WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Nie jest tak źle, ale bez wspomagaczy to pewnie będzie tylko tendencja spadkowa, ja w piątek miałam już hematokryt 32 i dostałam żelazo 3x2 i do tego dieta bogata w wołowinę, od czasu do czasu wątróbka, małże i szpinak.
    A w ogóle to miałam niemal identyczne wyniki jak Twoje :-)

Dzięki! do lekarza idę w przyszłą środę więc jeszcze tydzień. Może kupię sobie sama żelazo w aptece i będę łykać? Czy to jest tylko na receptę?

Ja czerwonego mięsa wcale nie jem. Głównie kurczak jeśli w ogóle jakieś mięso jem .. Ostatnio mam się na tyle fatalnie, że sama myśl o jedzeniu jest dla mnie koszmarem. Wrzucam byle co do brzucha żeby tylko zagłuszyć głód. No i mamy efekty ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, a mnie nie ma w ogóle na pierwszej stronie, da się coś z tym zrobić? :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY wiem, że wynik jakiś straszny nie jest no ale wiadomo, że jak coś odbiega od normy to trzeba zacząć reagować. Ja jestem bardzo szczupła. Mam niedowagę. Chociaż i tak od początku ciąży przytyłam już 4kg a to wciąż za mało. Męczą mnie od 2 tyg wymioty. Jak wchodzę do kuchni to mnie ciągnie na wymioty .. masakra jednym słowem .. teraz trzeba tym bardziej dbać o to co się je, a mi się odechciewa na samą myśl :( koszmar .. nie wiem jak to zmienić ..

SYLVIA ja też wieczorem jak się kładę to sobie z mężem myślimy czy jest tam Hania czy Julianek :))) Co do wybuchowości to mam to samo - mam wkur** w trzy sekundy :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięsa ja tez nie jem ochyda dla mnie ewentualnie łopatke albo karkówkę zjem jeszcze ale nie inne ,szynki nie jadam wogóle . Za to pije soki z kiwi i pomarańczy pije sok z dzikiej róży tarniny :) jabka jem po bananach brzuch mnie boli nie jem .Siemie lniane pije co dziennie bo mi pomogło i ma dobre wartości :) jesc zaczęłam tak by mi na zdrowie szło i dziecka . Juz żadnych kuzwa chipsów !! Moj mówi ze jak wymiotowalam to złe musiałam zjesc coś a ja chipsy opierdzielilam małe i są skutki ze się wymiotuje organizm się broni !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 12:35

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Dziewczyny odebrałam wczoraj wyniki morfologii i
    hematokryt, erytrocyty i hemoglobinę mam poniżej normy ... Co to oznacza ?

A MCH i MCHC mam powyżej normy :/ wizyta dopiero za ponad tydzień ..

No tak jak dziewczyny mówią,to cechy niedokrwistości, w ciązy najczesciej spwoodowanej niedoborem żelaza, ale żeby tak móc powiedziec na 100% trzeba by ten poziom zelaza oznaczyć. Ginekolodzy zwykle bez dodatkowych badań zlecaja suplementacje zelaza ; oczywiscie to jeszcze zalezy od stopnia niedokrwistosci. W tych witaminkach prenatalnych zelazo zwykle jest , ale malo. No i naturalne uzupelnianie jak najbardziej :)

Krysti lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wyniki badań delikatnie pogorszyły ale lekarz wczoraj mówił że nie jest źle, biorę od początku witaminy także one też dużo dają

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz doczytalam wyniki to tak delikatnie tylko ponizej normy. Mysle ze narazie bez tabletek sie obedzie, ale produkty ze zwiekszona zawartoscia zelaza jak najbardziej powinnas jesc, bo pewnie jeszcze spadnie.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 dzięki :) ale się ciesze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY wiem, że wynik jakiś straszny nie jest no ale wiadomo, że jak coś odbiega od normy to trzeba zacząć reagować. Ja jestem bardzo szczupła. Mam niedowagę. Chociaż i tak od początku ciąży przytyłam już 4kg a to wciąż za mało. Męczą mnie od 2 tyg wymioty. Jak wchodzę do kuchni to mnie ciągnie na wymioty .. masakra jednym słowem .. teraz trzeba tym bardziej dbać o to co się je, a mi się odechciewa na samą myśl :( koszmar .. nie wiem jak to zmienić ..

Ja też byłam zmatwiona aż do wizyty :) A lekarz nawet nie zwrocił uwagi :P powiedział że wyniki mogą być :) ja walcze z anemia od 10lat i dla mnie takie wyniki to norma, choć przez to że jestem w ciązy po prosu też się zmartwiłąm :)
    Nie chcemy zaszkodzić naszym dzieciaczkom, ale one sobie radza nawet jak nasze wyniki lekko odbiegają od normy :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Robotka, a mnie nie ma w ogóle na pierwszej stronie, da się coś z tym zrobić? :)
    jasne:) podaj tylko datę porodu:)

od czasu do czasu przypominam tym którzy jeszcze nie są na pierwszej stronie aby mi dali znać to uzupełnię:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 12:34

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja miałam ciut niższe wartości i mój lekarz nie zareagował :P w ciązy wszystko ponizej normy to NORMA :P nic się nie martw :)
    Ja w pierwszej ciąży też od razu nie dostałam nic na anemię i w 36 tyg miałam hemoglobinę 9 i utrzymywała mi się tak jeszcze 4 tygodnie po porodzie, więc chyba lepiej wcześniej zadziałać, chociaż to pewnie też zależy od tego, czy ktoś ma skłonność do anemii

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nigdy anemii nie miałam. Witaminy prenatalne łykam od półtora roku. Miesiąc temu morfologia była dobra, a teraz jak widać coś się zaczyna dziać. Myślę, że jak włączę do diety produkty bogatsze w żelazo to nic sie nie stanie :)
    A za tydzień przed wizytą zrobię sobie raz jeszcze krew. Zobaczymy czy coś ruszylo :)

Dzięki dziewczyny! Bez Was to bym w wielu chwilach leżała i ryczała, bo nie mam z kim o tej ciąży porozmawiać. Siedzę w domu całymi dniami sama .. Fajnie, że jesteście ! :)

sylvia007, Justinka lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj gości z Włoch i muszę coś ugotować z makaronem!!! Mam w lodówce gorgonzolę, cheddar i parmezan jakiś to chyba zrobię zapiekankę makaronową właśnie z kurczakiem, pieczarkami i brokułami z sosem serowym. Mniammm :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja w pierwszej ciąży też od razu nie dostałam nic na anemię i w 36 tyg miałam hemoglobinę 9 i utrzymywała mi się tak jeszcze 4 tygodnie po porodzie, więc chyba lepiej wcześniej zadziałać, chociaż to pewnie też zależy od tego, czy ktoś ma skłonność do anemii
    No wlasnie, heoglobina moze sukcesywnie spadac, a porod to krwawy i interes :P. Ja przed ciaza troche bralam zelaza, bo od zawsze mialam kijowe i hemoglobine raczej blizej dolnej granicy normy. Ostatnio Hgb nie taka zla ale mysle ze na bank zacznie spadac. Mysle ze zelazo bede sobie dobierac w zaleznosci od wynikow, dostosuje dawke. Ale to zalezy jakie kto ma tendencje i jaki organizm.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja chyba nigdy anemii nie miałam. Witaminy prenatalne łykam od półtora roku. Miesiąc temu morfologia była dobra, a teraz jak widać coś się zaczyna dziać. Myślę, że jak włączę do diety produkty bogatsze w żelazo to nic sie nie stanie :)
    A za tydzień przed wizytą zrobię sobie raz jeszcze krew. Zobaczymy czy coś ruszylo :)

Dzięki dziewczyny! Bez Was to bym w wielu chwilach leżała i ryczała, bo nie mam z kim o tej ciąży porozmawiać. Siedzę w domu całymi dniami sama .. Fajnie, że jesteście ! :)
    To jak będziesz robić wyniki, to możesz oznaczyć sobie żelazo, niedrogie to jest (u mnie 7 zł), a będziesz wiedziała na czym stoisz :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia nie kluj sie co tydzien. Jak nie ma aktywnego krwawienia to hemoglobina tak gwatlownie sie nie zmienia .

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Klaudia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    jasne:) podaj tylko datę porodu:)

od czasu do czasu przypominam tym którzy jeszcze nie są na pierwszej stronie aby mi dali znać to uzupełnię:D
    termin wg USG to 02.04.2015 :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja tez obbralam wyniki krwi sa dobre ale mocz masakra
    nablinki plaskie liczne
    leukocyty 3-5 wpw
    pasma sluzu dosc liczny wpw
    fosforanty bezpostaciowe doscliczny wpw
    ph 7norma do6,5
    lym 17,8 norma 20-50
    neu 76, norma 30-70
    co wy na to

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasi nic się nie martw bedzie dobrze ,po to tu jestesmy by się wspierac i sobie doradzać jedni są poza krajem tak jak ja i rodziny tu nie mam a strasznie bym chciala by widzieli jak sobie brzuszek moj rosnie :) nic pozostalo tylko na skeypie i na telefonie wisieć .Dzięki wielkie tez ze wspieracie dobre kobiety z was i wsparcie jest i tez wiem ze sama nie jestem ze mam was :) chyba cale zycie bedziemy ze sobą gadać:))

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    dziewczyny ja tez obbralam wyniki krwi sa dobre ale mocz masakra
    nablinki plaskie liczne
    leukocyty 3-5 wpw
    pasma sluzu dosc liczny wpw
    fosforanty bezpostaciowe doscliczny wpw
    ph 7norma do6,5
    lym 17,8 norma 20-50
    neu 76, norma 30-70
    co wy na to

Lekarze na mocz zwracają szczególną uwagę. myślę że dostaniesz coś, chociaż w 17 tygodniu nie bardzo jest co podać...

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ