X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • annika Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Aaaaaa... Jula wazy 7650g 7m5d - Agus, a u Was jak?

i to dalej na cycu tylko? szacun:)

U nas Emi 8kg, 2 zeby wyszly i chyba kolejne beda niedlugo, bo dzisala napuchniete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:22

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak annika, mleka mam tyle, że zalewam wszystko dookoła... Jula próbuje nowości, ale blw... Papek nie tknie, wymiotuje nimi...

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • annika Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przybiera na wadze dobrze (a widac, ze tak), to nie ma co sie martwic, ze nie chce jesc nic innego. Probowac, w koncu zaskoczy, jak przyjdzie na to czas. Tylko dla Ciebie pewnie to jest uciazliwe. Jak czesto ja karmisz?

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żądanie, wychodzi co ok 2-2,5h, czasem częściej... Też mi ciężko teraz powiedzieć przez te zęby, bo potrzebuje dużo więcej tulenia... Czasami (szczególnie przy okazji spaceru) wytrzymuje 3,5h... Noce też już nie są najgorsze, nie takie piękne jak 4-5mies temu, ale lepsze niż jak 3 zęby naraz szły ;)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę dziś całemu światu to napisać i powiedzieć, więc napiszę i tu !
    Byliśmy u neurologa - kolejna kontrola.
    Dziś usłyszałam " Martynka rozwija się według wieku metrykalnego ma Pani w pełni zdrowa córeczkę " Na ten dzień i na te słowa czekałam ponad 9 miesięcy !

AlicjaaA, mimka84, mf, annika, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ogromne gratulacje! Cieszę się razem z tobą :-) Mogę sobie tylko wyobrazić jakie to dla ciebie szczęście.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annika, na jakiego maila Tobie podesłać książkę?

U mnie metoda z książki jak na razie nie działa. Jak daję Natalce mniejszą porcję mleka w nocy to budzi się częściej na dojedzenie, na odwrót wszystko. Chyba już musze się pogodzić z jej pobudkami co 2h :(. Chyba, że macie inny pomysł jak wydłużyć sen dziecka które co 2h dojada w nocy.

Kaszki na dobranoc odpadają - i tak się budzi.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u nas dobrze wszystko :) pochwale się ,że Ignacy zaczoł raczkować pełną parą do przodu :) widok jest nie do opisania ,aż łezka poleciała :D

Widze ze wagę wrzucacie to i my po wtorkowym bilansie ważymy 9030 kg

AlicjaaA lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pannaniedzwiedzia, u mnie działa ale tylko przy drzemkach w dzień. Wieczorem jest masakra, dziś płakał ponad godzinę. W końcu zaczęłam go głaskać po twarzy i zasnął ze zmeczenia. Strasznie mi go szkoda, zawsze byłam przeciwniczką takich metod, ale z bezradności chciałam spróbować. Mam coraz większe wyrzuty sumienia, czuję jakbym się nad nim znęcała. Ale mimo wszystko w jakimś stopniu pomogło, ale tylko w dzień- zasypia praktycznie w 5 min w łóżeczku, a wczesniej nawet minuty w nim nie polezal.

Iwonka, po krótce polega ona na włożeniu jeszcze nie śpiącego dziecka do łóżeczka trzeba go pogłaskać, pocieszyć i wyjść z pokoju na 3 min, po tym czasie wrócić, znowu pouspokajać przez chwilę, pokazać, że jest się w pobliżu i znowu wyjść, tym razem na 5 min. Potem tak samo, tylko na 7 min i jesli jeszcze nie śpi, to wracać do dziecka co 7 min. Ma to na celu pokazanie dziecku, że jest się blisko i reaguje na jego płacz, ale jedynie co tym płaczem może osiągnąć to przyjście i poglaskanie, a nie wzięcie na ręce.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa i inne kwietniówki? Wasze dzieci śpią w ciemności? Może to w nocy jest problemem względem dziennej drzemki? Moja córcia w nocy śpi przy lekkim świetle, bo ciemności zupełnej się raczej boi.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciemność mu na pewno nie przeszkadza, bo nie mam problemu z nocnym budzeniem- jak zaśnie o 19.30-20 to budzi sie tylko o 24 i spi już do rana. Problem jest z zasypianiem w łóżeczku, a wieczorem jak go usypiam to jest zapalona lampka.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przeczytajcie ;) http://www.blogojciec.pl/dzieci/zasypianie-ze-lzami-w-oczach/
    Takie wyplakiwanie podnosi poziom kortyzolu, który działa niszcząco na połączenia między neuronami... Ogólnie podoba mi się ten wpis ;)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny miesiąc za moim lobuzem hehe. U nas zasypianie nie najgorzej ale dalej spi z nami :( ale chyba jak tz będzie mial urlop świąteczny to sie za to zabierzemy i stanowczo spróbujemy go nauczyc spac u siebie jak kiedys ehh
    Milego dzionka

I wszystkiego dobrego dla malych solenizantow hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 08:32

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:13

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    =

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:13

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna niedźwiedzia moje dzieci śpią w ciemności i im nie przeszkadza. Jak zasną gasze lampke i śpią do rana ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zasypia przy lampce i pozniej gasze, problemu nie ma, tylko to jego zasypianie długo trwa, wymusza na mnie żeby to wziąść na ręce a rekach nie chce się uspac, chce być bujany w wózku albo lozeczkiem, jestem na etapie odzwyczajania od bujania, potem pomyślę co z resztą :)
    Alicja to ja ta metoda próbowałam córkę nauczyć, marnie mi szło bo darla się jak by ja ze skóry obdzierali :P

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym płaczem przy zasypianiu i metodzie 3-5-7 minut wg książki jest tak, że podobno 3 minutowy płacz, ryk, nie szkodzi dziecku.

Natomiast jeśli dziecko płacze bodajże 2 godziny i metoda nie działa to trzeba ją przerwać. Moje dziecko po paru minutach już tak się zanosiło i było zdenerwowane i roztrzęsione, że nie miałam serca kontynuować. Jedyne czego się pilnuję, to żeby nie brać jej na ręce, tylko uspokajać w łóżeczku.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, no i jak w końcu wyszło ze spaniem córki? Udało ci się jakoś ją przyzwyczaić do zasypiania w łóżeczku?

Obawiam się, że ostatnie 3 dni prób usypiania go tą metodą z książki jednak nie zadziałało na niego pozytywnie. Widzę, że te zostawianie bardzo go wystraszyło. Śpi teraz jeszcze bardziej czujnie i nawet jak zasnął mi przy karmieniu u mnie na łóżku, a jestem już zbyt zmeczona i sftustrowana by walczyć i słuchać jego blagalnych wrzasków, to przebudza się wystraszony co chwila sprawdzić co się z nim dzieje. Doszliśmy z mężem do wniosku, że podejmiemy ponowną próbę z lozeczkiem, ale w wersji łagodnej, tak jak opisała wyżej pannaniedzwiedzia, jak już się przeprowadzimy, bo i tak zmiana otoczenia będzie dla niego trudna.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tej metody tylko elementy zaczerpałam. Ale nie wyobrażałam sobie zostawiać młodej do płaczu. Na początku ją kładłam głaskałam w kolejnym etapie po kilku dniach po prostu obok siedziałam a już teraz wychodze z pokoju i zasypia. Tak jest w dzień i w nocy. W noce mamy już w 80% przespane całe od 19-7 czyli 11 godzin. Teraz jak zaczynaja nam chyba w końcu zeby wychodzić budzi się raz koło 3 ale głownie na smoka a w ostateczności na mleko. Wczoraj miała koło 23 obudziła się z atakiem płaczu ale to zeby dostała czopka i zasneła u nas w łóżku później dostała eksmisje do siebie.

‹‹ 5076 5077 5078 5079 5080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ