Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To u nas takie same zabawy, czasami śpiewam jej piosenki i łaskoczę przy tym mamy siostrę szczeniaczka uczniaczka i ma fajne piosenki, które podłapałam i Jula je uwielbia:P
A vo do zębów, to pani doktor powiedziała właśnie, ze może być taki spriner z Juli i może też przez ząbki nie chce jeść, ale trzyma moją stronę i popiera to, jak rozszerzam dietę -
Czy jest jeszcze jakiś kwietniowy dzieciaczek, który nie umie sam siedzieć? Jak go posadzę to niby się utrzymuje przez jakiś czas, ale nie mogę go tak zostawić bo przewraca się na boki lub do tyłu, nie mówiąc już o samodzielnym wstaniu do pozycji siedzącej- o tym nie ma w ogóle pojęcia.
-
Moj DOmi siedzi juz super od jakichs 2 tygodni a do tego zalapal, ze mozna tez stac i jak tylko jest mozliwosc to sie podciaga.
A to siedzenie to tak z dnia na dzien prawie. Najpier wlasnie tak na poldupek siadal i sie raczka podpieral a jakies 10 dni pozniej siedzial juz normalnie.
-
Dziewczyny moglybyscie mi napisac jak wyglada u was:
1. spanie (czyli o ktorych godzinach i jak dlugie drzemki sa i o ktorej godzinie jest juz nocne spanie i jak wyglada czyli czy duzo pobudek, czy spi z wami czy w lozeczku itp?)
2. jedzenie (czyli jakie posilki kiedy i ile mniej wiecej zjadaja wasze dzieciaczki?)
-
U nas spanie podobnie jak u mimki- 10-11 pierwsza drzemka, trwa ok godziny, druga miedzy 14-15 też godzinę. Usypiam go ok 19.20, do 20 zwykle już zasypia, śpimy do ok 7, czasem 8.
Jedzenie- rano cyc, przed 10 cyc, po drzemce ok 12-13 cały duży słoik z mięskiem lub rybą, a potem różnie. Czasem daję butelkę z rozcienczonym z wodą sokiem jabłkowym hipp i popija po trochu. Po drzemce cyc, a ok 17 kaszka bezmleczna ryżowo-kukurydziana z dodatkiem połowy słoiczka z owocami gerber (taki przepis na opakowaniu kaszki). Czasem zamiast kaszki też cyc. W międzyczasie ale nie codziennie chrupki kukurydziane. Potem cyc na zasypianie. No i w nocy budzi się przeważnie raz, czasem dwa na karmienie. -
nick nieaktualnyU nas to wygląda tak :
1. Wstajemy tak średnio koło 7-8. O 10/11 mamy 1 drzemkę która trwa 30 minut. Kolejna drzemka jest koło 13/14 też trwa 30 minut. Koło 16 mamy kolejna drzemke ona średnio trwa 40-50 minut.
2. Jak wstajemy jemy mleko 120 ml. O 10 jemy 2 śniadanko - jajecznice,twaróg, kanapkę, owsiankę, jogurt, serek itp. O 13 jemy obiad 220 gram to co jej ugotuje. Ok 16 jemy deserek, budyń, owoc,kisiel.O 19 jemy mleko na dobranoc. W miedzy czasie dostaje jakiegoś chrupka, biszkopt. W ostatnio znów zaczeła się budzić w nocy to dostaje 90 ml mleka. -
Hej
Pamiętacie mnie jeszcze? Dawno mnie tu nie było, ale teraz będę zaglądać częściej. Wróciłam, by podzielić się z Wami nowinką. Ninka będzie miała rodzeństwo
Buziaczki dla wszystkich kwietniówkowych maluchów ;**PsotkaKotka, AlicjaaA, Aguś86, mimka84, Krysti ~~>, Amy_, olka30, Jaga, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Psotka, mój też często budzi się w nocy, więc nie jesteś sama
Czy są tu dzieci korzystające już z pchaczy? Jeśli tak, to kiedy zaczęły? Synek od kilku dni staje przy rzeczach znajdujących się mniej więcej na wysokości jego kolan (bujaczek, ja leżąca) i próbuje przestawiać nóżki do przodu. Do mebli znajdujących się wyżej wyciąga rączki, ale jeszcze nie daje rady się złapać. Nie wiem czy to już dobry moment na pchacz, czy jeszcze się wstrzymać. Dostałby go wtedy na Gwiazdkę
Edit: Po wysłaniu postu przeczytałam - Klaudia gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 11:41