WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle o tym by zakupic tu jest kompakt na odtwarzanie plyt muzyki ale bajera :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dcbeebd1456.jpg plus 3 w 1

Rika lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    dziewczyny ja tez obbralam wyniki krwi sa dobre ale mocz masakra
    nablinki plaskie liczne
    leukocyty 3-5 wpw
    pasma sluzu dosc liczny wpw
    fosforanty bezpostaciowe doscliczny wpw
    ph 7norma do6,5
    lym 17,8 norma 20-50
    neu 76, norma 30-70
    co wy na to
    Ja bym sie tak nie martwiła, nie ma jednoznacznych cech infekcji- leu 3-5 bez tragedii, bakterii nie ma; ze ph bardziej zasadowe, i liczne nablonki - jakies male podraznienie moze byc; fosforany- kamyczki w nerkach masz??
    bo rozumiem ze lymf i neu to z morfologii przepisane- takie przesuniecie to tez nic. Jesli chodzi o mocz to jakas zurawinka na pewno i kontrola. Ale czy cos wiecej? na antybiotyk na pewno to nie jest, ginekolodzy lubia ziolowy Urosept ale mysle ze to tez jescze nie teraz. Z reszta zalezy od stanowiska gina- kazdy ma jakies tam swoje poglady : ).

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Mysle o tym by zakupic tu jest kompakt na odtwarzanie plyt muzyki ale bajera :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dcbeebd1456.jpg plus 3 w 1
    Fajne tylko pewnie drogie :|
    Mi bardzo sprawdził się leżaczek-bujaczek... i z racji że mieliśmy mieć od szwagierki, a okazało się że ona też w ciąży to będziemy musieli w to zainwestować... [przy synku mieliśmy od kuzynki ;)]

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A łózeczko jednak to :) i komode zctej firmy dokupic mozna :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f533d3d5783.jpg

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    A i ja biorę Femibion natal 2 plus - płaciłam 30 zł za opakowanie 30+30 w tym są te kwasy DHA - poleciła mi gin, mówi że od poprzedniej mojej ciąży zmieniło się to że stwierdzono że warto w ciąży brać te kwasy zarówno dla ciężarnej jak i dziecka :) w poprzedniej brałam tylko kwas foliowy... w tej zdecydowanie chciałam coś dodatkowo, ponieważ zdecydowanie mam więcej stresu, jestem przemęczona, problemy z apetytem :/

kurcze w najtańszej aptece w mojej okolicy, czyli doz, Femibion Natal 2 Plus 30sz. + 30 kaps., kosztuje 58 zł ;/

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiiiiitam, matko na prawdę ciężko tu nadążyć :P piszę od czasu do czasu żeby dać znać, że żyję :P

A mi brzuchol nie rośnie, tylko jelita mi do góry poszły i wyglądam na wzdętą :P w sumie to się cieszę, nie muszę inwestować w ciuchy a brzuszek zdąży jeszcze urosnąć i wtedy będę gadać, że nie widzę podłogi :P
    od paru dni czuję delikatne ruchy, coś jakby ryba mi pływała w brzuchu, pamiętam to uczucie ;) więc nie mogę tego pomylić z jelitami.

w ogóle jakaś marna jestem, pachwiny mnie ciągną i więzadła jakbym w 8 miesiącu była, jakaś dziwna sprawa, często muszę siadać i robić przerwy w czymkolwiek. ;/

JUstinka fajny brzuszek ;)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    A i ja biorę Femibion natal 2 plus - płaciłam 30 zł za opakowanie 30+30 w tym są te kwasy DHA - poleciła mi gin, mówi że od poprzedniej mojej ciąży zmieniło się to że stwierdzono że warto w ciąży brać te kwasy zarówno dla ciężarnej jak i dziecka :) w poprzedniej brałam tylko kwas foliowy... w tej zdecydowanie chciałam coś dodatkowo, ponieważ zdecydowanie mam więcej stresu, jestem przemęczona, problemy z apetytem :/

Tak tanio płacisz za Femibion Natal 2 plus ?? U mnie kosztuje dwa razy tyle ...

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyglada caly komplet ze wzgledu na to ze malo mam miejsca to jeszcze komoda się zmiesci szafa juz jak dom bedzie :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/452dcfb9a685.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:12

Klaudia90 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    no ja tez stosuje Femibion Natal 2 Plus - Justinka tak tanio kupujesz w zwyklej aptece czy na necie ? w internetowych aptekach rzeczywiscie sa takie ceny ale jak poszlam do zwyklej to po 60 zl :/ , musze pilnowac kiedy bedzie sie konczyl i zamowic przez internet

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żadnych supli nie biorę, czasem lepiej 5 razy się zastanowić nad tabsami, to wszystko jest sztuczne, lepiej zainwestować w jedzenie i naturalne suplementy. W poprzedniej ciąży musiałam pod sam koniec brać żelazo bo mi spadło a mały i tak urodził się wielki i dosłownie w dzień terminu.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no ja tez stosuje Femibion Natal 2 Plus - Justinka tak tanio kupujesz w zwyklej aptece czy na necie ? w internetowych aptekach rzeczywiscie sa takie ceny ale jak poszlam do zwyklej to po 60 zl :/ , musze pilnowac kiedy bedzie sie konczyl i zamowic przez internet

A aptekach internetowych jest tanio ale wysyłka ponad 10zł więc i tak wychodzi w granicach 45zł. W sumie taniej niż w stacjonarnej aptece ..

AGUCHA - moja dieta jest mega uboga, bo ciągle wymiotuję i mam mega mdłości o każdej porze dnia i nocy. Dodatkowo niedowaga. U mnie suplementacja jest konieczna !

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    ja łykam pharmaton matruelle czy jakoś tak :P
    ja też:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wiadomo, że jak ktoś codziennie "oczyszcza się" z witamin i ogólnie ze wszystkiego to wręcz wskazane jest branie takich rzeczy. Raczej chodziło mi o sytuację gdy wszystko jest już unormowane ;)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, bylam odwiedzic kolezanke i jej 2 letni synek jest okropnie rozpuszczony. To znaczy widzialam gorsze przypadki ale jednak widac ze wchodzi troche rodzicom na glowe. Mam nadzieje, ze nam sie uda lepiej wychowac szkraba :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    Nie no wiadomo, że jak ktoś codziennie "oczyszcza się" z witamin i ogólnie ze wszystkiego to wręcz wskazane jest branie takich rzeczy. Raczej chodziło mi o sytuację gdy wszystko jest już unormowane ;)

A to pewnie, że tak. Ja bym wolała dostarczać wszystkich potrzebnych witamin z pożywienia ale wiem, że tak nie jest więc wolę łykać tabsy. Moje dziecko i tak duże nie będzie więc myślę, ze suplementy tutaj nie będą mieć wpływu na wielkość

hwesta lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Robotka ;*

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co znalazłam tabsy o fajnym składzie i normalnej cenie

http://www.doz.pl/apteka/p60884-Feminovit__DHA_kapsulki_miekkie_30_szt.

co sądzicie?

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Wiecie co, mój mąż zrozumiał że on nam zmierzył małego całego razem z nóżkami więc ok 4 cm nóżki tak wyczytałam więc CRL miałby ok 11-12 cm chyba - ja w tych emocjach nie pamiętałam praktycznie nic :) Więc zgadzałoby się chyba teraz :)

Olcia spoko, ja nie to, że się czepiam, po prostu jak u mnie w 13 było 6cm to się zdziwiałam że w 17tc ma być już koło 17 :D ale nie śledzę tych statystyk bo po co :)
    najważniejsze że w badaniach Cie wyszło że dzidzia zdrowa

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    A ja żadnych supli nie biorę, czasem lepiej 5 razy się zastanowić nad tabsami, to wszystko jest sztuczne, lepiej zainwestować w jedzenie i naturalne suplementy. W poprzedniej ciąży musiałam pod sam koniec brać żelazo bo mi spadło a mały i tak urodził się wielki i dosłownie w dzień terminu.
    dlatego może nie że nic nie biorę ale biorę co drugi dzień:) czyli jestem po środku:D

KRYSTI fajny zestaw:) ja też mam łóżeczko upatrzone na necie:) jeśli nie uda mi się kupic używki fajnej to za nowe z szufladą dam 215zł:) no a komodę mam dużą w domu zakoszę córci:)
    tylko przewijak chcę dokupić z półeczkami:) podoba mi się:) i będę mieć na to miejsce:)

MANTISSA a Ty jesteś mały kurczaczek:D widziałam na foto na FB:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:20

Krysti, mantissa lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sie pytać co u Kaśki Kwiatkowej a ta zmieniła avatara(w sumie już kiedyś) i cały czas wzrokowo zapamiętałam tamto zdjęcie i wydawało mi się że Cię nie ma tu jakiś czas aaaaaa:D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ