X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie to zaczelismy sie juz starac, ze wzgledu na to,ze o sarke staralismy sie bardzo dlugo, ponad 3 lata na samym ovu...a tu ciach! pierwszy cykl i udany! mam zaawansowane pcos. jestesmy oboje bardzo szcesliwi, spelnia sie marzenie a duzej rodzinie :D mialam na tyle szczescia ze dwojka dzieci to aniolki jako maluszki...Stas skonczy juz 13 lat w czerwcu. mam nadzieje, ze maluszek nie da mi popalic, sarka skoczy 17miesiecy jak sie pojawi nastepne dziecie...mam czuja na chlopaka :D

AlicjaaA lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Werka! A czy Ty ścięłaś włosy, czy źle widzę na tym maciupkim zdjęciu?

weronika86 lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, to super! Czyli ty już doświadczona mamusia. No i tym bardziej gratulacje, że udało się tak szybko mimo pcos i poprzednich długich starań. No to twoja Sarcia bedzie miała rodzeństwo w zbliżonym wieku :-) No i zobaczymy, czy twoje przeczucia co do płci się sprawdzą :-)

Ulka, no to Antoś zrobił sylwestrową niespodziankę stając na nóżki pierwszy raz. U mnie narazie przy łóżeczku Tomek tylko na kolankach się podnosi. Też tylko pełza, ale już próbuje po dwa 'kroczki' czworakować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:59

Ulka84, weronika86, Aguś86 lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja Antoś zrobił mamie prezent na urodziny :D

AlicjaaA, weronika86 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Gratulacje Werka! A czy Ty ścięłaś włosy, czy źle widzę na tym maciupkim zdjęciu?
    Scielam kilka tygodni temu :D :D jaka ty masz pamiec!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Weronika, to super! Czyli ty już doświadczona mamusia. No i tym bardziej gratulacje, że udało się tak szybko mimo pcos i poprzednich długich starań. No to twoja Sarcia bedzie miała rodzeństwo w zbliżonym wieku :-) No i zobaczymy, czy twoje przeczucia co do płci się sprawdzą :-)

Ulka, no to Antoś zrobił sylwestrową niespodziankę stając na nóżki pierwszy raz. U mnie narazie przy łóżeczku Tomek tylko na kolankach się podnosi. Też tylko pełza, ale już próbuje po dwa 'kroczki' czworakować.
    a to gora tydzien i bedziesz za nim gonic po calym domu :D moja nawet do kibelka za mna lezie :D Bardzo chcialam, mala roznice wieku, tym bardziej,ze widze stasia o 12 lat starszego i juz go nie krece zabawki czy zabawy z mala..a nie chce zeby byla taka samiuska. jak beda dwie dziewczynki to ja juz widze te bijatyki o rzeczy jak beda wieksze :D Z arka bylam pewna,ze bedzie chlopak a jest dziewczynka :D bardzo chcialam dziewczynke, ale sama ciaza byla dla mnie tak wielkim cudem,ze juz nie chcialam naginac szczescia i prosic o wiecej :D ale mam koja ksiezniczke..nawet jej imie Sarah, z hebrajskiego znaczy ksiezniczka :D chcialam cos z hebrajskiego co oznaczalo by cud, ale to bylo cos typu Nissan....za bardzo z samochodem mi sie kojarzy hahahha :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam czuję, że wszystkie Wy w ciąży tzn Klaudia, Angela i Werka będziecie mieć chłopców :)
    Zobaczymy czy się sprawdzi :)

weronika86, Ulka84, AlicjaaA lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    A ja tam czuję, że wszystkie Wy w ciąży tzn Klaudia, Angela i Werka będziecie mieć chłopców :)
    Zobaczymy czy się sprawdzi :)
    fajnie by bylo!!!!!!!!!!!!!!

Aguś86 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Ula, to spóźnione sto lat urodzinowe :-) No, jak widać synek wiedział kiedy i jak sprawić mamusi przyjemność i zrobić prezent w ramach swoich możliwości hehe :-) A swoją drogą to fajna data urodzin, jeszcze dzień czy kilka godzin i była byś starsza o rok :-)

Weronika, no właśnie obawiam się trochę tego ganiania po całym domu- w sumie już pełza wszędzie w ekspresowym tempie.
    Z małą różnicą wieku to świetna sprawa, moje dwie starsze siostry mają miedzy sobą tylko dwa lata różnicy i zawsze bardzo dobrze się dogadywały, miały wspólnych znajomych i wszedzie chodziły razem. Ja dopiero od liceum zaczęłam mieć z nimi już bardziej bliskie relacje.
    Ja też chciałam bardziej dziewczynkę, choć też trochę przeszłam przy staraniach o dziecko bo raz poroniłam, za drugim razem ciąża pozamaciczna, więc wycięty jeden jajowód. Także najważniejsze było, aby zdrowo donosić, a na dzień dzisiejszy nie zamienilabym mojego ancymona na nikogo innego, choć nadal marzę, że może drugie- jak Bóg da- będzie dziewczynką :-)
    Co do imienia, to Sara mi osobiście bardzo dobrze się kojarzy, bo z aktorką z mojego ulubionego filmu Sex and the city- Sarą Jessicą Parker ;-) No Nissan zdecydowanie przywoływało by od razu skojarzenie z autem ;-) A propos, mój pierwszy samochód to był nissan i nazywałam go księżniczką hehe ;-)

Aguś, a ty kochana wróżysz tych chłopców hehe, a ty nie chcesz jeszcze jednego może? ;-)

My jutro idziemy na chrzciny córeczki mojej przyjaciółki. Ciekawe jak Tomek się spisze, czy będzie grzeczny. Błękitna koszula już przygotowana, rozważam muchę, ale czy nie stanie się przez to aż za nadto słodziakiem elegancikiem? Jeszcze uwiedzie małą przyjaciółki:-D Muszę to przemyśleć ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:11

Ulka84 lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    O, Ula, to spóźnione sto lat urodzinowe :-) No, jak widać synek wiedział kiedy i jak sprawić mamusi przyjemność i zrobić prezent w ramach swoich możliwości hehe :-) A swoją drogą to fajna data urodzin, jeszcze dzień czy kilka godzin i była byś starsza o rok :-)

Weronika, no właśnie obawiam się trochę tego ganiania po całym domu- w sumie już pełza wszędzie w ekspresowym tempie.
    Z małą różnicą wieku to świetna sprawa, moje dwie starsze siostry mają miedzy sobą tylko dwa lata różnicy i zawsze bardzo dobrze się dogadywały, miały wspólnych znajomych i wszedzie chodziły razem. Ja dopiero od liceum zaczęłam mieć z nimi już bardziej bliskie relacje.
    Ja też chciałam bardziej dziewczynkę, choć też trochę przeszłam przy staraniach o dziecko bo raz poroniłam, za drugim razem ciąża pozamaciczna, więc wycięty jeden jajowód. Także najważniejsze było, aby zdrowo donosić, a na dzień dzisiejszy nie zamienilabym mojego ancymona na nikogo innego, choć nadal marzę, że może drugie- jak Bóg da- będzie dziewczynką :-)
    Co do imienia, to Sara mi osobiście bardzo dobrze się kojarzy, bo z aktorką z mojego ulubionego filmu Sex and the city- Sarą Jessicą Parker ;-) No Nissan zdecydowanie przywoływało by od razu skojarzenie z autem ;-) A propos, mój pierwszy samochód to był nissan i nazywałam go księżniczką hehe ;-)

Aguś, a ty kochana wróżysz tych chłopców hehe, a ty nie chcesz jeszcze jednego może? ;-)

My jutro idziemy na chrzciny córeczki mojej przyjaciółki. Ciekawe jak Tomek się spisze, czy będzie grzeczny. Błękitna koszula już przygotowana, rozważam muchę, ale czy nie stanie się przez to aż za nadto słodziakiem elegancikiem? Jeszcze uwiedzie małą przyjaciółki:-D Muszę to przemyśleć ;-)
    Tez lubie ten film, ale nie skojarzylam imienia :D no dlatego odpuscilam sobie Nissan :D ja uwielbiam chlopcow z mucha, dawaj muche! i pokaz maluszka :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja dzieciom juz mowie stop ;) Dwojka w zupełności mi wystarczy :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tomka ubierz w koszule i muche :) Rzadko jest okazja takie rzeczy zakladac :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu.. no właśnie szczerze mówiąc miałam plan, że mucha będzie i wstawię wam tu fotkę, ale niestety mróz -18 u nas, więc Tomek został w spiochach z babcią w domu :-( Ale imprezka udana, a my trochę odpoczelismy od naszego Ancymona :-)

Aguś, wiem, że więcej nie planujesz bobaskòw, chciałam się trochę podroczyć hihi ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś -12 było rano w dzień -10. Ale to nie pogoda na koszule :(
    Myślałam, że nie wiesz :p
    teraz jak znowu są chorzy to tym bardziej nie wobrazam sobie chorej trójki :( Zuzia złapała jakiegoś paskudnego wirusa z gorączka, katarem, kaszlem i czerwonym gardłem i Szymon juz trzeci dzień jest chory. Raptem dzień później zachorował :( Męczą się te moje biedaki :( Dziś doszedł mąż :(

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aguś, to współczuję bardzo.. Nie dość, że dzieciaki to jeszcze mąż.. Nie wiem jak twój znosi chorobę, ale u mnie jak ma choćby katar, na który ja nie zwróciłabym uwagi, to ten uznaje się za umierającego. To się chyba zwie "męska grypa" ;-) Oby rodzinka ci szybko do zdrowia wróciła.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka na nocniczku :D

out.php?i=1065957_bn.jpg

haneczka, AlicjaaA, Aguś86, Agusiek89, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    U nas dziś -12 było rano w dzień -10. Ale to nie pogoda na koszule :(
    Myślałam, że nie wiesz :p
    teraz jak znowu są chorzy to tym bardziej nie wobrazam sobie chorej trójki :( Zuzia złapała jakiegoś paskudnego wirusa z gorączka, katarem, kaszlem i czerwonym gardłem i Szymon juz trzeci dzień jest chory. Raptem dzień później zachorował :( Męczą się te moje biedaki :( Dziś doszedł mąż :(
    ojoj zdrowiejcie!
    u nas 8 na plusie

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika gratulacje! podziwiam ogromnie, ja bym chyba nie dała rady, przy jednym dziecku już czasem wymiękam :D
    A Sarka ślicznie siedzi na nocniczku, jak cierpliwie :) a jakie ma obwarzanki słodkie :D

Aguś współczucia! u nas narazie spokój, choć Piotrek coraz częściej kicha, mam nadzieję, że to nie jest zapowiedź choróbska...

weronika86 lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajajaj gratuluję Weronika i Angela!!! <3 Życzę spokojnych ciąż i sympatycznych koleżanek na wrześniówkach. :)

Ja się wciąż staram i staram o drugą dzidzię, ale nie wróciła mi miesiączka i nie wiem, czy moje starania mają sens :P Ale gdy tylko czuję ból w jajnikach i rozciągliwy śluz, rozbieram męża i pędzę do łóżka. :D

Angela, a powiedz mi, czy konsultowałaś się z lekarzem w sprawie ciąży po cc? Masz jakieś sprawdzone wieści odnośnie bezpieczeństwa? U mnie to już prawie 9 miesięcy, ale wszędzie słyszy się o roku..

Werka, poza gratulacjami, bardzo miło mi widzieć, że nie tylko moja dzidzia ma takie fałdki :D Fajna ta Twoja Sarah :)

Mój Dyzio waży już ok 10 kg, niebawem to potwierdzimy na badaniach kontrolnych. :)

Arturek pięknie raczkuje do tyłu i w kółko. Do przodu mu nie po drodze. ;) Właściwie potrafi zdobyć każdy cel, kręcąc się, wiercąc i cofając. :P Jestem na etapie wybierania kojca, bo namiętnie wchodzi mi pod stół i krzesła, ściąga obrusy, łapie za kable i liże kapcie od spodu. :D Zabawki go nie kręcą.

Młody ma 6 zębów, ostatnio pierwszy raz ugryzł mnie w cycka, bo mu nie chciało lecieć. Karmię raz, dwa razy na dobę, ale coraz mniej. Kupiłam nawet pierwsze w życiu mm bebiko i mu smakuje, więc nawet czasem się wina napiję. ;)

Artek mówi tata z radości, mama, gdy marudzi i chce spać, baba na okrągło i "ej ty"- to chyba do dziadka :P Poza tym różne inne sylaby. Ostatnio zaczął słodko reagować jakby zaskoczeniem i mówi "Oo" jak mu się coś spodoba. Nie da się tego opisać słowami. <3

Gorzej mam jednak nocami, bo ostatnio często się wybudza, nie chce ponownie zasypiać, tylko mruczy i spać nam nie daje. Cycka w nocy ssać mu się nie chce, więc ratuję się butelką, żeby w końcu usnął. Nie wiem o co mu chodzi, czy to zęby, czy tęsknota, czy głód, ale wysypiam się coraz gorzej.

Pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamusie i powiem Wam, że tęsknię za Wami, za ciążą, eh. :)

weronika86, Aguś86, AlicjaaA lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj Arturek jak miał 7 miesięcy i teraz:)
    219a380a61b5ceb5med.jpg
    814d296e38a9e858med.jpg

weronika86, Aguś86, AlicjaaA, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

‹‹ 5086 5087 5088 5089 5090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ