X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle o tym by zakupic tu jest kompakt na odtwarzanie plyt muzyki ale bajera :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dcbeebd1456.jpg plus 3 w 1

Rika lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    dziewczyny ja tez obbralam wyniki krwi sa dobre ale mocz masakra
    nablinki plaskie liczne
    leukocyty 3-5 wpw
    pasma sluzu dosc liczny wpw
    fosforanty bezpostaciowe doscliczny wpw
    ph 7norma do6,5
    lym 17,8 norma 20-50
    neu 76, norma 30-70
    co wy na to
    Ja bym sie tak nie martwiła, nie ma jednoznacznych cech infekcji- leu 3-5 bez tragedii, bakterii nie ma; ze ph bardziej zasadowe, i liczne nablonki - jakies male podraznienie moze byc; fosforany- kamyczki w nerkach masz??
    bo rozumiem ze lymf i neu to z morfologii przepisane- takie przesuniecie to tez nic. Jesli chodzi o mocz to jakas zurawinka na pewno i kontrola. Ale czy cos wiecej? na antybiotyk na pewno to nie jest, ginekolodzy lubia ziolowy Urosept ale mysle ze to tez jescze nie teraz. Z reszta zalezy od stanowiska gina- kazdy ma jakies tam swoje poglady : ).

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Mysle o tym by zakupic tu jest kompakt na odtwarzanie plyt muzyki ale bajera :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dcbeebd1456.jpg plus 3 w 1
    Fajne tylko pewnie drogie :|
    Mi bardzo sprawdził się leżaczek-bujaczek... i z racji że mieliśmy mieć od szwagierki, a okazało się że ona też w ciąży to będziemy musieli w to zainwestować... [przy synku mieliśmy od kuzynki ;)]

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A łózeczko jednak to :) i komode zctej firmy dokupic mozna :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f533d3d5783.jpg

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    A i ja biorę Femibion natal 2 plus - płaciłam 30 zł za opakowanie 30+30 w tym są te kwasy DHA - poleciła mi gin, mówi że od poprzedniej mojej ciąży zmieniło się to że stwierdzono że warto w ciąży brać te kwasy zarówno dla ciężarnej jak i dziecka :) w poprzedniej brałam tylko kwas foliowy... w tej zdecydowanie chciałam coś dodatkowo, ponieważ zdecydowanie mam więcej stresu, jestem przemęczona, problemy z apetytem :/

kurcze w najtańszej aptece w mojej okolicy, czyli doz, Femibion Natal 2 Plus 30sz. + 30 kaps., kosztuje 58 zł ;/

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiiiiitam, matko na prawdę ciężko tu nadążyć :P piszę od czasu do czasu żeby dać znać, że żyję :P

A mi brzuchol nie rośnie, tylko jelita mi do góry poszły i wyglądam na wzdętą :P w sumie to się cieszę, nie muszę inwestować w ciuchy a brzuszek zdąży jeszcze urosnąć i wtedy będę gadać, że nie widzę podłogi :P
    od paru dni czuję delikatne ruchy, coś jakby ryba mi pływała w brzuchu, pamiętam to uczucie ;) więc nie mogę tego pomylić z jelitami.

w ogóle jakaś marna jestem, pachwiny mnie ciągną i więzadła jakbym w 8 miesiącu była, jakaś dziwna sprawa, często muszę siadać i robić przerwy w czymkolwiek. ;/

JUstinka fajny brzuszek ;)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    A i ja biorę Femibion natal 2 plus - płaciłam 30 zł za opakowanie 30+30 w tym są te kwasy DHA - poleciła mi gin, mówi że od poprzedniej mojej ciąży zmieniło się to że stwierdzono że warto w ciąży brać te kwasy zarówno dla ciężarnej jak i dziecka :) w poprzedniej brałam tylko kwas foliowy... w tej zdecydowanie chciałam coś dodatkowo, ponieważ zdecydowanie mam więcej stresu, jestem przemęczona, problemy z apetytem :/

Tak tanio płacisz za Femibion Natal 2 plus ?? U mnie kosztuje dwa razy tyle ...

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyglada caly komplet ze wzgledu na to ze malo mam miejsca to jeszcze komoda się zmiesci szafa juz jak dom bedzie :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/452dcfb9a685.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:12

Klaudia90 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    no ja tez stosuje Femibion Natal 2 Plus - Justinka tak tanio kupujesz w zwyklej aptece czy na necie ? w internetowych aptekach rzeczywiscie sa takie ceny ale jak poszlam do zwyklej to po 60 zl :/ , musze pilnowac kiedy bedzie sie konczyl i zamowic przez internet

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żadnych supli nie biorę, czasem lepiej 5 razy się zastanowić nad tabsami, to wszystko jest sztuczne, lepiej zainwestować w jedzenie i naturalne suplementy. W poprzedniej ciąży musiałam pod sam koniec brać żelazo bo mi spadło a mały i tak urodził się wielki i dosłownie w dzień terminu.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no ja tez stosuje Femibion Natal 2 Plus - Justinka tak tanio kupujesz w zwyklej aptece czy na necie ? w internetowych aptekach rzeczywiscie sa takie ceny ale jak poszlam do zwyklej to po 60 zl :/ , musze pilnowac kiedy bedzie sie konczyl i zamowic przez internet

A aptekach internetowych jest tanio ale wysyłka ponad 10zł więc i tak wychodzi w granicach 45zł. W sumie taniej niż w stacjonarnej aptece ..

AGUCHA - moja dieta jest mega uboga, bo ciągle wymiotuję i mam mega mdłości o każdej porze dnia i nocy. Dodatkowo niedowaga. U mnie suplementacja jest konieczna !

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    ja łykam pharmaton matruelle czy jakoś tak :P
    ja też:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wiadomo, że jak ktoś codziennie "oczyszcza się" z witamin i ogólnie ze wszystkiego to wręcz wskazane jest branie takich rzeczy. Raczej chodziło mi o sytuację gdy wszystko jest już unormowane ;)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, bylam odwiedzic kolezanke i jej 2 letni synek jest okropnie rozpuszczony. To znaczy widzialam gorsze przypadki ale jednak widac ze wchodzi troche rodzicom na glowe. Mam nadzieje, ze nam sie uda lepiej wychowac szkraba :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    Nie no wiadomo, że jak ktoś codziennie "oczyszcza się" z witamin i ogólnie ze wszystkiego to wręcz wskazane jest branie takich rzeczy. Raczej chodziło mi o sytuację gdy wszystko jest już unormowane ;)

A to pewnie, że tak. Ja bym wolała dostarczać wszystkich potrzebnych witamin z pożywienia ale wiem, że tak nie jest więc wolę łykać tabsy. Moje dziecko i tak duże nie będzie więc myślę, ze suplementy tutaj nie będą mieć wpływu na wielkość

hwesta lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Robotka ;*

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co znalazłam tabsy o fajnym składzie i normalnej cenie

http://www.doz.pl/apteka/p60884-Feminovit__DHA_kapsulki_miekkie_30_szt.

co sądzicie?

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Wiecie co, mój mąż zrozumiał że on nam zmierzył małego całego razem z nóżkami więc ok 4 cm nóżki tak wyczytałam więc CRL miałby ok 11-12 cm chyba - ja w tych emocjach nie pamiętałam praktycznie nic :) Więc zgadzałoby się chyba teraz :)

Olcia spoko, ja nie to, że się czepiam, po prostu jak u mnie w 13 było 6cm to się zdziwiałam że w 17tc ma być już koło 17 :D ale nie śledzę tych statystyk bo po co :)
    najważniejsze że w badaniach Cie wyszło że dzidzia zdrowa

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    A ja żadnych supli nie biorę, czasem lepiej 5 razy się zastanowić nad tabsami, to wszystko jest sztuczne, lepiej zainwestować w jedzenie i naturalne suplementy. W poprzedniej ciąży musiałam pod sam koniec brać żelazo bo mi spadło a mały i tak urodził się wielki i dosłownie w dzień terminu.
    dlatego może nie że nic nie biorę ale biorę co drugi dzień:) czyli jestem po środku:D

KRYSTI fajny zestaw:) ja też mam łóżeczko upatrzone na necie:) jeśli nie uda mi się kupic używki fajnej to za nowe z szufladą dam 215zł:) no a komodę mam dużą w domu zakoszę córci:)
    tylko przewijak chcę dokupić z półeczkami:) podoba mi się:) i będę mieć na to miejsce:)

MANTISSA a Ty jesteś mały kurczaczek:D widziałam na foto na FB:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:20

Krysti, mantissa lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sie pytać co u Kaśki Kwiatkowej a ta zmieniła avatara(w sumie już kiedyś) i cały czas wzrokowo zapamiętałam tamto zdjęcie i wydawało mi się że Cię nie ma tu jakiś czas aaaaaa:D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ