X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Daaawno mnie nie było.

Fajnie że ciągle tu jesteście i przybywają nawet nowe dziewczyny.

Anielka skończyła właśnie 6 miesiąc życia. Duża z niej dziewczynka i bardzo fajna (jak wszystkie nasze dzieciaczki, hehe).

Przesypia całe noce, raz koło 2 zaczyna wiercić się i wtedy daję jej mleczko. Za to przestała spać w dzień. Budzi się koło 6-7 i bawimy się do 10 Potem śpi do 13 a potem do 20 już nie spi. Czyli około 6-7 godzin bez drzemki.
    Właśnie mija 6 miesięcy mojego romansu z laktatorem, już tak przywykłam że nie wyobrażam sobie żeby nie ściągać mleczka. Czy któraś z Was odciąga jeszcze ? mała przesypia noce a ja i tak koło 3-4 musze wstać żeby odciągnąć, ech...
    Probowalam rozszerzyć diete ale po marchewce miała odruch wymiotny i zaciskała buzie i nie chciała jeść... na razie nie naciskam i poczekam jeszcze trochę.

To tymczasem tyle ode mnie
    Trzymajcie się ciepło :-)

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

dmo8kiu.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa najlepszego dla Nelki :) Zazdroszcze przespanych nocy.

JoD ja daje kaszke na drugie śniadanie i Antoś za 3 godziny jest znowu głodny. U mnie to się nie sprawdza, Spróbuj - może akurat u Ciebie zadziała :)

Ksawa lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • mf Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszczę,u nas od kiedy idą zęby jest masakra, a dalej idą... Są już 3, idzie kolejny- nie wiem, czy nie więcej niż jeden, bo jest gorzej niż wcześniej...

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka je kaszę na pierwsze lub drugie śniadanko. Na obiadek je zupkę jarzynową ze spora ilością królika lub indyka. Przygodę z laktatorem ostatecznie zakończyłam zeszłej środy i w końcu czuję się wolna :).

Zębów brak.

ps. co by Natalka nie jadła i tak po takim samym czasie ma głoda.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Pozdrawiam z Sardynii. Jesteśmy tu juz od 3 tyg. Młody zadowolony. Zaczął juz stawać na czworakach i umie się czołgać i obracać na wszystkie strony.
    Dajemy mu czasem warzywna ze sloiczka-chyba lubi..
    Od kiedy i jak często daje się kaszkę? I jaka polecacie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF - juz 3 żeby??? Wow, u nas nic.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Domi budzi się w nocy co około 1,5h
    ...
    Idzie spać ok 19tej i wstaje prawie punkt 7. Do tego ma dwie drzemki w trakcie dnia.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Kristi, dzięki, że choć ty jedyna odpowiedziałaś na poje pytanie spacerówkowe :-)

A u nas rozszerzanie diety idzie bardzo dobrze. Tomek uwielbia słoiczkowe jedzenie. Wiecie, jakie są na ten wiek zalecane porcje takiej marchewki z ziemniaczkiem czy owocków? Bo kurcze on by cały słoik był w stanie wciąć. Jak na razie dzielę jeden na dwa dni, ale jak ta połówka się kończy to on krzyczy i ewidentnie mu mało. Zjada te pół słoika w kilka minut, szeroko otwiera buźkę i krzyczy głośno AAAAAMMMM..!! pośpieszając mnie jak za wolno nabieram na łyżeczkę. Jedynie brokuł spowodował mega ból brzucha wiec puki co więcej mu nie dam. Ale marchewka z ziemniakiem i zupki jarzynowe oraz deserki z jabłuszkiem idą jak woda. Niestety tylko kupki teraz już nie codziennie, ale co trzy dni i widzę kiedy bo stęka trochę przy robieniu.

Ze spaniem u nas różnie. Budzi się na karmienie ok 4 razy w nocy, a najgorsze jest to, że robi sobie w nocy godzinną przerwę w spaniu- gada, marudzi, coś sobie śpiewa, kręci się i tłucze mnie po twarzy. żeby ponownie zasnął muszę wstać, wziąć na ręce i bujać..:-/

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i jeszcze pytanko do dziewczyn, które miały już okres po porodzie. Czy krwawienie przyszło tak od razu pełną parą? ;-) Pytam, bo 4 dni temu miałam taki jakby bardzo płodny rozciągłości śluz z pasemkami krwi, miałam też na papierze mały skrzepik- wybaczcie te opisy ;-) Przez kolejne dni też od czasu do czasu śluz z pasemkami krwi, a dziś już całkiem czysto. Dodatkowo dwa dni pobolewał mnie prawy jajnik. I się zastanawiam czy ty okres się tak wolno rozkręca, czy to pierwsza tak mocno objawowa owulacja. Nie chcę panikowac, że coś złego się dzieje i do ginekologa mi się nie śpieszy, bo chcę zmienić lekarza, ale nie mam zbytnio na kogo..

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam normalny okres, jak przed ciążą. Krwawiłam tak samo, trwał tyle samo, tylko bolało trochę mniej.

relgi09k7rgp63rp.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też taki sam, miałam już 3x

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się dzieje!
    Nie mogę nic napisac tu i znika wszystko co piszę:/
    Ja juz dwa razy okres miałam i normalnie tak jak przed ciążą miałam krwawienie , nic się nie zmieniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 07:05

1usai09kjz0kxoir.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres miesiac po porodzie sie pojawil i od razu wygladalo to jak przed ciaza czyli lekkie cmienie w podbrzuszu juz plamilam a paru godzinach normalne krwawienie i trwa tyle samo dni i wuglada tak samo jak przed ciaza.

Krysti super chlopaczek ten Twoj syncio :)

My po kolejnej rehabilitacji . Pozytywnie. Adam ma te napięcie wzmozone z asymetria ale lekarz mowi ze pare wizyt, rozluznimy ta lewa strone i porozciagamy i wystartuje jak torpeda :) mowil ze w wielu czynnosciach jest poza wiek ale kilka do tylu takze cwiczymy. Przyjmuje pozycje do raczkowania i próbuje siadac sam takze super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:25

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:31

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Szymcia z okazji pół roczku hihi rosną nam te brzdące ;]
    Współczuje katarku u nas też mały podziębiony znowu ;/ ledwo wyzdrowiał i znowu kaszle coś suchym kaszlem i katarek ma. Byłam dzisiaj u lekarki od razu po rehabilitacji ale ona na razie kazała obserwować dawac wit c i wode morską ,bo twierdzi,że to może być od sezonu grzewczego ,mamy nawilżać powietrze itd a jeśli się pogorszy w poniedziałek kontrola.

Aguś86 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wydaje mi się, że to musiała być u mnie pierwsza mega owulacja. Jeśli za kilka dni będzie okres to się moja teoria potwierdzi, a jak nie to pewnie wizyta u ginka mnie nie ominie..:-/

Szymuś, sto lat!! :-)

Krysti, słodziaki z Ignasia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 22:22

Aguś86, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się pierwszy okres rozkrecal kilka dni i faktycznie był megasny :) kolejne już normalne i jak w zegarku co 28 dni ;)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z okresem nadal cisza :)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam po 5 miesiącach, akurat jak zapadła decyzja o zakończeniu ściągania pokarmu.
    jaki inhalator dla półrocznego dziecka polecacie i czy w ogółe je stosujecie?

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego dla Szymcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 10:01

Aguś86 lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
‹‹ 5058 5059 5060 5061 5062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ