Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny Udało się za drugim razem.
JoD Nina chce już chodzić trzymana pod paszki/rączki. Stawia kroczki. Dostaliśmy w weekend pchacza, ale boję się jej puścić samej. Myślałam, że te kółka mają jakiś spowalniacz, a one kręcą się jak szalone. Nie chcę, żeby upadła i obiła sobie ryjek -
Klaudia gratki wielkie i zazdroszczę. Ja tez marze o drugim bobasku ,niewielkiej różnicy wieku . Ale niestety nie mam warunkow. Moze za jakieś 3 lata...
-
Klaudia :*
Psotka u nas pobudka 7-8, potem kolo 11 drzemka nr 1 okolo 20 minut, okolo 15-16 drzemka nr 2 okolo 20 minut, 19 kapanie, do 20 juz spi. Spi cala noc do 5-6, a pozniej dosypia do 7-8.
Jedzenie 5-6 mleko 150ml, 9-10 mleko 150ml, 13-14 obiadek domowy 200-220g, 16-17 deserek maly sloiczek lub pol duzego- jak chce to caly duzy, ale rzadko,, 19-19.30 kaszka przed snem wypija 190-230 ml. -
Hej kobitki!
U mnie problem, Ignaś po piersi wszysto chlusta mi i byłam u lekarza . Wszystko ok ,ani gorączki ,ma apetyt i niewiem .
Jak nie przejdzie do jutra to mam wizyte o 12 u naszej pani doktor .
Doradzcie mi coś,może wasze dzieci tak miały!
Pozdrawiam
-
Wlaśnie się pobudziliśmy ! Mi w brzuchu jeździ straszne az boli i na wymioty bierze!
Ignaś kupsko walnoł takie i wymiotował!
Jelitówka nas dotkneła .Ja juz tab wzielam na jelitówke ,ale mój syncio się męczy .
Do pani doktor pojde pewnie coś da mu!
Czuje się bezradna i chlopa nie ma jeszcze -
Z Ignacym lepiej zjadł dwa razy i nie cofnoł!
Oby to już koniec ! Nie mam siły
Pozdrawiam was ciepło
Już wnet święta pierwsza choinka będzie ubierana z Ignaśiem w tym roku no i wy z waszymi skarbami ❤️
Mikołaj coraz bliżej co kupujecie swoim dzieciaczkom !
-
Psotka u nas to wygląda tak :
1. Podudka 7-8. Potem 1 drzemka koło 10, która trwa od 30min do godziny. Druga drzemka jest koło 13 i trwa 30 minut. Trzecia drzemka (raz jest raz jej nie ma) koło 17 i trwa ok. 40min. ANtek zasypia na noc około 20. Ostatnio w nocy często się budzi, Śpi w nami w łóżku
2. Pierwsze śniadanie ok. 8 - 120/150ml mleka
Drugie śniadanie ok.11 - kaszka z owocami
Domowy obiadek - ok.14/15
Deserek owocowy - ok.17/18
Kolacja ok.19.30 - mleko 180/210ml
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 23:20
Krysti ~~> lubi tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
A u nas totalna bezregulacja . Jedynie na noc spać chodzimy między 19 a 20h. a tak raz śpi do 5:50 raz do 7:30. Raz budzi się co 1,5h a raz co 4. Czasem w nocy piję ok 200 ml wody, czasem prawie 500 ml mleka wychyli. Za dnia czasem ma 1 drzemkę, czasem 2. Nigdy w ciągu dnia nie śpi łącznie wiecej niż 2h.
Jedzenie też nijak. Na śniadanie bułka z masłem bo odmawia kaszki i mleka. Poza tym jesli ja chcę zjeść śniadanie to ona musi równolegle coś jeść inaczej się nie da. I bułka jest genialna tutaj . Potem po 2h jakiś owoc, koło 13-14h zupka, koło 16h deserek, koło 18h kończymy zupkę i na sen mleko.
Bywa u nas tak, że jak zje mleko w nocy o 3h to potem bułkę je dopiero o 9h. Wdala się w męża w ten tryb z jedzeniem.
Nawet pytałam pediatry czy to normalne takie nocne jedzenie,czy próbować coś zmieniać. I pediatra orzekła ze nie ma nadwagi i trzeba uszanować. -
Hej u nas dobrze ,wygrali my z jelitôwką razem .
Pani doktor nam dała acidolac baby i Floridral baby w proszku ,to z odciągniętym mlekiem ze szczykawki podawałam Ignacemu.
Mnie tabletki i syrop dała .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 18:11
-
Hej dziewczyny, dawno mnie nie było bo totalnie nie mam czasu
Klaudia, gratulacje!! super, że będziecie mieli kolejne maleństwo
Krysti współczuje przejść, u nas też od 3 dni gorączka... chyba trzeci ząbek idzie, choć przy pierwszych dwóch Piotruś był tylko marudny, nie miał gorączki ani żadnych innych objawów.
Psotka, u nas noce fatalne niestety już od dawna. Ostatnia była mega fatalna ale to przez gorączkę pewnie. A tak to Piotruś się budzi co 1,5- 2 h. Czasem wystarczy go chwilę pobujać i zasypia, a czasem chce jeść. Głodomorek małyKrysti ~~> lubi tę wiadomość
-
Hello ale tu cisza
Wątek powoli umiera czy co???
Mój Marcelo raczkuje pięknie, staje przy meblach więc nie mam czasu na nic do tego na zmianę mi dzieci chorują, mam nadzieję że w styczniu będzie lepiej i córka przestanie mi przynosić zarazki z przedszkola....
Mój gagatek nie chce pić wody, soczkow czy herbatek przez butle tylko łyżeczka muszę mu dawać, mam twardy niekapek to wcale nie wie o co w nim chodzi.... może miękki kupię ale w sumie nie wiem czy jest sens bo z butli nie chce, jak tam u was z tym piciem jest??zaznaczam ze mleko z butelki normalnie pije, cudak mi się trafił jednym słowem....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 23:30
Krysti ~~> lubi tę wiadomość