X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wyglądało podobnie jak u Angeli, tylko kończyło się na etapie siedzenia koło niej a jak już musiałam siedzieć ponad godzinę to stwierdziłam ze starczy bo ona się nie usypia a ja też siedzę bez sensu koło niej i nic to nie daje, zaczęłam znowu ta metodę, moja wyla nie płakała ale miała roczek gdzieś, przerwalam a później przychidzilsm częściej niż 3 minuty bo inaczej się nie dało, w dzień jakiś poszło pizniej na noc i jakiś czas był spokój, pizniej zaczęła się budzić w nocy i do nas przychodzić do lozka ale to już w swoim pokoju była moze dlatego, każdy robi jak uważa i ci jest w stanie znieść w zachowaniu swojego dziecka, moja cora tak dokazuje w dzień ze muszę mieć choć spokoju w nocy, więc jakiś tam ja nauczyłam teraz muszę z nią siedzieć tylko jak zasypia i to nie zawsze...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku juz sie boje jak to bedzie gdy my bedziemy chcieli oduczyc Adama spac w naszym lozku a nauczyć spać w swoim wyrku... mialam plany od nowego roku ale cos czuje, że mozemy szybko się poddac hmm. Największym problemem jest to, że czesto sie budzi na smoka. Spi niespokojnie i raczej szybko mu nie przejdzie a niestety nie widzi mi sie takie wstawanie tysiac razy podawac mu smoka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 14:04

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • annika Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, gratulacje, cieszymy sie z Toba:)

Pannaniedzwiedzia, wyslalam zaproszenie na priv, jak zatwierdzisz, to wysle Ci adres.

Moja spi w ciemnosci i raczej jej to nie przeszkadza. U nas z zasypianiem roznie, czasem szybko i bez problemu, a czasem my padamy, a Emilka jeszcze ma sile brykac i nie ma sily by poszla spac.

Wszystkiego najlepszego dla Adasia:)

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Domi siedzi juz stabilnie z prostymi pleckami bez podparcia. SLodko wyglada wtedy :) . Noc masakra jak zwykle...

Czy ktorejs z was dziecko spi w waszym lozku i przesypia ladnie noce?
    Czy ktorejs z was dziecko spi w swoim lozeczku i budzi sie bardzo czesto??

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dzien dobry.

Czy ktorejs z was dziecko spi w swoim lozeczku i budzi sie bardzo czesto??

Moja córeczka śpi w sowim łóżeczku i budzi się często na jedzenie. już sama nei wiem czy potrzebuje jeść w nocy,czy to przywyczajenie. Czasem ma okres ok 4 godziny, że się obudzi i przez jakiśczas musi się pobawic nim zaśnie. A wtedy ja wędruję z kołdrą do jej pokoju i śpimy razem bo sama w ciszy by się nie pobawiła. Poza tym śpi przy włączonym laptopie z ktorego grają jej kołysanki przez całą noc i ktory daje lekkie światło.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015
    https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts
    zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam.

• JoD Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny :) Trochę mnie nie było. Wróciliśmy z wyjazdu i muszę Wam powiedzieć, że było super :) Trochę się bałam, jak to będzie z takim maluchem, ale Michaś był cudowny :) Aż szkoda było wracać do tej zimnicy u nas :P

Alicjaa, mój ma aktualnie podobny problem z zasypianiem jak u Ciebie. Wcześniej było tak, że wieczorem odkładałam go do łóżeczka, a w nocy brałam do siebie. Teraz łóżeczko jest już zupełnie be. Do mojego łóżka daje się odłożyć zazwyczaj bez problemu i śpi. Nawet nie muszę być wtedy przy nim. Nie mam pojęcia, czemu mu się tak nagle przestawiło.

relgi09k7rgp63rp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD, no to mamy identycznie. Nawet dziś w dzień uspał mi się na rękach i próbowałam odłożyć do łóżeczka. Od razu oczy otwarte i ryk. Wzięłam na ręce i jeszcze rozbudzonego od razu odłożyłam do bujaka, nie musiałam bujać i zasnął. Tak samo jest jak do łóżka swojego odkładam. U mnie nienawiść do łóżeczka rozpoczęła się gdy obniżyła materac. Jakby te szczebelki nad nim go przerażały. Mam dwa pomysły na proby oswojenia z łóżeczkiem- pierwszy to dokupić taką krótką listwę boczną żeby wkręcić zamiast jednej szczebelkowej ścianki i przysunąć do swojego łóżka, czyli coś na zasadzie dostawki. A drugi pomysł to dokupić płozy do łóżeczka. Wiem, że bujanie też nie jest dobre, ale ja już wolę bujać, ale żeby udało mu się w tym łóżeczku zasnąć, albo chociaż poleżeć choć kilka minut bez wrzasku..

JoD, czyli synek spisał się na wyjeździe. Fajnie. No i zazdroszczę odpoczynku na wczasach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:37

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD gdzie byliście?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanary, a dokładnie Fuerteventura :)

Aguś86, AlicjaaA, Gosha lubią tę wiadomość

relgi09k7rgp63rp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę :) Ile tam teraz stopni?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD, my tam w podróży poślubnej byliśmy trzy lata temu, piękną wyspa :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie JoD. My bylismy 7tygodni na Sardynii z malym :). Ah jak bylo fajnie, kapal sie w morzu prawie codziennie :)

Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no możesz przeczekać ten czas, no jak zrobisz jak dostawke to nie rozwiazesz problemu bo może chcieć przechodzić do twojego lozka i tak, a bujanie to ja mam teraz, wierz mi ciężko odzwyczaic jest od tego bo go to uspokaja, a może mu ząbki idą?? Albo jakieś chorobsko, mój jak ma ze spaniem problem i z rąk nie schodzi to z reguły jakąś choroba go bierze, czego ci oczywiście nie życzę. Mam nadzieję że się synuś "naprawi" :)

A mój synek już ładnie sam siada i zaczyna stawanie przy meblach, ale nie pozwalam za dużo bo źle stopy jeszcze stawia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 01:53

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Zazdroszczę :) Ile tam teraz stopni?

Właściwie cały nasz pobyt było ok. 26-28 stopni :) Tylko ostatniego dnia się popsuło i spadło do 21 stopni. Ale to i tak lepiej niż te nasze minusowe temperatury :P

Kiniaminia, Aguś86 lubią tę wiadomość

relgi09k7rgp63rp.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Byłyśmy dzis z wysypką u lekarza i pani doktor oglądała Juli ząbki i.... Potwierdziła moje przypuszczenia... Idą kolejne! Dziąsła przy czwórkach są rozpulchnione... Olaboga!

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wyjdzie na to, że Jula nawet roku nie skończy, a będzie już miała cały komplet ząbków :)

Dziewczyny, jak Wy bawicie się ze swoimi dziećmi? Macie jakieś swoje zabawy?

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

relgi09k7rgp63rp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa czwórki?! Zwykle wychodza miedzy 1 a 2 urodzinami.

JoD u nas ostatnio akuku jest hitem. Zakrywam Szymka pielucha na chwile, potem odkrywam i mowie akuku. No i kosi kosi :) Smiechu przy tym co niemiara :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuku też już praktykujemy :) Ostatnio nawet sam zaczął się zakrywać i odkrywać, jak chce się w to bawić :)

relgi09k7rgp63rp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD, u mnie jeszcze ,idzie rak, nieborak' zaczynajac od stopki a kończąc na paszce, bo ma tam gilgotki. Często też podkladam głos pluszakim, które z nim rozmawiają. No i noski eskimoski robimy, pokazuję mu na palcach ,idzie kominiarz po drabinie', uczyłam go też przybijania piątek :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
‹‹ 5077 5078 5079 5080 5081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ