Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy macie foteliki samochodowe te większe już? Jakiej firmy? Bo my ogólnie bardzo mało jeździmy, a odkąd mieszkamy obok rodziców, siostry i znajomych, wszędzie docieramy wózkiem. Ale czas już kupić większy fotelik i mam dylemat jaki. Nie chcę kupować drogiego, właśnie ze względu na rzadkie użytkowanie no i obecnie lekki brak kasy Coś polecacie?
-
Tomus, ale smieszny i sliczny pyszczek uwielbiam uchachane niemowleta
Alicjaa ja juz mam od 2tyg wiekszy fotelik ale moja panna wazy 12,4kg i juz glowa mocno wystawala z mniejszego. Niby nie powinno sie przesadzac zbyt wczesnie. W wiekszym malej duzo lepiej, stoi wyzej, oglada sobie swiat i nie marudzi podczas jazdy a jezdzimy duzo z nia..codziennie jakies zakupy, zalatwiania, dojazdy do pracy i z powrotem..na pewno te godzinke dziennie do dwoch mala spedza w samochodzie.AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Anja popieram wypowiedz Agi, uwazaj na siebie..skonsultuj to z lekarzem innym, ale przejdz sie raz jeszcze..mi sie spinal brzuch kolo samego tygodnia co ty...nospa duzo pomogla i mnie uspokoila i magnez. urodzilam dwojke dzieci w 40+5tc. Bedzie dobrze tylko kontroluj i sie oszczedzaj..mi najczesciej sie spinalo od nadmiaru obowiazkow
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
tak dawno mnie tu nie było ale mam do was pytanie karmi któraś z was jeszcze piersią ? ile razy w ciągu dnia jeszcze karmicie ? ja już chce przestać bo mała już ma ząbki i coraz częściej mnie gryzie , myślicie ze jak dostanie rano i wieczorem mleko modyfikowane to wystarczy ? zaznacze ze ona w dzień już nie bardzo chce pierś woli zjeść coś
dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiamy z Nadią wszystkie mamusie -
ustronianka24 wrote:tak dawno mnie tu nie było ale mam do was pytanie karmi któraś z was jeszcze piersią ? ile razy w ciągu dnia jeszcze karmicie ? ja już chce przestać bo mała już ma ząbki i coraz częściej mnie gryzie , myślicie ze jak dostanie rano i wieczorem mleko modyfikowane to wystarczy ? zaznacze ze ona w dzień już nie bardzo chce pierś woli zjeść coś
dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiamy z Nadią wszystkie mamusie -
AlicjaaA wrote:Czy macie foteliki samochodowe te większe już? Jakiej firmy? Bo my ogólnie bardzo mało jeździmy, a odkąd mieszkamy obok rodziców, siostry i znajomych, wszędzie docieramy wózkiem. Ale czas już kupić większy fotelik i mam dylemat jaki. Nie chcę kupować drogiego, właśnie ze względu na rzadkie użytkowanie no i obecnie lekki brak kasy Coś polecacie?
Mój Artoo jeździ już w takim dużym foteliku od 3 miesięcy, bo w kurtce nie mieścił mi się w poprzednim. Ja mam taki:
4BABY FOTELIK SAMOCHODOWY WEELMO MODEL 2015
Kosztował 310 zł i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest estetyczny, montuje się go na stałe, łatwo wpina się i wypina dziecko, ma kilka pozycji do spania i siedzenia (od półleżącej do siedzącej). Ogólnie same zalety. No i jest do 25 kg, czyli do 4-5 lat nawet.
PS. Słodziak z tego Twojego syneczka!AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
ustronianka24 wrote:tak dawno mnie tu nie było ale mam do was pytanie karmi któraś z was jeszcze piersią ? ile razy w ciągu dnia jeszcze karmicie ? ja już chce przestać bo mała już ma ząbki i coraz częściej mnie gryzie , myślicie ze jak dostanie rano i wieczorem mleko modyfikowane to wystarczy ? zaznacze ze ona w dzień już nie bardzo chce pierś woli zjeść coś
dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiamy z Nadią wszystkie mamusie
Ustronianka, ja karmię jeszcze piersią 2 razy dziennie przed snem o 20:00 i nad ranem 05:00. A oprócz tego maluch dostaje jedną butlę mm po południu przed drugą drzemką i jedną ok 1:00 w nocy, bo mi Arturek marudzi i bez mleka nie zaśnie. Ale daję mu 130-150 ml, bo więcej na raz nie zje. A z piersi to nie mam pojęcia ile mu leci, ale już nie za wiele, skoro się budzi w nocy.
Jeśli chodzi o schemat żywienia, to dziecko w tym wieku powinno dostawać 3x dziennie mleko 190-220ml i 1x dziennie kaszkę na mleku mm. Do tego obiadek i deserek owocowy.
Niektóre schematy mówią o 2 porcjach mleka i dwóch kaszkach mlecznych dziennie, ale tak czy siak 4 posiłki muszą być jeszcze mleczne.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
A u nas chyba kolejne zęby idą, bo młody od 2 dni nie chce jeść nic łyżeczką, wścieka się i krzyczy, pluje, odwraca głowę i wszystko brudzi dookoła. Ja też czasem daję "leki" na smoczka. Tak robiłam z espumisanem, z aphtinem, ale żel na dziąsełka lubi zjadać z paluszka
-
Alicja my mamy caretero sport classic 9-25 kg i jesteśmy mega zadowoleni 256zł w sklepie bobowózki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:48
AlicjaaA, weronika86 lubią tę wiadomość
-
U nas wszystko dobrze , nie chodzimy nie raczkujemy , mamy 2 ząbki ale chyba teraz idą górne bo mała ostatnimi dniami miała gorączke i spuchniętne górne dziąsła . Mówimy "mama" "tata" "mniam mniam" i "ni ma" hehe
Aguś86, haneczka, Agusiek89, weronika86, Krysti ~~> lubią tę wiadomość
-
Czy któraś z was ma problemy z apetytem na mleko malucha? Moja przestała pić mleko w nocy a za dnia niemal pluje wszelkimi kaszkami. Już nie mam pomysłów co jej dawać żeby zawierało mleko. Odpadają kluski lane- nie lubi, kaszki - przejadły się, jogurty - je je jak na razie ze smakiem ale ile można.
-
U nas ostatnio są problemy z poranną kaszką i resztą jedzenia, ale zwalam to na karb ząbkowania. Mleko ze zwykłej butelki też nie szło, więc kupiłam taki kubek treningowy z szerokim prostokątnym smokiem, coś a'la niekapek, tylko z silikonu z krzyżykiem (takie rozcięcie) i z tego pije mleczko. Może spróbuj też zmienić sposób podawania.. Sama nie wiem