Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:41

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida to dobrze, że Franek już po. U nas piąty dzień. Póki co apogeum kataru trwa...

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda Damo zdrówka dla Adasia!

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No0 pieknie. Teraz patrze mu do buziolka a tam lewa jedynka wychodzi. Niezle dwa w tym samym czasie xd hehe

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • mf Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze z objawow zabkowania-rzadki katarek, a to plus duzo sliny splywajacej do gardelka daje te "wymioty", o ktorych pisalam... zaparcia (reguluje jablkami w mojej diecie) i wysypka od sliny-normalnie szorstki polik, jak przy azs, ale nie swedzi jej to i jest po jednej stronie, tam gdzie zab wyszedl- juz jest ostry fest od wczoraj caly pasek i widac falbanke na wierzchu, mam nadzieje, ze do niedzieli objawy ustapia... chyba, ze zaczna dalsze wychodzic...

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się mądrych książek i powiem Wam całą prawdę o KASZY :D

Tak jak pisała Aguś, mowa o zawierającej gluten kaszy manny (z pszenicy). Kaszka ryżowa, kukurydziana i gryczana glutenu nie posiada.

Gluten należy wprowadzać w 5. lub 6. miesiącu życia dziecka, żeby zminimalizować ryzyko nietolerancji pokarmowej. Wg najnowszych badań karmienie piersią nie stanowi żadnej przeszkody. :)
    Nie znaczy to jednak, że podajemy dziecku butlę kaszy na mleku i tuczymy brzdąca. :)

Wystarczy pół łyżeczki kaszy manny ugotowanej osobno w wodzie na 100ml przecieru warzywnego.

Krysti ~~>, Aguś86 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturek dziś skończył 5 miesięcy i z tej okazji zjadł pierwszą w życiu łyżeczkę ziemniaka. Było ciężko. Żebyście widziały jego minę. :P Memłał, memłał, wypluwał, krzywił się, aż w końcu rozciapciał i z ciężkim sercem przełknął. :P No cóż, mleczko mamusi lepsze, bo słodziutkie ;)

Z jednej strony zazdroszczę Wam tych zębów, z drugiej współczuję :) U nas ślina z ust się toczy, Artur gryzie co popadnie, nawet moje palce, ale białego paseczka nie widać ;) Ale przynajmniej cycka mi nie pogryzie :P

Zdrówka życzę wszystkim przeziębionym. Nas póki co wirus nie dopadł. :)

Lysinka, dziękuję za namiary na szkołę pływania:)

Krysti, na fb widziałaś? Wyciągnął się Artuś. Twój Ignacy też przystojniak. Gratuluję 2 zębów. :D To już coś :)

Krysti ~~>, lysinka, JoD lubią tę wiadomość

• Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dwa ząbki :D
    W końcu się przebiły :) <3
    Łyżeczka w ruch poszła metalowa ,pod palcem czuć też , ale jak to ja łyżeczka musiała być :)
    Jutro chłop z Gdańska wraca na weekend:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 22:32

Aguś86, haneczka lubią tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Arturek dziś skończył 5 miesięcy i z tej okazji zjadł pierwszą w życiu łyżeczkę ziemniaka. Było ciężko. Żebyście widziały jego minę. :P Memłał, memłał, wypluwał, krzywił się, aż w końcu rozciapciał i z ciężkim sercem przełknął. :P No cóż, mleczko mamusi lepsze, bo słodziutkie ;)

Z jednej strony zazdroszczę Wam tych zębów, z drugiej współczuję :) U nas ślina z ust się toczy, Artur gryzie co popadnie, nawet moje palce, ale białego paseczka nie widać ;) Ale przynajmniej cycka mi nie pogryzie :P

Zdrówka życzę wszystkim przeziębionym. Nas póki co wirus nie dopadł. :)

Lysinka, dziękuję za namiary na szkołę pływania:)

Krysti, na fb widziałaś? Wyciągnął się Artuś. Twój Ignacy też przystojniak. Gratuluję 2 zębów. :D To już coś :)
    Hania no duży twój przystojniak ,ile już mierzy w długości . :) ciekawe ile mój. Jutro jak Rafi przyjedzie to go zmierzymy .
    Dzięki dwa ząbki są .Jak zrobie focie to wrzucę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 22:41

1usai09kjz0kxoir.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie nie bylo.
    Jak zawsze jestescie kopalnia wiedzy :-) dzieki za wszystkie info dot rozszerzania diety. Tez slszalam ze nie warto kupowac tych slodzonych kaszek dla dzieci tylko dawac normalna kasze manny itp.

Anielka obraca sie na brzuch i uwielbia tak lezec. Czy jak Wasze dzieci obracaja sie na brzuch w nocy to odwracacie je na plecki ?

dmo8kiu.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza .Wszystkie zajęte dziecmi :) a jest co robić ,coraz bardziej dziecko aktywne i zabawy wymaga :)
    Mi Ignacy by na rękach tylko siedział :D :)

JoD lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi :)

Ksawa, ja niestety nie pomogę, bo mój już w ogóle nie sypia na brzuchu (wcześniej spał właściwie tylko tak). Jeśli się przekręci, to od razu daje głowę do góry i koniec spania, bo on musi ją trzymać. Więc ja daję mu się przekręcać w nocy tylko na bok i śpi wtulony we mnie. Ale ogólnie, jeśli Twoja Mała chce tak spać, to ja bym jej na to pozwoliła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 08:21

relgi09k7rgp63rp.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej serduszka <3
    Widzę , że i u was katar katarem zagania. My od 23 sierpnia mamy katarek , już mnie wkurza ale co zrobić.
    Co do wprowadzania pokarmów stałych , mam super doktorową ze zdrowym rozsądkiem jak dla mnie. Gluten po 6 miesiącu. A rozszerzanie diety wyglądało u nas tak , że przez 2 tygodnie co 3 dni dostawała mała cos nowego , warzywo lub owoc a potem wprowadzone zostały normalnie 4 posiłki dziennie. Obiadek podwieczorek napój i kaszka wieczorem podawana łyżeczką albo w butelce kaszka ryżowa nestle bananowa. Dzięki temu unikniemy podawania MM bo mała za mało mi przybierała na wadze.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam wasze katarkowe posty to mnie przerażacie :(. My zmagamy się z katarkiem mod poniedziałku i liczyłam na to, że jak u dorosłego - w tydzień minie. Ale teraz czytając was zaczęłam się obawiać że potrwa on i potrwa...

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:30

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF: wszystkiego Naj dla Julki ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety! Zdrowia dla wszystkich katarkowców!!

Ja wczoraj cały wieczór odchorowywałam swoją pazerność- przejadłam się u siostry lasagnią i crumblem z wiśniami i jeżynami do tego z lodami waniliowymi. Masakra, wymiotowałam cały wieczór, ból głowy od żołądka mega. Dopiero ok 1 w nocy udało mi się ze zmęczenia zasnąć.

Jutro zamierzam po raz pierwszy podać Tomciowi marchewkę, zobaczymy jak się przyjmie ;-)

Nikt coś tu ostatnio nie wstawia zdjęć, nie ma na co popatrzeć, więc ja trochę was tu swoimi zasypię na chwilę, potem usunę :-)

Tu prezenty ubrankowe jakie ostatnio Tomek dostał od cioć i wujków :-)

299d7229c0b479c5med.jpg

faaeb755d264defcmed.jpg

b669fd0a2d1f7c9amed.jpg

A tu mój syneczek kochany :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:19

nick nieaktualny, Krysti ~~>, lysinka, JoD, mimka84, Aguś86, haneczka, iwonka1077, ziolko, Rudzia, Ulka84, Fasia lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 5 miesięcy równe dziś <3 <3 <3 kochammmm nad życie Mojego synuśia.

Ignacy siedzi juz sam:) ale go sadzam na chwilkę ;) bo się boje .
    Alicja fajne te ubranka :) i synuś cudowny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:27

lysinka, JoD, AlicjaaA, ziolko lubią tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 23:07

relgh371djw8agni.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Ignasia :)

U nas też katarkowo. Młody na szczęście niewiele, ale ja gorzej - leje mi się z nosa i boli gardło. Mamy karmiące piersią - co polecacie na przeziębienie?

relgi09k7rgp63rp.png
‹‹ 5051 5052 5053 5054 5055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ