X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami też wspaniała noc, chciałabym żeby to już stało się normą. Natalka zasnęła o 20, potem obudziła się na jedzenie o 12:30, ok 2 w nocy obudziła się żeby włożyć jej smoka a potem o 5:30 na jedzenie. Nie chciała bestyjka zasnąć tylko ćwiczyć pompki więc mąż ją zachustował i spaliśmy prawie do 8 godziny.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co z tym spaniem dzieciaczków się dzieje, u nas też 3 ostatnie noce były fatalne:/ a było już tak pięknie... pannaniedziedzia, chyba tylko u Ciebie noc w porządeczku :) no i Alicja też trochę odpoczęła :)
    Mam nadzieję, że nasze dziecko się naprawi w miarę szybko, bo oczy mi się same zamykają.

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 19:57

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Wieki mnie tu nie bylo! Nie jestem w stanie nadrobic wiec wybaczcie,,,

mf, AlicjaaA, haneczka lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh..to to teraz widzę kolejne dzieciaki objęły nocne dyżury niespania ;-) Bo u mnie druga noc super.

Młoda Damo, nie pomogę, nie wiem co to może być. Myślę, że skoro nie swędzi go to, to wg mnie spokojnie do wtorku poczekaj. Nie jest to jakoś mocno zaognione i zaczerwienione. A swoją drogą to śliczne oczko, takie duże :-)

To chyba rekord użycia słowa "TO" w jednym poście ;-)

Hej Fasia! No już dawno wiele z Was tu nie zagląda :-( Co słychać u Ciebie i Juleczka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 17:55

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja SE dziś co chwila budziła, a rano była marudna, co jej się nie zdarza, katar winny! Więc odciagnelismy i radość, potem położyła ją na matę i zasnęła sama, co w ogóle nie jest w jej stylu, bez cycka lub bez wózka nie usnie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Damon może to jęczmień?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mam do Was kilka pytań:

1. Czy jak Wasze dzieci nauczyły się przekręcać z pleców na brzuch, to nagle zrezygnowały zupełnie z przekręcania się w drugą stronę? Jeśli tak, to jak długo to trwało? Musiałyście im jakoś o tym "przypomnieć" czy w końcu znowu same "zaskoczyły"?

2. Do mam, które rozszerzały dietę o kaszki z glutenem. Znalazłam informację, że powinnam pół łyżeczki kaszki rozrobić ze swoim mlekiem i tak podać dziecku. Tylko nie wiem czy dać tego mleka tylko tyle, żeby była gęsta i do podania łyżeczką, czy rzadka - do butelki? A może nie ma to znaczenia?

3. Rozszerzanie diety zaczęłyście od warzywek czy kaszek?

4. Jakiej firmy kaszki polecacie?

relgi09k7rgp63rp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    U nas coraz lepiej. Martysia podnosi kuperek tak jakby się przygotowywała do raczkowania. Zębów dalej brak ale coraz częściej widzę że jak jej masuje dziąsła to przynosi jej to ulgę no i ma jakieś ataki przy jedzeniu - je mniej. Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Mamy zalecenie do zbadania poziomu witaminy D ponieważ zaniepokoiło mnie to że pocą jej się ręce i nogi. Wychodzi że dostawała witamine D za dużo bo słonce plus mm no i kropelki. Mamy na ten moment przestawać dawać. No i mamy piękną już wagę bo ważymy 7050 :) Noce coraz lepsze jedna pobudka w nocy o 3 to i tak pięknie bo dziecka już nie ma o 18.30 no i śpi średnio do 8.30-9:)

1 niestety nie odpowiem moje dziecko kręci się już w każda stronę świata.
    2. ja wsypywałam trochę kaszki manny do mleka i piła przez butelkę.
    3. My dosyć szybko zaczeliśmy dawać kleik ryżowy - zalecenie lekarza. A tak normalnie zaczeliśmy od ziemniaka :)
    4. Najlepiej takie aby nie miały dodatkowego cukru. Holle , Hipp, Bobovit brązowy.

JoD lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Alicja no fajne te nosidełko ale jednak chyba nie będę go kupować może dam radę tak jakoś :) tak w ogóle to sympatycznie wyglądasz :)
    Ja dopiero konkretnie się wzięłam za karmienie warzywami mojego lobuziaka, jedliśmy dynię, marchewkę i ziemniaki, wszystko się przyjęło, znaczy się trochę ulalo ale to dlatego że raz za mało odczekalam po cycu chyba :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarki z tym oczkiem,mamy kropelki dicortineff oby pomogły nie wie konkretnie co to ;/ lipa.

Mamy skierowanie no neurologa ma wzmozone napięcie podejrzewamy i bardziej chyba prawej strony ,bo ma tak spiętą nogę prawą masakra a lewą normalnie kładzie jak pod paszki go stawia na stópki. Zobaczymy jakie będą terminy oby nie długie.
    W czwartek za tydzień bioderka kontrola mam nadzieje,że jak ostatnio wyjdzie wszystko ok.

Ząbek wychodzi juz widac kiełka powoli wyrasta ;D aaaaa jaka jestem szczęśliwa ;D
    Ale nocki mamy tak masakryczne,co chwila się budzi i śpi z nami ;D tylko między nami potrafi zasnac ,bo co go odkładam do siebie to ryk. Ale i tak i tak pobudki mamy ze dwie w nocy ;/ trudno oby wszystko niedługo wróciło do normy

Miłego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 19:57

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF, jaki tam nieetyczny. ;) Ja albo zrobię podobnie, albo pomyślę o jakimś własnym biznesie. Mam jeszcze rok na wymyślenie czegoś sensownego :P

Witaj Łysinka:) Miło, że jeszcze o mnie pamiętasz. Noszenie w chuście musi być cudowne. Też chciałam to praktykować, ale Arturek tak szybko rośnie i przybiera na wadze, że obawiam się, że nie dam rady go już udźwignąć, bo sama jestem niewielka. :)

PS. Opowiedz coś o zajęciach na basenie. Gdzie, za ile:) Mieszkasz chyba w mojej okolicy, więc może skoro nie udało się razem urodzić 14.04, to chociaż uda się razem popływać. :D

AlicjaaA, dobrze, że już po kłopocie brzuszkowym.:) A co do mówienia, to u nas było podobnie, najpierw zachwyt nad głosem i gadaniem, tak, że całymi godzinami gadał, a teraz gada rzadko, tylko jak się z nim bawię, wygłupiam i jak jest wyraźnie zadowolony. Fascynacja głosikiem się skończyła. A to było takie słodkie, jak o 5 rano Artur się budził i zaczynał śpiewać falsetem (piszczeć) różne melodie. :)

Fasia, pojawiła się i zniknęła. Co tam?

Angela, gratuluję pięknej wagi. Nasza forumowa Kruszynka rośnie w siłę. :)

Iwonka, 5 m-cy skończone i przygoda z warzywami rozpoczęta. :) Ja też zamierzam od jutra :D Trochę się boję :P Nie wiem jak się do tego zabrać. I co najpierw? Ziemniak, marchewka?

U nas spanie dość mocno ewoluowało przez wakacje. Podczas urlopu Artur mało spał w dzień (1/2 drzemki), ale za to nadrabiał w nocy. Po kąpieli o 20:00 zasypiał i spał ciurkiem 9 godzin aż do 5:00, a potem pobudka o 8:30. Przypuszczam, że było dobrze dotleniony i zmęczony upałami.

Teraz po kąpieli o 20:00 Artek śpi ok. 5-6 godzin do 01:00 lub 02:00, potem znów cycek ok. 6:00-7:00 i tak do 8:30/ 9:00 udaje się nam pospać. Czyli mamy 1 karmienie więcej. Czasem też muszę smoka wcisnąć w nocy, bo brzęczy. ;) Ale za to w dzień ma więcej drzemek, bo ze 4 nawet i można odpocząć. :) I skoro w dzień więcej śpi i się bawi, a mniej je, to wybaczam mu tę dodatkową pobudkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 17:52

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę pomidory robić do słoików :)

zgredka lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jod: ja od warzywek teraz owoce a zaraz mięso, kaszek nie będę dawać póki co, a jeśli to bezmleczne.ponoć lepiej kaszek nie dawać jeśli nie chce się utuczyc, a moja jest okrąglak

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego o utuczeniu nie słyszałam. Mój też jest duży. Ale wszędzie widzę informacje, że przed 6 miesiącem życia powinno się podać kaszkę lub coś innego z glutenem (tylko co?), bo chyba wtedy jest mniejsze ryzyko, że dziecko będzie uczulone na niego.

haneczka, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

relgi09k7rgp63rp.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mroze od 3 dni owoce z sadu, gruszki, sliwki, brzoskwinie, maliny, jezynomaliny... male porcje w miniworeczkach strunowych, porcja to 1-1,5 brzoskwini, 1 gruszka, 2-3 sliwki... wszystko bez pestek i skory... malutkie te owoce, ale slodkie,niepryskane, swoje! Jablka dlugo sie w piwnicy utrzymaja swojskie ;)
    Jak się pogorszy pogoda, to marchew tez sie wykopie i inne warzywka z ogrodka i zamroze, a za jakis czas krolik pojdzie pod noz ;-) mamy jeszcze 2 bazanty dla Juli, ale to pozniej ;) chce gotowac sama, a mam z czego i owoce tez mam na szczescie bez zadnej chemii ;)
    Paznokcie mam żółte od skorek owocowych, ale nie umiem w rekawiczkach robic...

Aaaaaa a zabek juz stuka o lyzeczke, juz paseczek jest widoczny :D

JoD, haneczka, lysinka, zgredka, iwonka1077, Aguś86, Ulka84 lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, dziękuję :-)

Młoda Damo, ten Decortineff to delikatny antybiotyk przeciwbakteryjny na oczy i uszy. Moja siostra miała dla córeczki na uszy- pomogło, a ja dostałam kiedyś też na oko te same krople dla kotki (bo dla zwierząt są te same leki co dla ludzi, ale dla niej akurat ten lek okazał się za słaby i musiałam wkraplać mocniejsze sterydowe)

Mi lekarka też mówiła, że najlepiej przed 6 miesiącem podać gluten.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski
    Staram się zaglądać tu ,ale brak czasu normalnie ,tak zalatana jestem .
    Pozdrawiam cieplutko :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:56

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia hej -co u ciebie słychać ,jak Juleczek się ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:54

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, fajny ten twój Arturek :)

haneczka lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
‹‹ 5049 5050 5051 5052 5053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ