X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj będę próbowała inhalatora ale na razie pożyczam z przychodni . Mały ma kaszel i lekarka nam zaleciła inhalacje. Bede kupowała swój dla całej rodziny ale to za miesiąc i też rozglądam sie,czytam opinie i jestem w kropce ;/

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo - czym lekarka zaleciła Tobie inhalować?

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lek do inhalacji Nebbud

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:31

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bez zalecen lekarskich mozna inhalowac sola fizjo, zeby rozrzedzic wydzieline.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś nadszedł pierwszy okres :-(

Poza tym u nas nic nowego, kolejny wspaniały choć męczący dzień macierzyństwa :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • annika Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MlodaDama, kupujac inhalator zwroc uwage na poziom glosnosci, ja mam Liny Family, i jest napisane na nim, z jest cichy, ale huczy tak, ze jak wlaczam to mi dziecko placze, wiec poki co inhalacje niezbyt wychodza:) Ale przyszlosciowo jest dobry, bo ma maseczke dla dzieci , dla doroslych i dysze.

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Alicja!!! :D

AlicjaaA lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no to witaj na czerwonej ścieżce :D ja już 3 razy miałam ;)a mogło by go nie być :/

AlicjaaA lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja inhalator mam takiego pieska ,ale tak jak koleżanka powyżej napisała że trza patrzeć Czy nie jest za głośny,môj jest !ale jest ok .

1usai09kjz0kxoir.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam w sumie na szybko ten inhalator bo nie mam czasu na zastanawianie. Dziecko ma lek , ja tez skorzystam. Microlife 50a. Nie narzekam. Glosny jest no nic nie poradze tak mi sie wydaje . Inhalowalam malego oczywiście przestraszony jak diabli ale licze, że po kilku razach mu przejdzie inhalacja byla szybka chyba z 3-5min za to ja sola fizjologiczna sie inhalowalam 10min :) maseczki sa fajne i dla dziecka taka akurat na nosek synka hehe i dla nas duza. Ustnik no i konsowka pod nos. Maly poreczny cena 150zl. Nie ma co cudowac szczerze mowiac chyba.

U nas kolejny dzien Adam miauczy cos pod nosem nie wiem czy zasnie czy bedzie jadl. Dalej chorujemy ale Adaś ma sie lepiej. Mam juz dosc bo wciaz czeka nas zalegle szczepienie ktore mialo byc 2 września. Najpierw szczepionki nie bylo a teraz chorujemy i tak leci czas a ja mam wkur... no trudno oboje musimy porzadnie wyzdrowiec bo to nie zarty.

Pozdrawiam mamusie. Szkoda ze tak malo nas sie odzywa... Weronika..Fasia i reszta ehh :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 07:10

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Shimmer, Krysti, dobre jesteście ;-) Czytam zdziwiona, co za gratulacje hehe, patrzę na suwak czy to jakaś Tomka rocznica, a wy mi tu czerwonej ścieżki gratulujecie, padne zaraz ze smiechu :-) No ale tak 'różowo' nie jest bo kurde ten okres to jakieś tylko plamienie i to na ciemnobrazowo.. Za to z dniem pojawienia się tego niby okresu to laktacja coś zaczęła mi szwankowac i muszę znowu na maxa herbatki laktacyjne pić.

Zapomniałam wam napisać, że jakieś dwa tyg temu, gdy nocne pobudki i problemy z zaśnięciem małego zaczęły porządnie dawać mi w kość, to zamówiłam w końcu szumisia. No i lepiej późno niż wcale, bo w moim przypaku okazało się to cudowne urzadzenie. Mały pieknie zasypia przy nim gdy jest zmęczony bez dlugiego marudzenia. W nocy też działa gdy się rozbudzi.

Krysti ~~>, Ulka84 lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie byłam na czerwonej ścieżce jeszcze... to już będzie od 8 lipca 2014 roku...
    A moja mała od wczoraj pół roczku i postępy są olbrzymie i do tego bystra oczka się błyszczą co by tu spsocić albo co by zrobić żeby być pępkiem świata: wydrzeć się, piszczeć na całe gardło a może uśmiechnąć a może matkę zdzielić tak że czerwony ślad na twarzy zostanie a może wyrwać jej garść włosów:)

Pozdrawiam:)

Krysti ~~>, Aguś86 lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej hej :) Alicja haha też się uśmiałam

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piski i udawany kaszel tak od 2 tyg :) głowa pęka ,ale na poprawe humoru piszcze z Ignacym czasem hahaha .
    Ignaś taki pocieszny jest :D

1usai09kjz0kxoir.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo udawany kaszel to u nas tez nowosc od kilku dni a wyglada to komicznie tylko teraz rozróżnić kiedy serio kaszle a kiedy udaje haha bo maly akurat ma suchy kaszelek ale tez udaje , po tacie tak zaczął.

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super, że jednak szumiś się przydał :) Ja tez go jeszcze używam do usypiania na noc albo jak mały jest bardzo zmęczony.

U nas też jest etap pisku - czasem aż uszy bolą hihi

Antoś dalej nie ma ząbków i tylko przekręca się na brzuszek. Dalszych postępów brak :)

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a udawany kaszel też przechodziliśmy :)

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczą ,kaszlą te nasze dzieći :D ciekawe co następne będzie :D
    Ula zobaczysz wnet i twój zęby będzie miał :)

1usai09kjz0kxoir.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Krysti, ale zębale dwa fajne. Ulka, u nas też jeszcze się nie przebiły.

Co do udawanego kaszlu, to u nas od bardzo dawna ta metoda marudzenia się pojawia :-)

A z umiejętności to przewracanie na brzuch w obie strony jest na topie, jest to pierwsza czynność jaką Tomek wykonuje po przebudzeniu. Poza tym utrzymuje się już na wyprostowanych łokciach leżąc na brzuchu. To chyba tyle na razie.

No coraz mniej tu nas. Iwonki dawno nie było i Rudzi..

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
‹‹ 5059 5060 5061 5062 5063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ