Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
Daaawno mnie nie było.
Fajnie że ciągle tu jesteście i przybywają nawet nowe dziewczyny.
Anielka skończyła właśnie 6 miesiąc życia. Duża z niej dziewczynka i bardzo fajna (jak wszystkie nasze dzieciaczki, hehe).
Przesypia całe noce, raz koło 2 zaczyna wiercić się i wtedy daję jej mleczko. Za to przestała spać w dzień. Budzi się koło 6-7 i bawimy się do 10 Potem śpi do 13 a potem do 20 już nie spi. Czyli około 6-7 godzin bez drzemki.
Właśnie mija 6 miesięcy mojego romansu z laktatorem, już tak przywykłam że nie wyobrażam sobie żeby nie ściągać mleczka. Czy któraś z Was odciąga jeszcze ? mała przesypia noce a ja i tak koło 3-4 musze wstać żeby odciągnąć, ech...
Probowalam rozszerzyć diete ale po marchewce miała odruch wymiotny i zaciskała buzie i nie chciała jeść... na razie nie naciskam i poczekam jeszcze trochę.
To tymczasem tyle ode mnie
Trzymajcie się ciepło
Krysti ~~> lubi tę wiadomość
-
Ksawa najlepszego dla Nelki
Zazdroszcze przespanych nocy.
JoD ja daje kaszke na drugie śniadanie i Antoś za 3 godziny jest znowu głodny. U mnie to się nie sprawdza, Spróbuj - może akurat u Ciebie zadziałaKsawa lubi tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Natalka je kaszę na pierwsze lub drugie śniadanko. Na obiadek je zupkę jarzynową ze spora ilością królika lub indyka. Przygodę z laktatorem ostatecznie zakończyłam zeszłej środy i w końcu czuję się wolna
.
Zębów brak.
ps. co by Natalka nie jadła i tak po takim samym czasie ma głoda. -
Hej
Pozdrawiam z Sardynii. Jesteśmy tu juz od 3 tyg. Młody zadowolony. Zaczął juz stawać na czworakach i umie się czołgać i obracać na wszystkie strony.
Dajemy mu czasem warzywna ze sloiczka-chyba lubi..
Od kiedy i jak często daje się kaszkę? I jaka polecacie?
-
Hej
Kristi, dzięki, że choć ty jedyna odpowiedziałaś na poje pytanie spacerówkowe
A u nas rozszerzanie diety idzie bardzo dobrze. Tomek uwielbia słoiczkowe jedzenie. Wiecie, jakie są na ten wiek zalecane porcje takiej marchewki z ziemniaczkiem czy owocków? Bo kurcze on by cały słoik był w stanie wciąć. Jak na razie dzielę jeden na dwa dni, ale jak ta połówka się kończy to on krzyczy i ewidentnie mu mało. Zjada te pół słoika w kilka minut, szeroko otwiera buźkę i krzyczy głośno AAAAAMMMM..!! pośpieszając mnie jak za wolno nabieram na łyżeczkę. Jedynie brokuł spowodował mega ból brzucha wiec puki co więcej mu nie dam. Ale marchewka z ziemniakiem i zupki jarzynowe oraz deserki z jabłuszkiem idą jak woda. Niestety tylko kupki teraz już nie codziennie, ale co trzy dni i widzę kiedy bo stęka trochę przy robieniu.
Ze spaniem u nas różnie. Budzi się na karmienie ok 4 razy w nocy, a najgorsze jest to, że robi sobie w nocy godzinną przerwę w spaniu- gada, marudzi, coś sobie śpiewa, kręci się i tłucze mnie po twarzy. żeby ponownie zasnął muszę wstać, wziąć na ręce i bujać..Krysti ~~> lubi tę wiadomość
-
A, i jeszcze pytanko do dziewczyn, które miały już okres po porodzie. Czy krwawienie przyszło tak od razu pełną parą?
Pytam, bo 4 dni temu miałam taki jakby bardzo płodny rozciągłości śluz z pasemkami krwi, miałam też na papierze mały skrzepik- wybaczcie te opisy
Przez kolejne dni też od czasu do czasu śluz z pasemkami krwi, a dziś już całkiem czysto. Dodatkowo dwa dni pobolewał mnie prawy jajnik. I się zastanawiam czy ty okres się tak wolno rozkręca, czy to pierwsza tak mocno objawowa owulacja. Nie chcę panikowac, że coś złego się dzieje i do ginekologa mi się nie śpieszy, bo chcę zmienić lekarza, ale nie mam zbytnio na kogo..
-
U mnie okres miesiac po porodzie sie pojawil i od razu wygladalo to jak przed ciaza czyli lekkie cmienie w podbrzuszu juz plamilam a paru godzinach normalne krwawienie i trwa tyle samo dni i wuglada tak samo jak przed ciaza.
Krysti super chlopaczek ten Twoj syncio
My po kolejnej rehabilitacji . Pozytywnie. Adam ma te napięcie wzmozone z asymetria ale lekarz mowi ze pare wizyt, rozluznimy ta lewa strone i porozciagamy i wystartuje jak torpedamowil ze w wielu czynnosciach jest poza wiek ale kilka do tylu takze cwiczymy. Przyjmuje pozycje do raczkowania i próbuje siadac sam takze super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:25
Krysti ~~> lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla Szymcia z okazji pół roczku hihi rosną nam te brzdące ;]
Współczuje katarku u nas też mały podziębiony znowu ;/ ledwo wyzdrowiał i znowu kaszle coś suchym kaszlem i katarek ma. Byłam dzisiaj u lekarki od razu po rehabilitacji ale ona na razie kazała obserwować dawac wit c i wode morską ,bo twierdzi,że to może być od sezonu grzewczego ,mamy nawilżać powietrze itd a jeśli się pogorszy w poniedziałek kontrola.Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wydaje mi się, że to musiała być u mnie pierwsza mega owulacja. Jeśli za kilka dni będzie okres to się moja teoria potwierdzi, a jak nie to pewnie wizyta u ginka mnie nie ominie..
Szymuś, sto lat!!
Krysti, słodziaki z IgnasiaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 22:22
Aguś86, Krysti ~~> lubią tę wiadomość