Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze Ty mozesz, bo ten jad kielbasiany to u Ciebie bylby neutralizowany. Tutaj tylko ewentualnie kwestia rozważenia jako alergenu. Ale jaj jesz od dwoch tygodni i jest ok to chyba przeszkod brak ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annika wrote:
    Dziewczyny, a jak jest z jedzeniem miodu przez karmiaca mamusie? Jecie? Ja zaczelam jesc miod jakies 2 tyg temu i sie zastanawiam teraz czy to moze szkodzic?
    W szkole rodzenia nam mówili, żeby jeść normalnie, miód też a eliminować z diety jak się coś dzieje.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś wiem ! Dlatego będe ostrożna, wczoraj po tym bananie wymiotowal pare razy ,co go na karmiłam to na podloge wszystko ! Dziś okey ! Tak lubiał banany a tu nagle takie rzeczy ! Byłam u lekarza z nim dziś ,pani doktor kazała nie dawać mu bananów wogóle .No i zrobimy test i się upewnimy.

1usai09kjz0kxoir.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, dziękujemy;) poza niejedzeniem wszystko ok, chociaż coraz chętniej próbuje nowości, ale dalej tylko trzymane w łapce, papki beeee... Dobrze też, że mam wsparcie w naszej pediatrze ;) a jak Szymuś?

Ja się nie udzielam ostatnio, bo mam zszargane nerwy (mieszkanie jeszcze chwilkę z Teściami, ale już widać światełko w tunelu!), a jak czytam forum i widzę podwójne zmiękczenie, to źle to działa na moją psychikę... Szkodzi mi tak, jak miód dziecku może :P więc wolę nic nie pisać, żeby nie było znowu, że się czepiam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 15:58

shimmer_lip, Aguś86, Angela89, Gosha, Robotka1 lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymuś dobrze. Mial kilka bardzo marudnych dni i kilka nocy z pobudkami. Bylam przekonana, ze zabek tuz tuz (od jakiegos miesiaca ma biala kropke w miejscu dolnej prawej jedynki), ale zabka nadal nie ma. Nie wiem czy cos ruszylo czy nie, bo oprocz marudzenia to wszystko bylo normalnie. Tak wiec stan zabkow nadal zero.
    2 tygodnie temu na szczepieniu wazyl 7200, sama go zmierzylam i ma 69 cm.
    Na jego jedzenie nie moge narzekac, bo zje kazdy obiadek ktory mu ugotuje, mleko, kaszke. Jeszcze miesiac temu odrzucal owocki i z dnia na dzien mu sie odmienilo :) 3, 5 miesiaca walczylam i probowalam mu dawac, a plul az w koncu chyba sie przekonal ;) Teraz zjada caly duzy sloiczek dziennie i moglam "wyrzucic" jedna porcje mleka ;)
    Moze i Julka sie w końcu przekona? :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki test Krysti?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś !dopiero na przyszły tydzień do alergologa jedziemy ! U nas okey ,czekam na mężulka bo dziś ze Szkocji wyjeżdza:) no i na nowy asortyment ubranek Ignacego z tamtąd:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:49

1usai09kjz0kxoir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf ja to alergie mam na głupotę aż wysypki dostałam :D

mf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś 10 miesięcy kończymy ! :) Jak ten czas leci :)

Aguś86, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaalooo! Ale mnie tu długo nie było. o.o A widzę dziewczyny dzielnie dają radę. :) Mamy się dobrze, Julo prawie raczkuje, prawie siada i mało gada. Tylko eee i eeej. :P

Aguś86, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti kiedy mężatką zostałaś? :)

• Gosha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez nie w temacie!
    Krystyna! Za mąż wyszłaś i sie nie chwalisz? Nie ładnie koleżanko ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Krysia gratki!!! Dawaj foty :)

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja wieki mnie tu nie było, ale tu cicho:/
    Dzieciaczki rosną. Nikus juz ma 8 miesiecy, sam siedzi, nie raczkuje, nie chodzi, duzo gaworzy po swojemu.

Krysia gratulacje zamążpójścia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 00:18

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ! :)jeszcze ślubu nie było ,w marcu będzie ! Ale już mówię mężulek :) a mój mówi na mnie żonka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 12:21

Lwica lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia to Ty nie masz ślubu??? Jak pisałyśmy w ciąży to byłam przekonana że jesteście małżeństwem, tym bardziej że pamiętam jak do Anki pisałaś że się jej dziwisz że żyje bez ślubu. No to jestem w szoku. Ignaś ma już tyle miesięcy i tak w grzechu żyjecie?

mf, Robotka1, Amy_, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, w marcu dopiero... Ktoś tu plotę puścił, chyba dlatego ze nspisalaś "mężulek" ;)
    Ktorego marca? Macie juz wszystko załatwione? Sala, suknia itp? Pochwał sie pierścionkiem zaręczynowym matka!

A Kuba dzisiaj kończy 9 miesiecy :) cały dzien tylko mama i mama, ale uwielbiam to słowo w jego ustach, nawet jesli powtórzone pierdylion razy :D
    A wczoraj spotkałam się z Rudzią i Sofijką, było rewelacyjnie!!!

mf, misia83, Angela89, JoD, AlicjaaA, Aguś86, weronika86 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! O ja też myślałam, że Kristy ze swoim są małżeństwem. O to się niedługo ślub szykuje. A weselicho będzie? :-)

U nas wczoraj skończony 8 miesiąc, a Tomek od 3 dni i nocy daje mi nieźle popalić, chyba górne jedynki będą szły, mam hardcore do tego stopnia, że mąż mi wczoraj w nocy kawę robił, bo bym padła z małym na rękach.

A z dobrych wieści to od soboty mieszkamy już w nowym mieszkanku. Jest cudownie!! Dzis dotarła jeszcze lanapa do salonu, więc już w ogóle jestem happy :-) No i muszę się pochwalić, że Tomek od pierwszego dnia tu śpi już tylko w swoim łóżeczku. Co prawda bardzo mi go brakuje w nocy, no i do karmienia muszę wstawać i siadać na fotel, ale mam wrażenie, że on też się lepiej wysypia, gdy może się rozłożyć sam u siebie. Udało się dzieki zamontowaniu płoz do bujania łóżeczkiem. Odkładam go na wpół spiacego po karmieniu, przy odkładaniu zaczyna płakać, a po dwóch zakołysaniach od razu odpływa. Bujam tak ze dwie minuty i dziecko śpi :-)

Gosha, co tam u Rudzi i Sofijki? Dawno tu nie zaglądała a szkoda, bo bardzo sympatyczka z niej mamuśka :-)

mimka84 lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti gratuluję ślubu, koniecznie pochwal się jak wygladaliscie :)

Alicja pewnie fajnie już być u siebie :) zazdroszczę że Tomuś sam śpi, ja próbuję Wojtka w łóżeczku usypiam ale i tak kończy się ze śpi że mną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:43

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna ja też myślałam że Ty dawno po ślubie no no wiesz co :) Pochwal się swoim pierscionkiem :) Opowiedz o zaręczynach :)

Aguś86, misia83, Amy_ lubią tę wiadomość

‹‹ 5082 5083 5084 5085 5086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ