WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:02

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Spoko, rozumiem. Tylko po prostu się zdziwiłam, bo w środę sama miałam usg na początku 17 tyg i miał 9,5 a lekarz mówił, że niektóre parametry ma nawet większe niż na swój wiek.
    Teraz boję się, że urodzę jeszcze w marcu... Termin miałam początkowo na 2 kwietnia, z OM wynika 1 kwietnia, ale wiadomo, że różnie to może być.

Wiecie co, mój mąż zrozumiał że on nam zmierzył małego całego razem z nóżkami więc ok 4 cm nóżki tak wyczytałam więc CRL miałby ok 11-12 cm chyba - ja w tych emocjach nie pamiętałam praktycznie nic :) Więc zgadzałoby się chyba teraz :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Możliwe ze się wyprostować termin mam na końcówkę marca wiec dziecko jest starsze z tydzień niż suwak bo na każdym USG tak wychodzi wiec mamy 17 w 2 d. Tak mi lekarz powiedział przecież sama go nie mierzylam

Ja też mam na końcówkę marca :) Mojemu się nei udało zmierzyć dziecka podał tylko wagę :) ale termin się przesunął na 26 marca ;) i też dzidzia starsza. wg USG dzisiaj mam 17+5 więc w czwartek powinnam zacząć 19 tydzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny, odbebrałam własnie na stronie internetowej dzisiejsze wyniki badań ..

Czy któraś się zna ??

Różyczka IgG = 203,80 lU/ml
    IgM = 0,368 COI

Co to oznacza ? Bo się zestresowałam .. na różyczkę nigdy nie chorowałam ..

wg wyniku wychodzi że masz przeciwciała w organizmie. Więc spokojna głowa. BYłaś najprawdopodobniej szczepiona :)

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki super poranek dziś u mnie rewelka wczoraj spac poszlam wczesniej i dzis jak nowo narodzona:) ale ide dalej spać ,zaiwarzylam ze jak mniej siedze na necie tym lepsze tez mam samopoczucie i nie jestem zmèczona wièc korzystam ze stanu ciàzy relax pelnà parą :) milego dzionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 07:58

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki:)
    u mnie kiepska pogoda leje dziś, wstawać sie rano nie chciało:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam ze wczoraj produkowałyście o wózkach, moja przyjaciólka poleca wózek SOLA firmy mamas& pappas czy jakoś tak, miała przy pierwszym dziecku i teraz też zamierza kupić bo tamten sprzedała

Robotka1 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo nie miałam duż nadrabiania:D)

IDA mnie nic nie denerwuje:) patrzę właśnie na pasek i widzę że jestem w 4 miesiącu i mi to wystarczy:) a jak chcę wiedzieć w którym będę na święta to sobie po prostu obliczę:)
    nie spotkałam się z takim programem który pokazuje miesiące

Krysti fajnie z tym kocykiem:)
    ja od niedzieli mam w domu Rudaska:D małego kotka:) jesu jaki on jest absorbujący:)
    śpi w kotłowni ale co się napłacze biedaczek:D choć dzisiejsza noc była już spokojniejsza:)
    a jak się rano do mnie tuli to jak dziecko:) hehe lubię koty:P

wczoraj miałam beznadziejny dzień, za dużo roboty dostałam i czułam sie przemęczona.

wczoraj też zaobserwowałam pierwszy wyciek siary! bezbarwna oleista substancja.

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dzieki za cynk:D własnie się dowiedziałam ze jestem już w 4 mies:p

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ooo dzieki za cynk:D własnie się dowiedziałam ze jestem już w 4 mies:p
    jeszcze wiele ciekawych rzeczy się dowiesz:D

Eweliśka, Amy lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że nie ma nic gorszego jak moment kiedy zaczynasz czuć ruchy dziecka a ono się tak ułoży że przez pół ranka nie daje oznak życia!
    JESTEM NIESZCZĘSLIWA! tylko raz mnie dzisiaj "KOPŁA"!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet rurka z alkoholem nie pomogła!!!

Eweliśka, liloe, 88macola lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) Jeszcze Cię będzie kopać aż będziesz miała dosyć :) Mi wczoraj lekarz powiedział że mały jest nadzwyczaj ruchliwy i że jak już zacznę czuć ruchy to mogę mieć ciężko już się boję :)

Amy, Eweliśka, Krysti lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha AMY spokojnie:D jeszcze będzie tak że Ci nie da znaku życia przez więcej niż pół dnia:) ma na to po prostu czas:D
    a najgorsze dopiero przed nami:) tuż przed porodem bywa tak że dzieci przestają się ruszac np na cały dzień :) to dopiero schiza:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok rusza się. Wystraszyła się gniewu Matki :P

Eweliśka, 88macola, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hahaha AMY spokojnie:D jeszcze będzie tak że Ci nie da znaku życia przez więcej niż pół dnia:) ma na to po prostu czas:D
    a najgorsze dopiero przed nami:) tuż przed porodem bywa tak że dzieci przestają się ruszac np na cały dzień :) to dopiero schiza:D
    nie strasz !!! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Hehe :) Jeszcze Cię będzie kopać aż będziesz miała dosyć :) Mi wczoraj lekarz powiedział że mały jest nadzwyczaj ruchliwy i że jak już zacznę czuć ruchy to mogę mieć ciężko już się boję :)
    Póki co mam niedosyt :D wolę mięć dość :P

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie mogę się doczekać takich porządnych kopniaków :)

Amy, Krysti lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcale za tym nie tęsknie. Mały wystarczająco obił mi wątrobe i żebra , żeby mieć dosyć na 20 lat do przodu. Pod koniec jak się wypychał to płakałambo mało mnie nie rozrywał od środka.

A tak w ogóle to Witam was przy tej paskudnej pogodzie jaka się pokazuje za oknem. Szaro buro i ponuro. Czekam aż moje dziecie wstanie , żebym mogła pojechać z nim do lekarza na kontrole. Potem trochę ogarnę domek i pod wieczór po męża do pracy. A jutro USG. Ciekawa jestem co tam się dzieje w tym moim sadełku.
    Za półtora tygodnia koniec miesiąca. Szlag by to trafił , już będzie listopad zaraz święta i koniec roku.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wręcz przeciwnie. Czyste niebo i pełne słońce. Zapowiada się piękny dzień, szkoda tylko, że cały przesiedzę w biurze patrząc na tylną ścianę galerii handlowej nawet nie widząc nieba (za blisko dziadówa stoi i mi wszystko zasłania).

Krysti lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ