Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No0 pieknie. Teraz patrze mu do buziolka a tam lewa jedynka wychodzi. Niezle dwa w tym samym czasie xd hehe
Krysti ~~> lubi tę wiadomość
-
U nas jeszcze z objawow zabkowania-rzadki katarek, a to plus duzo sliny splywajacej do gardelka daje te "wymioty", o ktorych pisalam... zaparcia (reguluje jablkami w mojej diecie) i wysypka od sliny-normalnie szorstki polik, jak przy azs, ale nie swedzi jej to i jest po jednej stronie, tam gdzie zab wyszedl- juz jest ostry fest od wczoraj caly pasek i widac falbanke na wierzchu, mam nadzieje, ze do niedzieli objawy ustapia... chyba, ze zaczna dalsze wychodzic...
-
Naczytałam się mądrych książek i powiem Wam całą prawdę o KASZY
Tak jak pisała Aguś, mowa o zawierającej gluten kaszy manny (z pszenicy). Kaszka ryżowa, kukurydziana i gryczana glutenu nie posiada.
Gluten należy wprowadzać w 5. lub 6. miesiącu życia dziecka, żeby zminimalizować ryzyko nietolerancji pokarmowej. Wg najnowszych badań karmienie piersią nie stanowi żadnej przeszkody.
Nie znaczy to jednak, że podajemy dziecku butlę kaszy na mleku i tuczymy brzdąca.
Wystarczy pół łyżeczki kaszy manny ugotowanej osobno w wodzie na 100ml przecieru warzywnego.Krysti ~~>, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
Arturek dziś skończył 5 miesięcy i z tej okazji zjadł pierwszą w życiu łyżeczkę ziemniaka. Było ciężko. Żebyście widziały jego minę.
Memłał, memłał, wypluwał, krzywił się, aż w końcu rozciapciał i z ciężkim sercem przełknął.
No cóż, mleczko mamusi lepsze, bo słodziutkie
Z jednej strony zazdroszczę Wam tych zębów, z drugiej współczujęU nas ślina z ust się toczy, Artur gryzie co popadnie, nawet moje palce, ale białego paseczka nie widać
Ale przynajmniej cycka mi nie pogryzie
Zdrówka życzę wszystkim przeziębionym. Nas póki co wirus nie dopadł.
Lysinka, dziękuję za namiary na szkołę pływania:)
Krysti, na fb widziałaś? Wyciągnął się Artuś. Twój Ignacy też przystojniak. Gratuluję 2 zębów.To już coś
Krysti ~~>, lysinka, JoD lubią tę wiadomość
-
U nas dwa ząbki
W końcu się przebiły
Łyżeczka w ruch poszła metalowa ,pod palcem czuć też , ale jak to ja łyżeczka musiała być
Jutro chłop z Gdańska wraca na weekend:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 22:32
Aguś86, haneczka lubią tę wiadomość
-
haneczka wrote:Arturek dziś skończył 5 miesięcy i z tej okazji zjadł pierwszą w życiu łyżeczkę ziemniaka. Było ciężko. Żebyście widziały jego minę.
Memłał, memłał, wypluwał, krzywił się, aż w końcu rozciapciał i z ciężkim sercem przełknął.
No cóż, mleczko mamusi lepsze, bo słodziutkie
Z jednej strony zazdroszczę Wam tych zębów, z drugiej współczujęU nas ślina z ust się toczy, Artur gryzie co popadnie, nawet moje palce, ale białego paseczka nie widać
Ale przynajmniej cycka mi nie pogryzie
Zdrówka życzę wszystkim przeziębionym. Nas póki co wirus nie dopadł.
Lysinka, dziękuję za namiary na szkołę pływania:)
Krysti, na fb widziałaś? Wyciągnął się Artuś. Twój Ignacy też przystojniak. Gratuluję 2 zębów.To już coś
ciekawe ile mój. Jutro jak Rafi przyjedzie to go zmierzymy .
Dzięki dwa ząbki są .Jak zrobie focie to wrzucęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 22:41
-
Hej, dawno mnie nie bylo.
Jak zawsze jestescie kopalnia wiedzydzieki za wszystkie info dot rozszerzania diety. Tez slszalam ze nie warto kupowac tych slodzonych kaszek dla dzieci tylko dawac normalna kasze manny itp.
Anielka obraca sie na brzuch i uwielbia tak lezec. Czy jak Wasze dzieci obracaja sie na brzuch w nocy to odwracacie je na plecki ?
-
Dziękuję Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
Ksawa, ja niestety nie pomogę, bo mój już w ogóle nie sypia na brzuchu (wcześniej spał właściwie tylko tak). Jeśli się przekręci, to od razu daje głowę do góry i koniec spania, bo on musi ją trzymać. Więc ja daję mu się przekręcać w nocy tylko na bok i śpi wtulony we mnie. Ale ogólnie, jeśli Twoja Mała chce tak spać, to ja bym jej na to pozwoliłaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 08:21
-
hej serduszka
Widzę , że i u was katar katarem zagania. My od 23 sierpnia mamy katarek , już mnie wkurza ale co zrobić.
Co do wprowadzania pokarmów stałych , mam super doktorową ze zdrowym rozsądkiem jak dla mnie. Gluten po 6 miesiącu. A rozszerzanie diety wyglądało u nas tak , że przez 2 tygodnie co 3 dni dostawała mała cos nowego , warzywo lub owoc a potem wprowadzone zostały normalnie 4 posiłki dziennie. Obiadek podwieczorek napój i kaszka wieczorem podawana łyżeczką albo w butelce kaszka ryżowa nestle bananowa. Dzięki temu unikniemy podawania MM bo mała za mało mi przybierała na wadze. -
O rety! Zdrowia dla wszystkich katarkowców!!
Ja wczoraj cały wieczór odchorowywałam swoją pazerność- przejadłam się u siostry lasagnią i crumblem z wiśniami i jeżynami do tego z lodami waniliowymi. Masakra, wymiotowałam cały wieczór, ból głowy od żołądka mega. Dopiero ok 1 w nocy udało mi się ze zmęczenia zasnąć.
Jutro zamierzam po raz pierwszy podać Tomciowi marchewkę, zobaczymy jak się przyjmie
Nikt coś tu ostatnio nie wstawia zdjęć, nie ma na co popatrzeć, więc ja trochę was tu swoimi zasypię na chwilę, potem usunę
Tu prezenty ubrankowe jakie ostatnio Tomek dostał od cioć i wujków
A tu mój syneczek kochany :-*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:19
Angela89, Krysti ~~>, lysinka, JoD, mimka84, Aguś86, haneczka, iwonka1077, ziolko, Rudzia, Ulka84, Fasia lubią tę wiadomość
-
U nas 5 miesięcy równe dziś
kochammmm nad życie Mojego synuśia.
Ignacy siedzi juz sam:) ale go sadzam na chwilkębo się boje .
Alicja fajne te ubrankai synuś cudowny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:27
lysinka, JoD, AlicjaaA, ziolko lubią tę wiadomość