest bardzo kaloryczne
ja popijam migdałowe i kokosowe,czasem kupuje gotowe a czasem sama je robię, pycha:)Anka1501 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Byliśmy sobie 3h na spacerku, potem obiadek- pstrąg prosto ze stawu rybnego z koperkiem pieczony na parze i teraz odpoczywamy
Amy drogi ten Rotarix. Tyle placilas w przychodni? My kupiliśmy w aptece za 249 zł. Czeka już w lodówce na 20 maja.
Dzięki Sylwia, że mnie uswiadomilas, że 310 zł to nie taka super cenaDzięki temu zmobilizowalam się, żeby podzwonic po aptekach i popytać
hwesta, sylvia007 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gosha może u z Ciebie opcja bez nabialu tez się sprawdzi. Ja miałam nadzieję, że uda mi się zatrzymać na wadze ok 53kg czyli ze po porodzie zrzuce 9kg i będzie super, a tu dziś juz mam 49,5.. Ehh płakać mi się chce. Znowu wszyscy mówią, że jestem chuda. Chyba taka moja natura.. A miałam nadzieję, że po ciąży to się zmieni..
-
Maggie no to super, jaki nadal będziemy utrzymywać kontakt (a nie zakładam innej opcji) to dam znać jak się będę do brata wybierać
)
Fajnie, że chcecie juz mieć drugie dzieciątko. Tez bym chciała ale z jednej strony boje się znowu rodzic no i z moim zdrowiem kiepsko zachodzić w ciążę jak Julek jest taki malutkimaggie86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gosha laktoza to cukier, najwięcej jej właśnie w mleku. Jest też w twarogach i jogurtach ale nie w takiej ilości. Fasia jak odstawila, zaczęła tracić na wadze.
Przy nietolerancji laktozy podaje się enzym laktaza, który pomaga w rozłożeniu tego dwucukru. Dzieciom podaje się Delicol z tym enzymem lub zmienia dietę ograniczając laktoze. U nas Delicol pomógł na bóle brzuszka, wiec sama ograniczam laktoze, przy okazji spada u mnie wagai juz nie jestem wzdeta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 18:23
Gosha lubi tę wiadomość
-
Sylwia nie zamawialam jeszcze.. tzn to juz nawet nie sa kolki.. bo na kolki inaczej reagowal nie wiem co teraz mu dolega.. bol jest przy gazach.. i to nie zawsze.. tylko niemtorych.. ech.. mam juz dosc patrzenia jak to dziecko cierpi.. jeden tydzien bylo spokojnie. Jak wrocilismy ze szpitala do domu.. tak to walka i placz kazdego dnia.. brakuje mi juz powoli sil
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 18:20