Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajny chłopak z Tomusia :D

AlicjaaA lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomuś, aleś Ty fajny :)

relgh371djw8agni.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki w imieniu syna ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie foteliki samochodowe te większe już? Jakiej firmy? Bo my ogólnie bardzo mało jeździmy, a odkąd mieszkamy obok rodziców, siostry i znajomych, wszędzie docieramy wózkiem. Ale czas już kupić większy fotelik i mam dylemat jaki. Nie chcę kupować drogiego, właśnie ze względu na rzadkie użytkowanie no i obecnie lekki brak kasy ;-) Coś polecacie?

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomus, ale smieszny i sliczny pyszczek :D uwielbiam uchachane niemowleta :D
    Alicjaa ja juz mam od 2tyg wiekszy fotelik ale moja panna wazy 12,4kg i juz glowa mocno wystawala z mniejszego. Niby nie powinno sie przesadzac zbyt wczesnie. W wiekszym malej duzo lepiej, stoi wyzej, oglada sobie swiat i nie marudzi podczas jazdy a jezdzimy duzo z nia..codziennie jakies zakupy, zalatwiania, dojazdy do pracy i z powrotem..na pewno te godzinke dziennie do dwoch mala spedza w samochodzie.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja popieram wypowiedz Agi, uwazaj na siebie..skonsultuj to z lekarzem innym, ale przejdz sie raz jeszcze..mi sie spinal brzuch kolo samego tygodnia co ty...nospa duzo pomogla i mnie uspokoila i magnez. urodzilam dwojke dzieci w 40+5tc. Bedzie dobrze tylko kontroluj i sie oszczedzaj..mi najczesciej sie spinalo od nadmiaru obowiazkow

Aguś86 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dawno mnie tu nie było :) ale mam do was pytanie karmi któraś z was jeszcze piersią ? ile razy w ciągu dnia jeszcze karmicie ? ja już chce przestać bo mała już ma ząbki i coraz częściej mnie gryzie , myślicie ze jak dostanie rano i wieczorem mleko modyfikowane to wystarczy ? zaznacze ze ona w dzień już nie bardzo chce pierś woli zjeść coś

dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiamy z Nadią wszystkie mamusie :)

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ustronianka :)
    Co u Was? :)
    Ja niestety nie pomoge, bo nie karmie.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustronianka24 wrote:
    tak dawno mnie tu nie było :) ale mam do was pytanie karmi któraś z was jeszcze piersią ? ile razy w ciągu dnia jeszcze karmicie ? ja już chce przestać bo mała już ma ząbki i coraz częściej mnie gryzie , myślicie ze jak dostanie rano i wieczorem mleko modyfikowane to wystarczy ? zaznacze ze ona w dzień już nie bardzo chce pierś woli zjeść coś

Ustronianka ostatnie 6tyg moejgo karmienia mala chciala tylko na noc cycka...teraz je stale posilki moze jedna butle w dzien i jedna w nocy. musialam przestac karmic jakies 6-8tyg temu bo musialam brac leki..jeszcze miesiac mialam pomrozone. spokojnie 2 razy dziennie wystarczy...jesli jednak bedzie potzrebowala czy bedzie marudna to dawaj, sama sobie ustawi jak bedzie gotowa zmniejszac

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Czy macie foteliki samochodowe te większe już? Jakiej firmy? Bo my ogólnie bardzo mało jeździmy, a odkąd mieszkamy obok rodziców, siostry i znajomych, wszędzie docieramy wózkiem. Ale czas już kupić większy fotelik i mam dylemat jaki. Nie chcę kupować drogiego, właśnie ze względu na rzadkie użytkowanie no i obecnie lekki brak kasy ;-) Coś polecacie?

Mój Artoo jeździ już w takim dużym foteliku od 3 miesięcy, bo w kurtce nie mieścił mi się w poprzednim. Ja mam taki:
    4BABY FOTELIK SAMOCHODOWY WEELMO MODEL 2015
    5357be7e561edxweelmo_lightgrey.png
    Kosztował 310 zł i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest estetyczny, montuje się go na stałe, łatwo wpina się i wypina dziecko, ma kilka pozycji do spania i siedzenia (od półleżącej do siedzącej). Ogólnie same zalety. :) No i jest do 25 kg, czyli do 4-5 lat nawet. :)

PS. Słodziak z tego Twojego syneczka! :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustronianka24 wrote:

Ustronianka, ja karmię jeszcze piersią 2 razy dziennie przed snem o 20:00 i nad ranem 05:00. A oprócz tego maluch dostaje jedną butlę mm po południu przed drugą drzemką i jedną ok 1:00 w nocy, bo mi Arturek marudzi i bez mleka nie zaśnie. Ale daję mu 130-150 ml, bo więcej na raz nie zje. A z piersi to nie mam pojęcia ile mu leci, ale już nie za wiele, skoro się budzi w nocy. ;)

Jeśli chodzi o schemat żywienia, to dziecko w tym wieku powinno dostawać 3x dziennie mleko 190-220ml i 1x dziennie kaszkę na mleku mm. Do tego obiadek i deserek owocowy.
    Niektóre schematy mówią o 2 porcjach mleka i dwóch kaszkach mlecznych dziennie, ale tak czy siak 4 posiłki muszą być jeszcze mleczne.

weronika86 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba kolejne zęby idą, bo młody od 2 dni nie chce jeść nic łyżeczką, wścieka się i krzyczy, pluje, odwraca głowę i wszystko brudzi dookoła. ;) Ja też czasem daję "leki" na smoczka. Tak robiłam z espumisanem, z aphtinem, ale żel na dziąsełka lubi zjadać z paluszka ;)

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja my mamy caretero sport classic 9-25 kg i jesteśmy mega zadowoleni :) 256zł w sklepie bobowózki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:48

AlicjaaA, weronika86 lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze , nie chodzimy nie raczkujemy , mamy 2 ząbki ale chyba teraz idą górne bo mała ostatnimi dniami miała gorączke i spuchniętne górne dziąsła . Mówimy "mama" "tata" "mniam mniam" i "ni ma" hehe

Aguś86, haneczka, Agusiek89, weronika86, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ede1b40a6b8.jpg

To mój skarb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:54

Aguś86, Agusiek89, AlicjaaA, mimka84, Ulka84, weronika86, Krysti ~~>, Gosha lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka śliczna Nadia :) I pomyśleć, że dopiero co nasze dzieci były fasolkami w brzuszku. ;)

ustronianka24 lubi tę wiadomość

• pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma problemy z apetytem na mleko malucha? Moja przestała pić mleko w nocy a za dnia niemal pluje wszelkimi kaszkami. Już nie mam pomysłów co jej dawać żeby zawierało mleko. Odpadają kluski lane- nie lubi, kaszki - przejadły się, jogurty - je je jak na razie ze smakiem ale ile można.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna :) Kolczyki ma czy mam omamy? :P

weronika86 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Śliczna :) Kolczyki ma czy mam omamy? :P
    obstawiam, że się podrapała, jak mój samuraj ;) Ciągle gdzieś jest zadrapany, bo jak zasypia to nie panuje nad rączkami.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio są problemy z poranną kaszką i resztą jedzenia, ale zwalam to na karb ząbkowania. Mleko ze zwykłej butelki też nie szło, więc kupiłam taki kubek treningowy z szerokim prostokątnym smokiem, coś a'la niekapek, tylko z silikonu z krzyżykiem (takie rozcięcie) i z tego pije mleczko. Może spróbuj też zmienić sposób podawania.. Sama nie wiem

‹‹ 5088 5089 5090 5091 5092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ