Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MISIA to Ty szukałaś wózeczka biegowego prawda? jeśli tak to ten jest bardzo ładny:)
i zeby Ci się prowadził super:)
ja nigdy się na trzykołowca nie zdecydowałabym bo miałam spacerówkęi po pół roku mi zaczął zjeżdżać na jedną stronę. a nie był byle jaki bo x-lander a to masywne wózki.
choć teraz na pewno robią lepsze
co do puszczania poważnej muzyki to akurat dlaczego poważna?
kiedyś o tym czytałam i pisali że wcale nie jest nigdzie udowodnione że taka muzyka wpływa na rozwój dzidziusia ani że w jakis sposób ogólnie na niego wpływa:) no co innego jak ktoś lubi sobie posłuchać Szopena:P
ja nie lubię i na pewno dziecka męczyć nie bede:D radio rządzić będzie:P
-
Klaudia90 wrote:Mój mąż stwierdził, że techniawy będzie puszczał ;P boi się, że po muzyce klasycznej dzidziuś będzie zamulony hahaha
Ha Ha! No nie wiem czy techniawy to dobry pomysłPodobnie jak soczyste solówki gitarowe zresztą
Czyli jednak ci mężczyźni do takie duże dzieci...
-
Robotka1 wrote:MISIA to Ty szukałaś wózeczka biegowego prawda? jeśli tak to ten jest bardzo ładny:)
i zeby Ci się prowadził super:)
ja nigdy się na trzykołowca nie zdecydowałabym bo miałam spacerówkęi po pół roku mi zaczął zjeżdżać na jedną stronę. a nie był byle jaki bo x-lander a to masywne wózki.
choć teraz na pewno robią lepsze
co do puszczania poważnej muzyki to akurat dlaczego poważna?
kiedyś o tym czytałam i pisali że wcale nie jest nigdzie udowodnione że taka muzyka wpływa na rozwój dzidziusia ani że w jakis sposób ogólnie na niego wpływa:) no co innego jak ktoś lubi sobie posłuchać Szopena:P
ja nie lubię i na pewno dziecka męczyć nie bede:D radio rządzić będzie:P
W pewnym momencie mówiło się o tzw. efekcie Bacha. Niby dzieci, które w okresie płodowym i niemowlęcym słuchają właśnie Bacha są bardziej inteligentne ale właśnie teraz się od tego odchodzi. Ja czytałam tylko tyle, że muzyka, którą będziemy puszczać do brzucha może już w życiu poza brzuchem wpływać na dziecko kojąco. Więc myślę, że warto by było wybrać jeden czy dwa takie utwory, które będziemy puszczać regularnie a które później będzie można wykorzystywać jako kołysanki. -
ADK no właśnie:) wybrać jeden czy dwa kawałki ale nie koniecznie poważna muzyka:)
moja szwagierka za czasów ciąży puszczała brzuchowi piosenkę jakąś tam i mały potem żeby spał i był grzeczny a ona mogła z nim pójść gdzieś dalej kładła telefon np pod podszuką wózka lub łózeczka i był spokój jak ręką odjął
MISIA regulacji nie ma:) ma tylko obrotowe kółeczko.
no ale kurcze szkoda że ogolnie każdy trzykołowiec nie ma regulacji bo łatwo można kogoś zrazić to takiego modelu, ten Twój wydaje się porządny no i pewnie tez sporo kosztuje, ale jak ma spełniać konkretną funkcję no to musi trochę kosztować -
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Robotka1,takie wyrazniejsze od 2 dni
katar mnie dopadł i ból gardła, w domu się przeziebilam... jadę na kontrolę do lekarza szyjki macicy
będzie dobrze:)
noo to niebawem mogę spodziewać się jakichś ataków ze strony młodego organizmy:)
bo rano kuleczkę pod pępkiem już widać nie koniecznie przy pełnym pęcherzu:D -
88macola wrote:Ja jeszcze nie czuję żadnych ruchów
A bardzo już bym chciała.
Co do puszczania muzyki dzidzi, chodzi mi o techniczną stronę), to po prostu w pomieszczeniu leci muzyka, czy przykładacie jakieś słuchawki do brzucha?
spokojnie MACOLA jeszcze poczujesz ruchy:) -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki
Ale dziś pospałam ! Mąż wyszedł o 6.40 do pracy, ja zjadłam pierwsze śniadanie i do łóżka, wstałam pól godz temu
Amy, Bambi dziękuję za odpowiedź w srawie różyczki. Zestresowałam sie, że coś jest nie tak, bo nigdy nie chorowałam. Ale racja zapewne szczepiona kiedyś byłam ..
Toxo wyszło niereaktywne więc pewnie jeszcze będę musiała powtórzyć za jakiś czas.
HCV - też ujemne.
Na wynik HIV jeszcze czekam
Ja się nie mogę doczekać ruchów dziecka ! Matko to będzie kosmos !a muzykę też będę puszczać
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny