WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 6,25 ph teraz

hwesta lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm... a ja wcianam sobie tak słodki winogron jak bym cukier w kostkach wciągała :D

Ja nie biorę żadnych witamin, kwasu foliowego też już nie. Lekarz nie kazał a nawet powiedział, że niewskazane. Dopóki mam dobre wyniki badań krwi i moczu mam nic nie brać. Jego zdaniem zbyt duża ilość witamin powoduje, że dzidziuś bardzo może urosnąć a jeśli mam go urodzić siłami natury to lepiej żeby był ciutkę mniejszy niż 4kg klocuszek.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam równo 7 i to już kolejny raz

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku 7 mialam :) spadlo mi

• Justinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 7,0 i za tydzień powtórzę, a za 9 dni usg więc zobaczymy czy się to sprawdza ;)
    Ale przy synu miałam 7,0 - 6,5 hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 14:11

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziewczynke PH chyba niższe niż 6 :) ja tam w to nie wierzę :P

Tzn zobaczymy jak u mnie, bo ph ostatnio miałam 8. Podobno na chłopca pępek wychodzi - mi się zrobił jakiś wypukły. Kalendarz chiński też mówi, że u mnie chłopak.
    Chciałabym córę ale pewnie będzie syn :P

Co do witamin to tu znalazłam fajną ofertę http://allegro.pl/femibion-natal-2-plus-60tab-60kaps-ciaza-duopak-i4701977885.html
    Za 65zł zestaw na 2 miesiące

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pH miałam najpierw 6 potem 7 także na pograniczu a pępek mi naradzie nie wyszedł a będzie synek :) Fasia tez chciałam dziewczynkę ale jakoś teraz jak wiem ze jest synek to tak samo się cieszę :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ciesze,ze córka, ale jest mi to obojetne,chcę zdrowe dziecko i nudna ciszę do rozwiązania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie najwazniejsze by zdrowe bylo :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja pH miałam najpierw 6 potem 7 także na pograniczu a pępek mi naradzie nie wyszedł a będzie synek :) Fasia tez chciałam dziewczynkę ale jakoś teraz jak wiem ze jest synek to tak samo się cieszę :)

Dla mnie bez różnicy czy syn czy córa - najważniejsze aby było zdrowe :) Z mężem myslimy, że córa. Moje dwie przyjaciółki też mówią, że córa. Tylko szwagierka przewiduje chłopca :D

Może w przyszły czwartek uda nam się poznac płeć. Jedziemy razem z mężem na wizytę :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka
    Byłam dzisiaj z moim młodym na kontroli u lekarza. Skończyło się na tym , że cudem uniknęliśmy szpitala za to musiałam wziąść antybiotyk w zastrzykach domięśniowo niestety bo Zinnat mu nie wchodzi i często wymiotował. Znów ma zaczerwienione oba uszka. Nadal ma brać wszystkie leki, do tego inhalacje itp. Aż się popłakałąm bo już nie mam siły. Te zastrzyki są cholernie bolesne ale wole to niż leżenie w szpitalu pod kroplówką. Zresztą jak lekarka usłyszałą ze jutro mamy i laryngologa i alergologa to powiedziała , że nawet nie ma mowy o szpitalu ( poza tym ,że z tym antybiotykiem mamy problemy to on się nie nadaje do szpitala )i mam przycisnąć laryngologa zeby dobrze go zbadał. Dzisiaj o 17 mamy pierwszy zastrzyk a od jutra 2 razy dziennie i rano i wieczorem. Rozbolała mnie od tego głowa.

A tak w gwoli wyjaśnienia na zapas. Antybiotyk w zastrzykach działa tak samo jak doustny. Ma ten sam skład więc nie prawdą jest , że jest silniejszy. Tak samo działa na żołądek i wątrobę bo tak samo się rozkładają. Więc też nieprawdą jest , że doustny jest gorszy bo niszczy przewód pokarmowy. Zastrzyki także tam się rozkładają. Myślę , że taka wiedza przyda się na zaś każdej z nas. Dzisiaj sporo o tym rozmawiałam z lekarzami.

Co do witamin biore od 3 dni pregna plus i dodatkowo omegamed DHA bo nie jadam prawie wcale ryb.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Hej słoneczka
    Byłam dzisiaj z moim młodym na kontroli u lekarza. Skończyło się na tym , że cudem uniknęliśmy szpitala za to musiałam wziąść antybiotyk w zastrzykach domięśniowo niestety bo Zinnat mu nie wchodzi i często wymiotował. Znów ma zaczerwienione oba uszka. Nadal ma brać wszystkie leki, do tego inhalacje itp. Aż się popłakałąm bo już nie mam siły. Te zastrzyki są cholernie bolesne ale wole to niż leżenie w szpitalu pod kroplówką. Zresztą jak lekarka usłyszałą ze jutro mamy i laryngologa i alergologa to powiedziała , że nawet nie ma mowy o szpitalu ( poza tym ,że z tym antybiotykiem mamy problemy to on się nie nadaje do szpitala )i mam przycisnąć laryngologa zeby dobrze go zbadał. Dzisiaj o 17 mamy pierwszy zastrzyk a od jutra 2 razy dziennie i rano i wieczorem. Rozbolała mnie od tego głowa.

A tak w gwoli wyjaśnienia na zapas. Antybiotyk w zastrzykach działa tak samo jak doustny. Ma ten sam skład więc nie prawdą jest , że jest silniejszy. Tak samo działa na żołądek i wątrobę bo tak samo się rozkładają. Więc też nieprawdą jest , że doustny jest gorszy bo niszczy przewód pokarmowy. Zastrzyki także tam się rozkładają. Myślę , że taka wiedza przyda się na zaś każdej z nas. Dzisiaj sporo o tym rozmawiałam z lekarzami.

Co do witamin biore od 3 dni pregna plus i dodatkowo omegamed DHA bo nie jadam prawie wcale ryb.

Współczuję Ci serdecznie :( Choroba dziecka to musi być ogromny stres i to jeszcze jak dzieje się coś więcej niż zwykłe przeziębienie :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie pomysl na obiad jakiś !

• Fasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomidorowa z ryżem :)

Krysti lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kapuśniak chciałam zrobić coś na drugie danie ale okurzyłam i umyłam 3 piętra i mam serdecznie dosyć ;/

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobie dzis pAste jajeczną ,salatke zrobie jakomś wymysle ,na obiad nie wiem narazie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo pastę jajeczna i ja zrobię na kolacje :) teściowa dziś jajeczka od wiejskiej kurki przywozi :)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 19:58

Krysti, Eweliśka, Angela89, Klaudia90, 88macola, Robotka1, Amy, KasiaKwiatek, Justinka, Lali lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gyrosem salatke zrobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ooo pastę jajeczna i ja zrobię na kolacje :) teściowa dziś jajeczka od wiejskiej kurki przywozi :)
    Ja ide po wiejskie wlasnie tez:)do tego szczypiorek pycha majonezik mmmm

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ