X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Daaawno mnie nie było.

Fajnie że ciągle tu jesteście i przybywają nawet nowe dziewczyny.

Anielka skończyła właśnie 6 miesiąc życia. Duża z niej dziewczynka i bardzo fajna (jak wszystkie nasze dzieciaczki, hehe).

Przesypia całe noce, raz koło 2 zaczyna wiercić się i wtedy daję jej mleczko. Za to przestała spać w dzień. Budzi się koło 6-7 i bawimy się do 10 Potem śpi do 13 a potem do 20 już nie spi. Czyli około 6-7 godzin bez drzemki.
    Właśnie mija 6 miesięcy mojego romansu z laktatorem, już tak przywykłam że nie wyobrażam sobie żeby nie ściągać mleczka. Czy któraś z Was odciąga jeszcze ? mała przesypia noce a ja i tak koło 3-4 musze wstać żeby odciągnąć, ech...
    Probowalam rozszerzyć diete ale po marchewce miała odruch wymiotny i zaciskała buzie i nie chciała jeść... na razie nie naciskam i poczekam jeszcze trochę.

To tymczasem tyle ode mnie
    Trzymajcie się ciepło :-)

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

dmo8kiu.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa najlepszego dla Nelki :) Zazdroszcze przespanych nocy.

JoD ja daje kaszke na drugie śniadanie i Antoś za 3 godziny jest znowu głodny. U mnie to się nie sprawdza, Spróbuj - może akurat u Ciebie zadziała :)

Ksawa lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • mf Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszczę,u nas od kiedy idą zęby jest masakra, a dalej idą... Są już 3, idzie kolejny- nie wiem, czy nie więcej niż jeden, bo jest gorzej niż wcześniej...

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka je kaszę na pierwsze lub drugie śniadanko. Na obiadek je zupkę jarzynową ze spora ilością królika lub indyka. Przygodę z laktatorem ostatecznie zakończyłam zeszłej środy i w końcu czuję się wolna :).

Zębów brak.

ps. co by Natalka nie jadła i tak po takim samym czasie ma głoda.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Pozdrawiam z Sardynii. Jesteśmy tu juz od 3 tyg. Młody zadowolony. Zaczął juz stawać na czworakach i umie się czołgać i obracać na wszystkie strony.
    Dajemy mu czasem warzywna ze sloiczka-chyba lubi..
    Od kiedy i jak często daje się kaszkę? I jaka polecacie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF - juz 3 żeby??? Wow, u nas nic.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Domi budzi się w nocy co około 1,5h
    ...
    Idzie spać ok 19tej i wstaje prawie punkt 7. Do tego ma dwie drzemki w trakcie dnia.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Kristi, dzięki, że choć ty jedyna odpowiedziałaś na poje pytanie spacerówkowe :-)

A u nas rozszerzanie diety idzie bardzo dobrze. Tomek uwielbia słoiczkowe jedzenie. Wiecie, jakie są na ten wiek zalecane porcje takiej marchewki z ziemniaczkiem czy owocków? Bo kurcze on by cały słoik był w stanie wciąć. Jak na razie dzielę jeden na dwa dni, ale jak ta połówka się kończy to on krzyczy i ewidentnie mu mało. Zjada te pół słoika w kilka minut, szeroko otwiera buźkę i krzyczy głośno AAAAAMMMM..!! pośpieszając mnie jak za wolno nabieram na łyżeczkę. Jedynie brokuł spowodował mega ból brzucha wiec puki co więcej mu nie dam. Ale marchewka z ziemniakiem i zupki jarzynowe oraz deserki z jabłuszkiem idą jak woda. Niestety tylko kupki teraz już nie codziennie, ale co trzy dni i widzę kiedy bo stęka trochę przy robieniu.

Ze spaniem u nas różnie. Budzi się na karmienie ok 4 razy w nocy, a najgorsze jest to, że robi sobie w nocy godzinną przerwę w spaniu- gada, marudzi, coś sobie śpiewa, kręci się i tłucze mnie po twarzy. żeby ponownie zasnął muszę wstać, wziąć na ręce i bujać..:-/

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i jeszcze pytanko do dziewczyn, które miały już okres po porodzie. Czy krwawienie przyszło tak od razu pełną parą? ;-) Pytam, bo 4 dni temu miałam taki jakby bardzo płodny rozciągłości śluz z pasemkami krwi, miałam też na papierze mały skrzepik- wybaczcie te opisy ;-) Przez kolejne dni też od czasu do czasu śluz z pasemkami krwi, a dziś już całkiem czysto. Dodatkowo dwa dni pobolewał mnie prawy jajnik. I się zastanawiam czy ty okres się tak wolno rozkręca, czy to pierwsza tak mocno objawowa owulacja. Nie chcę panikowac, że coś złego się dzieje i do ginekologa mi się nie śpieszy, bo chcę zmienić lekarza, ale nie mam zbytnio na kogo..

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam normalny okres, jak przed ciążą. Krwawiłam tak samo, trwał tyle samo, tylko bolało trochę mniej.

relgi09k7rgp63rp.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też taki sam, miałam już 3x

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się dzieje!
    Nie mogę nic napisac tu i znika wszystko co piszę:/
    Ja juz dwa razy okres miałam i normalnie tak jak przed ciążą miałam krwawienie , nic się nie zmieniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 07:05

1usai09kjz0kxoir.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres miesiac po porodzie sie pojawil i od razu wygladalo to jak przed ciaza czyli lekkie cmienie w podbrzuszu juz plamilam a paru godzinach normalne krwawienie i trwa tyle samo dni i wuglada tak samo jak przed ciaza.

Krysti super chlopaczek ten Twoj syncio :)

My po kolejnej rehabilitacji . Pozytywnie. Adam ma te napięcie wzmozone z asymetria ale lekarz mowi ze pare wizyt, rozluznimy ta lewa strone i porozciagamy i wystartuje jak torpeda :) mowil ze w wielu czynnosciach jest poza wiek ale kilka do tylu takze cwiczymy. Przyjmuje pozycje do raczkowania i próbuje siadac sam takze super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:25

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:31

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Szymcia z okazji pół roczku hihi rosną nam te brzdące ;]
    Współczuje katarku u nas też mały podziębiony znowu ;/ ledwo wyzdrowiał i znowu kaszle coś suchym kaszlem i katarek ma. Byłam dzisiaj u lekarki od razu po rehabilitacji ale ona na razie kazała obserwować dawac wit c i wode morską ,bo twierdzi,że to może być od sezonu grzewczego ,mamy nawilżać powietrze itd a jeśli się pogorszy w poniedziałek kontrola.

Aguś86 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wydaje mi się, że to musiała być u mnie pierwsza mega owulacja. Jeśli za kilka dni będzie okres to się moja teoria potwierdzi, a jak nie to pewnie wizyta u ginka mnie nie ominie..:-/

Szymuś, sto lat!! :-)

Krysti, słodziaki z Ignasia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 22:22

Aguś86, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się pierwszy okres rozkrecal kilka dni i faktycznie był megasny :) kolejne już normalne i jak w zegarku co 28 dni ;)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z okresem nadal cisza :)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam po 5 miesiącach, akurat jak zapadła decyzja o zakończeniu ściągania pokarmu.
    jaki inhalator dla półrocznego dziecka polecacie i czy w ogółe je stosujecie?

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego dla Szymcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 10:01

Aguś86 lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
‹‹ 5058 5059 5060 5061 5062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ