Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!! U nas trwa koszmar bezsenności. Od prawie 2 tyg moje dziecko robi sobie przerwę w spaniu od 1.30 do prawie 4 rano, a potem śpi góra do 7 rano. Od wczoraj też drzemki w dzień trwają po 10-15 min po dlugim usypianiu. Dopiero ok 15 pośpi ze 2 godz. No masakra, chodzę jak zombie. Wściekła, zmęczona i niewyspana... Mam nadzieję, że to chwilowy kryzys. Nie podejrzewam raczej żadnej choroby u niego.
-
Wyżaliłam się wam i już ta noc był ok, tylko jedna pobudka ok 2 na jedzenie i od razu zasnął.
Kristy,a propos twojego postu przed edycją- ludzie są różni i nie mamy wpływu na to gdy wybieramy sobie męża kto stanie się jeszcze naszą rodziną- teściów niestety się nie wybiera. Zacisnij zęby i wytrzymaj jeszcze trochę, skoro już niedługo twój wraca.
Kupiłam dziś dla Tomka jako prezent pod choinkę od dziadków stolik edukacyjny z fisher price bo był w pepco za 149,90 zł. Jest fajny bo chyba trochę wyższy niż te o których pisalyscie. I jest na nim oznaczenie, że od 9 miesięcy, a na obtazku stoi przy nim takie trochę starsze dziecko. Zobaczymy czy się sprawdzi.Krysti ~~> lubi tę wiadomość
-
JoD, wiesz, ja podobno od 7 miesiąca życia używałam nocnika. Nie wiem na ile była to jakaś kontrola czynności fizjologicznych, a na ile regularnosc sadzania mnie na nocnik, czy stałe pory załatwiania się, ale mama mi mówiła, że od 7 miesiąca już w ogóle nie używała dla mnie pieluch, to samo w żłobku, też pieluch dla mnie nie używali. Chyba w nocnikowej kwestii byłam genialnym dzieckiem, bo nie wyobrażam sobie jeszcze sadzania Tomka na nocnik
JoD, Krysti ~~> lubią tę wiadomość
-
Dlatego napisałam CHYBA Tak gdzieś czytałam i tyle, praktyki jeszcze w tym nie mam Chociaż akurat o 7 mmiesięcznych dzieciach korzystających z nocnika jeszcze nie słyszałam, więc może faktycznie byłaś genialnym dzieckiem
Krysti ~~> lubi tę wiadomość
-
Alicja właśnie ! Teść mi się trafił ah brak słów !
No nocnik warto kupić ,niech się oswaja mi pani doktor powiedziała o tym nocniku ,mówi niech pani kupi nocnik i po kazdym jedzeniu sadzać ma nocniczek ,to pani życie uratuje ,tak mówila mi ostatnio!Bardzo dobry lekarz .Myslę sobie czy ona zwariowała ! Ale chyba nie.
Alicja widzisz ! Mama twoja wiedziała co robiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 06:31
-
o! w kwestii nocnika ja się mogę wypowiedzieć, używamy od jakichś dwóch tygodni
codziennie rano po przebudzeniu (i nakarmieniu oczywiście) sadzam Piotrusia i robi zazwyczaj wielkie kupsko (niesamowicie przy tym stękając, wygląda to paradnie) i siusiu później w ciągu dnia sadzam go jeszcze kilka razy (albo mąż, albo babcia) i robi siusiu. Pewnie, że tego jeszcze nie kontroluje, ale tak jak mówicie, oswaja się z nocnikiem.
Mój 2-letni chrześniak nie umie używać nocnika, także obiecałam sobie, że zacznę uczyć Piotrusia jak najwcześniej narazie idzie nam wyśmienicie, z czasem zobaczymy jak to będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 11:35
Krysti ~~>, JoD, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Ziolko super że Piotruś taki dzielny na nocniczku lepiej wczesniej uczyć ,prawda!Ja też kupie nocnik ,ale to jak moj będzie w domu ,teścia nie chcem brać raz był zemną w galeri to mi mruczał za uszami ,a na co ci to a na co ci tamto ! Mówię idz pochodz po swoim dziale a nie zamną łazisz ,to poszedł.
No i kaszel juz ustępuje ,wczoraj na noc dałam mu Panadol syropek i rano dziś też, a o 12 dostał wit c, Cebion kupiłam w kropelkach ,i herbatka z miodem, cytrynką i dziecko nie kaszle mi .Oby to było jakieś przejsciowe.Zrobie mu jeszcze inhalacje na noc z soli .Dziś odpuściłam spacer i w domu zostaliśmy .
Byłam tydzień temu na Jasnej Górze z Ignaśiem ale tam cudnie ,a ten obraz Matki Boskiej przepiękny:) Ignaś grzeczny był ,bo na mszy byliśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 18:30
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry mamusie
U nas wszystko si, Kubuś w czwartek konczy 9 miesiecy! Żywe sreberko, wszędzie go pełno. Juz rozebrał choinkę raczkuje, wstaje, chodzi koło meble, robi papa, Tosi Tosi i mowi mama to by było na tyle z nowości. Wazy 8200, dalej jesteśmy na cycu
Buziaki mamuśki!Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Krysti Ty w takim razie bardziej uważaj dając mu nowe produkty. Ten miód to nie był najlepszy pomysł i ze względu na to co pisała Shimmer i ze względu na tą alergie. Nawet niewielka ilość może zaszkodzić.
Kubuś jaki Ty będziesz już duży chłop
-
shimmer_lip wrote:Nie do końca chodzi o alergię. Raczej o jad kielbasiany który jest w miodzie a który dorosłym nie szkodzi a dzieciom tak. No i herbata to nie jest najlepszy napój dla niemowląt.
Dziewczyny, a jak jest z jedzeniem miodu przez karmiaca mamusie? Jecie? Ja zaczelam jesc miod jakies 2 tyg temu i sie zastanawiam teraz czy to moze szkodzic?