X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajny chłopak z Tomusia :D

AlicjaaA lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomuś, aleś Ty fajny :)

relgh371djw8agni.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki w imieniu syna ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie foteliki samochodowe te większe już? Jakiej firmy? Bo my ogólnie bardzo mało jeździmy, a odkąd mieszkamy obok rodziców, siostry i znajomych, wszędzie docieramy wózkiem. Ale czas już kupić większy fotelik i mam dylemat jaki. Nie chcę kupować drogiego, właśnie ze względu na rzadkie użytkowanie no i obecnie lekki brak kasy ;-) Coś polecacie?

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomus, ale smieszny i sliczny pyszczek :D uwielbiam uchachane niemowleta :D
    Alicjaa ja juz mam od 2tyg wiekszy fotelik ale moja panna wazy 12,4kg i juz glowa mocno wystawala z mniejszego. Niby nie powinno sie przesadzac zbyt wczesnie. W wiekszym malej duzo lepiej, stoi wyzej, oglada sobie swiat i nie marudzi podczas jazdy a jezdzimy duzo z nia..codziennie jakies zakupy, zalatwiania, dojazdy do pracy i z powrotem..na pewno te godzinke dziennie do dwoch mala spedza w samochodzie.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja popieram wypowiedz Agi, uwazaj na siebie..skonsultuj to z lekarzem innym, ale przejdz sie raz jeszcze..mi sie spinal brzuch kolo samego tygodnia co ty...nospa duzo pomogla i mnie uspokoila i magnez. urodzilam dwojke dzieci w 40+5tc. Bedzie dobrze tylko kontroluj i sie oszczedzaj..mi najczesciej sie spinalo od nadmiaru obowiazkow

Aguś86 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dawno mnie tu nie było :) ale mam do was pytanie karmi któraś z was jeszcze piersią ? ile razy w ciągu dnia jeszcze karmicie ? ja już chce przestać bo mała już ma ząbki i coraz częściej mnie gryzie , myślicie ze jak dostanie rano i wieczorem mleko modyfikowane to wystarczy ? zaznacze ze ona w dzień już nie bardzo chce pierś woli zjeść coś

dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiamy z Nadią wszystkie mamusie :)

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ustronianka :)
    Co u Was? :)
    Ja niestety nie pomoge, bo nie karmie.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustronianka24 wrote:
    tak dawno mnie tu nie było :) ale mam do was pytanie karmi któraś z was jeszcze piersią ? ile razy w ciągu dnia jeszcze karmicie ? ja już chce przestać bo mała już ma ząbki i coraz częściej mnie gryzie , myślicie ze jak dostanie rano i wieczorem mleko modyfikowane to wystarczy ? zaznacze ze ona w dzień już nie bardzo chce pierś woli zjeść coś

Ustronianka ostatnie 6tyg moejgo karmienia mala chciala tylko na noc cycka...teraz je stale posilki moze jedna butle w dzien i jedna w nocy. musialam przestac karmic jakies 6-8tyg temu bo musialam brac leki..jeszcze miesiac mialam pomrozone. spokojnie 2 razy dziennie wystarczy...jesli jednak bedzie potzrebowala czy bedzie marudna to dawaj, sama sobie ustawi jak bedzie gotowa zmniejszac

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Czy macie foteliki samochodowe te większe już? Jakiej firmy? Bo my ogólnie bardzo mało jeździmy, a odkąd mieszkamy obok rodziców, siostry i znajomych, wszędzie docieramy wózkiem. Ale czas już kupić większy fotelik i mam dylemat jaki. Nie chcę kupować drogiego, właśnie ze względu na rzadkie użytkowanie no i obecnie lekki brak kasy ;-) Coś polecacie?

Mój Artoo jeździ już w takim dużym foteliku od 3 miesięcy, bo w kurtce nie mieścił mi się w poprzednim. Ja mam taki:
    4BABY FOTELIK SAMOCHODOWY WEELMO MODEL 2015
    5357be7e561edxweelmo_lightgrey.png
    Kosztował 310 zł i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest estetyczny, montuje się go na stałe, łatwo wpina się i wypina dziecko, ma kilka pozycji do spania i siedzenia (od półleżącej do siedzącej). Ogólnie same zalety. :) No i jest do 25 kg, czyli do 4-5 lat nawet. :)

PS. Słodziak z tego Twojego syneczka! :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustronianka24 wrote:

Ustronianka, ja karmię jeszcze piersią 2 razy dziennie przed snem o 20:00 i nad ranem 05:00. A oprócz tego maluch dostaje jedną butlę mm po południu przed drugą drzemką i jedną ok 1:00 w nocy, bo mi Arturek marudzi i bez mleka nie zaśnie. Ale daję mu 130-150 ml, bo więcej na raz nie zje. A z piersi to nie mam pojęcia ile mu leci, ale już nie za wiele, skoro się budzi w nocy. ;)

Jeśli chodzi o schemat żywienia, to dziecko w tym wieku powinno dostawać 3x dziennie mleko 190-220ml i 1x dziennie kaszkę na mleku mm. Do tego obiadek i deserek owocowy.
    Niektóre schematy mówią o 2 porcjach mleka i dwóch kaszkach mlecznych dziennie, ale tak czy siak 4 posiłki muszą być jeszcze mleczne.

weronika86 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba kolejne zęby idą, bo młody od 2 dni nie chce jeść nic łyżeczką, wścieka się i krzyczy, pluje, odwraca głowę i wszystko brudzi dookoła. ;) Ja też czasem daję "leki" na smoczka. Tak robiłam z espumisanem, z aphtinem, ale żel na dziąsełka lubi zjadać z paluszka ;)

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja my mamy caretero sport classic 9-25 kg i jesteśmy mega zadowoleni :) 256zł w sklepie bobowózki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:48

AlicjaaA, weronika86 lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze , nie chodzimy nie raczkujemy , mamy 2 ząbki ale chyba teraz idą górne bo mała ostatnimi dniami miała gorączke i spuchniętne górne dziąsła . Mówimy "mama" "tata" "mniam mniam" i "ni ma" hehe

Aguś86, haneczka, Agusiek89, weronika86, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ede1b40a6b8.jpg

To mój skarb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:54

Aguś86, Agusiek89, AlicjaaA, mimka84, Ulka84, weronika86, Krysti ~~>, Gosha lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka śliczna Nadia :) I pomyśleć, że dopiero co nasze dzieci były fasolkami w brzuszku. ;)

ustronianka24 lubi tę wiadomość

• pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma problemy z apetytem na mleko malucha? Moja przestała pić mleko w nocy a za dnia niemal pluje wszelkimi kaszkami. Już nie mam pomysłów co jej dawać żeby zawierało mleko. Odpadają kluski lane- nie lubi, kaszki - przejadły się, jogurty - je je jak na razie ze smakiem ale ile można.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna :) Kolczyki ma czy mam omamy? :P

weronika86 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Śliczna :) Kolczyki ma czy mam omamy? :P
    obstawiam, że się podrapała, jak mój samuraj ;) Ciągle gdzieś jest zadrapany, bo jak zasypia to nie panuje nad rączkami.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio są problemy z poranną kaszką i resztą jedzenia, ale zwalam to na karb ząbkowania. Mleko ze zwykłej butelki też nie szło, więc kupiłam taki kubek treningowy z szerokim prostokątnym smokiem, coś a'la niekapek, tylko z silikonu z krzyżykiem (takie rozcięcie) i z tego pije mleczko. Może spróbuj też zmienić sposób podawania.. Sama nie wiem

‹‹ 5088 5089 5090 5091 5092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ