Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! U nas akcja remont zakończona, teraz przeprowadzka trwa. Mam ciężko z małym, bo po dniu spedzonym w nowym mieszkaniu ma tyle wrażeń, że jak wracamy to ma problemy z zaśnięciem. Od kilku dni to samo, teraz też ponad 2 godz usypiania..
Tomek za wodą nie przepada, za to wodę z odrobiną soku jabłkowego hipp uwielbia i wypija nawet po 120 ml w ciagu dnia, ale nie daję mu codziennie.
Stolika edukacyjnego jeszcze nie mamy, ale już też się powoli rozgladam. -
Ja mam po corce Fisher Price stolik edukacyjny też jest super i niezniszczalny, co córką z nim nie robiła...
Alicja u mnie nie problem w piciu tylko z czego, łyżeczka ok a butle już niekoniecznie, artysta mój kochany
A wy musicie małego brać ze sobą skoro mu nie służy????czy nie ma z kim zostawic???Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 23:55
-
Iwonka, dziś już jeździliśmy na zmiany- najpierw ja sprzątać, potem mąż z kartonami, żeby mały nie musiał. Ale tak dłużej schodzi wszystko. Na weekend nie było mojej mamy, a teściowa zgodziła się nim zająć, ale tam gdzie ja będę bo bała się zostać z nim sama u siebie. Mam nadzieje, że do końca tego tygodnia wszystko ogarniemy i już tam zostaniemy
A co do picia, to u mnie woda też jeśli łyżeczką dam to wypije bo to atrakcja dla niego, a z butli nie, ale już sok jabłkowy może być i z butli. -
U nas podobnie.Woda blee bo gorzka bez smaku a juz sok rozcieńczony z butli wypije.Z łyżeczki nie próbowałam ale kurde tyle zabawy by z tym było żeby się napił
-
u nas tez tak samo, wode wezmie lyk i koniec, ale jak woda podbarwiona soczkiem, nawet troszeczke, to wypije wiecej. U nas ladnie wypije wode/soczek z butelki, kubka niekapka, ale MM dalej nie wypije z butli, juz stracilam nadzieje, ze moje dziecko bedzie pilo MM (choc kaszke na MM zje) i dalej karmie piersia.
Dziewczyny karmiace piersia, jak czesto jeszcze karmicie dzieciaczki? Ja tak 3 razy w ciagu dnia i w nocy roznie - 2-4 razy, zalezy jak czesto Emi sie obudzi w nocy.
A jak gotujecie zupki/obiadki, gdzie kupujecie skladniki? W jakichs sklepach bio czy normalnie, w warzywniaku, miesnym? Ja glownie uzywam sloiczkow, ale juz mam ich dosyc, chce sie przerzucic na gotowanie, czasem cos ugotuje, ale nie mam dosepu do takich lepszych warzyw czy mieska, wiec nie wiem co lepsze:/ Jak to u Was wyglada?
Od czego najlepiej zaczac, zeby dac dziecku do reki, aby samo uczylo sie jesc, gryzc? Juz mamy 2 zabki (w koncu:) Chrupki kukurydziane juz je samo. Jablko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 10:45
-
Natalka uzywa kubka firmy Bebe due. Obecnie koncowka 6+. Kubekj est genialny - sama zaczyna juz go trzymac, a woda czy inny napoj sie nie rozlewaja:
http://www.smyk.com/bebedue-kubek-do-picia-4w1-3m,p1079981898,swiat-niemowlaka-p
Soczkow nie lubi za bardzo,pije wode w mega ilosciach lub herbatke z dzikiej rozy. -
Podobno banan nie jest zbyt dobry na początek, ponieważ jest właśnie za miękki i dziecko zamiast zjeść, to go rozgniata. No i chyba z bananem jest większe ryzyko zadławienia. Ja polecam blog: http://alaantkoweblw.pl/ Tutaj jest sporo fajnych informacji na temat rozszerzania diety. Jak zacząć, różne przepisy itd.
-
Witam
Ignaś môj dostał od mikołaja stolik edukacyjny,jest supertrzeba pilnować go bo wstaje przynim .
Ja karmie Piersią i go często karmie plus zupki na mięśie Indyczym i ziemniaki z sosem uwielbia
Ja się zastanawiam czy nie kupić kubeczka z lovi ! Może zacznie sam pić ,nie prôbowałam jeszcze .Wody czy sokôw nie pije wogôle jeszcze! Ale zaczne mu podawać coś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 18:44
-
No właśnie, z bananem może być niebezpiecznie. U mnie Tomek swoim jednym zębem tak ugryzł tego miękkiego banana, że miał w buzi wielki kawał. W panice wygarnialam mu palcem z ust, bo on nawet ziarenkiem ryżu ze sloiczka z obiadku się potrafi zakrztusić.
-
Ooo a ja tez sie nad nim Krysti zastanawiam tylko przerazaja mnie te wysokosci tych stolikow niby 20cm to moj Adam jak bedzie stal to Go krzyz będzie bolał, bo tak sie bedzie musial schylac. Krysti ile ma wysokosci ten stolik faktycznie? Fajny jest? Warto kupic?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 08:03
Krysti ~~> lubi tę wiadomość
-
Młoda damo to jest stolik dla młodszych dzieci raczej i przy nim się siedzi. Basia go uwielbia ale ma go już ze 2-3 miesiące i jeśli chcesz kupić stolik teraz to raczej dedykowany starszym dzieciom czyli taki przy którym się stoi
no i ten to raczej takie pianinko z odglosami a stoliki edukacyjne robią dużo więcej. Ja mam fp i on czyta, śpiewa piosenki, uczy kolorów i cyferek w 2 językach i jak chcesz coś na dłużej to raczej w ta stronę idź
Aguś86, Krysti ~~> lubią tę wiadomość
-
Niskie są ,nasz może ma z 20 cm nie więcej ,Ignaś przy nim siedzi i czasem wstaje podpiera
On ma też taką dużą kostke ,i powiem że się bawi nią lepiej jak tym stolikiem :)ale ten stolik ma wade ! Bo nózki nie stabilne są!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b43bc2ee74bb.jpg
Polecam kostke bo jest wyzsza, albo jak shimmerlip mówi stoliki są jeszcze bardziej wypaśne ,napewno młodadamo coś wybierzesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:15