X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!! U nas trwa koszmar bezsenności. Od prawie 2 tyg moje dziecko robi sobie przerwę w spaniu od 1.30 do prawie 4 rano, a potem śpi góra do 7 rano. Od wczoraj też drzemki w dzień trwają po 10-15 min po dlugim usypianiu. Dopiero ok 15 pośpi ze 2 godz. No masakra, chodzę jak zombie. Wściekła, zmęczona i niewyspana... Mam nadzieję, że to chwilowy kryzys. Nie podejrzewam raczej żadnej choroby u niego.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ,u nas Ignaś też od tygodnia w nocy o 2 się budzi ale pol godz i śpi ,,bawi się w kojcu :)
    Zęby mu wychodzą ,może przez to ! Albo za wczesnie spac chodzi !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 19:21

1usai09kjz0kxoir.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nie jesteś sama, u nas też noce do idealnych nie należą. Idą nam górne jedynki, także obstawiam, że to główny winowajca...

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co polecacie na kaszel suchy!coś mi podkaszluje na noc ,jak bedzie wiecej to lekarz jutro z rana !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 20:36

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd Ignacy raczkuje moje ręce odpoczywają,gorzej będzie jak zacznie chodzić :D
    Zastanawiam się czy nocnika już nie kupić i sadzać Ignacego po jedzeniu pićiu !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 20:45

1usai09kjz0kxoir.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyżaliłam się wam i już ta noc był ok, tylko jedna pobudka ok 2 na jedzenie i od razu zasnął.

Kristy,a propos twojego postu przed edycją- ludzie są różni i nie mamy wpływu na to gdy wybieramy sobie męża kto stanie się jeszcze naszą rodziną- teściów niestety się nie wybiera. Zacisnij zęby i wytrzymaj jeszcze trochę, skoro już niedługo twój wraca.

Kupiłam dziś dla Tomka jako prezent pod choinkę od dziadków stolik edukacyjny z fisher price bo był w pepco za 149,90 zł. Jest fajny bo chyba trochę wyższy niż te o których pisalyscie. I jest na nim oznaczenie, że od 9 miesięcy, a na obtazku stoi przy nim takie trochę starsze dziecko. Zobaczymy czy się sprawdzi.

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, dziecko zaczyna kontrolować swoje potrzeby fizjologiczne chyba ok. 18 miesiąca, ale warto wcześniej mieć nocnik w domu, żeby mogło się z nim oswoić :)

relgi09k7rgp63rp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD, wiesz, ja podobno od 7 miesiąca życia używałam nocnika. Nie wiem na ile była to jakaś kontrola czynności fizjologicznych, a na ile regularnosc sadzania mnie na nocnik, czy stałe pory załatwiania się, ale mama mi mówiła, że od 7 miesiąca już w ogóle nie używała dla mnie pieluch, to samo w żłobku, też pieluch dla mnie nie używali. Chyba w nocnikowej kwestii byłam genialnym dzieckiem, bo nie wyobrażam sobie jeszcze sadzania Tomka na nocnik ;-)

JoD, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisałam CHYBA :) Tak gdzieś czytałam i tyle, praktyki jeszcze w tym nie mam :P Chociaż akurat o 7 mmiesięcznych dzieciach korzystających z nocnika jeszcze nie słyszałam, więc może faktycznie byłaś genialnym dzieckiem :)

relgi09k7rgp63rp.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja właśnie ! Teść mi się trafił :/ ah brak słów !
    No nocnik warto kupić ,niech się oswaja :) mi pani doktor powiedziała o tym nocniku ,mówi niech pani kupi nocnik i po kazdym jedzeniu sadzać ma nocniczek ,to pani życie uratuje ,tak mówila mi ostatnio!Bardzo dobry lekarz .Myslę sobie czy ona zwariowała ! Ale chyba nie.
    Alicja widzisz ! Mama twoja wiedziała co robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 06:31

1usai09kjz0kxoir.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! w kwestii nocnika ja się mogę wypowiedzieć, używamy od jakichś dwóch tygodni :)
    codziennie rano po przebudzeniu (i nakarmieniu oczywiście) sadzam Piotrusia i robi zazwyczaj wielkie kupsko (niesamowicie przy tym stękając, wygląda to paradnie) :D i siusiu :) później w ciągu dnia sadzam go jeszcze kilka razy (albo mąż, albo babcia) i robi siusiu. Pewnie, że tego jeszcze nie kontroluje, ale tak jak mówicie, oswaja się z nocnikiem.
    Mój 2-letni chrześniak nie umie używać nocnika, także obiecałam sobie, że zacznę uczyć Piotrusia jak najwcześniej :) narazie idzie nam wyśmienicie, z czasem zobaczymy jak to będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 11:35

Krysti ~~>, JoD, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziolko super że Piotruś taki dzielny na nocniczku :) lepiej wczesniej uczyć ,prawda!Ja też kupie nocnik ,ale to jak moj będzie w domu ,teścia nie chcem brać:/ raz był zemną w galeri to mi mruczał za uszami ,a na co ci to a na co ci tamto ! Mówię idz pochodz po swoim dziale a nie zamną łazisz ,to poszedł.

No i kaszel juz ustępuje ,wczoraj na noc dałam mu Panadol syropek i rano dziś też, a o 12 dostał wit c, Cebion kupiłam w kropelkach ,i herbatka z miodem, cytrynką i dziecko nie kaszle mi .Oby to było jakieś przejsciowe.Zrobie mu jeszcze inhalacje na noc z soli .Dziś odpuściłam spacer i w domu zostaliśmy .

Byłam tydzień temu na Jasnej Górze z Ignaśiem :) ale tam cudnie ,a ten obraz Matki Boskiej przepiękny:) Ignaś grzeczny był ,bo na mszy byliśmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 18:30

1usai09kjz0kxoir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti dałaś IgnaŚiowi herbate z MIODEM ?

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 małe łyzeczki nie pełne dałam mu ,a miodu odrobine dalam do kubka herbaty. Wiem ze dzieciom do roku się nie daje, bo mągą dostać biegunki albo alergie! Moje 3 siostry to dawaly miód normalnie ,ale koedy to było lat temu :)

1usai09kjz0kxoir.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca chodzi o alergię. Raczej o jad kielbasiany który jest w miodzie a który dorosłym nie szkodzi a dzieciom tak. No i herbata to nie jest najlepszy napój dla niemowląt.

Aguś86, Angela89, Krysti ~~>, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nie wiedziałam ! Dobrze ze duzo nie dalam miodu a herbaty nie pil wiele .To juz będe wiedzieć .

1usai09kjz0kxoir.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)
    U nas wszystko si, Kubuś w czwartek konczy 9 miesiecy! Żywe sreberko, wszędzie go pełno. Juz rozebrał choinkę :D raczkuje, wstaje, chodzi koło meble, robi papa, Tosi Tosi i mowi mama :) to by było na tyle z nowości. Wazy 8200, dalej jesteśmy na cycu :)
    Buziaki mamuśki!

Aguś86 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti Ty w takim razie bardziej uważaj dając mu nowe produkty. Ten miód to nie był najlepszy pomysł i ze względu na to co pisała Shimmer i ze względu na tą alergie. Nawet niewielka ilość może zaszkodzić.

Kubuś jaki Ty będziesz już duży chłop :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żółwim tempem, ale dobijamy do 5100 ;)
    Gdzie te czasy, że 100 stron robiło się w 3-4 dni :P
    Mf co tam u Was?

haneczka lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • annika Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Nie do końca chodzi o alergię. Raczej o jad kielbasiany który jest w miodzie a który dorosłym nie szkodzi a dzieciom tak. No i herbata to nie jest najlepszy napój dla niemowląt.

Dziewczyny, a jak jest z jedzeniem miodu przez karmiaca mamusie? Jecie? Ja zaczelam jesc miod jakies 2 tyg temu i sie zastanawiam teraz czy to moze szkodzic?

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
‹‹ 5081 5082 5083 5084 5085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ