Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzia wrote:A ja sie teraz zastanawiam czy to kolki czy skok rozwojowy.. Sofii dzis nie chciala jesc, nie miala problemow z kupa czy baczkami, raz byla marudna a zaraz znowu sie smiala.. no nie wiem..ale mimo wszystko jutro ide do apteki po jakies krople i butelke dr browna skoro mowicie ze takie dobre.. te MAM tak chwala a faktem jest ze maja za duze dziurki, jak mi sie przewroci butelka to z niej kapie a chyba nie powinno.. moze jak zmienie butelke to i ulewanie sie skonczy
i moje dziecko ulewa.
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:A my właśnie wrocilismy ze spaceru
Fasia robie pulpety !!! Juz kufa zrobiłam zonka bo pomylilam koperek z pietruszkaale może pietrucha tez sie nada ?
Mary! Jestem z Ciebie dumna!)
bedzie sos pietruszkowyjak wyszly? Pochwal sie
)
-
nick nieaktualny
-
My się karmimy
Shimmer miałaś rację co do nocy! Syn zasnął o 22, obudził się o 4.48przypominam, że wczoraj od godz 9 do godz 19.30 budził się tylko na zmianę pieluchy i jedzenie po czym na cycu zasypial
wrozylam przez to kiepska noc, a tu tyle godzin snu!
Nie wiem co się stało mojemu dziecku ale poproszę tak codziennie
I znowu zasypia przy cycu! Niewiarygodne! Ciekawe czy zasnie mocniej)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 05:11
KasiaKwiatek, Ulka84, Gosha, misia83, Justinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy też po karmieniu. Ala jadła o 23.30, a teraz o 5. Z jednej strony super, bo tyle śpi, ale piersi pełne aż bolą. Jak Wy sobie radzicie z piersiami gdy Wasze dzieci tyle śpią? Jak są przepełnione to sikają pod takim ciśnieniem, że Ala ma problem z przełykaniem na czas.
-
Fasia, zazdroszczę. U nas pobudki co godzinę o pełnych godzinach z zegarkiem w ręku. Trzy razy się przebieralam bo dziecko nie mogło się zdecydowac cży je cży nie a mleko cieklo.
O 5 stwierdziło ze spac już nie będzie i podczas przewijania trzasnął takie kupsko, ze musiałam drugą pieluche podłożyć. Ale niech ma, dwa dni nie robił. Ale sukces, udało mi się nie ufajdac i nie pomoczyc ubranek.za to jakim uśmiechem mnie później obdarzył.
Teraz się nosimy na ramieniu, może uda się jeszcze przysnac.
Liloe, ja też wtedy trochę ściągam. -
Oj Mantii widzę, że u Was noce nadal kiepskie. W dzień śpi? Może on sobie przestawil dzień z nocą?
Mój syn co jedzenie to się krztusi mlekiem, bo wylatuje go za dużo i za szybko i nie radzi sobie z przelykaniem. Ja nie odciagam mimo wszystko, a w nocy jak tak długo śpi i mam piersi jak kamienie, to jak zje z jednej to z drugiej wtedy odciagam. Dzięki temu mam jakiekolwiek mleko w zamrażarce. W ciągu dnia wisi na cycu co godzinę wiec nie ma szans na odciaganie.. -
Fasia Olek też się krztusił.
Jak go karmię to praktycznie na w poł leżąco a Olek leży jakby nad piersia.. jak nie nadąża i puszcza cyca to wylewa mu się mleko na pieluchę i tym sposobem już się nie krztusi
CHYBA ŻE jak wspomniala Hwesta jednocześnie je i robi kupę - to nei ma szans ZAWSZE się zakrztusi i to tak że go biorę do góry i dmucham w twarz bo się tak zapowietrza i robi się buraczany... -
A u nas noce w porównaniu z dniem są cudowne!!
Olek nauczył się dłużej spać i teraz karmienie nie jest co godzinę tylko np dziś:
23, 2, 5.30 czyli śpimy znacznie dłużej!!
A dzisiaj Olek wstał leżał i gęgał nie obudził się z płaczem i krzykiem
Obudziło mnie "gęganie" podnoszę głowę a ten uśmiech od ucha do uchapiękny poranek!! pierwszy taki
mantissa, Fasia, CzaryMary, iwonka1077, mf, liwi, Murraya, KasiaKwiatek, lysinka, sylvia007, misia83, Agusiek89, Gosha, Angela89, liloe, Aguś86, mimka84, Justinka lubią tę wiadomość
-
U mnie Sofii zasypia tak godzine po kapaniu czyli okolo 21 i budzi sie dopiero o 3-4 na jedzenie
a potem juz o 7-8
takze u mnie nocki cudne
A co do kolek to chyba jednak skok rozwojowy bo dzis normalnie puszcza baczki i bez spinania.. no ale zobaczymy pozniej..mantissa, CzaryMary, liwi, Murraya, lysinka, misia83, Angela89, Amy_ lubią tę wiadomość