Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie stoliki edukacyjne? Możecie jakiś polecić? :)

relgi09k7rgp63rp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jod mam smily play po córce. Jest super :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas akcja remont zakończona, teraz przeprowadzka trwa. Mam ciężko z małym, bo po dniu spedzonym w nowym mieszkaniu ma tyle wrażeń, że jak wracamy to ma problemy z zaśnięciem. Od kilku dni to samo, teraz też ponad 2 godz usypiania..

Tomek za wodą nie przepada, za to wodę z odrobiną soku jabłkowego hipp uwielbia i wypija nawet po 120 ml w ciagu dnia, ale nie daję mu codziennie.

Stolika edukacyjnego jeszcze nie mamy, ale już też się powoli rozgladam.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po corce Fisher Price stolik edukacyjny też jest super i niezniszczalny, co córką z nim nie robiła... :P
    Alicja u mnie nie problem w piciu tylko z czego, łyżeczka ok a butle już niekoniecznie, artysta mój kochany :D
    A wy musicie małego brać ze sobą skoro mu nie służy????czy nie ma z kim zostawic???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 23:55

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieci już się interesują tymi stolikami? :)

relgi09k7rgp63rp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, dziś już jeździliśmy na zmiany- najpierw ja sprzątać, potem mąż z kartonami, żeby mały nie musiał. Ale tak dłużej schodzi wszystko. Na weekend nie było mojej mamy, a teściowa zgodziła się nim zająć, ale tam gdzie ja będę bo bała się zostać z nim sama u siebie. Mam nadzieje, że do końca tego tygodnia wszystko ogarniemy i już tam zostaniemy :-)

A co do picia, to u mnie woda też jeśli łyżeczką dam to wypije bo to atrakcja dla niego, a z butli nie, ale już sok jabłkowy może być i z butli.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie.Woda blee bo gorzka bez smaku a juz sok rozcieńczony z butli wypije.Z łyżeczki nie próbowałam ale kurde tyle zabawy by z tym było żeby się napił

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • annika Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez tak samo, wode wezmie lyk i koniec, ale jak woda podbarwiona soczkiem, nawet troszeczke, to wypije wiecej. U nas ladnie wypije wode/soczek z butelki, kubka niekapka, ale MM dalej nie wypije z butli, juz stracilam nadzieje, ze moje dziecko bedzie pilo MM (choc kaszke na MM zje) i dalej karmie piersia.
    Dziewczyny karmiace piersia, jak czesto jeszcze karmicie dzieciaczki? Ja tak 3 razy w ciagu dnia i w nocy roznie - 2-4 razy, zalezy jak czesto Emi sie obudzi w nocy.
    A jak gotujecie zupki/obiadki, gdzie kupujecie skladniki? W jakichs sklepach bio czy normalnie, w warzywniaku, miesnym? Ja glownie uzywam sloiczkow, ale juz mam ich dosyc, chce sie przerzucic na gotowanie, czasem cos ugotuje, ale nie mam dosepu do takich lepszych warzyw czy mieska, wiec nie wiem co lepsze:/ Jak to u Was wyglada?
    Od czego najlepiej zaczac, zeby dac dziecku do reki, aby samo uczylo sie jesc, gryzc? Juz mamy 2 zabki (w koncu:) Chrupki kukurydziane juz je samo. Jablko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 10:45

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka uzywa kubka firmy Bebe due. Obecnie koncowka 6+. Kubekj est genialny - sama zaczyna juz go trzymac, a woda czy inny napoj sie nie rozlewaja:

http://www.smyk.com/bebedue-kubek-do-picia-4w1-3m,p1079981898,swiat-niemowlaka-p

Soczkow nie lubi za bardzo,pije wode w mega ilosciach lub herbatke z dzikiej rozy.

1usagu1ro3mz6qy5.png

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dała banana. Jest miekki i dlugi :)Daje tez kajzerkę, próboałam ser zółty hohlanda cheddar i mieso kurczaka. Sa tez dla dzieci od 7 miesiaca ciasteczka a od 9 herbatniki.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno banan nie jest zbyt dobry na początek, ponieważ jest właśnie za miękki i dziecko zamiast zjeść, to go rozgniata. No i chyba z bananem jest większe ryzyko zadławienia. Ja polecam blog: http://alaantkoweblw.pl/ Tutaj jest sporo fajnych informacji na temat rozszerzania diety. Jak zacząć, różne przepisy itd. :)

relgi09k7rgp63rp.png

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz jedyny problem z babene jest taki ze mała go rozmasla w raczkach i sie niem bawi a nie je. Jak ma za duzy kawale w buzi to wypluwa.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ignaś môj dostał od mikołaja stolik edukacyjny,jest super :) trzeba pilnować go bo wstaje przynim .
    Ja karmie Piersią i go często karmie plus zupki na mięśie Indyczym i ziemniaki z sosem uwielbia :D
    Ja się zastanawiam czy nie kupić kubeczka z lovi ! Może zacznie sam pić ,nie prôbowałam jeszcze .Wody czy sokôw nie pije wogôle jeszcze! Ale zaczne mu podawać coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 18:44

1usai09kjz0kxoir.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, z bananem może być niebezpiecznie. U mnie Tomek swoim jednym zębem tak ugryzł tego miękkiego banana, że miał w buzi wielki kawał. W panice wygarnialam mu palcem z ust, bo on nawet ziarenkiem ryżu ze sloiczka z obiadku się potrafi zakrztusić.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj pomodorowa z ryżem była i jadł ładnie ryż .Wcześniej też tak ja Alicja u ciebie z tym ryżem.
    Banana mu nie dawałam jeszcze tak normalnie,zawsze łyzeczką skrobie i daje ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 06:48

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My taki mamy stolik ,co za firma nie wiem bo wyrzucilam opakowanie!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9cf9ddd1f4f.jpg

1usai09kjz0kxoir.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a ja tez sie nad nim Krysti zastanawiam tylko przerazaja mnie te wysokosci tych stolikow niby 20cm to moj Adam jak bedzie stal to Go krzyz będzie bolał, bo tak sie bedzie musial schylac. Krysti ile ma wysokosci ten stolik faktycznie? Fajny jest? Warto kupic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 08:03

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda damo to jest stolik dla młodszych dzieci raczej i przy nim się siedzi. Basia go uwielbia ale ma go już ze 2-3 miesiące i jeśli chcesz kupić stolik teraz to raczej dedykowany starszym dzieciom czyli taki przy którym się stoi ;) no i ten to raczej takie pianinko z odglosami a stoliki edukacyjne robią dużo więcej. Ja mam fp i on czyta, śpiewa piosenki, uczy kolorów i cyferek w 2 językach i jak chcesz coś na dłużej to raczej w ta stronę idź ;)

Aguś86, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te stoliki są takie niskie ;)

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niskie są ,nasz może ma z 20 cm nie więcej ,Ignaś przy nim siedzi i czasem wstaje podpiera :D
    On ma też taką dużą kostke ,i powiem że się bawi nią lepiej jak tym stolikiem :)ale ten stolik ma wade ! Bo nózki nie stabilne są!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b43bc2ee74bb.jpg
    Polecam kostke bo jest wyzsza, albo jak shimmerlip mówi stoliki są jeszcze bardziej wypaśne ,napewno młodadamo coś wybierzesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:15

1usai09kjz0kxoir.png
‹‹ 5080 5081 5082 5083 5084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ