Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki gratuluję kolejnych udanych wizyt
Jeśli chodzi o wózek, to ja nie mam problemu z wybieraniem jaki bym chciała, bo dostanę go od kuzynki. Nawet nie wiem jaka to marka, jaki model, no ale cóż... darowanego koniowi się w zęby nie zagląda
Mimo, że pogoda okropna, to w laboratorium był taki tłok, że straciłam 2 godziny na czekanie w kolejce!!! wykitować można...Robotka1 lubi tę wiadomość
-
HWESTA - gratulacje !!
)) córa, cudownie
)
KRYSTI - ślicznie wygladaszja mam podobnej wielkości brzuchol. Jak się uda sfotografować gdzieś na spacerze to wrzucę
Dziewczyny odebrałam wczoraj wyniki morfologii i
hematokryt, erytrocyty i hemoglobinę mam poniżej normy ... Co to oznacza ?
A MCH i MCHC mam powyżej normywizyta dopiero za ponad tydzień ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 12:10
Krysti lubi tę wiadomość
-
hwesta wrote:Po wizycie,wszystko z szyjka ok,nadal leki- duphaston nospa i uwaga uwaga będziemy mieć córeczkę
)). Dziewczyny,co na ból gardła i ogólne źle samopoczucie??
Witam w klubie przeziębieńcówMnie już od tygodnia trzyma
Lekarka kazała brać rutinoscorbin 3x1, na gardło poleciła 'isla mint' choć moim zdaniem chyba lepszy jest natur sept gardło. Na ewentualny katar sól fizjologiczna.
Ja pijam herbatki na zmianę albo malinową + dolewam syropu z czernego bzu lub zwykłą+cytryna+miód(tylko miód nie do wrzątku, jak przestygnie trochę).
Gardełko można płukać też wodą z solą, ale jak dla mnie to tylko chwilowa ulga a nie leczenie.
Zdrówka!!
Edit: gratulacje serdeczne Córuńki!
Fasia no hemoglobinka to oznaka niedoboru żelaza. Jakieś czerwone mięsko, soczek z buraków, soczek z czarnej pożeczki (polecam tarczyn), zdaje się że szpinak ma też coś tam z żelazem wspólnegoNie wiem czy hematokryt i erytrocyty nie są zwiazane z niską hemoglobiną przypadkiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 12:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:HWESTA - gratulacje !!
)) córa, cudownie
)
KRYSTI - ślicznie wygladaszja mam podobnej wielkości brzuchol. Jak się uda sfotografować gdzieś na spacerze to wrzucę
Dziewczyny odebrałam wczoraj wyniki morfologii i
hematokryt, erytrocyty i hemoglobinę mam poniżej normy ... Co to oznacza ?
A MCH i MCHC mam powyżej normywizyta dopiero za ponad tydzień ..
-
nick nieaktualnyMartaAlvi wrote:Witam w klubie przeziębieńców
Mnie już od tygodnia trzyma
Lekarka kazała brać rutinoscorbin 3x1, na gardło poleciła 'isla mint' choć moim zdaniem chyba lepszy jest natur sept gardło. Na ewentualny katar sól fizjologiczna.
Ja pijam herbatki na zmianę albo malinową + dolewam syropu z czernego bzu lub zwykłą+cytryna+miód(tylko miód nie do wrzątku, jak przestygnie trochę).
Gardełko można płukać też wodą z solą, ale jak dla mnie to tylko chwilowa ulga a nie leczenie.
Zdrówka!!
Edit: gratulacje serdeczne Córuńki! -
MartaAlvi wrote:
Fasia no hemoglobinka to oznaka niedoboru żelaza. Jakieś czerwone mięsko, soczek z buraków, soczek z czarnej pożeczki (polecam tarczyn), zdaje się że szpinak ma też coś tam z żelazem wspólnegoNie wiem czy hematokryt i erytrocyty nie są zwiazane z niską hemoglobiną przypadkiem.
Muszę poszukać jakąś fajną sokowirówkę albo wyciskarkę w dobrej cenie i będę sobie robić soczki z warzywek i owoców. Zawsze wyniki miałam w normie, a teraz to za nisko a to za wysoko ..
Dzięki za pomysłytrzeba się zastosować żeby dzidziol nie ucierpiał
-
sylvia007 wrote:Masz anemię najpewniej, jak możesz to napisz ile miałaś hemoglobiny, erytrocytów i hematokryt
Nie są to jakieś ogromne odstępstwa od normy no ale każdy wynik poza normę mnie martwi.
Erytrocyty = ↓ 3,58 mln/ul 4,2 — 5,4
Hemoglobina = ↓ 11,8 g/dl 12,3 — 15,3
Hematokryt = ↓ 32,6 % 37,0 — 47,0 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Muszę poszukać jakąś fajną sokowirówkę albo wyciskarkę w dobrej cenie i będę sobie robić soczki z warzywek i owoców. Zawsze wyniki miałam w normie, a teraz to za nisko a to za wysoko ..
Dzięki za pomysłytrzeba się zastosować żeby dzidziol nie ucierpiał
-
Hwesta - super wieści, gratuluje córci!
Amy, Krysti super brzuszki! widoczne jużWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 12:19
Krysti, Amy lubią tę wiadomość
-
SYLVIA = Nie są to jakieś ogromne odstępstwa od normy no ale każdy wynik poza normę mnie martwi.
Hematokryt = ↓ 32,6 % 37,0 — 47,0 -
Fasia wrote:Nie są to jakieś ogromne odstępstwa od normy no ale każdy wynik poza normę mnie martwi.
Hematokryt = ↓ 32,6 % 37,0 — 47,0
A w ogóle to miałam niemal identyczne wyniki jak TwojeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 12:22
-
HWESTA gratulacje:D wpisałam Ci córę na pierwszą stronę
bo tak pewnie to napisałaś że pewnie już żadna zmiana nie zajdzie:D
uhh jak ja bym chciała już wiedzieć
w piniedziałek mam wizytę i jak się na niej nie dowiem to idę jeszcze w jedno miejsce gdzie na pewno już się dowiem:D
FASIA, lekka anemia, ale widzę że dziewczyny już Ci dobre rady dały więc sie pod nimi podpisuje:D -
nick nieaktualnyFasia wrote:Nie są to jakieś ogromne odstępstwa od normy no ale każdy wynik poza normę mnie martwi.
Hematokryt = ↓ 32,6 % 37,0 — 47,0
ja miałam ciut niższe wartości i mój lekarz nie zareagowałw ciązy wszystko ponizej normy to NORMA
nic się nie martw
-
Robotka1 wrote:HWESTA gratulacje:D wpisałam Ci córę na pierwszą stronę
bo tak pewnie to napisałaś że pewnie już żadna zmiana nie zajdzie:D
uhh jak ja bym chciała już wiedzieć
w piniedziałek mam wizytę i jak się na niej nie dowiem to idę jeszcze w jedno miejsce gdzie na pewno już się dowiem:D
FASIA, lekka anemia, ale widzę że dziewczyny już Ci dobre rady dały więc sie pod nimi podpisuje:D
A powiem wam, że ostatnio jestem strasznie nerwowa, z byle powodu potrafię się poryczeć i strasznie mnie to denerwuje, nie wiem jak sobie z tym radzić, jakieś pomysły macie???Robotka1 lubi tę wiadomość