X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Andzia jakbys odeszlA bym tesnila!!!
    No to nie potęsknisz , nigdzie się nie wybieram :P

Amy_, mantissa, Anka1501, Fasia, Ewelcia, Gosha lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie wkurwia????

Moja tesciowa rozpuscila tak dziecko ze ono ylko na rekach.. przez tydzien Olek w dzien spal na rekach bo ona go usypiala i nie odkladala tylko spal jej na klacie po 2godz.. na spacerze tylko zawyl ona siup na rece i chodzi z nim na rekach.. ja go do wozka wsadzic nie moge bo ryk.. chociaz powiem wam ze taz chodzimy na spacery sami i on tez wyje ale ja go nie podnosze i dzisiaj nawet nie zaplakal i lezal spokojnie.. od dwoch dni walcze z nim zeby spal na poduszce na lozku a nie na rekach.. bo co go wczoraj i przed wczoraj odkladalam to byl ryk.. dzisjaj juz odpuscil i caly dzien spi na poduszce.. przyszla z pracy tesciowa wziela go na rece i spi jej na klacie... nosz kurwa... ja sie nawet wylac nie moge w ciagu dnia bo jego zostawic nie mozna... polozyc nie mozna... spac nie bedzie bo musi na mnie lezec.. no szlag mnie trafi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 19:06

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zyciu bym nie powiedziala ze tesciowa bedzie mnie wkurwiac :P

Anka1501 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Wiecie co mnie wkurwia????

Moja tesciowa rozpuscila tak dziecko ze ono ylko na rekach.. przez tydzien Olek w dzien spal na rekach bo ona go usypiala i nie odkladala tylko spal jej na klacie po 2godz.. na spacerze tylko zawyl ona siup na rece i chodzi z nim na rekach.. ja go do wozka wsadzic nie moge bo ryk.. chociaz powiem wam ze taz chodzimy na spacery sami i on tez wyje ale ja go nie podnosze i dzisiaj nawet nie zaplakal i lezal spokojnie.. od dwoch dni walcze z nim zeby spal na poduszce na lozku a nie na rekach.. bo co go wczoraj i przed wczoraj odkladalam to byl ryk.. dzisjaj juz odpuscil i caly dzien spi na poduszce.. przyszla z pracy tesciowa wziela go na rece i spi jej na klacie... nosz kurwa... ja sie nawet wylac nie moge w ciagu dnia bo jego zostawic nie mozna... polozyc nie mozna... spac nie bedzie bo musi na mnie lezec.. no szlag mnie trafi..
    taaaa wlasnie dlatego sie ciesze ze mieszkamy bez tesciow starczy jak raz na tydzien mi rozpuszczaja corke czekam tylko az syna rozpuszcza, echhh, jak sie przeprowadzimy to bedzie luzik bo będę mieszkała 20 km od nich hehehe

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy Tesciowe sa dobre jak nie masz dzieci :)

Amy_, mimka84 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, toż kurde. Weź powiedz teściowej, że jak ma zamiar tak ci dziecko do noszenia przyzwyczaić, to niech już sobie zaplanuje, że będzie przychodzić usypiać. Matko, jak mnie takie wtrącanie się wkurza. Mój ojciec też. Julka generalnie wystarczy pogłaskać i juz się kręci przez sen. A mój ojciec ma idiotyczny nawyk miziania go jak śpi i na dodatek po stópkach. Za każdym razem mówię: nie budź go, bo nie dośpi i będzie marudził, na co słyszę zawsze: ja tylko patrzę. Dupa blada a nie patrzę, jak widzę, że dotayka. Ech. Szkoda gadać.

Juli dziś marudny jak sto pięćdziesiąt, ale za to dużo spi. :) A ja sobie właśnie koktail żłopię. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży czasem piłam pepsi ale starałam się unikać ze względu na zgage a od porodu to tylko na wodzie jestem i nic innego mi teraz nie smakuje :/

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla corki kupilam taka sukieneczke
    http://www.51015kids.eu/dziewczynka-2-7-lat/produkt/princeska-dziewczeca-3k2822

aaaa bylismy na badaniu bioderek wsio ok mamy tylko szeroko pieluchowac, kontrol za 3 miesiace :)

sylvia007, Fasia lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa mój ojciec to samo... Natan śpi a ten go glaszcze, gilgocze stopki... A jak zacznie się kręcić to go bierze na ręce bo niby juz nie śpi... Powiedziałam,że jak jeszcze raz to zrobi to będę lac gumową palą :/ grrr

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka nie miałam go jeszcze pod białą bluzka, ale jest neutralny. Miseczki są z cienkiej gąbeczki i miękkie, bo muszą się łatwo dać otworzyć i odgiąć. Nie są takie sztywne jak w zwykłych stanikach. Też skorzystalas z promocji Smyka? :)

Aaa widzę, że kupilas w 5 10 15 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 19:24

iwonka1077 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka u mnie to samo z ciotkami i babciami no co zrobic one sie chce pociesyc a mnie wkurzaja ze dziaciaka wybudzaja.....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Iwonka nie miałam go jeszcze pod białą bluzka, ale jest neutralny. Miseczki są z cienkiej gąbeczki i miękkie, bo muszą się łatwo dać otworzyć i odgiąć. Nie są takie sztywne jak w zwykłych stanikach. Też skorzystalas z promocji Smyka? :)
    chodzi o sukienke dla corci??? nie w 5-10-15 bo tez jest promocja -40 % :)

a ja wiem mniej wiecej jak wygladaja bo je widzialam tyle ze nie mierzylam bo moich rozmiarow nie mieli :) no chyba ten bialy wezme raz kozie smierc :) hehe

Ale jak ktos sie jeszcze wypowie to ok póżnym wieczorem zamowie chyba lub jutro takze piszcie odnosnie rozmiarowki czy sie zgadza... :) bede wdzieczna :P

edit smyka w mojej miescinie nie ma nawet :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 19:27

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, moja teściowa jak mała zostawała z nią jak ona tylko stęknęła to już na ręce. Bo tłumaczyła ona ma u niej nie płakać. To ostatnio jej pokazałam jak mała leży i zaczeła płakać i wziełam ją na ręce i cisza odłożyłam ryk i tak w kółko i spytałam teściowej wprost czy jeżeli mała będzie ważyła 5-8 kg to będzie ją nosiła cały dzień bo płacze? Powiedziałam wprost że nie życzę sobie aby ona tylko jedno stękniecie zrobiła i już jest na rękach bo nie ona się zajedzie a ja i mąż. No i poskutkowało. Pozwalam ją nosić jak mała nie płacze i może jej pokazywać opowiadać i robić wszystko ale nie jak stęknie i płacze. Ja mała właśnie tak nauczyłam też zasypiać sama. Na noc jak już idzie spać zasłaniam rolety właczam szumisia daje jej jeść wkładam ją do łóżeczka daje jej smoka i wychodzę. Ciumka ciumka smoka wypada, ryk podchodzę bez słowa daje jej smoka i wychodzę. 2-3 razy tak podejdę i mała zasypia. Teraz już nie raz tylko raz jej smok wypadnie to zapłacze wsadzam smoka i zasypia i jak jej wypadnie to już nie płacze. Wcześniej to już by była na rękach a tak to skutkuje więc ja zadowolona i ona też :)

Anka1501, mantissa, Amy_, mimka84 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Amy, moja teściowa jak mała zostawała z nią jak ona tylko stęknęła to już na ręce. Bo tłumaczyła ona ma u niej nie płakać. To ostatnio jej pokazałam jak mała leży i zaczeła płakać i wziełam ją na ręce i cisza odłożyłam ryk i tak w kółko i spytałam teściowej wprost czy jeżeli mała będzie ważyła 5-8 kg to będzie ją nosiła cały dzień bo płacze? Powiedziałam wprost że nie życzę sobie aby ona tylko jedno stękniecie zrobiła i już jest na rękach bo nie ona się zajedzie a ja i mąż. No i poskutkowało. Pozwalam ją nosić jak mała nie płacze i może jej pokazywać opowiadać i robić wszystko ale nie jak stęknie i płacze. Ja mała właśnie tak nauczyłam też zasypiać sama. Na noc jak już idzie spać zasłaniam rolety właczam szumisia daje jej jeść wkładam ją do łóżeczka daje jej smoka i wychodzę. Ciumka ciumka smoka wypada, ryk podchodzę bez słowa daje jej smoka i wychodzę. 2-3 razy tak podejdę i mała zasypia. Teraz już nie raz tylko raz jej smok wypadnie to zapłacze wsadzam smoka i zasypia i jak jej wypadnie to już nie płacze. Wcześniej to już by była na rękach a tak to skutkuje więc ja zadowolona i ona też :)
    dobrze robisz popieram :) ale ci powiem ze to zasypianie dzieci zmienia się z wiekiem, moja córa np zasypiała sama potem miala kolki i wiadomo noszenie na rękach i nie umiala sama zasnac , pozniej jakos odkladalam ja do łożeczka i sama zasypiała, potem ok 8 msc miała okres buntu był po prostu ryk i zanoszenie się i nie umiała sama zasnać to trzeba było kolo niej posiedziec, pozniej juz coraz wiecej wiec drastyczna metode wprowadzilam z wychodzeniem i zostawianiem i co 7, co 5 i co 3 minuty przychodzialam bo inaczej pol wieczora bym musiala kolo niej siedziec, a dzieci tak wymyślaja bo potrzebuja bliskosci a w sumie umieja same zasnac, moja teraz ma 4 lata prawie i trzeba kolo niej posiedziec jak mowie ze nie mam czasy bo Macelka musze przewinac czy nakarmic i potrafi sama sobie zasnac ale lubi po prostu jak sie obok niej posiedzi, takze wniosek taki ze nie zawsze trzeba rwagowac na placze i zale bo dzieci lubia wymuszac wszystko w ten sposob
    Marcel w nocy bez problemu sam usypia chyba ze za dlugo trwa przewijanie czy karmienie wtedy troche na rekach potrzymam i odkladam i spi :) oby tak zostalo :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona ja zauważyłam że ona bystra bestia jest i próbuje sobie mnie owinąć w okół palca ale wiem że jeżeli się tak stanie to będę uwiązana. A tak być nie może, żal mi jak płacze serce się kraja ale wiem że nic jej się nie dzieje. Ona w dzień tyle bliskości ma że ho ho. Tak samo ze spaniem u Nas początkowo ok rozumiem że była długo w inkubatorze i ogólnie miesiąc bez nas to w ramach rekompensaty spała z nami ale ja się zaczełam męczyć bo bałam się że ją przygniotę więc śpi u siebie i nic jej nie jest. Mama wyspana to dziecko szczęśliwe bo jestem cała dla niej w dzień :)Nie będę bajerować nie raz nad ranem - zwłaszcza jak mąż idzie do pracy na rano to mała śpi ze mną i sobie chrapiemy do 10 ale całe wyro mamy dla siebie :)

• mantissa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spanie wieczornego to też zauważyłam u Julka poprawę. Generalnie w dzień usypiamy go nosząc na ramieniu, bo inaczej marudzi potwornie (musiałabym go jakoś oduczyć, bo ciężki klocek, ale jak?) Za to wieczorem czasem przyśnie przy cycu, czasem przytulony na klacie, jak zasnie to odkładam. Nieraz obudzi się przy odkładaniu, ale dopóki nie ryczy w niebogłosy, nie podnoszę. Pogłaszczę po głowie, potrzymam na nim rękę i odchodzę. A on pogrucha 15-30 min i zasypia sam. Czasami obudzi się np. po godzinie i gapi się w przestrzeń, ale dopóki nie płacze nie podchodzę i czasami się pogapi nawet pół godziny i dalej zasypia. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    ten mi sie podoba
    https://sklep.alles.pl/produkt,mama-kelly-u,743.html
    i ten tez https://sklep.alles.pl/produkt,mama-crema-u,854.html
    http://allegro.pl/mama-caffe-latte-biustonosz-do-karmienia-alles-65d-i5179029012.html
    ten tez tylko te ramiaczka za ciemne, chyba sklaniam sie ku bialemu albo temu bezowemu.....
    Ramiaczka mozna wymienic;) ja tak zrobilam

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Amy Tesciowe sa dobre jak nie masz dzieci :)
    Swiete slowa :P bo pozniej to rodzi sie ich wnuk a nie nasz syn :P

mf, iwonka1077 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    ten mi sie podoba
    https://sklep.alles.pl/produkt,mama-kelly-u,743.html
    i ten tez https://sklep.alles.pl/produkt,mama-crema-u,854.html
    http://allegro.pl/mama-caffe-latte-biustonosz-do-karmienia-alles-65d-i5179029012.html
    ten tez tylko te ramiaczka za ciemne, chyba sklaniam sie ku bialemu albo temu bezowemu.....

Iwonka, mam ten pierwszy beżowy. Ładnie trzyma biust. Polecam

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jej nie chce pyszczyc bo maz mi nie pomaga a ona jak wraca z pracy to mnie odciaza na dwie godzinki. Moge wtedy sie wykapac, posprzatc czy nawer wejsc ponadrabiac forum..
    ALE rozpuszcza Olka a pozniej ja sie mecze w dzien :/

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 4725 4726 4727 4728 4729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ