X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze Ty mozesz, bo ten jad kielbasiany to u Ciebie bylby neutralizowany. Tutaj tylko ewentualnie kwestia rozważenia jako alergenu. Ale jaj jesz od dwoch tygodni i jest ok to chyba przeszkod brak ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annika wrote:
    Dziewczyny, a jak jest z jedzeniem miodu przez karmiaca mamusie? Jecie? Ja zaczelam jesc miod jakies 2 tyg temu i sie zastanawiam teraz czy to moze szkodzic?
    W szkole rodzenia nam mówili, żeby jeść normalnie, miód też a eliminować z diety jak się coś dzieje.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś wiem ! Dlatego będe ostrożna, wczoraj po tym bananie wymiotowal pare razy ,co go na karmiłam to na podloge wszystko ! Dziś okey ! Tak lubiał banany a tu nagle takie rzeczy ! Byłam u lekarza z nim dziś ,pani doktor kazała nie dawać mu bananów wogóle .No i zrobimy test i się upewnimy.

1usai09kjz0kxoir.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, dziękujemy;) poza niejedzeniem wszystko ok, chociaż coraz chętniej próbuje nowości, ale dalej tylko trzymane w łapce, papki beeee... Dobrze też, że mam wsparcie w naszej pediatrze ;) a jak Szymuś?

Ja się nie udzielam ostatnio, bo mam zszargane nerwy (mieszkanie jeszcze chwilkę z Teściami, ale już widać światełko w tunelu!), a jak czytam forum i widzę podwójne zmiękczenie, to źle to działa na moją psychikę... Szkodzi mi tak, jak miód dziecku może :P więc wolę nic nie pisać, żeby nie było znowu, że się czepiam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 15:58

shimmer_lip, Aguś86, Angela89, Gosha, Robotka1 lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymuś dobrze. Mial kilka bardzo marudnych dni i kilka nocy z pobudkami. Bylam przekonana, ze zabek tuz tuz (od jakiegos miesiaca ma biala kropke w miejscu dolnej prawej jedynki), ale zabka nadal nie ma. Nie wiem czy cos ruszylo czy nie, bo oprocz marudzenia to wszystko bylo normalnie. Tak wiec stan zabkow nadal zero.
    2 tygodnie temu na szczepieniu wazyl 7200, sama go zmierzylam i ma 69 cm.
    Na jego jedzenie nie moge narzekac, bo zje kazdy obiadek ktory mu ugotuje, mleko, kaszke. Jeszcze miesiac temu odrzucal owocki i z dnia na dzien mu sie odmienilo :) 3, 5 miesiaca walczylam i probowalam mu dawac, a plul az w koncu chyba sie przekonal ;) Teraz zjada caly duzy sloiczek dziennie i moglam "wyrzucic" jedna porcje mleka ;)
    Moze i Julka sie w końcu przekona? :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki test Krysti?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś !dopiero na przyszły tydzień do alergologa jedziemy ! U nas okey ,czekam na mężulka bo dziś ze Szkocji wyjeżdza:) no i na nowy asortyment ubranek Ignacego z tamtąd:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:49

1usai09kjz0kxoir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf ja to alergie mam na głupotę aż wysypki dostałam :D

mf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś 10 miesięcy kończymy ! :) Jak ten czas leci :)

Aguś86, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaalooo! Ale mnie tu długo nie było. o.o A widzę dziewczyny dzielnie dają radę. :) Mamy się dobrze, Julo prawie raczkuje, prawie siada i mało gada. Tylko eee i eeej. :P

Aguś86, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti kiedy mężatką zostałaś? :)

• Gosha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez nie w temacie!
    Krystyna! Za mąż wyszłaś i sie nie chwalisz? Nie ładnie koleżanko ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Krysia gratki!!! Dawaj foty :)

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja wieki mnie tu nie było, ale tu cicho:/
    Dzieciaczki rosną. Nikus juz ma 8 miesiecy, sam siedzi, nie raczkuje, nie chodzi, duzo gaworzy po swojemu.

Krysia gratulacje zamążpójścia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 00:18

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ! :)jeszcze ślubu nie było ,w marcu będzie ! Ale już mówię mężulek :) a mój mówi na mnie żonka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 12:21

Lwica lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia to Ty nie masz ślubu??? Jak pisałyśmy w ciąży to byłam przekonana że jesteście małżeństwem, tym bardziej że pamiętam jak do Anki pisałaś że się jej dziwisz że żyje bez ślubu. No to jestem w szoku. Ignaś ma już tyle miesięcy i tak w grzechu żyjecie?

mf, Robotka1, Amy_, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, w marcu dopiero... Ktoś tu plotę puścił, chyba dlatego ze nspisalaś "mężulek" ;)
    Ktorego marca? Macie juz wszystko załatwione? Sala, suknia itp? Pochwał sie pierścionkiem zaręczynowym matka!

A Kuba dzisiaj kończy 9 miesiecy :) cały dzien tylko mama i mama, ale uwielbiam to słowo w jego ustach, nawet jesli powtórzone pierdylion razy :D
    A wczoraj spotkałam się z Rudzią i Sofijką, było rewelacyjnie!!!

mf, misia83, Angela89, JoD, AlicjaaA, Aguś86, weronika86 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! O ja też myślałam, że Kristy ze swoim są małżeństwem. O to się niedługo ślub szykuje. A weselicho będzie? :-)

U nas wczoraj skończony 8 miesiąc, a Tomek od 3 dni i nocy daje mi nieźle popalić, chyba górne jedynki będą szły, mam hardcore do tego stopnia, że mąż mi wczoraj w nocy kawę robił, bo bym padła z małym na rękach.

A z dobrych wieści to od soboty mieszkamy już w nowym mieszkanku. Jest cudownie!! Dzis dotarła jeszcze lanapa do salonu, więc już w ogóle jestem happy :-) No i muszę się pochwalić, że Tomek od pierwszego dnia tu śpi już tylko w swoim łóżeczku. Co prawda bardzo mi go brakuje w nocy, no i do karmienia muszę wstawać i siadać na fotel, ale mam wrażenie, że on też się lepiej wysypia, gdy może się rozłożyć sam u siebie. Udało się dzieki zamontowaniu płoz do bujania łóżeczkiem. Odkładam go na wpół spiacego po karmieniu, przy odkładaniu zaczyna płakać, a po dwóch zakołysaniach od razu odpływa. Bujam tak ze dwie minuty i dziecko śpi :-)

Gosha, co tam u Rudzi i Sofijki? Dawno tu nie zaglądała a szkoda, bo bardzo sympatyczka z niej mamuśka :-)

mimka84 lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti gratuluję ślubu, koniecznie pochwal się jak wygladaliscie :)

Alicja pewnie fajnie już być u siebie :) zazdroszczę że Tomuś sam śpi, ja próbuję Wojtka w łóżeczku usypiam ale i tak kończy się ze śpi że mną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:43

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna ja też myślałam że Ty dawno po ślubie no no wiesz co :) Pochwal się swoim pierscionkiem :) Opowiedz o zaręczynach :)

Aguś86, misia83, Amy_ lubią tę wiadomość

‹‹ 5082 5083 5084 5085 5086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ