X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wyglądało podobnie jak u Angeli, tylko kończyło się na etapie siedzenia koło niej a jak już musiałam siedzieć ponad godzinę to stwierdziłam ze starczy bo ona się nie usypia a ja też siedzę bez sensu koło niej i nic to nie daje, zaczęłam znowu ta metodę, moja wyla nie płakała ale miała roczek gdzieś, przerwalam a później przychidzilsm częściej niż 3 minuty bo inaczej się nie dało, w dzień jakiś poszło pizniej na noc i jakiś czas był spokój, pizniej zaczęła się budzić w nocy i do nas przychodzić do lozka ale to już w swoim pokoju była moze dlatego, każdy robi jak uważa i ci jest w stanie znieść w zachowaniu swojego dziecka, moja cora tak dokazuje w dzień ze muszę mieć choć spokoju w nocy, więc jakiś tam ja nauczyłam teraz muszę z nią siedzieć tylko jak zasypia i to nie zawsze...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku juz sie boje jak to bedzie gdy my bedziemy chcieli oduczyc Adama spac w naszym lozku a nauczyć spać w swoim wyrku... mialam plany od nowego roku ale cos czuje, że mozemy szybko się poddac hmm. Największym problemem jest to, że czesto sie budzi na smoka. Spi niespokojnie i raczej szybko mu nie przejdzie a niestety nie widzi mi sie takie wstawanie tysiac razy podawac mu smoka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 14:04

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • annika Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, gratulacje, cieszymy sie z Toba:)

Pannaniedzwiedzia, wyslalam zaproszenie na priv, jak zatwierdzisz, to wysle Ci adres.

Moja spi w ciemnosci i raczej jej to nie przeszkadza. U nas z zasypianiem roznie, czasem szybko i bez problemu, a czasem my padamy, a Emilka jeszcze ma sile brykac i nie ma sily by poszla spac.

Wszystkiego najlepszego dla Adasia:)

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Domi siedzi juz stabilnie z prostymi pleckami bez podparcia. SLodko wyglada wtedy :) . Noc masakra jak zwykle...

Czy ktorejs z was dziecko spi w waszym lozku i przesypia ladnie noce?
    Czy ktorejs z was dziecko spi w swoim lozeczku i budzi sie bardzo czesto??

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dzien dobry.

Czy ktorejs z was dziecko spi w swoim lozeczku i budzi sie bardzo czesto??

Moja córeczka śpi w sowim łóżeczku i budzi się często na jedzenie. już sama nei wiem czy potrzebuje jeść w nocy,czy to przywyczajenie. Czasem ma okres ok 4 godziny, że się obudzi i przez jakiśczas musi się pobawic nim zaśnie. A wtedy ja wędruję z kołdrą do jej pokoju i śpimy razem bo sama w ciszy by się nie pobawiła. Poza tym śpi przy włączonym laptopie z ktorego grają jej kołysanki przez całą noc i ktory daje lekkie światło.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015
    https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts
    zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam.

• JoD Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny :) Trochę mnie nie było. Wróciliśmy z wyjazdu i muszę Wam powiedzieć, że było super :) Trochę się bałam, jak to będzie z takim maluchem, ale Michaś był cudowny :) Aż szkoda było wracać do tej zimnicy u nas :P

Alicjaa, mój ma aktualnie podobny problem z zasypianiem jak u Ciebie. Wcześniej było tak, że wieczorem odkładałam go do łóżeczka, a w nocy brałam do siebie. Teraz łóżeczko jest już zupełnie be. Do mojego łóżka daje się odłożyć zazwyczaj bez problemu i śpi. Nawet nie muszę być wtedy przy nim. Nie mam pojęcia, czemu mu się tak nagle przestawiło.

relgi09k7rgp63rp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD, no to mamy identycznie. Nawet dziś w dzień uspał mi się na rękach i próbowałam odłożyć do łóżeczka. Od razu oczy otwarte i ryk. Wzięłam na ręce i jeszcze rozbudzonego od razu odłożyłam do bujaka, nie musiałam bujać i zasnął. Tak samo jest jak do łóżka swojego odkładam. U mnie nienawiść do łóżeczka rozpoczęła się gdy obniżyła materac. Jakby te szczebelki nad nim go przerażały. Mam dwa pomysły na proby oswojenia z łóżeczkiem- pierwszy to dokupić taką krótką listwę boczną żeby wkręcić zamiast jednej szczebelkowej ścianki i przysunąć do swojego łóżka, czyli coś na zasadzie dostawki. A drugi pomysł to dokupić płozy do łóżeczka. Wiem, że bujanie też nie jest dobre, ale ja już wolę bujać, ale żeby udało mu się w tym łóżeczku zasnąć, albo chociaż poleżeć choć kilka minut bez wrzasku..

JoD, czyli synek spisał się na wyjeździe. Fajnie. No i zazdroszczę odpoczynku na wczasach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:37

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD gdzie byliście?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanary, a dokładnie Fuerteventura :)

Aguś86, AlicjaaA, Gosha lubią tę wiadomość

relgi09k7rgp63rp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę :) Ile tam teraz stopni?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD, my tam w podróży poślubnej byliśmy trzy lata temu, piękną wyspa :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie JoD. My bylismy 7tygodni na Sardynii z malym :). Ah jak bylo fajnie, kapal sie w morzu prawie codziennie :)

Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no możesz przeczekać ten czas, no jak zrobisz jak dostawke to nie rozwiazesz problemu bo może chcieć przechodzić do twojego lozka i tak, a bujanie to ja mam teraz, wierz mi ciężko odzwyczaic jest od tego bo go to uspokaja, a może mu ząbki idą?? Albo jakieś chorobsko, mój jak ma ze spaniem problem i z rąk nie schodzi to z reguły jakąś choroba go bierze, czego ci oczywiście nie życzę. Mam nadzieję że się synuś "naprawi" :)

A mój synek już ładnie sam siada i zaczyna stawanie przy meblach, ale nie pozwalam za dużo bo źle stopy jeszcze stawia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 01:53

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Zazdroszczę :) Ile tam teraz stopni?

Właściwie cały nasz pobyt było ok. 26-28 stopni :) Tylko ostatniego dnia się popsuło i spadło do 21 stopni. Ale to i tak lepiej niż te nasze minusowe temperatury :P

Kiniaminia, Aguś86 lubią tę wiadomość

relgi09k7rgp63rp.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Byłyśmy dzis z wysypką u lekarza i pani doktor oglądała Juli ząbki i.... Potwierdziła moje przypuszczenia... Idą kolejne! Dziąsła przy czwórkach są rozpulchnione... Olaboga!

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wyjdzie na to, że Jula nawet roku nie skończy, a będzie już miała cały komplet ząbków :)

Dziewczyny, jak Wy bawicie się ze swoimi dziećmi? Macie jakieś swoje zabawy?

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

relgi09k7rgp63rp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa czwórki?! Zwykle wychodza miedzy 1 a 2 urodzinami.

JoD u nas ostatnio akuku jest hitem. Zakrywam Szymka pielucha na chwile, potem odkrywam i mowie akuku. No i kosi kosi :) Smiechu przy tym co niemiara :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuku też już praktykujemy :) Ostatnio nawet sam zaczął się zakrywać i odkrywać, jak chce się w to bawić :)

relgi09k7rgp63rp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD, u mnie jeszcze ,idzie rak, nieborak' zaczynajac od stopki a kończąc na paszce, bo ma tam gilgotki. Często też podkladam głos pluszakim, które z nim rozmawiają. No i noski eskimoski robimy, pokazuję mu na palcach ,idzie kominiarz po drabinie', uczyłam go też przybijania piątek :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
‹‹ 5077 5078 5079 5080 5081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ